מכמה ימים נאספו נתוני המאומתים (שאחרי החיסון)?
ומה היה אחוז המאומתים הכללי בימים אלו?
מכמה ימים נאספו נתוני המאומתים (שאחרי החיסון)?
מישהו יכול להסביר לי מה קורה כאן ???
לא הבנתי. הבערך 20,000 של ימים שאומתו (!) 0-13 מהחיסון הראשון, למה הם רלוונטיים?מישהו יכול להסביר לי מה קורה כאן ???
מתחילת מבצע החיסונים עד לפני שבוע נדבקו בערך 200,000 איש
30,000 מתוכם הם מאלה שלקחו את החיסונים בכל השלבים
איך יכול להיות שנדבקו כל כך הרבה ???
האם החיסון גורם להידבקות או שטעיתי בחשבון ???
כי מדובר בשיעור הרבה יותר גבוה מאחוז ההידבקות הרגיללא הבנתי. הבערך 20,000 של ימים 0-13, למה הם רלוונטיים?
בערך 20% מתושבי המדינה עברו את השלב של ה13 ימים, למה הידבקות של 10% מתוך ה200000 לא הגיונית.כי מדובר בשיעור הרבה יותר גבוה מאחוז ההידבקות הרגילה
אני עשיתי חשבון גס וכוללני ובסופו של דבר יוצא שיעור הרבה גבוה של מאומתים מהצפוי בקרב המתחסנים
גם ב 13 ימים 20,000 זה מספר גבוה מידי,
יש ירידה ברורה לעין ככל שעובר זמן מהחיסון.מישהו יכול להסביר לי מה קורה כאן ???
מתחילת מבצע החיסונים עד לפני שבוע נדבקו בערך 200,000 איש
30,000 מתוכם הם מאלה שלקחו את החיסונים בכל השלבים
איך יכול להיות שנדבקו כל כך הרבה ???
האם החיסון גורם להידבקות או שטעיתי בחשבון ???
לא מדובר כאן על 20% מתושבי המדינה מדובר על מליון איש לפי הטבלה של משרד הבריאותבערך 20% מתושבי המדינה עברו את השלב של ה13 ימים, למה הידבקות של 10% מתוך ה200000 לא הגיונית.
לא מדוייקב13 ימים נדבקים בחודש חודשים האחרונים נדבקים בערך מאה אלף איש.
אבל למה יש עלייה לא פרופורציונלית ב13 ימים האלה ???רוב גדול מההדבקות הם ב13 הימים הראשונים לחיסון שבהם אין כלל הגנה.
כבר עבר 16 ימים מאז החיסון השני מיליון, כשתושבי ישראל הם 9 מליון (כלומר יותר קרוב כבר 25%).לא מדובר כאן על 20% מתושבי המדינה מדובר על מליון איש לפי הטבלה של משרד הבריאות
מה גם שאחוז הנדבקים מתוך אוכלוסיית הקשישים הוא תמיד 30% אחוז פחות
לא מדוייק
בערך
יכול להיות שלא הבנתי את הטבלהכבר עבר 16 ימים מאז החיסון השני מיליון, כשתושבי ישראל הם 9 מליון (כלומר יותר קרוב כבר 25%).
מיליון עברו את ה-7 ימים לאחר חיסון שני.חשבתי שמדובר בהדבקה מתוך מליון איש לפי מה שרשום בצד הטבלה
צריך רק לצרף לזה כמה נדבקו באותם הימים מאלו שלא התחסנו (מתוקנן לפי גודל) .
יש לי לכאורה נתונים המוכיחים ששנו סיכון לחלות במהלך ה-14 יום שלאחר קבלת המנה הראשונה פי 2.16-4 ויותר . (אני מוכיח על פי נתוני 60+ , המספר אף עשוי להיות גדול מזה)אבל למה יש עלייה לא פרופורציונלית ב13 ימים האלה ???
אולי אני פספסתי פה משהויש לי לכאורה נתונים המוכיחים ששנו סיכון לחלות במהלך ה-14 יום שלאחר קבלת המנה הראשונה פי 2.16-4 ויותר . (אני מוכיח על פי נתוני 60+ , המספר אף עשוי להיות גדול מזה)
אוכלוסית ישראל: 9,210,100
מתוכם מעל גיל 60 2,300,000 שזה 25%
מספר נדבקים בארץ ב14 הימים האחרונים 89,792
נניח שהמבוגרים נדבקים בשווה לפחות כמו הצעירים א"כ 25% מהם מבוגרים שזה 22,448
וזה ביחס ל9 מליון. אם נבדוק ביחס למליון זה אמור להיות לכל היותר 2,494 איש.
ולפי הנתונים הנל יש בקרב המתחסנים 60+ 7,000 מאומתים למליון מתחסנים.
מה שמצביע לכאורה על פי 2.8 מאומתים בקרב מתחסנים.
ואם תאמרו שהמספרים הגבוהים היו ביחס למספרי השיא של מאומתים לפני שבועיים ובכן-
ע"פ נתוני לוח הבקרה הממוצע של שיא הגל הנוכחי ליום הוא 8,327
אכפיל ב- 14 יום (מספר גבוה מהנכון) הוא 116,046.
לחלק ל25% של מבוגרים (שוב, ככל הנראה המספרים אפילו נמוכים יותר משמעותית!) 29,144
לחלק ביחס לאוכלוסיה של מליון נפש 3,238 מאומתים. כאמור לפי הנתונים הנ"ל ישנם 7,000 אנשים במהלך 14 יום!
סיכון פי 2.16.
מישהו פה כתב שהקשישים נדבקים 30% פחות, א"כ יתכן והיה אמור להיות להם רק 1745 מאומתים, ובפועל כאמור היה 7,000 מאומתים פי 4!
להבנתי אין הבדל מבחינה מספרית אם נלקט את המליון נפש על פני תקופה של חודש או שנתיים, כל עוד אנחנו מדברים על מליון, ומדברים על כמות הדבקות למילון לא מחוסנים בגל האחרון המבטא את השיא של ההדבקות.אולי אני פספסתי פה משהו
אבל ההדבקות של ה60+ ב14 יום שאחרי החיסון הראשון
זה לא רק ב14 יום
אלא מתחילת החיסונים של המנה ראשונה שזה כמעט חודש וחצי אחורה (פי 3 מהימים שחשבת)
אני ממש לא נכנס לפרטים כרגע, ובכנות לא עברתי על המספרים בדקדוק.להבנתי אין הבדל מבחינה מספרית אם נלקט את המליון נפש על פני תקופה של חודש או שנתיים, כל עוד אנחנו מדברים על מליון, ומדברים על כמות הדבקות למילון לא מחוסנים בגל האחרון המבטא את השיא של ההדבקות.
נאמר את זה הפוך, אם נקבץ את הנתונים שהבאתי על כמות מתחסנים מאומתים מבוגרים למליון נפש, ונפזר ונחלק את זה על פני תקופה ארוכה, האם נגיע בקונסטלציה כלשהי למספר גבוה יותר?
אינני מכחיש את התועלת הניכרת של החיסונים, רק באתי לומר שיש להיזהר כפליים במהלך ימים אלו.אני ממש לא נכנס לפרטים כרגע, ובכנות לא עברתי על המספרים בדקדוק.
מקריאה 'מרחפת' של מה שכתבת מתקבל הרושם שמי שלוקח חיסון מעלה את הסיכויים שלו להדבק פי....
ואז בא חישוב של יחס ה60+ לאוכלוסיה וכמה מהם 'אמורים' להדבק בהתאם ב14 יום.
והמספר שמופיע בטבלה 'מזעזע' כי הוא גבוה בהרבה.
אז הוספתי נקודה למחשבה שהמספרים בטבלה מגיעים אחרי חודש וחצי ולא 14 יום (כפי שנראה מהודעתך).
אני חושב שיש כאן טעות בקריאת הטבלהאינני מכחיש את התועלת הניכרת של החיסונים, רק באתי לומר שיש להיזהר כפליים במהלך ימים אלו.
ואסביר: אין הבדל אם המספרים מגיעים אחרי חודש וחצי, כל עוד הם נלקחים מתוך 14 יום מחייהם של 668,000 איש.
אבל כעת אני שם לב שטעיתי במשהו אחר בחישוב.
אני חישבתי את סכום ההדבקות של 668,000 ביחס ל250,000 מבוגרים שלא התחסנו.
לכן עוד רגע אעלה הודעה מתוקנת. (כמה חבל שאי אפשר כבר לערוך את הנ"ל)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: