דיון ווק- מה תפקידו?

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כן, אני יודעת שבמקור הוא מיועד למוקפצים.
רק לא מבינה למה דווקא הוא, אני עושה מוקפצים מעולים בכל סיר שטוח/ מחבת.
אז מה המעלה המיוחדת שלו?
 

נקודה עיצוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בעיקרון המטרה העיקרית שלו היא לחסוך בשמן,
אבל כל זה בתנאי שהוא נשמר וללא שריטות,
לכן חשוב להשתמש רק בכפות עץ/ סילקון במהלך הבישול/ האידוי/ הטיגון בו..


קצת מהרשת- המלצות שפים:
ווק משמש בעיקר לטיגון תוך הקפצה או בחישה לבישול מהיר של מרכיבים חתוכים בחום גבוה, כלומר חשיפה לחום גבוה למשך זמן קצר יחסית. כדאי לדעת כי ווק הוא כלי שימושי גם לאידוי, השחמה ובישול איטי, ואף לטיגון עמוק
 

אמא לשמונה

משתמש מקצוען
למישהו יש כאן ווק?
למה אתם משתמשים בזה?
יש לי זיכוי לפוד אפיל, מתלבטת אם לקנות, ווק או מחבת פסים
 

EfratHL

משתמש פעיל
אני משתמשת קבוע בווק להקפצה. המעלה הגדולה של זה זה המכה של חום החזקה שהוא נותן לכל מקום. מה שמשמעותי בעיקר במוקפצים כי את רוצה שהירקות יהיו מוכנים אבל לא רכים מדי וכך אפשר לתת להם בישול קצר אבל משמעותי.
 

שרה מביתר

משתמש צעיר
למישהו יש כאן ווק?
למה אתם משתמשים בזה?
יש לי זיכוי לפוד אפיל, מתלבטת אם לקנות, ווק או מחבת פסים
ווק- חובה בכל בית!
אני מטגנת בזה בצל- הרבה יותר מהיר וטעים!
מכינה בזה כבד, מוקפץ, ובעצם- כל מה שרוצה לבשל יותר מהיר מסיר.
מה שכן, גם מחבת פסים זה נחמד, לדעתי פחות חשוב מווק.
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
ווק- חובה בכל בית!
אני מטגנת בזה בצל- הרבה יותר מהיר וטעים!
מכינה בזה כבד, מוקפץ, ובעצם- כל מה שרוצה לבשל יותר מהיר מסיר.
מה שכן, גם מחבת פסים זה נחמד, לדעתי פחות חשוב מווק.
הזוי מה שנאמר כאן..
במחילה אבל מחבת פסים-חובה!!
ווק צעצוע נחמד שכרגע לא מצאתי לנכון להכניס אלי הביתה
לווק יש תחליף
למחבת פסים/פלנצה- אין תחליף וזה מוצר מהמם!
 

שימשית

משתמש פעיל
גם לדעתי מחבת פסים יותר שימושי ,
יש לי גם ווק , המוקפצים שם הרבה יותר טעימים אבל להכין אותם לוקח המון זמן
ולגבי המחבת פסים - להשתמש רק עם עם נייר אפיה ואז הוא נשאר נקי וחוסכים את זמן הנקוי שגם כך לא תמיד מצליח
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש לי גם ווק , המוקפצים שם הרבה יותר טעימים אבל להכין אותם לוקח המון זמן
מה שמתברר לי זה שאנשים רוצים להכין "מוקפצים" (הדבר הזה שבציבור קוראים לו מוקפצים, קרי: רצועות ירק עצובות ורירייות, מבושלות יתר על המידה, ושוחות ברוטב טריאקי מתוק)
ומתלוננים על ווק שנועד להכין מוקפצים אמיתיים: רצועות דקות של ירקות שעוברות בישול קצרצר (הקפצה) בחום גבוה, ושומרות על פריכות ועסיסיות שלא ניתן להגיע אליהם בבישול במחבת רגילה.
הקפצה של תבשיל מוקפצים שלם, אמורה לקחת בין 2 דקות ל4 דקות (חלק מהמרכיבים עוברים בישול מקדים או אידוי מקדים ).
אני אצטט מויקיפדיה:
במטבח האסייתי נהוג להקפיץ בווקים העשויים פלדה עשירה בפחמן ודקה על כיריים ייעודיות המפיקות חום גבוה בהרבה מכיריים ביתיות ומרכזות אותו במרכז הכלי. כיום נהוג גם להכין מנות מוקפצות בבתים פרטיים על כירה רגילה. עובי הווק והחומר ממנו הוא עשוי מאפשר קצב מוליכות חום גבוה במיוחד למרכיבים שבתוכו וגם, בשל גודלו וצורתו, מאפשר להקפיץ את המרכיבים באוויר באופן שמאפשר להם להתקרר. באמצעות ההקפצה והערבוב שולט הטבח על טמפרטורת הבישול. מטרת ההקפצה לצרוב מבחוץ ירקות וחלבונים אך לשמור על טעמם ועל מרקם פנימי שאינו מבושל יתר על המידה, לכן נדרש לחתוך בשר או עוף לפרוסות דקות, על מנת שלצמצם את הזמן הדרוש לבישולם.
מכיוון שכך, תהליך ההכנה של מוקפצים (אסייתיים, כאלה שדורשים שימוש בווק) הוא ארוך בכל הנוגע לתכנון המנה, חיתוך וקביעת סדר ההכנסה לווק.
ההקפצה עצמה קצרה מאוד, ובעוצמת אש גבוהה. (אני משתמש בכירת קמפינג עוצמתית, שמספקת אש לא רעה בכלל)
 

דניאלה

משתמש רשום
שנים השתמשתי במחבת רגילה למוקפציה עד שלאחרונה קניתי ווק ויש הבדל גדול. פשוט יוצא יותר טעים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  29  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה