התייעצות השוני בשידוכים בין פעם להיום

מצב
הנושא נעול.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מעניין מה שאת מציינת,
כי במגזר החסידי למשל, יש הרבה יותר בחורים מבחורות
נכון ואני יודעת את זה.
אבל בליטאי ובספרדי הבעיה הפוכה וכואבת וצועקת :(.
(וגם בחסידי היא לא פשוטה לפי מה שהבנתי).

שפריצרית

משתמש מקצוען
בקשר לשאיפות של הבחורות, קצת מצחיק אותי.
זה נושא שלשים ודשים בו, קצת יותר מידי ברצינות.
כל הבחורות אומרות שהן רוצות בחור שיישב וילמד, כל הבחורים מבטיחים בהן צדקם שזו כוונתם עלי אדמות.
כל אחד מייחס לזה רצינות אחרת - והם יודעים טוב מאד לזהות אחד את השני בפגישות.
לא שחלילה מישהו משקר, אבל תכלס זה מה שקורה.
יש הרבה אברכים, ויש הרבה שלא.

sheen

משתמש מקצוען
בתור אחד שמכיר מקרוב כמה מעוכבים בשידוכים בגיל מבוגר!!
אנא, אנא, אנא, חישבו עליהם ורק לעשר דקות....
כן, כן, זה המון , היו המון שידוכים שיצאו רק בזכות מחשבה של רגע,
(בסקר שנעשה בציבור החרדי התברר שרק 30 % מהשידוכים במגזר נעשים ע"י שדכנים רשמיים)
וישנם המון המון מעוכבים שמתחננים אליכם חישבו עלינו!!
אז, חשבתי שבעת צרה זו נקבל על עצמנו כל אחד ואחד,
לחשוב לפחות על שני מעוכבים\ות ולהציע להם הצעה!!
כן טלפון זה חשוב מאוד תבררו עד כמה משמח.

ובזכות זה ניוושע ומי שאמר לעולמו די יאמר לצרותינו די.
" ב ו א ו נ ע ש ה ש י נ ו י "
בדומה ליוזמה זו,
נתקלתי בעבר בפרסום של מיזם בארה"ב,
שקרא לכל אדם להקדיש שעה בשבוע לנסות להציע שידוכים.

sheen

משתמש מקצוען
בקשר לשאיפות של הבחורות, קצת מצחיק אותי.
זה נושא שלשים ודשים בו, קצת יותר מידי ברצינות.
כל הבחורות אומרות שהן רוצות בחור שיישב וילמד, כל הבחורים מבטיחים בהן צדקם שזו כוונתם עלי אדמות.
כל אחד מייחס לזה רצינות אחרת - והם יודעים טוב מאד לזהות אחד את השני בפגישות.
לא שחלילה מישהו משקר, אבל תכלס זה מה שקורה.
יש הרבה אברכים, ויש הרבה שלא.
יש בזה משהו.
הבעיה אם כך אולי אצל הבחורים הכנים שמראש אומרים שהם לא מתכננים לשבת ללמוד.

נערה יהודיה

משתמש מקצוען
שמעו סיפור שקרה הרגע:
אחרי שקיבלתי על עצמי להציע עלה בדעתי רעיון התקשרתי לאם הבחור להציע, ואמרה לי תסתכל איזה סייעתא דשמיא הציעו את זה השבוע ולא היה לנו איפה לברר מעולה שאתה מכיר את הבחורה ואת המשפחה ולקחה ממני אינפורמציה ומאוד התלהבו!! ואמרו שיתקדמו הלאה בס"ד.
כל הכבוד!!!
גם שימחת אותם על עצם זה שחשבת עליהם והצעת להם משהו וגם נעזרו בך כדי להמשיך הלאה!!!

yael arc

משתמש פעיל
לדעתי,
היום דורשים סכומים עצומים לדירות ובזה זה נתקע, אף אחד לא מסוגל להתחייב לכזה דבר אז מורידים אחד אחרי השני.
רואים את זה במציאות.
היום: קודם דירה וכסף, ואז בודקים אם בכלל יש התאמה בין השנים.
פעם: בדקו את ההתאמה ואז ישבו לדבר על הכסף.
ולכן כמובן הכל יורד מראש..
לא הבנתי, אני אמורה להתחתן עם דירה או עם בן זוג..?

בנוגע לעניין הדרישות הכספיות המטורפות, ראו מה קיבלתי במייל היום... (אולי זה הסתובב פה כבר בפרוג... )

הם בסוף ירדו מזה.
למה אמא?
כי השדכנית אמרה להם.
מה אמרה להם?
כמה אנחנו נותנים.
נו, ואז?
הם רוצים 700
אני יכולה להשיג, אמרתי.
מצחיק, גיחכה אמא
700 אלף הדגישה!

אז מה הבעיה?
שכבר מכרנו ת'דירה אצל הבכורה.
השכרנו יחידה אצל השניה.
אצל שושי שברנו פנסיה.
ואצל חגית פתחנו מכירה.
ואצלך כנראה נוריד מאה...

אז מה נעשה?
אולי תתפשרי מותק
את כבר המון זמן על הפרק

אבל מה ההבדל ביני לבין שרי
היא זכתה.
ואני?
את צריכה פחות.
למה?
כי אנחנו לא יכולים עוד!
אז לא, אמא!
אבל לא יהיה לך שידוך ככה!
למה?
כי בחורים של היום מושחתים!
מה???
זה מה שזה!!!
אמא תפסיקי!
הם הרסו לי ולאבא ת'חיים!!
בעלה של שרי?
גם!
של שושי גם?
גם!
אז שלי לא יהיה כזה!
מבטיחה אמא!
אל תדברי שטויות!!
מה שטויות?
לא בא לי בחור מושחת!!
אבל הם הכי מוצלחים!!
אז לא בא לי מוצלח!
את לא נורמלית!
אני כן!
---
אז נכון שאני נורמלית
אבל נכון להיום אני עדיין רווקה
רק כי רוצה
שההורים שלי ייחיו עוד קצת
ואני לא רוצה בחור מושחת
אז כנראה
ככה זה בעולם הזה
אתה חייב לשחות עם הזרם
גם אם הוא זרם אכזרי
אז נכון שייפלו גם דגים תמימים בדרך
שרק רצו לא להיות כרישים טורפים
ולתת להורים שלהם
להפוך לרקק.
אז באמת תודה מקרב לב
לכל מי שמדרבן בחורים
להחריב לבחורות
את הלב
ולבחורים המוצלחים
שבוחרים נשים ע"פ מזומנים
נכון אתם מאד מוצלחים
ואולי גם למדנים
אבל גם מאד מושחתים
שלא מעזים לשבור כללים אפלים

בס"ד+

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
המשתמש נחסם
פעם זה היה יותר לשם שמים
יש רבנים ששמעתי שאומרים שאסור לקחת כסף כי זה כזאת מצווה ענקית שפשוט זה זכות עצומה וגם חובה גדולה של כולנו ואמרו שככה היה פעם לפחות אצל הספרדים, שלא היו לוקחים שקל!!!!!!!!!!!!

no problem

משתמש מקצוען
תופעה שמשום מה כמדומני שלא נכתבה כאן כלל, אבל היא מאוד נפוצה [בעיקר] כיום.

את מציעה לבחור בחורה, אם זה לאמא שלו או לשדכנית וכו', עוד לפני שאת מתחילה לדבר, הדבר הראשון קודם כל שתהיה דוגמנית מינימום, עם חצאית ברוחב מקסימום X, גובה מינימום Y.
אחרי שכל התיאורים הפנטסטיים נראים ונשמעים לבחור ומצלצלים היטב באזניו, הוא מבקש תמונה. כן. הוא חייב לוודאות ולראות אם אכן האבירה על הסוס הלבן שהוא מחפש, היא זו שתביט אליו מהתמונה.
אחרי שעברנו את הסבב הזה [והמון פעמים הצעות יורדות כבר בשלב הנוכחי], רק עכשיו הוא מוכן בכלל לשמוע אם היא יהודיה או שמא היא איזה ערביה. באיזה סמינר היא לומדת אם בכלל, מה מעשיה, מי הם ההורים שלה וכו' וכו'.

זו תופעה מכוערת ברמה בלתי נתפסת... נפגשתי איתה כמה וכמה פעמים.

נ.ב. חשוב לציין שאינני מדברת על הנושא כשלעצמו, ממש ממש לא.. אלא על הגישה, אוי הגישה, זה כ"כ מעוות ודוחה.
מילים בסלע.

שירתי

משתמש רשום
עוד נקודה למחשבה
שבתקופת הקורונה פתאום אנשים חוששים לשמוע הצעות חוששים להיפגש ואני לא מבינה למה זה ככה
עדיין יש צורך בהשתדלות והעולם לא נעצר בגלל זה
אני מכירה 2 אחיות על הפרק בשידוכים אם למישהי יש שדכנית טובה מאוד שיודעת לנהל טוב עיניינים
אשמח מאוד לשמוע!

בס"ד+

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
המשתמש נחסם
עם כל הירידה הרוחנית הגדולה שיש היום יש בעיה ענקית!!! למצוא בן זוג ירא"ש! אחותי מושלמת בהכל! ושמורה מכל הזבל שיש היום, כבר בת 27 וכמה שמחפשים לה כמעט כולם ברמת ירא"ש לצערנו רדודה... אפילו הלכתי לישיבות טובות ואמרו לי אין לנו בחורים טובים עם ירא"ש מזעזע!!! מה עושים????????? יש למישהו פיתרון???????

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
עוד נקודה חשובה!
גם ובעיקר בגלל הסיבות שכתבו עד כאן, לא פשוט להציע לבני 23 ומעלה.
שימו לב- פעם הדולר היה שווה באזור ה-5 שקלים וכששדכן קיבל 2000 דולר זה היה שווה לו מאוד.
במהלך השנים הדולר ירד ויוקר המחיה עלה...
בשביל מחיר כזה (שהיום כמובן הוא 8000 ש''ח...), אין הרבה שדכנים שיסכימו להזיע ו'ללכלך את הידיים' בשביל גילאים מבוגרים (גם ללא בעיות רקע).
יש שידוך צעיר, קל, חלק? בוא נריץ... והנה יש לנו 8000 ש''ח נקיים בכיס...
יותר מבוגר? יותר מורכב. למה לעבוד קשה באותו מחיר?

לכן, בואו נציע רעיון כזה:
כל הורה שיש לו בן/ בת בני 23+ יסכים לתת עוד 1000ש''ח לשדכן
וזאת כדי להמריץ שדכנים להתעסק ולהציע לגילאים האלו (יוצא שהשדכן מקבל 10000).
אני בטוחה שהורים לרווקים מתבגרים יסכימו וירצו לתת יותר ובלבד שיתארסו עם הצעה איכותית!

(יודעת שיש בחסידויות מסוימות קרן מיוחדת של המוסדות שנותנת כסף לשדכן שיעשה שידוך לגיל 23+ בנוסף לכסף של ההורים.
קיים בחסידויות: באיאן, סלונים, גור, צאנז ועוד).

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עם כל הירידה הרוחנית הגדולה שיש היום יש בעיה ענקית!!! למצוא בן זוג ירא"ש! אחותי מושלמת בהכל! ושמורה מכל הזבל שיש היום, כבר בת 27 וכמה שמחפשים לה כמעט כולם ברמת ירא"ש לצערנו רדודה... אפילו הלכתי לישיבות טובות ואמרו לי אין לנו בחורים טובים עם ירא"ש מזעזע!!! מה עושים????????? יש למישהו פיתרון???????
מגזר?

חודרים למודע

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
הפתרון למה? לגדל בחור ירא''ש או למצוא לבחורה בחור ירא''ש?

כדי לגדל היום בחור שיהיה ירא''ש אסור לך לסמוך על החינוך במוסדות (זה תעשיית רושם, במקרה הטוב.) את צריכה:
א. המון תפילות להצלחת הילד שלך.
ב. לפני שאת מחנכת אותו, את צריכה ללמוד, ללמוד וללמוד - חינוך (ספרים, הרצאות וכו') כדי לדעת איך לחנך אותו לירא''ש בגיל צעיר.
ג. לחנך אותו מגיל צעיר ללכת נגד הזרם (בימינו להיות ירא''ש זה הרבה ללכת נגד הזרם וחבל...)!

למצוא לבחורה בחור ירא''ש:
פעמים רבות-אישה טובה וירא''ש משפיעה על בעלה ''חכמת נשים בנתה ביתה'' ובדרך כלל נשים הן יותר צדיקות מבנים, בחורות צריכות לדעת את זה ולפעמים גם להתפשר (אבל לזכור שיש להן את הזכות להאהיב את ה' על בעליהן ולא חלילה לרדת ברמתן הרוחנית לרמה של הבעל).

בס"ד+

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
המשתמש נחסם
הפתרון למה? לגדל בחור ירא''ש או למצוא לבחורה בחור ירא''ש?

כדי לגדל היום בחור שיהיה ירא''ש אסור לך לסמוך על החינוך במוסדות (זה תעשיית רושם, במקרה הטוב.) את צריכה:
א. המון תפילות להצלחת הילד שלך.
ב. לפני שאת מחנכת אותו, את צריכה ללמוד, ללמוד וללמוד - חינוך (ספרים, הרצאות וכו') כדי לדעת איך לחנך אותו לירא''ש בגיל צעיר.
ג. לחנך אותו מגיל צעיר ללכת נגד הזרם (בימינו להיות ירא''ש זה הרבה ללכת נגד הזרם וחבל...)!

למצוא לבחורה בחור ירא''ש:
פעמים רבות-אישה טובה וירא''ש משפיעה על בעלה ''חכמת נשים בנתה ביתה'' ובדרך כלל נשים הן יותר צדיקות מבנים, בחורות צריכות לדעת את זה ולפעמים גם להתפשר (אבל לזכור שיש להן את הזכות להאהיב את ה' על בעליהן ולא חלילה לרדת ברמתן הרוחנית לרמה של הבעל).
כל מילה אמת!!!!!!!!!!!!!

לעבעדיקייט

משתמש מקצוען
לדעתי,
היום דורשים סכומים עצומים לדירות ובזה זה נתקע, אף אחד לא מסוגל להתחייב לכזה דבר אז מורידים אחד אחרי השני.
רואים את זה במציאות.
היום: קודם דירה וכסף, ואז בודקים אם בכלל יש התאמה בין השנים.
פעם: בדקו את ההתאמה ואז ישבו לדבר על הכסף.
ולכן כמובן הכל יורד מראש..
לא הבנתי, אני אמורה להתחתן עם דירה או עם בן זוג..?
לא בכל המגזרים. בכלל לא.

זהו שמי!

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
היום לראשונה התפרסם בעיתון 'יתד נאמן' מאורסים מערב חג הפסח!!!!!
שבדרך כלל בימים שאחרי החג יש כמה עשרות בלעה"ר,
(אתמול היה מודעת מאורסין אחת של בני חו"ל).

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
יצא לי לשוחח עם @ציפוי, והיא אישה מקסימה ממש! כיף לעבוד עם אמא כמותה! אישה גמישה, ריאלית ומבינת עניין.

לעומתה, יש לי מכרים שלהם ילדים מבוגרים, ואני לא מסוגלת כבר להציע להם, אף שהכי בעולם אכפת לי מהם וכואב לי עליהם. ואני עוד מכרה קרובה. לדעתי ומניסיוני הם פשוט ממררים את החיים לשדכנים.

איני טוענת שיש להישמע לכל רעיון מופרך והזוי. רק להיות סבלניים ונעימים! אנשים מתקשרים כי הם חפצים בטובתכם.אל תסחטו את כוחותיהם. גרמו להם להפוך לידידיכם ושוחרי טובתכם, כאלו שיחשבו עליכם ללא הרף וינסו להביא אתכם אל היעד, בס"ד.

נערך לאחרונה ב:

ציפוי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
יצא לי לשוחח עם @ציפוי, והיא אישה מקסימה ממש! כיף לעבוד עם אמא כמותה! אישה גמישה, ריאלית ומבינת עניין.

לעומתה, יש לי מכרים שלהם ילדים מבוגרים, ואני לא מסוגלת כבר להציע להם, אף שהכי בעולם אכפת לי מהם וכואב לי עליהם. ואני עוד מכרה קרובה. לדעתי ומניסיוני הם פשוט ממררים את החיים לשדכנים.

איני טוענת שיש להישמע לכל רעיון מופרך והזוי. רק להיות סבלניים ונעימים! אנשים מתקשרים כי הם חפצים בטובתכם.אל תסחטו את כוחותיהם. גרמו להם להפוך לידידיכם ושוחרי טובתכם, כאלו שיחשבו עליכם ללא הרף וינסו להביא אותכם אל היעד, בס"ד.
בדיוק ככה!!!
ככל שיתנו הרגשה טובה למציעים ככה יהא לאנשים מוטיבציה להציע הצעות.
בדוק!!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה