אם כל הרווקים/ות היו מוותרים על כל הדרישות שלהם, כולם היו נשואים.
זה לא אומר שזה דבר נכון.
נכון.
אבל הטרימינולוגיה אמורה להשתנות. זה לא ש'אין שידוכים', אלא 'אין שידוכים שתואמים לרשימת הדרישות שלי'.
אם כל הרווקים/ות היו מוותרים על כל הדרישות שלהם, כולם היו נשואים.
זה לא אומר שזה דבר נכון.
כל מילה בסלענכון.
אבל הטרימינולוגיה אמורה להשתנות. זה לא ש'אין שידוכים', אלא 'אין שידוכים שתואמים לרשימת הדרישות שלי'.
אני לא חיתנתי יש לי עוד כמה שנים בע"ה
אבל כשאני חושבת על זה הדברים נראים לי מוגזמים
אבל ההורים שלי חיתנו...
אני יכולה להבטיח לך שאם לאנשים היו דרישות סבירות
הן מההורים והן מנתוני הבחור/הבחורה
לא היינו במצב הזה נקודה
אני לא זוכרת שפעם חשבו להוריד מהשדכן כסף, אנשים היו יותר שפויים מהיום, מציאות!!!!
אצלינו גם כן 1,000 דולראני מסכימה לגמרי שהמצב הזוי ביותר, דרישות לא הגיוניות בעליל...
אבל בואי תסבירי לי מה זה נקרא להוריד מהשדכן? אני יודעת שמקובל לתת 1000 דולר מכל צד?
אצלכם זה שונה?
אז למה את מתכוונת שמקצצים?אצלינו גם כן 1,000 דולר
ולרווקים בוגרים הרבה יותר
מ.ש.ל. תודה על ההוכחות, אפילו לא צריך לחפש.לחזון איש בעצמו, או רע"א או הרב שטיינמן.... לא פחות! ולחשוב שרק בדור של הח"ח הוא כותב וּבִזְמַנֵּנוּ, בַּעֲוֹנוֹתֵינוּ הָרַבִּים, בְּאֵיזֶה מְקוֹמוֹת קֶרֶן הַתּוֹרָה יָרְדָה לֶעָפָר, וְלוֹמְדֵי הַתּוֹרָה הוֹלְכִין וּמִתְדַּלְדְּלִין, וְאֵין מְאַסֵּף אוֹתָם הַבַּיְתָה לְזִוּוּג עִמָּם. וְיוֹתֵר נָקֵל לִפְעָמִים לְהִמָּצֵא שִׁדּוּךְ הָגוּן לְאִישׁ הַהֲמוֹנִי מִלְּהִמָּצֵא לְלוֹמְדֵי הַתּוֹרָה
אני מתכוונת לזה שאומרים בו נעשה חסדאז למה את מתכוונת שמקצצים?
שלרווקים מבוגרים יותר נותנים 1000 דולר?
או שנותנים פחות מ-1000 דולר?
לגבי המצב לצערי אני בחורה רווקה וקצת מבוגרת. כל החברות שלי מהמחזור נשואות.
אני מכירה מישהי מאד מאד שמורה, בגיל מאד מבוגר, שבסוף התחתנה עם גרוש.עם כל הירידה הרוחנית הגדולה שיש היום יש בעיה ענקית!!! למצוא בן זוג ירא"ש! אחותי מושלמת בהכל! ושמורה מכל הזבל שיש היום, כבר בת 27 וכמה שמחפשים לה כמעט כולם ברמת ירא"ש לצערנו רדודה... אפילו הלכתי לישיבות טובות ואמרו לי אין לנו בחורים טובים עם ירא"ש מזעזע!!! מה עושים????????? יש למישהו פיתרון???????
נכון.
כל מילה בסלע
זה לא סתם דרישות זו רשימת מכולה ארוכה ...
קודם כל סולחת! חוץ מזה. יש הרבה חברות שהיו הרבההה יותר טובות ממני לפני שהתחתנו. (אני בהחלט לא רבצנית! אבל כן שומרת על עצמי)סליחה מראש שאני הולכת להקניט אותך
האם את יותר טובה מול כל הבחורות מהמחזור???
ממש ככה.אני חושבת שמעוכב/ת זה גזירת שמים בדיוק כמו ציפייה לילדים
רק שבשידוך קל להאשים את ההורים / השדכנים / המיועדים כי זה כיביכול תלוי בהם.
חברות אמונה! ושום דבר לא ישתנה ואמור להשתנות
אם נגזר על מישהו לצפות לזיווגו עד גיל מבוגר
זה בדיוק כמו משיהו שמצפה לילדים, מתחנן לפרנסה ובוכה לרפואה!
אני מתנדבת לענות במקום @מאה100 בלי להכיר אותה. אולי אני צודקת ואולי אני טועה, אבל זה לפחות אופציה.סליחה מראש שאני הולכת להקניט אותך
האם את יותר טובה מול כל הבחורות מהמחזור???
או שאני אשאל אחרת, היה אח או אחות מעליך?
הקושי האמיתי זה לא מאכלי שבת ולא מנהגים ולא מסורת. זה דבר אחד שקוראים לו 'מנטליות'.חברה, תרשו לי להעלות את הבעיה, מהזווית שלי.
יש בעיה מובנית, במגזר החסידי מול המגזר הליטאי - ספרדי.
במגזר החסידי ישנם יותר בנים מבנות ובמגזר הליטאי - ספרדי יש יותר בנות מבנים. זה יוצר תקר, שמורגש בבחורים מבוגרים במגזר החסידי מול בחורות מבוגרות במגזר הליטאי - ספרדי.
הפתרון הקל:
מועצות גדולי וחכמי התורה יקימו ''ממשלת אחדות'' (בנושא זה, חלילה שיתאחדו לגמרי) והחלטה בסגנון זה יצא מפתחם: והיות שחשוב מאד לקיים כל מנהג או מסורת בישראל, צריך שיהיה דור המשך לעם ישראל. ולפעמים ל''ע צריך אדם או אישה לוותר על מסורת בית אבא'' שלו/ה ולהתחתן זה עם זו על אף שאין מאכלי השבת בבתי ההורים אינם זהים וכו'... ואז יכנסו עסקנים/ות לעובי הקורה ויראו איך לשדך בין המגזרים ובא לציון חצי גואל.
הפתרון הקשה יותר:
שאותו הפתרון המוצע לעיל יקרה, רק ע''י העם מלמטה...
מקווה שהועלתי.
כי יש הבדל בין רווק לנשוי בנושא של יציאה לשוק העבודה.הוא בן 31 והיא בת 29. את יכולה לשדך ביניהם? יש קשר?
נכון.כי יש הבדל בין רווק לנשוי בנושא של יציאה לשוק העבודה.
כמובן שכל הנכתב לעיל לא סותר השתדלות נחוצה, גם למשפחה וגם לסובבים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: