נכתב ע"י אות לי;2353620:את מפרשת את הספר הזה באופן לא נכון, יש סיבה לדמות העכבר ויש סיבה לכל שאר הדמויות שמככבות בספר.
לא פירשתי אותו בכלל.
אני יודעת שיש משמעות לכל דמות. התכוונתי שאפשר להציג כל דבר בדרכים שונות, לאו דווקא בצורה יפה ומלוקקת.
נכתב ע"י אות לי;2353620:את מפרשת את הספר הזה באופן לא נכון, יש סיבה לדמות העכבר ויש סיבה לכל שאר הדמויות שמככבות בספר.
נכתב ע"י מרציפן;2353124:בזאת טעית, כי תיאורים על היופי כבר מופיעים בתורה ורחל היתה יפת תואר ויפת מראה; על שרה כתוב שהכל סוכין ביופיה, ובת כ כבת ז' ליופי; על יוסף כתוב שהיה יפה תואר; וכן על רבקה ועוד מצינו במדרשים ובגמרות התייחסות ליופי חיצוני על אלו שהיו הכי יפים בעולם, הכל בפני שרה כקוף בפני אדם שרה לעומת חווה כקוף בפני אדם וכו' על יעקב אבינו, על שופריה דרבי אבהו, ועל רבי יוחנן שהיה יושב על פתח בית הטבילה, ועל האי שופרא דבלי בארעא שעל זה נאמר על דא וודאי קבכית וכו' ועוד ועוד וסליחה על הבלגן במובאות.
על חוק גודווין שמעת?נכתב ע"י רון סגלוביץ;2353677:אני לא הבנתי כלום.
דבר אחד כן הבנתי, שאם אני ייקח כל שיחה בפורום, שמתנהלת כבר כמה זמן בנעימים, וככה מלמעלה אני אקח את המילה"נאצים", ואזרוק אותה לתוך הדיון, מבלי שאף אחד ישים לב מי אמר את זה ובקשר למה... אני אחזור אחרי כמה שעות ואראה את כולם עם חרבות.
אני מאמינה שזה לא אישי, ההתפרצות הזו. זה פשוט נושא שנטחן כאן כל כך הרבה פעמים, שזה גורם לאנשים להתפוצץ בלי לחשוב פעמיים, ובאמת בלי כוונות זדון.נכתב ע"י דגאיש;2353618:3. רציתי להגיד עוד משהו חשוב, שיועיל לטובת הכלל והפרט:
לא כל דבר שקוראים ורואים צריכים לקחת ללב בצורה קשה, אז טעיתי מה הבעיה, האנשים הכי עשירים ומפורסמים בעולם הגיעו למקומם מתוך הרבה מאוד טעויות ושגיאות בחייהם
אבל במקום מלהפגע קשות ולקחת את זה ללב בצורה קשה, להיפך הם התעלו מזה ולמדו לפעמים הבאות איך לחיות חיים איכותיים יותר בלי שגיאותיהם הקודמות.
גם כאן אני מבקש לא לקחת דברים אלה אישי או בצורה קשה, ( אגב, לא בריא ללב ). מי שרוצה לשפר דרכו ולחיות חיים איכותיים יותר, ולהנות מהיהדות שיהנה!. ומי שחושב אחרת בשמחה רבה זכותו לחשוב אחרת ממני, ומכל אחד, ולהגיב ולכתוב את מחשבתו ודרכו.
- דגאיש
חחח זה טוב!נכתב ע"י דוד מרדכי;2353722:על חוק גודווין שמעת?
https://he.wikipedia.org/wiki/חוק_גודווין
נכתב ע"י דוד מרדכי;2353722:על חוק גודווין שמעת?
https://he.wikipedia.org/wiki/חוק_גודווין
נכתב ע"י קקטוס;2354227:הדיון עקר לחלוטין כל עוד הוא לא מתייחס למקורות של האסתתיקה שאנחנו מתייחסים אליה.
הנאצים והאנטישמים האירופאים הגדירו את האיש המושלם בעיניהם כתכול עינים, זהוב שיער וכו'
כמובן שה'רע' מבחינתם מצוייר בדיוק להפוך, כמו מי? כמו היהודי השנוא.
כשאנחנו מודדים מראה או יופי בהשוואה לסטנדרט האירופי, אנחנו באמת מוכיחים שהתעמולה האנטישמית ניצחה, הם גרמו לנו להיגעל מהמראה של עצמנו, גרמו לנו להסתכל על היופי השטחי והחלול של הארים ה'חתיכים', ולחוש נחיתות על התכונות המולדות שלנו.
אני חושב שהתשובה הכי טובה לנאצים, זה לצייר את היהודים כפי שהם נראים, ולומר להם, תראו, לא הצלחתם להכניס אותנו לתבנית החשיבה האירופית הדפוקה שלכם. אנחנו יהודים גאים, וככה אנחנו יפים מבפנים, ולא מעניין את קצה הזרת מה אתם חושבים על המראה שלנו.
נכתב ע"י DigiTali;2354266:חלק מהפרדוקס הנוראי של עצם הנציזם הוא שאנחנו מתייחסים לאנשים יפים כאל אינטלקטואלים וממילא כאל אנושיים....
והנאצים (יש לציין היפים) הם היו כמובן הפך האנושיות...
וקשה (לי בכל אופן) לשנוא את הגרמנים של היום (הנכדים של..), כי הם באמת נחמדים, יפים, מתורבתים כמו יתר הארופאים...
(האמת שהרגשתי די מצפון עם התחושה הזאת שקשה לי לתעב אותם, אך הבנתי שאם אנחנו מאמינים בני מאמינים שהם היו בסה"כ שליחים לרוע וכמוהם בכל הדורות , כל פעם עם אחר עשה דברים נוראים, וכמו שאין לנו רגשות שנאה כלפי הספרדים שגירשו אותנו או הרוסים שלא נתנו לנו לקיים את הדת ממש כמו היוונים כך אני לא חושבת שיש מקום לתיעוב ולשינאה כלפי הגרמנים היום....)
מקווה שלא הקפצתי פה לאף אחד את הפיוז...אני נכדה לניצולת שואה אם זה עוזר..
היהודי משום מה מצוייר עם אף גדול וארוך....
אבל תכלס לא מכירה הרבה יהודים עם אף כזה...
נורא מעניין!
אולי השתנינו? ב80 שנה?
נכתב ע"י קקטוס;2354227:אני חושב שהתשובה הכי טובה לנאצים, זה לצייר את היהודים כפי שהם נראים, ולומר להם, תראו, לא הצלחתם להכניס אותנו לתבנית החשיבה האירופית הדפוקה שלכם. אנחנו יהודים גאים, וככה אנחנו יפים מבפנים, ולא מעניין את קצה הזרת מה אתם חושבים על המראה שלנו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: