יצא מהמם!!!!!!!!!!הלחמניות באמצע התפחה,
אעדכן איך היה כשיצא
באמת רכות וטעימות בטירוף
שומרת לעצמי את המתכון.
רק הערה קטנה-
במקום שמן זית הייתי שמה ביצה,
השמן הופך את הידיים למאוד שומניות וסתם חבל,
לשיקולכן...
יצא מהמם!!!!!!!!!!הלחמניות באמצע התפחה,
אעדכן איך היה כשיצא
גילגלתי והידקתי בקצוות.איך עשית את הצורה של הלחמניות?
ביצה אחרי האפיה?יצא מהמם!!!!!!!!!!
באמת רכות וטעימות בטירוף
שומרת לעצמי את המתכון.
רק הערה קטנה-
במקום שמן זית הייתי שמה ביצה,
השמן הופך את הידיים למאוד שומניות וסתם חבל,
לשיקולכן...
לפניביצה אחרי האפיה?
וואו, עשיתי, עכשיו בתנור, ונראה לי שסופסוף מצאתי את המתכון שחיפשתי!התפחה בחורף הרבה יותר טובה ואיכותית לדעתי
כמובן שהבית לא מקפיא אבל גם לא חם מידיי וחסר שליטה…
אם שמת בבצק מים חמימים השמרים עובדים גם אם מעט קריר במטבח.
יש שיטות התפחה בקירור ללילה שלם שנותן התפחה מעולה.
זה כבר מתכון אחרלפני
בטח שמתאים גם לחלות!!וואו, עשיתי, עכשיו בתנור, ונראה לי שסופסוף מצאתי את המתכון שחיפשתי!
סופסוף הבצק תפח ותפח ותפח, והיה רך ואוורירי - נראה לכן שהוא מתאים גם לחלות?
איזה כיף שאת חוזרת לשתףואוווו!!!
יצא שלמות...
מתכון מוצלח באמת
אם אני רוצה להכין מקמח לבן, כמה מים לשים??
הכי טוב טופח לאט לאט בקצב שהוא בעקרון צריך והרבה מדרגים את זה ואז הוא באפיה לא קורס!!איך מתפיחים בקור הזה????
ואווו נראה ישר מהמאפיה... יצא לך מושלם!!!@מציאותית
תוצפה בקובץ המצורף 1568215דה ששיתפת!
כתבת כל כך מפורט וברור ובעיקר שכנעת שזה יצליח, שפשוט חזרתי בערב מהעבודה קניתי קמח כוסמין והעמדתי את הבצק.
אני חושבת שזאת פעם ראשונה שאני משתמשת בקמח כוסמין, תמיד פחדתי שיוצא יבש או חסר טעם. (לילדים אני אופה מקמח רגיל, כמעט כל שבוע , את הלחמניות הכי טעימות בכיתה , מתכון של @ה. בקר )
ב11 בלילה היה ריח מדהיםםם של לחמניות בבית!!! הלחמניות יצאו טעימות ומעולות ממש! בזכותך יש עכשיו בפריזר לחמניות לקחת לבית ספר/ לעבודה.
תודה רבה!
נראה מעולה!@מציאותית
תוצפה בקובץ המצורף 1568215דה ששיתפת!
כתבת כל כך מפורט וברור ובעיקר שכנעת שזה יצליח, שפשוט חזרתי בערב מהעבודה קניתי קמח כוסמין והעמדתי את הבצק.
אני חושבת שזאת פעם ראשונה שאני משתמשת בקמח כוסמין, תמיד פחדתי שיוצא יבש או חסר טעם. (לילדים אני אופה מקמח רגיל, כמעט כל שבוע , את הלחמניות הכי טעימות בכיתה , מתכון של @ה. בקר )
ב11 בלילה היה ריח מדהיםםם של לחמניות בבית!!! הלחמניות יצאו טעימות ומעולות ממש! בזכותך יש עכשיו בפריזר לחמניות לקחת לבית ספר/ לעבודה.
תודה רבה!
קילו אחדנראה מעולה!
מכמה קילו הכנת?
חסרון בולט: אחרי שתכינו פעם אחת הילדים לא יוותרו על אחרות
במיוחד שהן דורשות צומי… והרבה… אבל שווה הכל!!!!
לחמניות מלאות אוויר נשמרות מושלם בהקפאה וכשיוצאות כאילו הרגע יצאו מהמאפייה……
טעימות גם ככה בלי כלום ישר לתיק ללימודים
אז קבלנו אותן!
צפה בקובץ המצורף 1567143
מלאות אוויר וציפוי דק פריך ומושלם
אז בא נתחיל מהתחלה…
שנים שאני מכינה לחמניות והן יוצאות מעולות וטעימות והילדים ממש אוהבים
אבל הרגשתי שזה עדיין לא זה. אני רוצה לחמניות קלילות יותר פחות מלאות בבצק אלא יותר אוויר (בקיצור, כמו של המאפיות…) וניסיתי הרבה מתכונים
עד שהגעתי לנוסחה המדוייקת
אני כאן כדי לתת לכם את כל הסודות צעד צעד עד ללחמניות הללו מלאות האוויר והטעימות ברמה לא רגילה!
כן אומרת שזה לא להכין בצק ולתנור הם בהחלט דורשות השקעה וזמן אבל שווה שווה!!!
1. נכניס לקערת המיקסר:
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
500 מ״ל מים חמימים
2. לערבב קלות ולחכות 7 דקות -לא פחות.
3. להוסיף 1 ק״ג קמח (אני משתמשת בכוסמין 80% של תחנות הישראליות)
150 מ״ל שמן
כף מלח
4. ללוש היטב במהירות הכי נמוכה כ-12 דק׳ -לא פחות.
5. לכסות היטב את הקערה עם הבצק בניילון ניצמד עד להכפלת הנפח. - לא יותר מזה!
6. לחלק את הבצק לכדורים לפי הגודל הרצוי של הלחמניות
אני שוקלת כל חתיכה ל100 גר׳
7. להניח כדורים יפים ולכסות להתפחה כ-10 דק׳
אם הבצק יצא קצת דביק ולא נעים לעבוד איתו אפשר להעזר בקמח נוסף.
צפה בקובץ המצורף 1567136
לאחר 10 דק׳ כשהעיגולים תפחו מעט מתחילים להכין את הלחמניות:
8. להכין תבניות מצופות בנייר אפיה
9. קערה מלאה במי ברז
10. קערה מלאה בלפחות 200 גר שומשום/קצח
11. מרדדים כל עיגול ומכינים את הלחמניה (אצבע/בילקעס/חלת 8/עיגול ביס)
12. טובלים את הלחמניה בתוך המים ומוציאים מיד
13. זורקים לתוך הקערה עם השומשום ומנערים היטב עד שכל הלחמניה מצופה היטב בשומשום מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית
כך עם כל הלחמניות.
14. לאחר ציפוי כל הלחמניות לכסות ולהתפיח על התבנית כ40 דק׳ - לא פחות!
15. זה הזמן להדליק את התנור על 180 כדי שיהיה מוכן להכנסה כשהוא מחומם מראש כחצי שעה לפחות לפני האפיה.
(גם אני הייתי מכניסה לתנור רותח של מעל 200. כאן זה אחרת וחשוב שיהיה ב180 ולא יותר!)
זה התבנית לאחר ההתפחה:
צפה בקובץ המצורף 1567139
אפשר לצופף אותן, אבל כמובן עדיף ברווח יותר… תלוי בזמן שעומד לרשותך
16. להכניס לתנור המחומם על 180 לחצי שעה.
17. ככה הן יצאו ומייד הברשתי בשמן זית לתוצאה מבריקה ורכה (אל דאגה לא מרגישים את השמן כלל הוא רק כדי לעשות טוב! אבל לא חובה כמובן )
צפה בקובץ המצורף 1567142
חכי שקצת יצטננו חלקי לפי ימים לשקיות הקפאה וספרי לי איך היה
ממליצה להוציא לפני השינה שקית לחמניות ובבוקר הן כבר מוכנות.
שבוע טוב מלא בבשורות טובות!!!
מתכון בקצרה:
לבצק:
1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
500 מ״ל מים
6 כפות סוכר
150 מ״ל שמן
כף מלח
לשים בקערת המיקסר מים, שמרים וסוכר לערבב ולהשהות 7 דק׳
להוסיף את יתר החומרים וללוש כ12 דק׳ על מהירות נמוכה
להתפיח עד להכפלת הנפח
לחלק לכדורים בגודל הרצוי ולהתפיח כ10 דק׳
להכין לחמניות לטבול במים ושומשום מכל הכיוונים
להתפיח על התבנית כ-40 דק׳
להדליק תנור ל180 חצי שעה לפני האפיה.
להכניס את התבנית ל30 דק
להוציא ולמרוח מעט שמן זית
לצנן ולהקפיא.
אם יש לך טורבו בהחלט אפשר להכניס 2 תבניות יחד ולהחליף מיקום לאחר 15 דק׳.
יש לי סטנדרטית.@מציאותית
התבנית שלך גודל סנדרט? נראה גדול מהרגיל
ולמה אני שואלת כי כשאני מכינה 2 קילו אני אף פעם לא יודעת מה לעשות עם הנגלה השנייה
אי אפשר לתת לזה לתפוח יותר מידי עד שהנגלה הראשונה תצא מהתנור
אז אני מכניסה את הבצק למקרר
זה נכון לעשות כך או שאת עושה אחרת?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: