צילום: פלאש 90/מתוך הטוויטר של אריאל אלחרר
המנקה הערבי סיפר: "שילמו לי 300 ש"ח כדי ללכת להפגנה נגד נתניהו" • צפו
תמול במשרדי 'רפואה ושמחה' בירושלים המנקה נעדר ולא הגיע לעבודה, וכשנשאל מדוע ענה שהוא קיבל 300 ש"ח בשביל להשתתף בהפגנת השמאל מול הכנסת ולצעוק "לא רוצים נתניהו, לא רוצים בן גביר"
הרפורמה המשפטית שעברה בקריאה ראשונה, גררה אמש (שני) הפגנת ענק של השמאל מחוץ לכנסת. ההערכות הן שכ-30 אלף איש השתתפו במחאה, אלא שהיום הופץ תיעוד ברשת החברתית שמלמד, ייתכן, שלא כל המשתתפים בהפגנה הם 'אותנטיים' ושבאמת אכפת להם מההשלכות של הרפורמה. "שילמו לי כסף כדי להשתתף", נראה אדם מעיד בסרטון.
"איפה היית אתמול?", נראה נשאל עובד הניקיון של משרדי ארגון חסד, והוא משיב "בהפגנה". המצלם ממשיך לשאול: "מי לקח אותך להפגנה?", ועובד הניקיון, שמשתייך למגזר הערבי, משיב כי "ברכבים, יהודים". העובד נשאל "ומה נתנו לך כדי שתבוא להפגנה?", ונוקב בסכום כסף: "300 שקל". "ומה אמרו לך להגיד?", "לא רוצים נתניהו, לא רוצים בן גביר", מסביר עובד הניקיון.
מי שפרסם את התיעוד ברשת החברתית הוא איש התקשורת אריאל אלחרר. בציוץ בטוויטר כתב: "אתמול במשרדי 'רפואה ושמחה' בירושלים המנקה נעדר ולא הגיע לעבודה, כשהוא נשאל היום על ידי אחד העובדים מדוע הוא לא הגיע אתמול, הוא ענה שהוא קיבל 300 שקל בשביל להשתתף בהפגנת השמאל מול הכנסת ולצעוק 'לא רוצים נתניהו, לא רוצים בן גביר'".
הציוץ גרם לשיח ברשת, אחד הגולשים סיפר: "הציעו לי 400 ש"ח כדי ללכת להפגנה. מישהו ברעננה שאל אותי ועוד מישהו האם הולכים להפגנה, אמרתי 'לא' וההוא אמר 'תמורת 400 ש"ח תבואו', אמרתי 'לא'. הבחור שהיה לידי המשיך לדבר איתו". מנגד, אנשי שמאל רבים תקפו וטענו כי מדובר בשקרים: "אתם ממשיכים בניסיון שלכם לגמד את המחאות נגד ההפיכה המשטרית – לא תצליחו".