בני ברקים...
משתמש פעיל
יש בזה בעיה?שלחו לי הודעה כנראה מאתר כלשהו באנגלית... לפתוח?
מסקרן
ב רק! לפתוח, לא ללחוץ על כלום...?
יש בזה בעיה?שלחו לי הודעה כנראה מאתר כלשהו באנגלית... לפתוח?
מסקרן
לרוב מגלישה בסתר לא אמור להיות בעיהיש בזה בעיה?
ב99.9999% מהמקרים כןז"א שכל השנה כן אפשר אבל בגלל המצב עכשיו לא, נכון?
מה זה אומר?
פעם היתה בעיה כזו יותר נפוצה, היום נראה לי שפחות.מה זאת אומרת? אפשר הסבר קצת יותר מפורט?
איך?
נראה לי שאתה מבין בזה אז - האם זה לא טוב להשאיר כרטיסיות פתוחות?
תודה
הגלישה הפרטית *לכאורה* לא שומרת פרטים של המשתמש, אבל היא לא מגינה מפני פריצות.תודה על האריכות
אני עם מחשב ונטפרי
- שמעתי שלא כדאי להשאיר בדפדפן כל מיני כרטיסיות פתוחות... על זה דיברתי,
גלישה בסתר (גלישה פרטית?) מומלצת לעניין הזה? עניין הפריצות...
כן, ברור. חוץ מזה שהלחיצו אותי עם הכרטיסיות וכו'...הגלישה הפרטית *לכאורה* לא שומרת פרטים של המשתמש, אבל היא לא מגינה מפני פריצות.
כרטיסיות פתוחות היו פעם בעיה, היום כמדומני שהרבה פחות (אצלי יש 30-40 פתוחות ודפדפן שני כשאין יותר מקום...), יותר חשוב לשים לב לסיסמאות שיהיו מספיק מסובכות, לא לגלוש לכל מיני מקומות מפוקפקים ובטח ובטח שלא לפתוח כל מיני קישורים בלי לפחות לבדוק אותם. לעדכן תוכנות ופשוט לפקוח עיניים, אם קופצת אזהרה אז לבדוק ולא לאשר ולהמשיך הלאה בלי לבדוק.
זה הכל. לא צריך להיות האקר, מספיק רק היגיון פשוט.
הגנה מאובטחת זה משהו יחסי.....יש לנו הגנה מאד מאובטחת על המחשבים שלנו.
אז לא יודעת אם זה הגיוני..
אשמח לשמוע.
נכון, מאמינה.הגנה מאובטחת זה משהו יחסי.....
לפי התיאור זה נשמע דרך השתלטות מרחוק.אתמול כל הקבצים שלנו נמחקו. כמויות ---
בשעה שלא הייתה פעילות משרדית בכלל!
ולא ידוע לנו איך זה קרה.
יתכן וזה קשור לכזה דבר?
כן מבדיקה במצלמות בשעה שראינו שנמחקו הקבצים, מחשב אחד במשרד שהיה דלוק וקפצו כל מיני חלוניות (קשה לראות בדיוק מה...) נדלק/נכבה משהו שם זז בזמן הזה.. ולא ידוע מה.
- ב"ה הכל היה מגובה בענן, אז הורדנו חזרה. (לקח מלא שעות..). נס של ממש.
יש לנו הגנה מאד מאובטחת על המחשבים שלנו.
אז לא יודעת אם זה הגיוני..
אשמח לשמוע.
הכוונה לאני דסק?לפי התיאור זה נשמע דרך השתלטות מרחוק.
יש לכם כזה אופצי' במחשב המדובר?
היה לכם גישה מרחוק עם סיסמה קבועה?הכוונה לאני דסק?
אין משהו מעבר
לא עוזר אם מישהו התקין ransomware על המחשב זה יעבוד גם אופלייןממליץ לכבות את הראוטר במשרד ולא רק את החשמל...
(אלא אם כן מידי פעם צריכים להתחבר מהבית למשרד)
יש המלצה לאנטי וירוס טוב?בלת"ק
אין מספיק מודעות לסייבר
אנטיוירוס טוב בעיקרון היה מונע את כל הבעיות האלה
בעיקרון אין שום אפשרות כיום לחדור לרשת שלכם מבחוץ! אז איך בכל זאת זה קורה?
בדיוק כמו שהם נכנסו לארץ הם נכנסים גם למחשב... עם סיוע מבפנים
כשאתם פותחים קישור לא מהימן או מורידים קובץ לא רשמי למחשב אתם מריצים כמה שורות קוד בודדות שפותחות דלת למערכת שלכם, ולפעמים גם יש שם שורות קוד שכבר דואגות לשלוח אוטומטית את כל המידע שלכם ליוצר
לכן כדאי להקדים תרופה למכה ולהתקן אנטי וירוס שלא נותן לכם להוריד קבצים לא מהימנים (לאנשים שלא מתחכמים ומכבים אותו כשהוא מתריע על וירוס...), ומונע דליפה של מידע לשרתים שלא אמורים לקבל מידע.
דבר נוסף, לא להשתמש בסיסמאות שאתם ממציאים. תשתמשו בכספת סיסמאות. לגוגל כבר שנים יש כספת ואת הPassword generator שנותן סיסמאות רנדומליות, וכל מה שצריך זה סיסמא אחת מסובכת למייל שלכם ואימות דו שלבי. לאלה ששואלים "מה אני אעשה כשאני אצל מישהו וצריך להיכנס לאתר של בזק אם אני לא יודע את הסיסמא" התשובה שלי היא אל תתחברו לשום חשבון ממחשב שאתם לא יודעים אם הוא מוגן, כי ברגע שתזינו את הסיסמא שלכם במחשב שלו, תגידו בבקשה כי ההאקר אומר לכם תודה... כל המידע שדולף לכם נמכר אחר כך ברשת האפלה בהתאם למה שהצליחו לגנוב לכם. סיסמא לבזק תעלה 2 דולר וסיסמה לפייפאל תעלה כמה עשרות/מאות... ואם כבר מדברים על הרשת האפלה, אתם לא רוצים שגם התמונות שלכם יגיעו לשם...
באנטיוירוס כמו קספרסקי למשל גם יש כספת, אישית אני מעדיף את של גוגל כי הכספת של קספרסקי זה רק אם התוכנה מותקנת על המחשב ובגוגל נכנסים לכספת מכל מקום ברגע שמתחברים לחשבון גוגל.
מה עושים אם לא הקדמתם תרופה למכה? בשלב ראשון תתקינו אנטיוירוס עם רישיון! זה אבסורד לשים אנטיוירוס שהאקר פרץ כדי שהוא יהיה בחינם כדי להגן מפני האקרים! אני אישית אוהב את קספרסקי (אבל אם לא תשתמשו בו בגלל האנגלית או שהמחשב שלכם לא חזק במיוחד עדיף ESET) ובצעו סריקה מלאה למחשב.
בשלב שני תחליפו את כל הסיסמאות החשובות שלכם לסיסמאות שגוגל מציע ותוודאו שהוא שומר אותן.
אני לא מומחה סייבר ומה שכתבתי זה רק מהידע המצומצם שלי. מאמין שיש מאבטח סייבר או שניים שיוכלו להוסיף כמה דברים מעניינים ולתקן אותי בטעויות שלי.
אני לא אוהב לענות ככה אבל יש המלצה לקבלן טוב חינמי?יש המלצה לאנטי וירוס טוב?
[עדיף חינמי]
איפה יש כספת של גוגל?בלת"ק
אין מספיק מודעות לסייבר
אנטיוירוס טוב בעיקרון היה מונע את כל הבעיות האלה
בעיקרון אין שום אפשרות כיום לחדור לרשת שלכם מבחוץ! אז איך בכל זאת זה קורה?
בדיוק כמו שהם נכנסו לארץ הם נכנסים גם למחשב... עם סיוע מבפנים
כשאתם פותחים קישור לא מהימן או מורידים קובץ לא רשמי למחשב אתם מריצים כמה שורות קוד בודדות שפותחות דלת למערכת שלכם, ולפעמים גם יש שם שורות קוד שכבר דואגות לשלוח אוטומטית את כל המידע שלכם ליוצר
לכן כדאי להקדים תרופה למכה ולהתקן אנטי וירוס שלא נותן לכם להוריד קבצים לא מהימנים (לאנשים שלא מתחכמים ומכבים אותו כשהוא מתריע על וירוס...), ומונע דליפה של מידע לשרתים שלא אמורים לקבל מידע.
דבר נוסף, לא להשתמש בסיסמאות שאתם ממציאים. תשתמשו בכספת סיסמאות. לגוגל כבר שנים יש כספת ואת הPassword generator שנותן סיסמאות רנדומליות, וכל מה שצריך זה סיסמא אחת מסובכת למייל שלכם ואימות דו שלבי. לאלה ששואלים "מה אני אעשה כשאני אצל מישהו וצריך להיכנס לאתר של בזק אם אני לא יודע את הסיסמא" התשובה שלי היא אל תתחברו לשום חשבון ממחשב שאתם לא יודעים אם הוא מוגן, כי ברגע שתזינו את הסיסמא שלכם במחשב שלו, תגידו בבקשה כי ההאקר אומר לכם תודה... כל המידע שדולף לכם נמכר אחר כך ברשת האפלה בהתאם למה שהצליחו לגנוב לכם. סיסמא לבזק תעלה 2 דולר וסיסמה לפייפאל תעלה כמה עשרות/מאות... ואם כבר מדברים על הרשת האפלה, אתם לא רוצים שגם התמונות שלכם יגיעו לשם...
באנטיוירוס כמו קספרסקי למשל גם יש כספת, אישית אני מעדיף את של גוגל כי הכספת של קספרסקי זה רק אם התוכנה מותקנת על המחשב ובגוגל נכנסים לכספת מכל מקום ברגע שמתחברים לחשבון גוגל.
מה עושים אם לא הקדמתם תרופה למכה? בשלב ראשון תתקינו אנטיוירוס עם רישיון! זה אבסורד לשים אנטיוירוס שהאקר פרץ כדי שהוא יהיה בחינם כדי להגן מפני האקרים! אני אישית אוהב את קספרסקי (אבל אם לא תשתמשו בו בגלל האנגלית או שהמחשב שלכם לא חזק במיוחד עדיף ESET) ובצעו סריקה מלאה למחשב.
בשלב שני תחליפו את כל הסיסמאות החשובות שלכם לסיסמאות שגוגל מציע ותוודאו שהוא שומר אותן.
אני לא מומחה סייבר ומה שכתבתי זה רק מהידע המצומצם שלי. מאמין שיש מאבטח סייבר או שניים שיוכלו להוסיף כמה דברים מעניינים ולתקן אותי בטעויות שלי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: