נכון ואני יודעת את זה.מעניין מה שאת מציינת,
כי במגזר החסידי למשל, יש הרבה יותר בחורים מבחורות
אבל בליטאי ובספרדי הבעיה הפוכה וכואבת וצועקת .
(וגם בחסידי היא לא פשוטה לפי מה שהבנתי).
נכון ואני יודעת את זה.מעניין מה שאת מציינת,
כי במגזר החסידי למשל, יש הרבה יותר בחורים מבחורות
בדומה ליוזמה זו,בתור אחד שמכיר מקרוב כמה מעוכבים בשידוכים בגיל מבוגר!!
אנא, אנא, אנא, חישבו עליהם ורק לעשר דקות....
כן, כן, זה המון , היו המון שידוכים שיצאו רק בזכות מחשבה של רגע,
(בסקר שנעשה בציבור החרדי התברר שרק 30 % מהשידוכים במגזר נעשים ע"י שדכנים רשמיים)
וישנם המון המון מעוכבים שמתחננים אליכם חישבו עלינו!!
אז, חשבתי שבעת צרה זו נקבל על עצמנו כל אחד ואחד,
לחשוב לפחות על שני מעוכבים\ות ולהציע להם הצעה!!
כן טלפון זה חשוב מאוד תבררו עד כמה משמח.
ובזכות זה ניוושע ומי שאמר לעולמו די יאמר לצרותינו די.
" ב ו א ו נ ע ש ה ש י נ ו י "
יש בזה משהו.בקשר לשאיפות של הבחורות, קצת מצחיק אותי.
זה נושא שלשים ודשים בו, קצת יותר מידי ברצינות.
כל הבחורות אומרות שהן רוצות בחור שיישב וילמד, כל הבחורים מבטיחים בהן צדקם שזו כוונתם עלי אדמות.
כל אחד מייחס לזה רצינות אחרת - והם יודעים טוב מאד לזהות אחד את השני בפגישות.
לא שחלילה מישהו משקר, אבל תכלס זה מה שקורה.
יש הרבה אברכים, ויש הרבה שלא.
כל הכבוד!!!שמעו סיפור שקרה הרגע:
אחרי שקיבלתי על עצמי להציע עלה בדעתי רעיון התקשרתי לאם הבחור להציע, ואמרה לי תסתכל איזה סייעתא דשמיא הציעו את זה השבוע ולא היה לנו איפה לברר מעולה שאתה מכיר את הבחורה ואת המשפחה ולקחה ממני אינפורמציה ומאוד התלהבו!! ואמרו שיתקדמו הלאה בס"ד.
לדעתי,
היום דורשים סכומים עצומים לדירות ובזה זה נתקע, אף אחד לא מסוגל להתחייב לכזה דבר אז מורידים אחד אחרי השני.
רואים את זה במציאות.
היום: קודם דירה וכסף, ואז בודקים אם בכלל יש התאמה בין השנים.
פעם: בדקו את ההתאמה ואז ישבו לדבר על הכסף.
ולכן כמובן הכל יורד מראש..
לא הבנתי, אני אמורה להתחתן עם דירה או עם בן זוג..?
מילים בסלע.תופעה שמשום מה כמדומני שלא נכתבה כאן כלל, אבל היא מאוד נפוצה [בעיקר] כיום.
את מציעה לבחור בחורה, אם זה לאמא שלו או לשדכנית וכו', עוד לפני שאת מתחילה לדבר, הדבר הראשון קודם כל שתהיה דוגמנית מינימום, עם חצאית ברוחב מקסימום X, גובה מינימום Y.
אחרי שכל התיאורים הפנטסטיים נראים ונשמעים לבחור ומצלצלים היטב באזניו, הוא מבקש תמונה. כן. הוא חייב לוודאות ולראות אם אכן האבירה על הסוס הלבן שהוא מחפש, היא זו שתביט אליו מהתמונה.
אחרי שעברנו את הסבב הזה [והמון פעמים הצעות יורדות כבר בשלב הנוכחי], רק עכשיו הוא מוכן בכלל לשמוע אם היא יהודיה או שמא היא איזה ערביה. באיזה סמינר היא לומדת אם בכלל, מה מעשיה, מי הם ההורים שלה וכו' וכו'.
זו תופעה מכוערת ברמה בלתי נתפסת... נפגשתי איתה כמה וכמה פעמים.
נ.ב. חשוב לציין שאינני מדברת על הנושא כשלעצמו, ממש ממש לא.. אלא על הגישה, אוי הגישה, זה כ"כ מעוות ודוחה.
מה לשם שמים? להתחתן?פעם זה היה יותר לשם שמים
ההתעסקות בשידוכיםמה לשם שמים? להתחתן?
מגזר?עם כל הירידה הרוחנית הגדולה שיש היום יש בעיה ענקית!!! למצוא בן זוג ירא"ש! אחותי מושלמת בהכל! ושמורה מכל הזבל שיש היום, כבר בת 27 וכמה שמחפשים לה כמעט כולם ברמת ירא"ש לצערנו רדודה... אפילו הלכתי לישיבות טובות ואמרו לי אין לנו בחורים טובים עם ירא"ש מזעזע!!! מה עושים????????? יש למישהו פיתרון???????
הפתרון למה? לגדל בחור ירא''ש או למצוא לבחורה בחור ירא''ש?עם כל הירידה הרוחנית הגדולה שיש היום יש בעיה ענקית!!! למצוא בן זוג ירא"ש! אחותי מושלמת בהכל! ושמורה מכל הזבל שיש היום, כבר בת 27 וכמה שמחפשים לה כמעט כולם ברמת ירא"ש לצערנו רדודה... אפילו הלכתי לישיבות טובות ואמרו לי אין לנו בחורים טובים עם ירא"ש מזעזע!!! מה עושים????????? יש למישהו פיתרון???????
כל מילה אמת!!!!!!!!!!!!!הפתרון למה? לגדל בחור ירא''ש או למצוא לבחורה בחור ירא''ש?
כדי לגדל היום בחור שיהיה ירא''ש אסור לך לסמוך על החינוך במוסדות (זה תעשיית רושם, במקרה הטוב.) את צריכה:
א. המון תפילות להצלחת הילד שלך.
ב. לפני שאת מחנכת אותו, את צריכה ללמוד, ללמוד וללמוד - חינוך (ספרים, הרצאות וכו') כדי לדעת איך לחנך אותו לירא''ש בגיל צעיר.
ג. לחנך אותו מגיל צעיר ללכת נגד הזרם (בימינו להיות ירא''ש זה הרבה ללכת נגד הזרם וחבל...)!
למצוא לבחורה בחור ירא''ש:
פעמים רבות-אישה טובה וירא''ש משפיעה על בעלה ''חכמת נשים בנתה ביתה'' ובדרך כלל נשים הן יותר צדיקות מבנים, בחורות צריכות לדעת את זה ולפעמים גם להתפשר (אבל לזכור שיש להן את הזכות להאהיב את ה' על בעליהן ולא חלילה לרדת ברמתן הרוחנית לרמה של הבעל).
לא בכל המגזרים. בכלל לא.לדעתי,
היום דורשים סכומים עצומים לדירות ובזה זה נתקע, אף אחד לא מסוגל להתחייב לכזה דבר אז מורידים אחד אחרי השני.
רואים את זה במציאות.
היום: קודם דירה וכסף, ואז בודקים אם בכלל יש התאמה בין השנים.
פעם: בדקו את ההתאמה ואז ישבו לדבר על הכסף.
ולכן כמובן הכל יורד מראש..
לא הבנתי, אני אמורה להתחתן עם דירה או עם בן זוג..?
בדיוק ככה!!!יצא לי לשוחח עם @ציפוי, והיא אישה מקסימה ממש! כיף לעבוד עם אמא כמותה! אישה גמישה, ריאלית ומבינת עניין.
לעומתה, יש לי מכרים שלהם ילדים מבוגרים, ואני לא מסוגלת כבר להציע להם, אף שהכי בעולם אכפת לי מהם וכואב לי עליהם. ואני עוד מכרה קרובה. לדעתי ומניסיוני הם פשוט ממררים את החיים לשדכנים.
איני טוענת שיש להישמע לכל רעיון מופרך והזוי. רק להיות סבלניים ונעימים! אנשים מתקשרים כי הם חפצים בטובתכם.אל תסחטו את כוחותיהם. גרמו להם להפוך לידידיכם ושוחרי טובתכם, כאלו שיחשבו עליכם ללא הרף וינסו להביא אותכם אל היעד, בס"ד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: