קורונה השפעת החיסונים על מצב התחלואה (ענייני בלבד)

מצב
הנושא נעול.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
שבועיים או שבוע?
לבעלי כבר שבועיים ביום ראשון האחרון והוא היה פחות או יותר בסביבות במיליון,
לא נראה לי שנוספו 700,000 מאז.
אז היה בערך 1,150,000
התווספו בערך 550,000 מאז
עד ליום חמישי

קצב החיסונים אז היה גבוה יותר מהיום

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
במגזר הערבי בימים האחרונים הוא די חופף לפעמים יותר לפעמים פחות לפעמים יותר, ביחס לציבור הכללי חילוני
מה שברור שלא רואים הבדל משמעותי בין המגזרים.
דווקא בציבור החילוני רואים עלייה ניכרת כשהתחילו לקחת את החיסונים מה שלא רואים במגזר הערבי...

הירידה במגזר הכללי אולי ממש בימים האחרונים, גם לא משמעותי ועדיין די דומה לשיא הגל האחרון
מדובר כשיש סגר של חודש על החינוך במגזר הכללי...

במגזר החרדי הספור לגמרי שונה והירידה היא דרסטית
ל'סגר' אין שום השפעה על התחלואה.
מבחינתי מי שלא מבין את זה מצחיק כמו אלו שלא יודעים שארצות הברית ואמריקה זה לא אותו דבר.
ישראל עשתה פעמיים מחקר גדול בתרופה שנקראת seger.
לחילונים נתנו את התרופה, החרדים קיבלו פלצבו.
התוצאה בשתי הפאזות: הפלצבו מועיל יותר, באחוזים ניכרים.
מסקנת משרד הבריאות: התרופה יעילה ובטוחה. נעשה בה שימוש אי"ה שוב ושוב.
החסרון היחיד במחקר הוא שלא היתה סמיות בכלל. אולי בצד החרדים...

אסתי 15

משתמש מקצוען
ל'סגר' אין שום השפעה על התחלואה.
מבחינתי מי שלא מבין את זה מצחיק כמו אלו שלא יודעים שארצות הברית ואמריקה זה לא אותו דבר.
ישראל עשתה פעמיים מחקר גדול בתרופה שנקראת seger.
מסקנת משרד הבריאות: התרופה יעילה ובטוחה. נעשה בה שימוש אי"ה שוב ושוב.
החסרון היחיד במחקר הוא שלא היתה סמיות בכלל. אולי בצד החרדים...
דמגוגיה לשמה!
כל הסגרים עצרו את מקדם ההדבקה.
כל מי שמוח בקודקודו מבין שמחלה שמידבקת בקרבה בין אנשים, תדביק פחות עם הרחקה בין אנשים. מה זה השטויות האלו.
זה שיש שכונות שזלזלו בסגרים, ולא נרשמה בהם תחלואה עודפת, זה לא כי הסגר מיותר, אלא כי תושבי השכונה האלו החליטו שבדיקות מיותרות...
ומה בכלל הקשר לנושא האשכול??

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
נתונים משמחים נתוני משרד הבריאות מוכיחים: החיסון עובד
הנתונים שנאספו בתקופה האחרונה על ידי משרד הבריאות מלמדים כי החיסון יעיל במיוחד כנגד מחלה קשה או מוות, ואף יעיל כנגד הדבקה גם במחלה קלה שלא מצריכה אשפוז (ארץ)
על פי נתוני משרד הבריאות יעילות החיסון של פייזר אכן גבוהה ועומדת על מעל 90%. על פי הנתונים, בקרב בני 65 ומעלה יעילות החיסון במניעת מחלה קשה או מוות עומדת על 94.3% קרוב ל-95% שהציגה החברה על פי הניסוי שערכה.

בקרב בני 45-65 יעילות החיסון דומה (94.7%), וגם בקרב בני 15-55 היא גבוהה מאוד, 91.2%.

גם יעילות החיסון מחלה קשה המובילה לאשפוז גבוהה מאוד. בקרב קבוצות הגיל השונות, היעילות היא בין 93% ל-95%. כך, למשל, מתוך 100 אלף שאינם מתחסנים - 23 מאושפזים. לעומת זאת, מתוך 100 אלף מתחסנים - רק אחד מאושפז.

מנתוני משרד הבריאות שפורסמו ב-ynet עולה כי מבין 183 חולי הקורונה במצב קריטי מעל לגיל 60 – רק אחד מהם הוא מחוסן שחלפו יותר משבועיים מאז שקיבל את מנת החיסון השנייה, מה שמלמד על יעילות גבוהה של החיסון במניעת מחלות קשות.

על פי משרד הבריאות, מתוך 856 החולים הקשים מעל גיל 60 שנמצאים כעת במחלקות הקורונה השונות ברחבי הארץ, רק 6.5% - 56 חולים חוסנו וחלף יותר משבוע מאז שחוסנו במנה השנייה.

בקרב 203 המאושפזים בבתי החולים במצב קשה וקריטי מתחת לגיל 60 - עשרה בלבד חוסנו וחלף יותר משבוע מקבלת מנת החיסון השנייה, ואחד בלבד התחסן במנת החיסון השנייה יותר משבועיים טרם חלה.

גם בקרב הנפטרים, מתוך 660 שנפטרו בתקופת הבדיקה של משרד הבריאות, רק ארבעה היו מחוסנים במנה השנייה לפחות שבועיים לפני פטירתם. 546 מתוכם לא חוסנו כלל או קיבלו רק מנה ראשונה עד שבועיים לפני פטירתם.

החיסון מועיל גם בקרב הנדבקים שלא אושפזו, מתוך למעלה מ-13 אלף נדבקים בני 60 פלוס, 10,724 לא חוסנו או קיבלו את המנה הראשונה שבועיים לפני שחלו. מנגד רק 271 מתוכם קיבלו גם את המנה השנייה. יצוין, כי רוב קבוצת הגיל הזו בישראל כבר חוסנה, מה שמוכיח כי החיסון יעיל במיוחד.

השבוע לראשונה עלה מספר המאושפזים הצעירים על החולים מעל גיל 60, מה שמלמד גם על השפעת החיסונים על קבוצת הגיל המבוגרת שכאמור רובה כבר התחסנה.

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
דמגוגיה לשמה!
כל הסגרים עצרו את מקדם ההדבקה.
כל מי שמוח בקודקודו מבין שמחלה שמידבקת בקרבה בין אנשים, תדביק פחות עם הרחקה בין אנשים. מה זה השטויות האלו.
זה שיש שכונות שזלזלו בסגרים, ולא נרשמה בהם תחלואה עודפת, זה לא כי הסגר מיותר, אלא כי תושבי השכונה האלו החליטו שבדיקות מיותרות...
ומה בכלל הקשר לנושא האשכול??
איך שרבבתם לכאן את נושא הבדיקות.
הירידה במגזר החרדי כולו לאחר סגר תמיד היתה יותר תלולה, ומכאן שאין קשר בין הירידה לסגר שבמקרה קדם לה.
אשמח לשמוע תיאוריות הגיוניות וחלופיות.
שימו לב, בשונה מהמדענים המגלומניים שחושבים שהם מבינים הכל, אינני מתיימר להציע הסבר אחר, ומודה שאיני מבין למה התחלואה יורדת. דבר אחד ברור לי - היא לא יורדת בגלל הסגר.

kadima

משתמש מקצוען
המשפט הראשון מדויק לגמרי.
ואת השני תניחו לצד מספר המתים שהציבור החרדי שילם ומשלם. (לעומת המגזר הכללי ועל אף אחוז הצעירים הגבוה וכו)
וכל מילה נוספת מיותרת.

אני וביתי

משתמש מקצוען
הירידה במגזר החרדי כולו לאחר סגר תמיד היתה יותר תלולה, ומכאן שאין קשר בין הירידה לסגר שבמקרה קדם לה.
שימו לב, בשונה מהמדענים המגלומניים שחושבים שהם מבינים הכל, אינני מתיימר להציע הסבר אחר, ומודה שאיני מבין למה התחלואה יורדת. דבר אחד ברור לי - היא לא יורדת בגלל הסגר.
הירידה היא לאחר הסגר אבל אין קשר לסגר וזה ברור לך גם! אפילו שאין לך שום הסבר איך זה קורה בדיוק לאחר הסגר!

ההסבר הוא פשוט אצל החילונים ההדבקה בתוך המשפחות פחותה גם אם מישהו נדבק ניתן לשמור את שאר בני הבית שלא ידבקו מה שפחות שייך במגזר שלנו וגם שהמשפחות יותר גדולות והמכפלה יותר גדולה כל אחד שנדבק ממשפחה מכפיל במהירות את ההדבקה ל5.
על כן שההדבקה יורדת בין הבתים בגלל הסגר פחות מתערבבים אנשים ממשפחות ובתי אב שונים (כן יש כאלו שהסגר מזיז להם ויש הרבה שבגלל האפשרות הפחותה לעבור מעיר לעיר וכן שזה יוצר לחץ פסיכולגי ועוד הרבה הסברים לזה)לכן זה יורד גם במהירות דרסטית!
לדעתי זה גם ההסבר לאחוז הבדיקות החיוביות הגבוה מגיעה משפחה להיבדק לאחר שאחד מילדים חולה מאומת רוב או כל המשפחה נדבקת לכן האחוזים החיוביים מסך הבדיקות גבוה.
עוד דבר בגל הראשון דיברו על הדבקה לפי בתי אב מעניין שמאז לא מדברים על זה אולי יש למישהו את הנתונים.

המשך לתאוריה זו עם כל הצער לומר לדעתי במגזר שלנו המפגשים הצפופים הם מרובים לדוגמא בתי כנסת וגם בעוד מקומות הכל הרבה יותר בצפיפות לכן ככל שיש יותר זהירות ההדבקה יורדת וככל שפונטציאל ההדבקה גדול עקב הצפיפות כך לאחר שנזהרים ההדבקה יורדת ביותר מהירות יחסית.
עוד נקודה גם העלייה במגזר החרדי היא מהירה יותר וכך גם הירידה.

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
המשפט הראשון מדויק לגמרי.
ואת השני תניחו לצד מספר המתים שהציבור החרדי שילם ומשלם. (לעומת המגזר הכללי ועל אף אחוז הצעירים הגבוה וכו)
וכל מילה נוספת מיותרת.
לזה קוראים לערבב. מה הקשר בין מספר המתים לענייננו? הסגר נועד להוריד את התחלואה מהמקום שבו היא עמדה - ולא משנה מהו, ועינינו הרואות שהיכן שאין סגר התחלואה יותר יורדת. נקודה. אפשר להסיט את הדיון לאלף דברים אחרים, לההתחסנות הנמוכה בישיבות, לעטיית מסכות שקף, ולטיפול ביתי בחולי קורונה, אבל על הטענה שלי אף אחד עדיין לא ענה.

אסתי 15

משתמש מקצוען
לא קשור לאשכול אז רק אחזור על המשפט שבחרתם להתעלם ממנו:
כל מי שמוח בקודקודו מבין שמחלה שמידבקת בקירבה בין אנשים, תדביק פחות עם הרחקה בין אנשים (כמו בסגר למשל)

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
לא קשור לאשכול אז רק אחזור על המשפט שבחרתם להתעלם ממנו:
כל מי שמוח בקודקודו מבין שמחלה שמידבקת בקירבה בין אנשים, תדביק פחות עם הרחקה בין אנשים (כמו בסגר למשל)
נכון. ואז הוא רואה שהמחלה מדביקה פחות גם כשאין הרחקה בין אנשים, ומבין שמשהו מהנחות היסוד של המשוואה המורכבת פשוט לא נכון, ובעיקר מבין שהוא לא מבין.

kadima

משתמש מקצוען
לזה קוראים לערבב. מה הקשר בין מספר המתים לענייננו? הסגר נועד להוריד את התחלואה מהמקום שבו היא עמדה, ועינינו הרואות שהיכן שאין סגר התחלואה יותר יורדת. נקודה. אפשר להסיט את הדיון לאלף דברים אחרים, לההתחסנות הנמוכה בישיבות, לעטיית מסכות שקף, ולטיפול ביתי בחולי קורונה, אבל על הטענה שלי אף אחד עדיין לא ענה.
האמת - לא הבנתי בדיוק למה אתם מתכוונים.(אודה שעל טענה הזויה שכזו בחיים לא חשבתי. )
ורק לפי תגובתה הפשוטה והברורה של @אני וביתי הבנתי זאת.
אני חשבתי שהנכם טוענים להתנהגות הכללית של הציבור החרדי ולכך שאין משמעות להשתדלות שעושים. ועל זה ניסיתי לענות עם מבחן התוצאה.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
נערך לאחרונה ב:

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מוזר שדווקא במגזר הכללי - חילוני בו מספר המחוסנים במנה הראשונה עבר אולי ברובו את ה 50% (אין לי נתונים מדוייקים), הם נשמרים יותר בסגר, אין חינוך, ומקדם ההדבקה דווקא עולה במקצת ובוודאי לא יורד.
בידיעה מקרוב - אצל החילונים אין כמעט הקפדה על מסיכות וכללי הרחקה.

בכל אופן - אין השוואה בין אחוזי התחלואה ההזויים שהיו אצל החרדים, שמהם אפשר רק לרדת - לאחוזי התחלואה אצל החילונים.

איך אמר מישהו?
'אני יותר מצליח כלכלית מביל גייטס. עובדה שמקדם ה-R של הכסף שלו ירד בשנה האחרונה, ומקדם ה-R של הכסף שלי בבנק עלה בשנה האחרונה'...

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
אחוזי התחלואה ההזויים שהיו אצל החרדים, שמהם אפשר רק לרדת
אשמח להסבר מדעי לאמירה הזו. למה לפני שבועיים נדבקו בבני ברק כמעט אלף איש ביום, בשבוע שעבר כחמש מאות איש, והשבוע כמאתיים איש ביום. מה קרה לאלף ההם? הם לא הדביקו הלאה? היו בסגר?

עוקר הרים

משתמש מקצוען
במקום לומר שיש סיבה מסתורית ולא ברורה לירידה הפתאומית במקדם ההדבקה במגזר הכללי וגם במגזר החרדי כל פעם שיש סגר, אתה יכול לומר שיש סיבה מסתורית שבגינה הסגר משפיע יותר במגזר החרדי.

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
במקום לומר שיש סיבה מסתורית ולא ברורה לירידה הפתאומית במקדם ההדבקה במגזר הכללי וגם במגזר החרדי כל פעם שיש סגר, אתה יכול לומר שיש סיבה מסתורית שבגינה הסגר משפיע יותר במגזר החרדי.
הסגר לא קיים, אז איך הוא משפיע?
ונקודה נוספת שאשמח שיסבירו לי, כיצד אפשר 'להוריד את מקדם ההדבקה', הרי למחרת הסגר הוא אמור מיד לעלות בחזרה עם העליה במגעים, והעובדה היא שבשני הסגרים הראשונים לקח למקדם זמן רב לעלות, הרבה מעבר למה שניתן לתלות בהדבקות שהתרחשו במהלך הסגר.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה