מי שמאמין לא מפחד!הצעתי, לבקש ממשהו שלא מפחד ומתאים לו, שיציע.
זה מה שאני עושה
מי שמאמין לא מפחד!הצעתי, לבקש ממשהו שלא מפחד ומתאים לו, שיציע.
זה מה שאני עושה
ארגון 'בית לשמי' <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>אשמח מאוד לעזרה:
מחפשת שידוכים לחברות גיל 38.
גם ספרדיות גם אשכנזיות, רווקות ואחת גרושה+2 גדולים. לפרטים בפרטי.
המכתב לא משמש דוגמא לפער ולא לשום דבר.המכתב היה יפהפה לחלוטין. כל בחורה ממוצעת תתרגש ממנו.
האם בחורים מיישמים אותו בפועל?
אם לא, הוא אכן משמש דוגמא לפער הקיים ולדרך שבה הוא נוצר.
מה הקשר?האם בחורים מיישמים אותו בפועל?
אם לא, הוא אכן משמש דוגמא לפער הקיים ולדרך שבה הוא נוצר.
אני אשמח להכיר את הבנות המדוברות,מה הקשר?
גם אצל הבחורות יש פער בין דרישות התקנון, למשל, למציאות בשטח.
לגיטימי בעיני שרב דורש מתלמיד משהו.
לא לגיטימי בעיני שבחורות בנות עשרים בקושי יודעות מה הן דורשות מבעליהן לעתיד לעשות בכל חלקי היממה והשבוע.
ולא, הדרישה הזו לא מגיעה מאי אלו מודעות בעיתון.
השדכנית גיטה לרר מב"ב.עוד נקודה למחשבה
שבתקופת הקורונה פתאום אנשים חוששים לשמוע הצעות חוששים להיפגש ואני לא מבינה למה זה ככה
עדיין יש צורך בהשתדלות והעולם לא נעצר בגלל זה
אני מכירה 2 אחיות על הפרק בשידוכים אם למישהי יש שדכנית טובה מאוד שיודעת לנהל טוב עיניינים
אשמח מאוד לשמוע!
מודעות בעיתון הן חלק מהעולם שסביבנו, שמעצב את תפיסת עולמנו., הדרישה הזו לא מגיעה מאי אלו מודעות בעיתון
וכשהמכתב חתום ע"י גדו"י, ודאי וודאי שזה מעצב את תפיסת עולמנו.מודעות בעיתון הן חלק מהעולם שסביבנו, שמעצב את תפיסת עולמנו.
אפשר לקבל טלפון ופרטים על הארגון?העצה היעוצה שלי..
לא להתלונן על המציאות. זה המצב. כמו כל מודה מתחדשת במשעול ירידת הדורות. לצערינו ולדאבונינו.
מה שהיה פעם, היה ונגמר. ויזכר לטובה בדפי ההסטוריה של גנזך.
השאלה הצריכה להישאל היא, איך מתמודדים עם המצב העכשווי/הנתון של היום.
כי סתם לנסות להתנדב לשדך פה ושם לחבר'ה מכאן, לא תמיד זה יכול לעזור - על אף הרצון הטוב ביותר, כי עדיין הבחורים הדרשניים אינם מסתובבים כאן בפרוג.. גם לא בטוח שישתכנעו מאיזה אשכול כזה או אחר - יהיה מספר הדפים/הלייקים בו ככל שיהיה.
נראה לי, שהאפשרות היחידה היא, לעשות איזשהו מאגר של בחורים שאינם דורשים גבוהה גבוהה, וגם את זה לסווג לפי רמה - סכום ממוצע, סכום נמוך וכדו'.
שמעתי על כמה תלמידי חכמים שהקימו לפני כמה שנים ארגון [לא זכור לי כעת שמו] למגזר הליטאי ללא דרישת דירה מההורים, בעידוד הרב שטיינמן זצ"ל. לא יודע אם החזיק/מחזיק מעמד עד היום, אולי אפשר לפנות אליהם.
הבחורות לא דורשות "מה הוא יעשה בכל חלקי השבוע" מחנכים אותם לרצות אברך לא ככה?מה הקשר?
גם אצל הבחורות יש פער בין דרישות התקנון, למשל, למציאות בשטח.
לגיטימי בעיני שרב דורש מתלמיד משהו.
לא לגיטימי בעיני שבחורות בנות עשרים בקושי יודעות מה הן דורשות מבעליהן לעתיד לעשות בכל חלקי היממה והשבוע.
ולא, הדרישה הזו לא מגיעה מאי אלו מודעות בעיתון.
מה הטלפון?השדכנית גיטה לרר מב"ב.
זה לא אשמה לשום דבר.וכשהמכתב חתום ע"י גדו"י, ודאי וודאי שזה מעצב את תפיסת עולמנו.
(וכמה מתסכל שא"א להאשים אף פוליטקאי בניסוח המכתב הזה. נכתב בציניות)
מהיכן לכם מי יותר ירא שמיםזה לא אשמה לשום דבר.
זה דוגמא קטנה להסבר איך נוצר פער בין התפיסה של הבנים לתפיסה של הבנות.
אני מוכנה להגיד עד מחר בבנות שהבנות יותר צדיקות ויותר מדויקות בהשקפה הנכונה,
זה יביא להן שידוך?
מחכה לעגבניות...הכל נכון!
אני חושבת שיש מקום לעשות סערה רבתית
בצורה פומבית ולנהל מאבק רציני בענין
כי לא מספיק שנכתוב את זה כאן בפרוג זה הרי לא ישנה שום דבר
אם יש מישו\מישהי שרוצים לנהל מאבק בענין באופן יותר מתוקשר וציבורי אני אשמח לשתף פעולה ולפעול בענין.
אפשר לפנות אלי.....
אני לא מכירה אותך ואין לי מושג מי את..מחכה לעגבניות...
אבל אומרת את תגובתי.
לתת לבחור מתמיד עצום בן עליה שכל חייו השחיר פניו בעמלה של תורה, בחור ברמה הגבוה ביותר, דירה.
זה לתת לו אפשרות להמשיך בעלי'ה שלו בהמשך.
זה לתת לו את השקט הדרוש לו להמשיך בעליתו וללמוד בלי לחץ של משכנתא או כמה שפחות.
זה אומר שגם אם אשתו עובדת, הוא לא עובד ב"תמיכת העבודה" עם שמיניות באוויר.
יש משפחות, שעשו את זה כהשקפת חיים. כל חייהם חיו בפשטות ובצניעות וויתרו על מותרות, אך חסכו והשקיעו בתבונה, וכך הצליחו להגשים את שאיפת חייהם להשיא את בנותיהם עם בחורים מצוינים. להשיא ביתו עם תלמיד חכם, זה לא מה בכך.
יש משפחות, שזו לא היתה דרך חייהם, או שבאמת לא היתה להם אפשרות להתקים. וכאן יש שתי סוגים. יש כאלה שבכו לרבש"ע וזכו בכל אופן מעל לדרך הטבע. ויש כאלה שהחליטו שכל העסק הזה לא נראה להם, והחליטו להתעצבן ולעשות מאבקים. כמו ששמעתי אחת "אני לא יוותר על חופשות בחו"ל בשביל החתנים של בנותי". בסדר גמור - זו בחירה שלך. אבל זכותם של אחרים לבחור אחרת.
אולי הדעה שלי לא פופולרית, אבל יש לה אחיזה ויש אנשים רבים ש"ימותו" בשבילה ולפעמים בצורה מוחשית לצערי. אבל בשביל ערכים צריך לעבוד, ולהשקיע.
כן, בעל תלמיד חכם עבור בנותי, חשוב לי מכל וכל.
לכן, אתקים בצמצום אוותר על סטים לילדים שלי, ואפשר להגיע לסכום נאה בע"ה.
וד' לוקח את ההשתדלות שלנו ואת התפילות שלנו ובע"ה בדרך שאדם הולך מוליכים אותו.
וכמובן שתמיד יש דברים מעל לדרך הטבע (בעסק השידוכים הכל מעל הטבע) אבל מבחינת השתדלות - מי שרוצה זה מה שצריך לעשות.
כמובן תמיד יהיו בינוניים שידרשו כך, אבל הרבה פעמים רואים שאף אחד לא קופץ עליהם אז הם יורדים בדרישות. ורואים כ"כ הרבה ניסים בדבר הזה איך שד' מזווג זיווגים.
מד' אשה לאיש.
תודה!צריך לעשות קצת סדר וסיכום בדעות הרבות שנאספו כאן.
[נא לעדכן אם פספסתי משהו]
איך שאני רואה את זה, בשקלול הדעות השונות שנכתבו באשכול זה ובצירוף התגובות של מילוי השאלון, צריך לחלק את ליקויי עולם השידוכים לארבעת הנוגעים בדבר: הורים. שדכנים. בחורים. בחורות.
אצל כל נוגע בדבר יש ליקויים. יש מחלוקות בנוגע לליקויים, אבל אני מביא כאן את מכלול הטענות.
ליקויים:
הורים:
- דרישות. ההורים דורשים עבור בנם / בתם דרישות חיצוניות שלא במידה הנכונה: כסף, משרה, ייחוס, יופי, מקום לימודים, מקום מגורים, גיל, עדה / מגזר, מצב רוחני שאינו תואם את המתאים לבחור/ה.
- דחיית השדכנים. פעמים רבות החשש / חוסר החשק בהצעת שידוך נובע מדחייה לא מכובדת של ההצעה ע"י ההורים.
שדכנים:
- מחסור בשדכנים. יש צורך בשדכנים בכל פינה, וזה כולל שכנים, חברים, בני משפחה, ועוד. לא ניתן להסתמך רק על השדכנים הרשמיים. כמו"כ חסרים שדכנים שמוכנים להשקיע הרבה בשידוך. כמו"כ חסרים שדכנים שמוכנים להתעסק עם גילאים מבוגרים יותר או עם משפחות רגילות (ובמקום זה מתעסקים רק עם משפחות מיוחסות / בעלות ממון / וכדו').
- חוסר הבנה בהתאמה. שדכנים רבים 'מותחים קו' בין הבחורים והבחורות, בהתבסס על נתונים בסיסיים ושטחיים מדי. חסרה היכרות אישית עם הבחור/ה, וחסרה הבנה בנפש האדם ובהתאמה הדדית.
בחורים ובחורות:
- דרישות. כדרישות ההורים. בנוסף לכך חסרה להם הבנה במהותה ונפשה של בחורה / אישה, וממילא יש להם דרישות לא ראליות מהמיועד/ת להם. (למשל: רמת לימודיו של הבחור, רמת הקפדתו על המצוות, וכדו' / חוסר הבנה בצרכים הנפשיים של האישה, כגון טיפוח עצמי וכדו').
- חוסר הבנה במתאימה להם. ישנם בחורים שאינם מכירים את עצמם ברמה מספיקה על מנת לדעת איזו בחורה מתאימה להם. במקרה הטוב הם סומכים על אחרים המכירים אותם (הורים, רבנים וכדו'), אולם הסתמכות זו אינה תמיד עומדת על בסיס יציב (למשל: ההורים או הרבנים לא באמת מכירים אותם מספיק). במקרה הגרוע הם סומכים על עצמם, בו בזמן שאינם מכירים את עצמם ובוודאי לא מה מתאים להם. לפעמים הם לא בשלים מספיק לחיים ולכן אינם מבקשים את הנתונים המהותיים עבורם. [באופן כללי אצל הבחורות בעיה זו פחותה במידה ניכרת מאשר אצל הבחורים]. חלק גדול מזה נובע מכך שאין להם הכוונה נכונה בישיבה, ובפרט בתקופת השידוכים עצמה. [באופן כללי אצל הבחורות בעיה זו חמורה יותר מאשר אצל הבחורים].
- מתחילים שידוכים מאוחר מדי. וממילא נוצר מצב שיש פחות שמתעניינים בהם. אצל הבחורות בעיה זו חמורה יותר מאשר אצל הבחורים.
- יש יותר בחורות מבחורים. האוכלוסייה גדלה, ומטבע הדברים יש יותר בנות 20 מבני 22. בחורים מחפשים בחורות צעירות, ומתקשים לגשת להצעות של בחורות 'מבוגרות' יותר. גם כשהבחור מוכן 'להתפשר' על בחורה 'מבוגרת' יותר, 'בתמורה' הוא ידרוש דרישות גבוהות יותר, שזו בעיה בפני עצמה, כאמור. כמו"כ יש יותר בחורות טובות מבחורים טובים, מה שיוצר פער.
פתרונות:
הורים:
שדכנים:
- ההורים צריכים להוריד את סף הדרישות, מה שפעמים רבות יוביל להורדת סף הדרישות אצל הבחורים והבחורות. דבר זה צורך שינוי חשיבה ציבורי.
בחורים ובחורות:
- יש צורך להחדיר לאנשים את המודעות ללקיחת יוזמה ולהציע שידוכים, על אף שאינם חובשים את 'כובע השדכן' הרשמי, בפרט בשידוכי גילאים מבוגרים יותר.
- כמו"כ יש צורך להחדיר לאנשים את המודעות לעיון בצרכי הבחור/ה, להבנת אישיותם ולהבנה במתאים/ה להם.
- כמו"כ לשדכנים 'רשמיים' חסרים רעיונות, ולכן יש ליצור מצב בו אחרים יציעו את ההצעה והשדכן ינהל אותה.
- יש צורך בהקמת ארגון שישלם לשדכנים ע"פ שעות עבודה, מה שיגרום ליותר חשק להשקיע בעבודה זו.
- ראו ערך שידוכי הגפן.
- הבחורים והבחורות זקוקים/ות להכוונה וייעוץ. יש צורך במייעצים שזה יהיה עסקם היחיד, וכך יהיו פנויים לליווי צעד אחר צעד החל משלב התחלת השידוכים וכלה בתקופה הראשונה שלאחר הנישואין.
- כמו"כ יש צורך בהכוונה נכונה בישיבות ובסמינרים בנוגע לחיי נישואין בכלל, ולחיפוש אחר בן / בת זוג בפרט.
- יש צורך בשינוי הרגלים בעניין הגילאים. הבחורים צריכים להסכים לשידוכים של בחורות קצת יותר מבוגרות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: