כתבתי רק סיכום מהכתבה, לא יודע מה המציאות בשטח.ירי או פצמרי"ם?
כי מהשני נראה שהולך להיות ח"ו לא מעט בשנים הקרובות ...
כתבתי רק סיכום מהכתבה, לא יודע מה המציאות בשטח.ירי או פצמרי"ם?
כי מהשני נראה שהולך להיות ח"ו לא מעט בשנים הקרובות ...
אני דווקא ראיתי כתבה על קצרין הרבה יותר עדכנית מהכתבה ההיא מלפני שש שנים, שמה ציירו תמונה הרבה יותר ורודה ממה שהופיע בגלובס, בנוסף הנתון שהובא פה שיש רק 23 דירות להשכרה בעיר מעיד לדעתי על ביקוש ועל נתונים טובים לעיר.סורי אבל קצת מגוחך לראות את הויכוחים הללו, תוכן הפוסטים מוכיח שכמעט אף אחד מהכותבים לא זכה לגור בפריפריה הרחוקה, כל המושגים וההיכרות עם האזורים הנ"ל מסתכם בהצצות דו שנתיות בטיולי בין הזמנים.
לגבי הויכוח האם המקום שוה להשקעה אין לי דעה כי אני לא מבין בזה ולא חושב שיש למישהו באמת דרך לחזות לאיפה קצרין תלך. (אם לצורך העניין תהיה רכבת בחצור עוד עשר שנים זה יעיף קדימה גם את קצרין וגם את חצור, ומכיוון שחצור ממותגת כבר כמועצה עניה ומוזנחת לא בטוח שקצרין לא תעקוף אותה בצומת).
מה שבטוח שהדיון על מרחקי הנסיעה הספציפיים בין חצור וקצרין לבין ערי הצפון לא באמת רלוונטיים, רבע שעה לפה או לשם לא תהרוג אדם שהחליט להתאבד על מגורים ביישוב מסויים וליסוע שעה לפחות לעבודה. כמו כן לבדוק עכשיו מרחקי נסיעה בתחצ זה כמו לבדוק את מצב התחבורה בחריש היום רק לעשות חיפוש בנתונים של 2012, זה פשוט לא לעניין.
בנוסף אדם שעובר לגור בכזה מקום לוקח את הפער וקונה רכב, באופן די גורף, לומר שהציבור החרדי נשען על תחצ לא נכון ביחס לפריפריה הרחוקה.
זה לא אומר שיש סיכוי לקצרין לעוף קדימה, בודאי וודאי לא בהקמת קהילה חרדית שזה מינימום בשביל שאנשים יעברו לגור שם, אבל נקודת המבט של אנשים שחוצים את אזור חדרה גדרה לעיתים נדירות די משעשעת ומעציבה אותי.
זה בדיוק העניין,שהחליט להתאבד על מגורים ביישוב מסויים
חרישאי גר היום בחריש, לפני כן גרתי בכרמיאל מספיק זמן.זה בדיוק העניין,
שמשכנעים פה אנשים שממש אינם מעוניינים להתאבד...ועוד על מקום..
חוצמיזה,
@חרישאי גר בפריפריה?
אני חשבתי להכניס לפתח תקווה אתה חושב שלא כדי שזה לא אזור שווה?פ"ת שכונת מחנה יהודה: מצורף קובץ, לסיכום, תשואה של 2.07 אחוז בלבד. ושכירות של 4500 אש"ח ממוצע בלבד.
קצרין: מצורף קובץ, לסיכום, תשואה של 3.99 אחוז! ושכירות ממוצע של 3450 אש"ח!!
שווה מאוד בגל שמדובר באזור ביקוש ויש רווח עצום ועליית ערך גבוהאני חשבתי להכניס לפתח תקווה אתה חושב שלא כדי שזה לא אזור שווה?
במחילה, 23 מודעות של דירות להשכרה בכל העיר לא מעיד על ביקושים ולא על נתונים טובים, אלא אלו נתונים לא בריאים המוכיחים על שוק מת בעיר מתה. אין היצע ואין ביקוש. אין משקיעים ואין שוכרים. כלום. סתם מקום שלאף אחד אין חשק להשקיע בו ולאף אחד אין חשק לגור בו, סטייל ירוחם (שיש בה כרגע 36 מודעות להשכרה ביד 2).בנוסף הנתון שהובא פה שיש רק 23 דירות להשכרה בעיר מעיד לדעתי על ביקוש ועל נתונים טובים לעיר
מצד שני חריש זה עיר יהודית מבודדת בתוך המשולשזה מצחיק ההשואה בין חריש לקצרין
חריש היא עיר רצינית, כמעט במרכז עם קהילה חרדית ענקית (כמה קהילות, 2 קהילות ליטאיות, חסידים, פרושים, תולדות אהרון, עצניקים, ומלא קהילות של ספרדים מכל הסוגים)
כל קשר בינה לבין פריפריה זה ממש מצחיק, צריך להשוות אותה לערים במרכז
אם יש לכם כסף בשביל להתלבט, אז אין התלבטות, ברור שחריש עדיף
הרווח בחריש לא מי יודע מה. אם כבר עדיף לדעתי את חיפה עם אחוזי זכיה דומים ורווח הרבה יותר גבוה.אז בחזרה לנושא ההרשמה לקצרין כעיר שלישית:
יצא לי כך אחרי בירור הנושא.
אם מדובר בזוג שמאוד דחוף לו כבר שיהיה לו כבר דירה (אולי כי הם כבר מתמודדים מלא זמן בהגרלות וכולי), אז אפשר ושווה להיכנס לעיר הזאת לא מפסידים שם, אולי הרווח לא יהיה במאות מאות אלפים כי ישתחררו מאות דירות, אך בכל זאת זה דירה ב600 אל"ש, ששווה את ההשקעה.
אך באם מדובר בזוג שמעדיפים לחכות עוד קצת, אז כדאי לכאו' להיכנס לחריש. גם כי בקצרין בכל מקרה זה כבר לא כזה זכיה בטוחה (זה יעמוד בערך על 15 אחוז בלבד) אז אם כבר עדיף חריש.
אתה רציני? אתה חושב שקצרין במיקום יותר מוצלח מחריש?מצד שני חריש זה עיר יהודית מבודדת בתוך המשולש
ואילו קצרין זה באזור יהודי
חבל סתם ללכלךמצד שני חריש זה עיר יהודית מבודדת בתוך המשולש
לא מבודדת ולא נעליים, הגישה מחריש לפרדס חנה וחדרה או לכביש 6 דרומה או צפונה ליוקנעם לא נוגעת בכהוא זה למשולש.מצד שני חריש זה עיר יהודית מבודדת בתוך המשולש
ואילו קצרין זה באזור יהודי
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: