מאפים התפחת בצק בחורף

DW

משתמש פעיל
אני שמה בבצק מים חמימים וזה תופח מצוין, אפשר גם תחת פוך
 

שירהפ

משתמש מקצוען
אני מחממת תנור כמה דקות משאירה עוד כמה דקות עם דלת פתוחה שלא יהיה חם ממש,
ואז מכניסה את הבצק עטוף לתנור וסוגרת
אבל כמובן שהתנור לא יהיה חם מידי כי אז זה יאפה...
תופח מעולה
 

אם בית

משתמש פעיל
אני מדליקה תנור על חום נמוך מאוד ומכניסה. אם את פוחדת אפשר להדליק לכמה דק' לכבות ואז להכניס להתפחה
בהצלחה!
 

ירמקית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני מרתיחה מים שמה בקערה
וומכניסה את הקערה עם הבצק בפנים זה פטנט מדהים שמתפיח מהמם
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
א. מגלים סבלנות :)
ב. אפשר לחמם תנור ל60 מעלות. כשהוא מגיע לטמפ' לכבות ולהניח בפנים את הקערה.
אפשר גם להדליק מזגן חם ולהניח את הקערה בחדר המחומם.
כל הנ"ל אמור בבצק ללחם ושות'.
כשמדובר בבצק "כבד" שמכיל הרבה סוכר, ביצים ושומן (כמו עוגת שמרים) אני מעדיפה התפחה איטית ואפילו במקרר.
 

saryk

משתמש מקצוען
פשוט שמים את הקערה על הגז, ובאש הנגדית הכי רחוקה - שמים סיר פתוח עם מים רותחים על אש נמוכה.
ככה יש גם חום וגם אדים.
כמובן שאני משתדלת לתזמן התפחה של בצק שתהיה במקביל לבישול מרק או תבשיל אחר כדי לא לשים סתם סיר על הגז, אבל אם לא- גם סיר עם מים עובד מצוין.
 

שרי רוז

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני מחממת תנור כמה דקות משאירה עוד כמה דקות עם דלת פתוחה שלא יהיה חם ממש,
ואז מכניסה את הבצק עטוף לתנור וסוגרת
אבל כמובן שהתנור לא יהיה חם מידי כי אז זה יאפה...
תופח מעולה
אני מדליקה תנור על חום נמוך מאוד ומכניסה. אם את פוחדת אפשר להדליק לכמה דק' לכבות ואז להכניס להתפחה
בהצלחה!
לחמם תנור ל60 מעלות. כשהוא מגיע לטמפ' לכבות ולהניח בפנים את הקערה.
ככה גם אני עושה - מוצלח ביותר!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@סקריפטית לא צריך להוריד שמרים. המתכון נשאר כמות שהוא רק שלבצק כבד התפחה הדרגתית עדיפה.
 

מ. י.

משתמש מקצוען
ככה גם אני עושה - מוצלח ביותר!
כל הנ"ל באמת רעיון מוצלח,
רק הבעיה שמהבצק אני עושה חלות- בתנור בשרי,
שאר מאפים- תנור חלבי
כך שלחמם את כל הבצק בתנור אחד- אי אפשר
לחלק את הבצק כבר בהתחלה- לא מתחשק לי
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
@סקריפטית לא צריך להוריד שמרים. המתכון נשאר כמות שהוא רק שלבצק כבד התפחה הדרגתית עדיפה.
אין מושג כזה שבצק שמרים במקרר תופח יותר מדי? (גם של חלות)
 

רמזור

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
שמים שקית עם מים חמים בתוך הקערה של הבצק
וגם את יכולה לשים גפרורוים שהראש בתוך הבצק
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
א. אני לא מתפיחה במקרר בצק חלה כאמור.
ב. יש מושג של התפחת יתר במקרר. צריכים להשגיח על הבצק.
 

חנה פכמן

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
כל ההתפחות האלה לא יוצרות את ההתפחה ה'מלאכותית' - כאילו החלות יבשות /קשות יותר?
(אצלנו קוראים לזה 'חלות של חורף', וגם במאפיות יוצא ככה)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה