קורונה השפעת החיסונים על מצב התחלואה (ענייני בלבד)

מצב
הנושא נעול.

יערי

משתמש מקצוען
למה שבועיים ???
לפני שלשה שבועות התחילו לחסן במנה שניה.
ולפני שבועיים היו אמורים לתת תעודת מתחסן (לולא שמשה"ב עשה צעד אחורה בכל הנושא של הדרכון הירוק).
אגב, ממחר אמורים להיות מסות של מתחסנים בחיסון הראשון, כי עד סוף שבוע שעבר כח האדם היה מופנה למתחסנים של החיסון השני, וממחר אמורים לחסן בחיסון שני רק עשרות אלפים בודדים.
אני מקוה שקופות החולים ינצלו את זה.

אסתי 15

משתמש מקצוען
היום, בדיוק שבועיים.
זה בקושי זמן...
לוקח לנגיף זמן לדגור ולהתפתח למחלה, ולמחלה לוקח זמן להפוך למחלה קשה, ובכל זאת משרד הבריאות כבר פרסם נתונים ראשוניים בשבוע שעבר...
לא הבנתי מה חסר לכם ועל איזו הסתרה מדובר.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
סוף סוף, הגיע הזמן.
לפעמים זה נראה שמערכת הבריאות מתפקדת כמו של עולם שלישי בנוגע לנתונים, או במדיניות הסתרה.
שיפרסמו במדויק כמה חולים קשים שנוספים כל יום הם מתחסנים ובאיזה שלב של החיסון.
לא נראה לי שיקרה כל כך מהר...
הבעיה גם שאין נתונים ברורים של משרד הבריאות מהחיסון - מנה הראשונה
אלו גם נתונים חשובים מאוד

יערי

משתמש מקצוען
זה בקושי זמן...
לוקח לנגיף זמן לדגור ולהתפתח למחלה, ולמחלה לוקח זמן להפוך למחלה קשה, ובכל זאת משרד הבריאות כבר פרסם נתונים ראשוניים בשבוע שעבר...
לא הבנתי מה חסר לכם ועל איזו הסתרה מדובר.
מה שמכבי פירסמה בתחילת שבוע שעבר יכל משה"ב לפרסם כלל ארצי מידי יום, כמה נדבקים יש לאחר שבוע מהחיסון השני ומה מצבם.
אני לא מאלו שחושב שמשה"ב כל הזמן מסתיר דברים, אבל יש דברים שהיו יכולים לחסוך את כל החישובים של עוקר הרים למשל, כמו למשל הנתון הבסיסי כמה מתוך החולים קשה הם מעל גיל 60, וכמה הם מחוסנים.

יערי

משתמש מקצוען
לא נראה לי שיקרה כל כך מהר...
הבעיה גם שאין נתונים ברורים של משרד הבריאות מהחיסון - מנה הראשונה
אלו גם נתונים חשובים מאוד
ברור שיש להם את הנתונים, הרי במסגרת ההסכם עם פייזר די סביר שזה נתונים די בסיסיים שהם דורשים כדי לבדוק את יעילות החיסון לאחר המנה הראשונה וכמה אחרי המנה השניה, כמה שבועות בדיוק זה נותן הגנה של כמה וכמה אחוזים.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
ברור שיש להם את הנתונים, הרי במסגרת ההסכם עם פייזר די סביר שזה נתונים די בסיסיים שהם דורשים כדי לבדוק את יעילות החיסון לאחר המנה הראשונה וכמה אחרי המנה השניה, כמה שבועות בדיוק זה נותן הגנה של כמה וכמה אחוזים.
להם יש נתונים, אנחנו לא קבלנו את הנתונים
נתוני המנה הראשונה הם הרבה יותר מוחלטים ובכל זאת לא קבלנו אותם

אסתי 15

משתמש מקצוען
כמה נדבקים יש לאחר שבוע מהחיסון השני ומה מצבם.
זה נתון מוחלט? יודעים בוודאות שהחולה נדבק אחרי שבוע מהחיסון?
הנתון של מועד ההדבקה הוא נעלם, כבר קרוב לשנה שהחקירות האפידימיולוגיות לרוב לא מגלות את מקור ההדבקה וגם לא את זמן ההדבקה.

מרחבית

משתמש מקצוען
יש לך מושג על איזה שלב מדובר ה-95% יעילות שהם פרסמו?
כלומר, הם פרסמו שבקבוצת החיסון נדבקו 8 ומהפלצבו 162 - על איזה תקופה מדובר?
לאורך כל תקופת המחקר או אולי רק בסוף החודש הרביעי?
יתכן שאנחנו לא אמורים בכלל לצפות בשלב הזה ל-95% יעילות.
אין לי עכשיו את הגרפים והמסקנות. אם יהיה, אכתוב בל''נ.
בכל מקרה, הדרך של התחסנות בדרך כלל היא שניתן חיסון, ומתפתחים נוגדנים במשך איזה זמן, בערך שבועיים מקסימום שלוש, וזהו. הנוגדנים לפי הבנתי לא ממשיכים להתפתח תקופה ממושכת עוד ועוד. ולדעתי המעקב הממושך בא דווקא לראות שאין ירידה בתועלת החיסונית עם הזמן, ושהנוגדנים שנוצרו קיימים ופועלים.

אמנם יש הבט נוסף, הציבורי. שלפיו ככל שיהיו יותר מחוסנים בציבור, יידבקו פחות ופחות אנשים ככל שעובר הזמן.

נערך לאחרונה ב:

עוקר הרים

משתמש מקצוען
אין לי עכשיו את הגרפים והמסקנות. אם יהיה, אכתוב בל''נ.
בכל מקרה, הדרך של התחסנות בדרך כלל היא שניתן חיסון, ומתפתחים נוגדנים במשך איזה זמן, בערך שבועיים מקסימום שלוש, וזהו. הנוגדנים לפי הבנתי לא ממשיכים להתפתח תקופה ממושכת עוד ועוד. ולדעתי המעקב הממושך בא דווקא לראות שאין ירידה בתועלת החיסונית עם הזמן, ושהנוגדנים שנוצרו קיימים ופועלים.

אמנם יש הבט נוסף, הציבורי. שלפיו ככל שיהיו יותר מחוסנים בציבור, יידבקו פחות ופחות אנשים ככל שעובר הזמן.
לפי מה שהבנתי הם קבעו מראש מספרים של מקרי תחלואה שיצטברו בנסיינים שבהם יעצרו לבדוק את היעילות, ב-94 מקרים הם דיווחו על יותר מ-90% יעילות,
לא ברור לי כמה זמן לאחר החיסון זה קרה.
ב-170 מקרים הסתיים המחקר עם 95% יעילות.

מרחבית

משתמש מקצוען
לפי מה שהבנתי הם קבעו מראש מספרים של מקרי תחלואה שיצטברו בנסיינים שבהם יעצרו לבדוק את היעילות, ב-94 מקרים הם דיווחו על יותר מ-90% יעילות,
לא ברור לי כמה זמן לאחר החיסון זה קרה.
ב-170 מקרים הסתיים המחקר עם 95% יעילות.
לא נראה לי שזה משנה. כי זה שני דברים שונים.
דבר אחד זה ממתי החיסון כבר משפיע ב 95 אחוז, ודבר שני זה כמה זמן לקח להם להגיע סטטיסטית לתוצאה הזו.
כשהיו להם 94 מקרים, כנראה זה עוד לא היה מדגם מספיק גדול שייתן את התוצאה הסטטיסטית הנכונה. ורק כשהיו להם יותר מקרים - התקבלה התוצאה הסטטיסטית הנכונה.
הזמן שלקח להם להגיע למדגם מספיק גדול כדי לקבוע תוצאה סטטיסטית אמינה, לא קשור לזמן שלוקח לחיסון להשפיע. אלא לזמן שלקח עד שהיו מספיק חולים כדי להסיק מזה מסקנות נכונות.

(לדוגמא, במחלה נדירה ייתכן שהיו צריכים לחכות שנה כדי להגיע למדגם מייצג מספיק גדול כדי להסיק מסקנות. האם זה אומר שרק אחרי שנה החיסון השפיע במלואו?)

נערך לאחרונה ב:

עוקר הרים

משתמש מקצוען
לא נראה לי שזה משנה. כי זה שני דברים שונים.
דבר אחד זה ממתי החיסון כבר משפיע ב 95 אחוז, ודבר שני זה כמה זמן לקח להם להגיע סטטיסטית לתוצאה הזו.
כשהיו להם 94 מקרים, כנראה זה עוד לא היה מדגם מספיק גדול שייתן את התוצאה הסטטיסטית הנכונה. ורק כשהיו להם יותר מקרים - התקבלה התוצאה הסטטיסטית הנכונה.
הזמן שלקח להם להגיע למדגם מספיק גדול כדי לקבוע תוצאה סטטיסטית אמינה, לא קשור לזמן שלוקח לחיסון להשפיע. אלא לזמן שלקח עד שהיו מספיק חולים כדי להסיק מזה מסקנות נכונות.

(לדוגמא, במחלה נדירה ייתכן שהיו צריכים לחכות שנה כדי להגיע למדגם מייצג מספיק גדול כדי להסיק מסקנות. האם זה אומר שרק אחרי שנה החיסון החל להשפיע?)
נכון, אבל לא ברורה לי הקביעה שכבר לאחר שבוע מהמנה השנייה יש 95% יעילות כשזה לא הוכח (כי לא היו אז מספיק מקרים),
הרי בעצמך כתבת שיתכן שאצל חלק ממקבלי החיסון לוקח שבועיים עד שלושה שבועות לפתח נוגדנים.

מרחבית

משתמש מקצוען
נכון, אבל לא ברורה לי הקביעה שכבר לאחר שבוע מהמנה השנייה יש 95% יעילות כשזה לא הוכח (כי לא היו אז מספיק מקרים),
הרי בעצמך כתבת שיתכן שאצל חלק ממקבלי החיסון לוקח שבועיים עד שלושה שבועות לפתח נוגדנים.
עכשיו הבנתי את השאלה. אינני יודעת את התשובה. אולי אנסה לברר.

יערי

משתמש מקצוען
היום סוף סוף התפרסמו נתונים כמה נדבקו אחרי החיסון השני, בקבוצת הגיל של מעל 60 ובקבוצת הגיל של מתחת 60.
יש מישהו שיכול להביא את הנתונים ולנתח אותם?
יש שם פירוט גם ברמת התחלואה שלהם וגם נפטרו.
המספרים שם די נמוכים, אבל לא ידוע לי כמה זה באחוזים ביחז לשאר האוכלוסיה.

עוקר הרים

משתמש מקצוען
היום סוף סוף התפרסמו נתונים כמה נדבקו אחרי החיסון השני, בקבוצת הגיל של מעל 60 ובקבוצת הגיל של מתחת 60.
איפה פורסם?

מנדי זר

משתמש פעיל
EtC8Ou-XAAIYqB-.jpg

עוקר הרים

משתמש מקצוען

מנדי זר

משתמש פעיל
חישוב מהיר ולא מדויק בכלל על מנה 2 +שבוע
יצא לי צפי של 4327 נדבקים לולא יעילות החיסון
למעשה נדבקו 704
כלומר יעילות של 83.73%
כמובן שסביר להניח שרבים מבין הנדבקים נדבקו לפני שעבר שבוע מהמנה השנייה.
יפה
תוכל לחשב תחזית לחולים קשים?
נ.ב. אשמח להסבר לחישוב

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה