בלת"ק חלקי
בצעירותי, פגשתי בחורה-שכנת ילדות מהרחוב, מאורסת באיזו חתונה והתענינתי בכנות מתי החתונה ואיך ההכנות
והיה שקט מביך ואחותי העבירה נושא, אח"כ אמרה לי שהיא עזבה שידוך ושהם שכחו ליידע אותי.
בני אדם הם לא מלאכים, ואני לא אמורה לחשוד בכל כלה שניה שהיא חלילה ביטלה שידוך. מצד שני כלות רוצות שיתענינו בהם וכמהות לתשומת לב הזו.
מה לדעתכם?
האם כל זוג שמתגרש-מבטל שידוך-לידה שקטה
זה משהו שצריך לעדכן את הסביבה הקרובה (לשוה"ר? רכילות?) וכל זה ע"מ שלא יהיה פדיחות (ולבן אדם נורא"כייף" שמדברים עליו)
או שהוא היה מעדיף שלא ידברו עליו. ולזרום במפגשים הלא נעימים והמביכים עם אלה שלא ידעו?
אני חושבת שיש הבדל בין דברים שמודיעים עליהם שיקרו בזמן מסוים לבין דברים שהם סתם מסלול החיים הרגיל.
מי שמודיע על אירוסין אכן רוצה בדרך כלל שיתעניינו בחתונה הקרובה, ויש לו מידה מסוימת של אחריות להודיע אם השידוך מתבטל כי הוא זה שיצר את הציפיה. אין ספק שזה לא משהו שנעים להודיע, וגם בהחלט יכול לקרות שההודעה לא עברה מספיק ביעילות (לפעמים בדיוק בגלל שזה לא נעים) ואז יש פדיחות. כנ"ל גירושין.
זה לא אותו דבר כמו להניח שמישהי נשואה רק בגלל הגיל שלה (טוב, מישהו...) או שיש לה ילדים רק כי היא נשואה כמה זמן. אלו הנחות שלא אמורים לעשות, וזה לא משהו שבאחריות האדם לעדכן בו את הסביבה כי לא הוא זה שיצר את הציפיה.
גם לידה שקטה זה משהו שכדאי לדאוג שמישהו יפיץ בשקט את הידיעה עליו במעגלים הרלוונטיים. סופו של דבר להתגלות והדיבורים מאחורי הגב יגיעו בכל מקרה, ואולי ביתר שאת. אם מודיעים מראש אפשר לפחות למנוע את התקלות של מזל טוב שאינו במקום, ואפילו יותר מזה, להגיד איזה סוג של תגובות הזוג רוצה לקבל (למשל - מעוניינים בטלפונים וביקורים, או מעדיפים שיעזבו אותם בשקט).
עדיין נראה לי שכדאי לשמור על טאקט במקרה כזה, וכמו שאמרו פה, אם פוגשים בלי התינוק או בלי הבטן מישהי שאמורה להיות אחרי לידה או לפניה, אז בזהירות. לדעתי האישית זה גרוע יותר משידוך שהתבטל ולכן צריך מידה גבוהה יותר של זהירות.