מאפים ה-לחמניות הכככי מושלמות - בהתחייבות!! צעד צעד עד לתוצאה המושלמת!!!

stshin

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הלחמניות באמצע התפחה,
אעדכן איך היה כשיצא
יצא מהמם!!!!!!!!!!
באמת רכות וטעימות בטירוף
שומרת לעצמי את המתכון.

רק הערה קטנה-
במקום שמן זית הייתי שמה ביצה,
השמן הופך את הידיים למאוד שומניות וסתם חבל,
לשיקולכן...
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
איך עשית את הצורה של הלחמניות?
גילגלתי והידקתי בקצוות.
יצא מהמם!!!!!!!!!!
באמת רכות וטעימות בטירוף
שומרת לעצמי את המתכון.

רק הערה קטנה-
במקום שמן זית הייתי שמה ביצה,
השמן הופך את הידיים למאוד שומניות וסתם חבל,
לשיקולכן...
ביצה אחרי האפיה?
השמן הוא לא חובה. לאחר זמן הוא כבר לא ניכר. שמים ממש מעט.
 

CO2

משתמש פעיל
התפחה בחורף הרבה יותר טובה ואיכותית לדעתי
כמובן שהבית לא מקפיא אבל גם לא חם מידיי וחסר שליטה…
אם שמת בבצק מים חמימים השמרים עובדים גם אם מעט קריר במטבח.
יש שיטות התפחה בקירור ללילה שלם שנותן התפחה מעולה.
וואו, עשיתי, עכשיו בתנור, ונראה לי שסופסוף מצאתי את המתכון שחיפשתי!
סופסוף הבצק תפח ותפח ותפח, והיה רך ואוורירי - נראה לכן שהוא מתאים גם לחלות?
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
וואו, עשיתי, עכשיו בתנור, ונראה לי שסופסוף מצאתי את המתכון שחיפשתי!
סופסוף הבצק תפח ותפח ותפח, והיה רך ואוורירי - נראה לכן שהוא מתאים גם לחלות?
בטח שמתאים גם לחלות!!
(אני אוהבת חלות קטנות כדי שיהיה לנו הרבה לחם משנה והרבה "קליפה" טעימה, אז אני עושה מ300 גר' כלומר עם 3 עיגולים, - 4 בתבנית. אבל אם אין לך זמן להתקשקש עם הרבה חלות קטנות תעשי רגיל עם 6 רצועות.)
 

מיה5

משתמש צעיר
ואוווו!!!
יצא שלמות...
מתכון מוצלח באמת 🥰
אם אני רוצה להכין מקמח לבן, כמה מים לשים??
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
ואוווו!!!
יצא שלמות...
מתכון מוצלח באמת 🥰
אם אני רוצה להכין מקמח לבן, כמה מים לשים??
איזה כיף שאת חוזרת לשתף
זה משמח אותי מאוד!
לגבי המים, אותו דבר
רק לא תצטרכי להוסיף קמח בעת הכנת הכדורים
אגב עם קמח לבן זה יוצא פצצתי… אבל אצלנו מעדיפים כוסמין בגלל הבריאות.
 

שאילתה

משתמש פעיל
יוצרי ai
@מציאותית
תו לחמניות.jpgדה ששיתפת!
כתבת כל כך מפורט וברור ובעיקר שכנעת שזה יצליח, שפשוט חזרתי בערב מהעבודה קניתי קמח כוסמין והעמדתי את הבצק.
אני חושבת שזאת פעם ראשונה שאני משתמשת בקמח כוסמין, תמיד פחדתי שיוצא יבש או חסר טעם. (לילדים אני אופה מקמח רגיל, כמעט כל שבוע , את הלחמניות הכי טעימות בכיתה🙂 , מתכון של @ה. בקר )
ב11 בלילה היה ריח מדהיםםם של לחמניות בבית!!! הלחמניות יצאו טעימות ומעולות ממש! בזכותך יש עכשיו בפריזר לחמניות לקחת לבית ספר/ לעבודה.
תודה רבה!
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
@מציאותית
תוצפה בקובץ המצורף 1568215דה ששיתפת!
כתבת כל כך מפורט וברור ובעיקר שכנעת שזה יצליח, שפשוט חזרתי בערב מהעבודה קניתי קמח כוסמין והעמדתי את הבצק.
אני חושבת שזאת פעם ראשונה שאני משתמשת בקמח כוסמין, תמיד פחדתי שיוצא יבש או חסר טעם. (לילדים אני אופה מקמח רגיל, כמעט כל שבוע , את הלחמניות הכי טעימות בכיתה🙂 , מתכון של @ה. בקר )
ב11 בלילה היה ריח מדהיםםם של לחמניות בבית!!! הלחמניות יצאו טעימות ומעולות ממש! בזכותך יש עכשיו בפריזר לחמניות לקחת לבית ספר/ לעבודה.
תודה רבה!
ואווו נראה ישר מהמאפיה... יצא לך מושלם!!!
 

מפרל

משתמש מקצוען
@מציאותית
תוצפה בקובץ המצורף 1568215דה ששיתפת!
כתבת כל כך מפורט וברור ובעיקר שכנעת שזה יצליח, שפשוט חזרתי בערב מהעבודה קניתי קמח כוסמין והעמדתי את הבצק.
אני חושבת שזאת פעם ראשונה שאני משתמשת בקמח כוסמין, תמיד פחדתי שיוצא יבש או חסר טעם. (לילדים אני אופה מקמח רגיל, כמעט כל שבוע , את הלחמניות הכי טעימות בכיתה🙂 , מתכון של @ה. בקר )
ב11 בלילה היה ריח מדהיםםם של לחמניות בבית!!! הלחמניות יצאו טעימות ומעולות ממש! בזכותך יש עכשיו בפריזר לחמניות לקחת לבית ספר/ לעבודה.
תודה רבה!
נראה מעולה!
מכמה קילו הכנת?
 

מצלמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
חסרון בולט: אחרי שתכינו פעם אחת הילדים לא יוותרו על אחרות
במיוחד שהן דורשות צומי… והרבה… אבל שווה הכל!!!!
לחמניות מלאות אוויר נשמרות מושלם בהקפאה וכשיוצאות כאילו הרגע יצאו מהמאפייה……
טעימות גם ככה בלי כלום ישר לתיק ללימודים :)
אז קבלנו אותן!

צפה בקובץ המצורף 1567143
מלאות אוויר וציפוי דק פריך ומושלם🥰

אז בא נתחיל מהתחלה…
שנים שאני מכינה לחמניות והן יוצאות מעולות וטעימות והילדים ממש אוהבים
אבל הרגשתי שזה עדיין לא זה. אני רוצה לחמניות קלילות יותר פחות מלאות בבצק אלא יותר אוויר (בקיצור, כמו של המאפיות…) וניסיתי הרבה מתכונים
עד שהגעתי לנוסחה המדוייקת
אני כאן כדי לתת לכם את כל הסודות צעד צעד עד ללחמניות הללו מלאות האוויר והטעימות ברמה לא רגילה!

כן אומרת שזה לא להכין בצק ולתנור הם בהחלט דורשות השקעה וזמן אבל שווה שווה!!!


1. נכניס לקערת המיקסר:
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
500 מ״ל מים חמימים

2. לערבב קלות ולחכות 7 דקות -לא פחות.

3. להוסיף 1 ק״ג קמח (אני משתמשת בכוסמין 80% של תחנות הישראליות)
150 מ״ל שמן
כף מלח

4. ללוש היטב במהירות הכי נמוכה כ-12 דק׳ -לא פחות.

5. לכסות היטב את הקערה עם הבצק בניילון ניצמד עד להכפלת הנפח. - לא יותר מזה!

6. לחלק את הבצק לכדורים לפי הגודל הרצוי של הלחמניות
אני שוקלת כל חתיכה ל100 גר׳

7. להניח כדורים יפים ולכסות להתפחה כ-10 דק׳
אם הבצק יצא קצת דביק ולא נעים לעבוד איתו אפשר להעזר בקמח נוסף.

צפה בקובץ המצורף 1567136

לאחר 10 דק׳ כשהעיגולים תפחו מעט מתחילים להכין את הלחמניות:

8. להכין תבניות מצופות בנייר אפיה
9. קערה מלאה במי ברז
10. קערה מלאה בלפחות 200 גר שומשום/קצח

11. מרדדים כל עיגול ומכינים את הלחמניה (אצבע/בילקעס/חלת 8/עיגול ביס)
12. טובלים את הלחמניה בתוך המים ומוציאים מיד
13. זורקים לתוך הקערה עם השומשום ומנערים היטב עד שכל הלחמניה מצופה היטב בשומשום מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית
כך עם כל הלחמניות.

14. לאחר ציפוי כל הלחמניות לכסות ולהתפיח על התבנית כ40 דק׳ - לא פחות!
15. זה הזמן להדליק את התנור על 180 כדי שיהיה מוכן להכנסה כשהוא מחומם מראש כחצי שעה לפחות לפני האפיה.
(גם אני הייתי מכניסה לתנור רותח של מעל 200. כאן זה אחרת וחשוב שיהיה ב180 ולא יותר!)

זה התבנית לאחר ההתפחה:

צפה בקובץ המצורף 1567139

אפשר לצופף אותן, אבל כמובן עדיף ברווח יותר… תלוי בזמן שעומד לרשותך :)

16. להכניס לתנור המחומם על 180 לחצי שעה.

17. ככה הן יצאו ומייד הברשתי בשמן זית לתוצאה מבריקה ורכה (אל דאגה לא מרגישים את השמן כלל הוא רק כדי לעשות טוב! אבל לא חובה כמובן :))

צפה בקובץ המצורף 1567142

חכי שקצת יצטננו חלקי לפי ימים לשקיות הקפאה וספרי לי איך היה
ממליצה להוציא לפני השינה שקית לחמניות ובבוקר הן כבר מוכנות.

שבוע טוב מלא בבשורות טובות!!!


מתכון בקצרה:
לבצק:
1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
500 מ״ל מים
6 כפות סוכר
150 מ״ל שמן
כף מלח

לשים בקערת המיקסר מים, שמרים וסוכר לערבב ולהשהות 7 דק׳
להוסיף את יתר החומרים וללוש כ12 דק׳ על מהירות נמוכה

להתפיח עד להכפלת הנפח

לחלק לכדורים בגודל הרצוי ולהתפיח כ10 דק׳

להכין לחמניות לטבול במים ושומשום מכל הכיוונים
להתפיח על התבנית כ-40 דק׳

להדליק תנור ל180 חצי שעה לפני האפיה.
להכניס את התבנית ל30 דק
להוציא ולמרוח מעט שמן זית
לצנן ולהקפיא.

אם יש לך טורבו בהחלט אפשר להכניס 2 תבניות יחד ולהחליף מיקום לאחר 15 דק׳.

הכנתי.
יצא מוצלח !
בצק נח מאד.

תודה.
 

גויבה

משתמש פעיל
הכנתי יצא מושלם!
פעם ראשונה שיצא לי כאלו לחמניות יפות ואווריריות
תודה על המתכון.
 

שרה 2020

משתמש פעיל
@מציאותית
התבנית שלך גודל סנדרט? נראה גדול מהרגיל
ולמה אני שואלת כי כשאני מכינה 2 קילו אני אף פעם לא יודעת מה לעשות עם הנגלה השנייה
אי אפשר לתת לזה לתפוח יותר מידי עד שהנגלה הראשונה תצא מהתנור
אז אני מכניסה את הבצק למקרר
זה נכון לעשות כך או שאת עושה אחרת?
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
@מציאותית
התבנית שלך גודל סנדרט? נראה גדול מהרגיל
ולמה אני שואלת כי כשאני מכינה 2 קילו אני אף פעם לא יודעת מה לעשות עם הנגלה השנייה
אי אפשר לתת לזה לתפוח יותר מידי עד שהנגלה הראשונה תצא מהתנור
אז אני מכניסה את הבצק למקרר
זה נכון לעשות כך או שאת עושה אחרת?
יש לי סטנדרטית.
כן. לא כולם 40 דק'- יש כאלה שקצת יותר. למרות שיש מרווח זמן בין ההכנה של הראשון לשני והשלישי עדיין יש עוד איזה 10-15 דק' יותר - לא קריטי. (במיוחד בחורף)
ואפשר להכניס לטורבו 2 תבניות ולהחליף מיקום אחרי 15 דק'.

אגב, ממש ממליצה לא לדחוס כמוני. אני באמת מאוד מיהרתי אבל זה פחות מוצלח מאשר לשים נורמלי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה