התפחת חלות בחורף

אז מה

משתמש סופר מקצוען
החלות המדהימות שלי, בחורף קצת מתקשות לתפוח.

אשמח לקבל טיפים להתפחה טובה גם במזג אויר חורפי.
 

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לכסות בניילון ולאחר מכן בשמיכת כירבולית דווקא, מפליז.
החום שלה יותר מהיר ויעיל משמיכת צמר או פוך.
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
את הבצק אני מתפיחה בתוך שמיכת פוך,
אחר כך את החלות/לחמניות אני מכניסה לתנור שמחומם על 50 מעלות
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שמעתי מאחת מומחית גדולה לאפיית חלות , טיפ להתפחת חלות שתמיד מצליח .
לעטוף בניילון את הבצק , לאחמ''כ לשים על הניילון ראש שום , ולעטוף שוב בניילון
החלות יתפחו בצורה שלא חלמת...
בהצלחה!!
 

חמג

משתמש מקצוען
להכניס את קערת הבצק לתנור סגור,
מתחת הקערה לשים תבנית ח"פ ובתוכה מים רותחים,
מהאדים של החום הבצק תופח.
 

חן 1

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
שיטה שעובדת:
1. בתוך הבצק לתקוע גפרורים (ניסיתי את זה)
2. אם הבצק לא סיים לתפוח לא לחמם את התנור מראש אלא להכניס את החלות עם הדלקת התנור ותוך כדי שהתנור מתחמם החלות מסוימות את ההתפחה שלהם
 

אז מה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פיטפוט;2297631:
לכסות בניילון ולאחר מכן בשמיכת כירבולית דווקא, מפליז.
החום שלה יותר מהיר ויעיל משמיכת צמר או פוך.

נכתב ע"י קרמבו;2297634:
50 מעלות בתנור

שתי אלו כבר עושה לפעמים.
לא תמיד עוזר לחלוטין.
 

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני חושבת שהכל מתחיל בצורת הלישה.
לא יודעת אם את לשה במיקסר אבל בלישה ביד בצורה הנכונה הבצק מלא בועות אויר ומשם הכל נראה אחרת.
 

אז מה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פיטפוט;2297680:
אני חושבת שהכל מתחיל בצורת הלישה.
לא יודעת אם את לשה במיקסר אבל בלישה ביד בצורה הנכונה הבצק מלא בועות אויר ומשם הכל נראה אחרת.

ביד. לשה היטב.
 

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אז תנסי סוג שמרים אחר.
אני כבר אזכר בסוג שמרים שניסיתי בטעות אחרי שהתרגלתי לשמרים של פאקא.
הם היו מופלאים, לא נתקלתי בכזאת מהירות התפחה כמו בהם.
 

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
במקום מים שימי סודה
 

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
לפחות 3 כפות שמרים יבשים לקילו.

לישה ארוכה ביד או במיקסר-גם אחרי שהבצק מתגבש להשאיר ללוש עוד 5-7 דקות.

ליצוק מעט שמן לקערת הבצק לאחר סיום הלישה ולגלגל בתוכו את כל הבצק לפני ההתפחה.

לצפות את הקערה בניילון (אני משתמשת בשקיות מכולת פשוטות ונקיות)

להניח להתפחה קרוב לגז או לתנור דולק- כמובן לא בהגזמה... רק שאדי החום יגיעו מרחוק גם לבצק ויסייעו בתהליך ההתפחה.

בהצלחה רבה לכולן!!! ובמיוחד לנשים הצדיקות שלא מוותרות על אפיית חלות ביתיות גם לשבתות החורף.
 

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ברכהלה;2297725:
לפחות 3 כפות שמרים יבשים לקילו.

לישה ארוכה ביד או במיקסר-גם אחרי שהבצק מתגבש להשאיר ללוש עוד 5-7 דקות.

ליצוק מעט שמן לקערת הבצק לאחר סיום הלישה ולגלגל בתוכו את כל הבצק לפני ההתפחה.

לצפות את הקערה בניילון (אני משתמשת בשקיות מכולת פשוטות ונקיות)

להניח להתפחה קרוב לגז או לתנור דולק- כמובן לא בהגזמה... רק שאדי החום יגיעו מרחוק גם לבצק ויסייעו בתהליך ההתפחה.

בהצלחה רבה לכולן!!! ובמיוחד לנשים הצדיקות שלא מוותרות על אפיית חלות ביתיות גם לשבתות החורף.

3 כפות שמרים לקילו??? יהיה לו טעם חמוץ/של שמרים.
כף גדושה מספיקה גם בחורף.
 

אביגיל 24

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
התפחה

טאפואר- יש להם משהוא טוב
 

1221

משתמש רשום
עקרונית בצק גם תופח במקרר.
כך שכנראה הקור זו לא הבעיה.
דבר ראשון שקית אשפה שחורה או ניילון נצמד.
כשלשים יש להזהר שהשמרים לא יגעו במלח. ללוש היטב במיקסר 15 ד"ק.
להניח ושוב ללוש עוד 10 דק'
 

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
נכתב ע"י פיטפוט;2297731:
3 כפות שמרים לקילו??? יהיה לו טעם חמוץ/של שמרים.
כף גדושה מספיקה גם בחורף.


ממש לא טעם חמוץ...

אני שמה לקילו קמח
3 כפות שמרים
1.5 כפות מלח
4 כפות סוכר
כוס שמן
3 כוסות מים פושרים

לא מרגישים את השמרים בטעם...

תופח לך יפה עם כף אחת בלבד?
ממש מעניין לנסות.
 

אז מה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י 1221;2297839:
עקרונית בצק גם תופח במקרר.
כך שכנראה הקור זו לא הבעיה.
דבר ראשון שקית אשפה שחורה או ניילון נצמד.
כשלשים יש להזהר שהשמרים לא יגעו במלח. ללוש היטב במיקסר 15 ד"ק.
להניח ושוב ללוש עוד 10 דק'

המתכון המיוחד שלי-
הוא התפחה של הבצק בלבד, בלי הקערה, בתוך אשפתון מנופח לבלון.
אחרי חצי שעה מורידים תפיחה, מנפחים שוב את האשפתון, ומתפיחים שוב שעה.
הבצק תופח, בהחלט

אבל לא כמו בקיץ.
הוא קר יותר. נראה שלא נעים לו והוא עצבני.


והכמות המקובלת לקילו היא 2 כפות שמרים. 3 כפות - עלול להוסיף טעם לוואי. כף אחת- לא מאמינה שתספיק.
 

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ברכהלה;2297860:
ממש לא טעם חמוץ...
אני שמה לקילו קמח
3 כפות שמרים
1.5 כפות מלח
4 כפות סוכר
כוס שמן
3 כוסות מים פושרים

לא מרגישים את השמרים בטעם...

תופח לך יפה עם כף אחת בלבד?
ממש מעניין לנסות.

לי יש מתכון קצת שונה והאמת שזה לא מתכון שלי אלא המשך של אמא שלי שתהיה בריאה שבאמת אבל באמת אלופה באפיה בכלל ובחלות בפרט(ואני יודעת שכל אחת אומרת את זה)
כף שמרים גדושה כף מלח גדושה (כמובן מכוסה למטה) חצי כוס שמן וחצי כוס סוכר.
הבצק תופח לי ברמה שהכל נשפך מהצדדים כשמדובר בקערה גדולה שמתאימה ל - 3 קילו ואני לשה בה תמיד 2 ק"ג )
אני שוב פעם אומרת שהעיקר זה הלישה הנכונה וביד בלבד!! ואז פחות משנה כמה שמרים שמים.
נכתב ע"י אז מה;2297899:
והכמות המקובלת לקילו היא 2 כפות שמרים. 3 כפות - עלול להוסיף טעם לוואי. כף אחת- לא מאמינה שתספיק.

נראה לי, שאני יעלה תמונה פעם הבאה ותגידי לי אם כף אחת מספיקה...:)
 

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י חן 1;2297672:
שיטה שעובדת:
1. בתוך הבצק לתקוע גפרורים (ניסיתי את זה)
2. אם הבצק לא סיים לתפוח לא לחמם את התנור מראש אלא להכניס את החלות עם הדלקת התנור ותוך כדי שהתנור מתחמם החלות מסוימות את ההתפחה שלהם

אני גם עושה עם גפרורים . זה מזניק את הבצק.
אבל לא תוקעת בבצק . מניחה על השקית אשפתון שעוטפת את הבצק קופס' של גפרורים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה