פעם ניסינו שידוך והיה קשה מאד כל הזמן עם אחד מהצדדיםיצא לי לשוחח עם @ציפוי, והיא אישה מקסימה ממש! כיף לעבוד עם אמא כמותה! אישה גמישה, ריאלית ומבינת עניין.
לעומתה, יש לי מכרים שלהם ילדים מבוגרים, ואני לא מסוגלת כבר להציע להם, אף שהכי בעולם אכפת לי מהם וכואב לי עליהם. ואני עוד מכרה קרובה. לדעתי ומניסיוני הם פשוט ממררים את החיים לשדכנים.
איני טוענת שיש להישמע לכל רעיון מופרך והזוי. רק להיות סבלניים ונעימים! אנשים מתקשרים כי הם חפצים בטובתכם.אל תסחטו את כוחותיהם. גרמו להם להפוך לידידיכם ושוחרי טובתכם, כאלו שיחשבו עליכם ללא הרף וינסו להביא אתכם אל היעד, בס"ד.
עוד נקודה חשובה!
גם ובעיקר בגלל הסיבות שכתבו עד כאן, לא פשוט להציע לבני 23 ומעלה.
שימו לב- פעם הדולר היה שווה באזור ה-5 שקלים וכששדכן קיבל 2000 דולר זה היה שווה לו מאוד.
במהלך השנים הדולר ירד ויוקר המחיה עלה...
בשביל מחיר כזה (שהיום כמובן הוא 8000 ש''ח...), אין הרבה שדכנים שיסכימו להזיע ו'ללכלך את הידיים' בשביל גילאים מבוגרים (גם ללא בעיות רקע).
יש שידוך צעיר, קל, חלק? בוא נריץ... והנה יש לנו 8000 ש''ח נקיים בכיס...
יותר מבוגר? יותר מורכב. למה לעבוד קשה באותו מחיר?
לכן, בואו נציע רעיון כזה:
כל הורה שיש לו בן/ בת בני 23+ יסכים לתת עוד 1000ש''ח לשדכן
וזאת כדי להמריץ שדכנים להתעסק ולהציע לגילאים האלו (יוצא שהשדכן מקבל 10000).
אני בטוחה שהורים לרווקים מתבגרים יסכימו וירצו לתת יותר ובלבד שיתארסו עם הצעה איכותית!
(יודעת שיש בחסידויות מסוימות קרן מיוחדת של המוסדות שנותנת כסף לשדכן שיעשה שידוך לגיל 23+ בנוסף לכסף של ההורים.
קיים בחסידויות: באיאן, סלונים, גור, צאנז ועוד).
אף אחד לא אמר שקל....קל להגיד את זה לאחרים, שיקדישו שעות על גבי שעות, כוח ומוח, "לשם שמים"... זה לא שמבקשים ממך לאפות עוגה או לקחת ילדים אלייך לכמה שעות.
יש לי אח שדכן, והוא לא מפסיק לספר כמה טרטורים וטלפונים, כמעט 24 שעות, עד שגומרים שידוך... לפעמים על דברים הזויים! והוא אח שעובד הרבה גם למען המטרה, אבל גם מי שעובד למען המטרה יעדיף לעבוד 20 שעות ביממה ולא 23 שעות...
מי שעובד בחינם, לא שורדזה הרגיש לי כאילו כל דבר מתחיל ונגמר בכסף, ואם לא אז לא...
בחור שלומד אכן כן, אבל בחורה?קחו בחשבון שבחור או בחורה מתבגר/ת בבית
עולה בחודש להוריו
יותר ממה שהשדכן מבקש עבור שידוך
הם זוללי כספים בצרכים שלהם
שווה כל שקל שיצא מהבית יום אחד קודם
מי אמר שחייבים לתת תמונה?תופעה שמשום מה כמדומני שלא נכתבה כאן כלל, אבל היא מאוד נפוצה [בעיקר] כיום.
את מציעה לבחור בחורה, אם זה לאמא שלו או לשדכנית וכו', עוד לפני שאת מתחילה לדבר, הדבר הראשון קודם כל שתהיה דוגמנית מינימום, עם חצאית ברוחב מקסימום X, גובה מינימום Y.
אחרי שכל התיאורים הפנטסטיים נראים ונשמעים לבחור ומצלצלים היטב באזניו, הוא מבקש תמונה. כן. הוא חייב לוודאות ולראות אם אכן האבירה על הסוס הלבן שהוא מחפש, היא זו שתביט אליו מהתמונה.
אחרי שעברנו את הסבב הזה [והמון פעמים הצעות יורדות כבר בשלב הנוכחי], רק עכשיו הוא מוכן בכלל לשמוע אם היא יהודיה או שמא היא איזה ערביה. באיזה סמינר היא לומדת אם בכלל, מה מעשיה, מי הם ההורים שלה וכו' וכו'.
בחור שלומד אכן כן, אבל בחורה?
ברוב הפעמים היא כבר ממנת לעצמה את החיים, לא מדברת על אוכל כמובן, אלא על ביגוד, בילויים וכו'
והרבה פעמים גם עוזרת להורים עם ההוצאות השוטפות.
ואת זה אני אומרת אחרי בירור מקיף בעניין
אבל צריך לשים לב שאם לא ממנת את עצמה אז יש להורים המון הוצאות, הרבה יותר מאשר להורי בחור........בחור שלומד אכן כן, אבל בחורה?
ברוב הפעמים היא כבר ממנת לעצמה את החיים, לא מדברת על אוכל כמובן, אלא על ביגוד, בילויים וכו'
והרבה פעמים גם עוזרת להורים עם ההוצאות השוטפות.
ואת זה אני אומרת אחרי בירור מקיף בעניין
זה כשהיא עדיין בלימודים אולי.אבל צריך לשים לב שאם לא ממנת את עצמה אז יש להורים המון הוצאות, הרבה יותר מאשר להורי בחור........
איזה סגנון הבחורה? אפשר בפרטי...עם כל הירידה הרוחנית הגדולה שיש היום יש בעיה ענקית!!! למצוא בן זוג ירא"ש! אחותי מושלמת בהכל! ושמורה מכל הזבל שיש היום, כבר בת 27 וכמה שמחפשים לה כמעט כולם ברמת ירא"ש לצערנו רדודה... אפילו הלכתי לישיבות טובות ואמרו לי אין לנו בחורים טובים עם ירא"ש מזעזע!!! מה עושים????????? יש למישהו פיתרון???????
תגרמו לשדכן שירצה להציעאולם אין זה הנושא , צריך פשוט יותר לחשוב ולנסות להציע!!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: