פוליטי הרפורמה במערכת המשפט • מחאות השמאל

נוצר חסד

משתמש מקצוען
D I G I T A L
%D7%A7%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%92%D7%9C%D7%A0%D7%98-06-06.jpg
זוכרים את פרשת הרפז ?
זוכרים את פרשת הרפז ? כשבזמנו אהוד ברק כשר הביטחון רצה למנות את יואב גלנט לרמטכ"ל.
בעקבות הפרשה של המסמך שכל החשדות נסגרו בהוראת מנדבליט שכיהן כפרקליט הצבאי הראשי באותה עת..
בעקבות הפרשה גלנט הפסיד את מועמדותו בעתירה לבג"ץ ובני גנץ זכה במינוי

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
1679661736966.png
פדיחה של ידיעות
הם וציאו את המוסף שלהם כשהתחילה על ההפגנה והם ידעו מראש איך יקבלו אותם.
כך נראית הנדסת תודעה מהזן הדוחה ביותר!!

יצחק ק

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
מנכ"ל עיתון הארץ: לא נאשר מודעות בעד הרפורמה

רבים ממנויי עיתון 'הארץ' משתתפים בהפגנות נגד הרפורמה המשפטית, אך הם הופתעו לראות בעיתון של יום שישי האחרון, מודעה התומכת במהלך של שר המשפטים יריב לוין בכל הנוגע לרפורמה המשפטית.

גולש בטוויטר העונה לשם רועי, זעם על עמוס שוקן מו"ל עיתון הארץ כי פרסם מודעות בעד הרפורמה המשפטית. שוקן התנצל והתחייב שזה לא יקרה יותר. הגולש כתב "תגיד לי עמוס שוקן, מה נראה לך? אנחנו ביום חמישי נשתק את המדינה, נפסיד ימי עבודה, נשכב על האספלט, נחטוף מכות משוטרים, זיקוקים מחרדים, נממן לך עיתון, וביום שישי נראה אותך עם מודעות האלה? גם אתה מנותק? איפה אתה חי? תתבייש".

עמוס שוקן הגיב לגוש בהתנצלות: "רועי, אני מתנצל. תקלה קשה במחלקה המסחרית שלנו שבניגוד להוראה הקבועה להעביר כל מודעה פוליטית לאישור, במקרה הזה לא עשו את זה, והמודעות נכנסו בלי שהועברו קודם לאישור שלי או של העורך הראשי. ברור לי שלא היינו מאשרים מודעות שקריות כמו שתי אלה. הארץ נחרץ במאבק נגד הדיקטטורה עד לניצחון".

----------

משתמש מקצוען

רבים ממנויי עיתון 'הארץ' משתתפים בהפגנות נגד הרפורמה המשפטית, אך הם הופתעו לראות בעיתון של יום שישי האחרון, מודעה התומכת במהלך של שר המשפטים יריב לוין בכל הנוגע לרפורמה המשפטית.

גולש בטוויטר העונה לשם רועי, זעם על עמוס שוקן מו"ל עיתון הארץ כי פרסם מודעות בעד הרפורמה המשפטית. שוקן התנצל והתחייב שזה לא יקרה יותר. הגולש כתב "תגיד לי עמוס שוקן, מה נראה לך? אנחנו ביום חמישי נשתק את המדינה, נפסיד ימי עבודה, נשכב על האספלט, נחטוף מכות משוטרים, זיקוקים מחרדים, נממן לך עיתון, וביום שישי נראה אותך עם מודעות האלה? גם אתה מנותק? איפה אתה חי? תתבייש".

עמוס שוקן הגיב לגוש בהתנצלות: "רועי, אני מתנצל. תקלה קשה במחלקה המסחרית שלנו שבניגוד להוראה הקבועה להעביר כל מודעה פוליטית לאישור, במקרה הזה לא עשו את זה, והמודעות נכנסו בלי שהועברו קודם לאישור שלי או של העורך הראשי. ברור לי שלא היינו מאשרים מודעות שקריות כמו שתי אלה. הארץ נחרץ במאבק נגד הדיקטטורה עד לניצחון".
נראה לי שעל פי חוק חייבים לאשר כל מודעה..
תמיד יש תביעות נגד עיתונים חרדיים שלא מכניסים כל מיני מודעות?
ככה נראה לי.

• תודה
Reactions: %;

יענקל בעל עגלה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
בכירים בליכוד ל'ידיעות': יריב לוין קיבל הבטחה מנתניהו כי למרות איומיו של גלנט, החקיקה תעבור כמתוכנן בשבוע הקרוב.

----------

משתמש מקצוען
עמית סגל: לאחר שיחות מלשכת נתניהו ולוין, דוד ביטן ואבי דיכטר יתמכו בחוק השבוע, מסתבר שרק אדלשטיין וגלנט יעדרו.
שימו לב ניתן להעיבר את החוק גם אם יש עד שמונה נמנעים כל זמן שלא מצביעים נגד, אין צורך ב 61 חכי"ם.

----------

משתמש מקצוען
מיכאל שמש: ראש הממשלה בנימין נתניהו יכנס את ראשי מפלגות הקואליציה במשרד ראש הממשלה בשעה 15:00.

בכירים בליכוד ל'ידיעות': יריב לוין קיבל הבטחה מנתניהו כי למרות איומיו של גלנט, החקיקה תעבור כמתוכנן בשבוע הקרוב.

סביבת ראש הממשלה נתניהו במסר לשר הביטחון יואב גלנט: אם יתנגד לחוק - לא יוכל להמשיך בתפקידו כשר הביטחון. ('כאן')

ח"כ משה סעדה אצל שרון גל: יולי אדלשטיין השתתף בחוג בית ביחד עם רוני אלשיך.

----------

משתמש מקצוען
יהודה שלזינגר: יש את גלנט, אדלשטיין, ביטן ושות' שקוראים לעצירה, יש את הכועסים על ההסברה, יש את הטוענים שאחרי הריכוך הרפורמה כבר לא שווה את המהומה הגדולה. כמעט כל חברי הליכוד מסתובבים עם בטן מלאה על הרפורמה.

עמית סגל: לא בטוח שהממשלה תחזיק עוד הרבה זמן. היא מלאה בערימה של פיגועים תוצרת בית.

עמית סגל: מקורבי דיכטר טוענים שאחרי שיחות עם לשכות נתניהו ולוין הוא יצביע בעד הרפורמה. כך גם דוד ביטן. גלנט וכנראה גם אדלשטיין לא יתמכו. לפי שעה בקואליציה מתכננים להמשיך בחקיקה כפי שתוכנן, בכפוף להתפתחויות.

׳ישראל היום׳ בפרסום ראשון: העימות החריף בין גלנט לנתניהו - עוד לפני שקרא אמש לעצור את החקיקה עד לאחר יום העצמאות, דרש שר הביטחון גלנט מנתניהו לכנס את הקבינט כדי לדון בהשלכות המהלך - אך נענה בסירוב.

׳ערוץ 14׳: עשרות מצביעי ליכוד הגיעו הלילה לביתו של ח״כ אלי דדל במטרה לשכנעו לתמוך ברפורמה - ״תמכנו בך בפריימריז - מצפים ממך לא להצטרף לגלנט ולחבור לשמאל. כולנו הצבענו במיוחד בשבילך״.

ח״כ טלי גוטליב ב׳רדיו 103׳ - ״אני לא מעריכה, אני יודעת שביטן ודיכטר יצביעו בעד. לא רוצה לקלקל לכם את השמחות, יש לנו 62 חברים. גם אם עוד חבר אחד לא יבוא, אנחנו 61. ההצבעה תהיה השבוע״.

עמית סגל: הדילמה של דיכטר קלה יותר להבנה כאשר לצד ההתלבטות איך להצביע, ברור שאם יצביע בעד הוא המועמד המוביל לתיק הביטחון בהנחה הסבירה שגלנט ייפרד משם בקרוב.

דפנה ליאל: מהומה בוועדת חוקה לאחר שרוטמן דרש לפתוח ישר בהצבעות ולא לתת לחברי הכנסת לתת הצהרות פתיחה. חברי הכנסת צועקים ״בושה, בושה״, רוטמן מנסה להשתלט

ליאור קינן: 3 דקות אל תוך ההצבעות בועדת החוקה - ח״כ יוראי להב הרצנו ויואב סגלוביץ הוצאו מהועדה

השרה גלית דיסטל ברשת ב׳: "נתניהו צריך לפטר את השר גלנט כבר היום"

שר התקשורת שלמה קרעי לקאהן וחכם ב׳קול חי׳: ״מה ששר הביטחון עשה - זה תעודת הכשר לסרבנות. במקום לטפל בסרבנים הוא נכנע להם. זה ביטול הדמוקרטיה״.

מיכאל שמש: השר אבי דיכטר לח״כים: ״אם ההצבעה על החקיקה תתקיים השבוע - אתמוך בה״.

השרה גלית דיסטל: בשבועות שקדמו לפריימריז כבר חזיתי שגלנט יגיע לטופ. תמונה של גלנט במוסך. תמונה של גלנט במשרד. תמונה של גלנט בסניף. תמונה של גלנט על קיר בסלון מחבק את בעל הבית המאושר. טונות של אהבת אמת הם הרעיפו עליו. וכגודל האהבה כך עוצמת השבר. זר לא יבין זאת. ליבי על האנשים הטובים האלה.

ירון אברהם: למיטב ידיעתי, לא נקבעה פגישה בין השניים וגלנט לא עדכן את נתניהו לפני שהוא מתכוון לנאום. אם אני מבין נכון - נאומו של רה"מ ביום חמישי טרף את הקלפים ושר הביטחון הבין שהוא חייב להתריע בשער רגע לפני שיהיה מאוחר מדיי

ליאור קינן: בעיצומו של הטירוף בועדת החוקה, יועמ"שית הכנסת, עו"ד שגית אפיק הגיעה לדיון לבקשת חברי האופוזיציה והוועדה יצאה לחמש דקות הפסקה.

יובל שגב: בקואליציה שוקלים למשוך את החקיקה המשפטית אם יראו שאין לה 61 תומכים. שינוי הרכב הועדה לבחירת שופטים לא דורש רוב של 61, אבל נתניהו מאמין שזה חשוב למבחן בג"ץ ולכן נוטה כרגע לכיוון הזה במידת הצורך. לוין מאמין שצריך להעלות להצבעה בכל מקרה, שניהם חושבים שבנתיים יש 61 אצבעות .

ח"כ ‎יולי אדלשטיין מהליכוד בגל"צ: "עשינו מספר טעויות בהגשת הרפורמה המשפטית - עוד לא מאוחר לחשב מסלול מחדש ולעשות את השינויים בהידברות" .

יעדר מההצבעה על החקיקה המשפטית? ח"כ יולי אדלשטיין מהליכוד רומז בגל"צ: "לא הייתי בהצבעה בקריאה הראשונה וזה לא במקרה. מקווה שהשכל הישר של כולם ייגבר. אנחנו לא רוצים לקבור את הרפורמה - להביא את זה להצבעה לפני שברור אם יש לזה תמיכה זו הרפתקה שלא כדאי להיכנס אליה"

ח"כ ‎יולי אדלשטיין מהליכוד בגל"צ: "אני סמוך ובטוח שגם בצד החרדי מבינים את הצורך בהרגעת הרוחות ובפשרה, שמעתי את זה מהגורמים הבכירים ביותר בציבור החרדי ובמפלגות החרדיות. יש סיכוי לא רע שנעשה את הדבר הנכון"

ח"כ גדי איזנקוט מהמחנה הממלכתי בגל"צ: "גלנט הפגין אומץ לב ציבורי ואמר את הדבר הנכון. מקווה שיצטרפו אליו חברי כנסת ושרים נוספים, אבל בראש ובראשונה זה מבחן לרה"מ - אם הוא נכנס לזה באותה הדורסנות שהייתה עד כה, הוא יכניס את המדינה למשבר ביטחוני, כלכלי, חוקתי, חברתי ובינלאומי"

ח"כ חילי טרופר, מהמחנה הממלכתי בגל"צ לאחר הצהרת גלנט: "מה שעומד פה זה לא עוד אירוע פוליטי, זה לא מקרי ששר הביטחון, מתוך הליכוד, אומר שיש סכנה ברורה לביטחון מדינת ישראל. כל מי שיצביע השבוע בעד החקיקה הזו - מסכן במידה רבה את ביטחון המדינה"

ח״כ קטי שטרית לאדמקר וישראל כהן ב'קול ברמה': ״ישבו אצלי בחדר כל המומחים שאמרו כמה הרפורמה היא סכנה - אני כמעט בסוף הרשימה ומופעל עליי לחץ, יש לא מעט לחץ על השרים וחברי הכנסת. מופעל עלינו מכבש עצום מצד השמאל, אני לא מאשימה את השר גלנט או את חה״כ אדלשטיין שקרסו״ .

מוטי קסטל: ח"כ טלי גוטליב נגד אדלשטיין בקבוצת סיעת הליכוד: "הייתי מצפה מח״כ יולי אדלשטיין לגילוי נאות על מפגש בו נכח המפכ״ל לשעבר אלשיך, (זה ששיקר אותנו שוב ושוב ומסתבר שרדף את נתניהו) ששכנע את יולי להתנגד לחוק לשינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים. אחלה יועץ אחיתופל אלשיך" .

עופר כסיף מהרשימה המשותפת ליו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן: "אתה דיקטטור אלים לא ניתן לך להעביר את החקיקה".

סקר 'גלובס': 42% תומכים ברפורמה או בחלק מסעיפיה. 81% לא יצאו להפגין נגד הרפורמה. 37% יפסיקו להפגין רק במצב של נסיגה מלאה מהרפורמה.

עוד בסקר 'גלובס': 29% סבורים שהסחבת המשפטית היא הבעיה החמורה ביותר של מערכת המשפט כיום. 20% מעריכים כי לא תהיה מלחמת אחים בשום מצב ואופן.

ח״כ טלי גוטליב ב׳גלי ישראל׳: ״יולי אדלשטיין היה באירוע בו נכח אלשיך שהפציר בו לא לתמוך בחקיקה. אלשיך מפחד מועדת חקירה ממשלתית. אין לקבל אפילו לדקה מי שנפגש עם אלשיך, לא יעלה על הדעת שמישהו מתוך קבוצת הליכוד יקבל כאלה הפצרות מאלשיך בלי לקבל הבהרות״

עוד מח״כ טלי גוטליב ב׳גלי ישראל׳: ״בישיבות בענייני ביטחון לוקחים לנו את הפלאפונים ואת השעונים, ואז אני רואה את גלנט יוצא לציבור ומספר על מידעים מודיעינים? לאיזה ידיים ושל מי אתה משחק, במקום להצהיר שאתה מגנה סרבנות ומתכנן לטפל בה? את הדברים של גלנט שומעות אוזניים נוספות מעבר לישראל״.

ח"כ מירב מיכאלי, יו"ר העבודה ב׳גל״צ׳: "בבחירות הבאות אני בעד איחוד של כל הגוש".

עמית סגל: המורד השלישי? ח״כ אלי דלל מסרב לומר איך יצביע מחר.

מורן אזולאי: גלנט יושב בתפקיד שחלם עליו כל חייו ושחושק בו כל פוליטיקאי בישראל. לחשוד בו שהוא רוצה להפיל או להכשיל ממשלה שהוא מכהן בתפקיד כ״כ בכיר בה זה מגוחך. זה לא השמאל, האנרכיסטים, הפריבילגים מת״א ואנשי מרצ שהפסידו את השלטון. זה שר ביטחון שיש לו רק מה להפסיד מהאירוע וגם נתניהו מבין את זה.

השר שלמה קרעי לזיגמן וסודרי בקול ברמה: "אני לא מתפטר בחוק הנורווגי. נבחרתי לכנסת ואני לא מתכוון לוותר על זה. התקדמתי בליכוד בזכות העבודה הפרלמנטרית שלי וזה שהבאתי את קולו של הציבור במליאה"​

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית

פשוט צביעות וגם שקר...
יש בחור בשם ברעל'ה לא זוכר מה שקשור לפרסום של המודעות הללו, ואומר שהמחלקה המסחרית של הארץ התחננה אליהם שיפרסמו את המודעות אצליהם,
חוץ מהעניין שהארץ רק לפני חודשיים יצא בחרב ובחנית נגד 'הציונות הדתית' שרצו לחוקק חוק שיהיה אפשר לסרב לתת שירות מטעמי מצפון במקום שיש נותני שירותים אחרים, ופתאום הכל מותר...
אבל אל תזדעזעו זה יקרה שוב...

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
עמית סגל: ברכות לשר הביטחון הנכנס אבי דיכטר.o_O
רן בוקר על הראיון של לפיד: בזמן שגלנט שילם מחיר אישי כבד לטובת המדינה - לפיד מהצד השני לא מגלה אחריות ומלבה אנרכיה לטובתו האישית. מנהיג אתה לא. אפס אחריות. אינטרסנט.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ערוץ 14 שוב בשיאים חדשים בעקבות לקיחת הצד של הערוצים הוותיקים..
הנתונים האלו הם של המהדורה המרכזית של שרון גל...
_ערוץ_הימין_ערוץ_14_שובר_שיאים.jpg

התכנית של יעקב ברדוגו "מהדורת חמישי" גם היא שברה שיא עם 6.6% ועקפה את 13 ו- 11

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
מקורב לראש הממשלה לינון מגל: ״נתניהו זועם על גלנט. איפה נשמע כדבר הזה, ששר בממשלה מקיים מסיבת עיתונאים כזאת, כשראש הממשלה בחו״ל, במקום שבו השבת עוד לא יצאה כשהוא נואם, וקובע לו עובדות בשטח. טוב שלא הודיע שהוא לוקח את השלטון״.

שמחה קופי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי

יענקל בעל עגלה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
דוברות השר בן גביר: שני מפגינים שניסו לפרוץ לבית השר במהלך הפגנה נגד הרפורמה המשפטית - נעצרו על ידי המשטרה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה