יהודה שלזינגר: יש את גלנט, אדלשטיין, ביטן ושות' שקוראים לעצירה, יש את הכועסים על ההסברה, יש את הטוענים שאחרי הריכוך הרפורמה כבר לא שווה את המהומה הגדולה. כמעט כל חברי הליכוד מסתובבים עם בטן מלאה על הרפורמה.
עמית סגל: לא בטוח שהממשלה תחזיק עוד הרבה זמן. היא מלאה בערימה של פיגועים תוצרת בית.
עמית סגל: מקורבי דיכטר טוענים שאחרי שיחות עם לשכות נתניהו ולוין הוא יצביע בעד הרפורמה. כך גם דוד ביטן. גלנט וכנראה גם אדלשטיין לא יתמכו. לפי שעה בקואליציה מתכננים להמשיך בחקיקה כפי שתוכנן, בכפוף להתפתחויות.
׳ישראל היום׳ בפרסום ראשון: העימות החריף בין גלנט לנתניהו - עוד לפני שקרא אמש לעצור את החקיקה עד לאחר יום העצמאות, דרש שר הביטחון גלנט מנתניהו לכנס את הקבינט כדי לדון בהשלכות המהלך - אך נענה בסירוב.
׳ערוץ 14׳: עשרות מצביעי ליכוד הגיעו הלילה לביתו של ח״כ אלי דדל במטרה לשכנעו לתמוך ברפורמה - ״תמכנו בך בפריימריז - מצפים ממך לא להצטרף לגלנט ולחבור לשמאל. כולנו הצבענו במיוחד בשבילך״.
ח״כ טלי גוטליב ב׳רדיו 103׳ - ״אני לא מעריכה, אני יודעת שביטן ודיכטר יצביעו בעד. לא רוצה לקלקל לכם את השמחות, יש לנו 62 חברים. גם אם עוד חבר אחד לא יבוא, אנחנו 61. ההצבעה תהיה השבוע״.
עמית סגל: הדילמה של דיכטר קלה יותר להבנה כאשר לצד ההתלבטות איך להצביע, ברור שאם יצביע בעד הוא המועמד המוביל לתיק הביטחון בהנחה הסבירה שגלנט ייפרד משם בקרוב.
דפנה ליאל: מהומה בוועדת חוקה לאחר שרוטמן דרש לפתוח ישר בהצבעות ולא לתת לחברי הכנסת לתת הצהרות פתיחה. חברי הכנסת צועקים ״בושה, בושה״, רוטמן מנסה להשתלט
ליאור קינן: 3 דקות אל תוך ההצבעות בועדת החוקה - ח״כ יוראי להב הרצנו ויואב סגלוביץ הוצאו מהועדה
השרה גלית דיסטל ברשת ב׳: "נתניהו צריך לפטר את השר גלנט כבר היום"
שר התקשורת שלמה קרעי לקאהן וחכם ב׳קול חי׳: ״מה ששר הביטחון עשה - זה תעודת הכשר לסרבנות. במקום לטפל בסרבנים הוא נכנע להם. זה ביטול הדמוקרטיה״.
מיכאל שמש: השר אבי דיכטר לח״כים: ״אם ההצבעה על החקיקה תתקיים השבוע - אתמוך בה״.
השרה גלית דיסטל: בשבועות שקדמו לפריימריז כבר חזיתי שגלנט יגיע לטופ. תמונה של גלנט במוסך. תמונה של גלנט במשרד. תמונה של גלנט בסניף. תמונה של גלנט על קיר בסלון מחבק את בעל הבית המאושר. טונות של אהבת אמת הם הרעיפו עליו. וכגודל האהבה כך עוצמת השבר. זר לא יבין זאת. ליבי על האנשים הטובים האלה.
ירון אברהם: למיטב ידיעתי, לא נקבעה פגישה בין השניים וגלנט לא עדכן את נתניהו לפני שהוא מתכוון לנאום. אם אני מבין נכון - נאומו של רה"מ ביום חמישי טרף את הקלפים ושר הביטחון הבין שהוא חייב להתריע בשער רגע לפני שיהיה מאוחר מדיי
ליאור קינן: בעיצומו של הטירוף בועדת החוקה, יועמ"שית הכנסת, עו"ד שגית אפיק הגיעה לדיון לבקשת חברי האופוזיציה והוועדה יצאה לחמש דקות הפסקה.
יובל שגב: בקואליציה שוקלים למשוך את החקיקה המשפטית אם יראו שאין לה 61 תומכים. שינוי הרכב הועדה לבחירת שופטים לא דורש רוב של 61, אבל נתניהו מאמין שזה חשוב למבחן בג"ץ ולכן נוטה כרגע לכיוון הזה במידת הצורך. לוין מאמין שצריך להעלות להצבעה בכל מקרה, שניהם חושבים שבנתיים יש 61 אצבעות .
ח"כ יולי אדלשטיין מהליכוד בגל"צ: "עשינו מספר טעויות בהגשת הרפורמה המשפטית - עוד לא מאוחר לחשב מסלול מחדש ולעשות את השינויים בהידברות" .
יעדר מההצבעה על החקיקה המשפטית? ח"כ יולי אדלשטיין מהליכוד רומז בגל"צ: "לא הייתי בהצבעה בקריאה הראשונה וזה לא במקרה. מקווה שהשכל הישר של כולם ייגבר. אנחנו לא רוצים לקבור את הרפורמה - להביא את זה להצבעה לפני שברור אם יש לזה תמיכה זו הרפתקה שלא כדאי להיכנס אליה"
ח"כ יולי אדלשטיין מהליכוד בגל"צ: "אני סמוך ובטוח שגם בצד החרדי מבינים את הצורך בהרגעת הרוחות ובפשרה, שמעתי את זה מהגורמים הבכירים ביותר בציבור החרדי ובמפלגות החרדיות. יש סיכוי לא רע שנעשה את הדבר הנכון"
ח"כ גדי איזנקוט מהמחנה הממלכתי בגל"צ: "גלנט הפגין אומץ לב ציבורי ואמר את הדבר הנכון. מקווה שיצטרפו אליו חברי כנסת ושרים נוספים, אבל בראש ובראשונה זה מבחן לרה"מ - אם הוא נכנס לזה באותה הדורסנות שהייתה עד כה, הוא יכניס את המדינה למשבר ביטחוני, כלכלי, חוקתי, חברתי ובינלאומי"
ח"כ חילי טרופר, מהמחנה הממלכתי בגל"צ לאחר הצהרת גלנט: "מה שעומד פה זה לא עוד אירוע פוליטי, זה לא מקרי ששר הביטחון, מתוך הליכוד, אומר שיש סכנה ברורה לביטחון מדינת ישראל. כל מי שיצביע השבוע בעד החקיקה הזו - מסכן במידה רבה את ביטחון המדינה"
ח״כ קטי שטרית לאדמקר וישראל כהן ב'קול ברמה': ״ישבו אצלי בחדר כל המומחים שאמרו כמה הרפורמה היא סכנה - אני כמעט בסוף הרשימה ומופעל עליי לחץ, יש לא מעט לחץ על השרים וחברי הכנסת. מופעל עלינו מכבש עצום מצד השמאל, אני לא מאשימה את השר גלנט או את חה״כ אדלשטיין שקרסו״ .
מוטי קסטל: ח"כ טלי גוטליב נגד אדלשטיין בקבוצת סיעת הליכוד: "הייתי מצפה מח״כ יולי אדלשטיין לגילוי נאות על מפגש בו נכח המפכ״ל לשעבר אלשיך, (זה ששיקר אותנו שוב ושוב ומסתבר שרדף את נתניהו) ששכנע את יולי להתנגד לחוק לשינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים. אחלה יועץ אחיתופל אלשיך" .
עופר כסיף מהרשימה המשותפת ליו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן: "אתה דיקטטור אלים לא ניתן לך להעביר את החקיקה".
סקר 'גלובס': 42% תומכים ברפורמה או בחלק מסעיפיה. 81% לא יצאו להפגין נגד הרפורמה. 37% יפסיקו להפגין רק במצב של נסיגה מלאה מהרפורמה.
עוד בסקר 'גלובס': 29% סבורים שהסחבת המשפטית היא הבעיה החמורה ביותר של מערכת המשפט כיום. 20% מעריכים כי לא תהיה מלחמת אחים בשום מצב ואופן.
ח״כ טלי גוטליב ב׳גלי ישראל׳: ״יולי אדלשטיין היה באירוע בו נכח אלשיך שהפציר בו לא לתמוך בחקיקה. אלשיך מפחד מועדת חקירה ממשלתית. אין לקבל אפילו לדקה מי שנפגש עם אלשיך, לא יעלה על הדעת שמישהו מתוך קבוצת הליכוד יקבל כאלה הפצרות מאלשיך בלי לקבל הבהרות״
עוד מח״כ טלי גוטליב ב׳גלי ישראל׳: ״בישיבות בענייני ביטחון לוקחים לנו את הפלאפונים ואת השעונים, ואז אני רואה את גלנט יוצא לציבור ומספר על מידעים מודיעינים? לאיזה ידיים ושל מי אתה משחק, במקום להצהיר שאתה מגנה סרבנות ומתכנן לטפל בה? את הדברים של גלנט שומעות אוזניים נוספות מעבר לישראל״.
ח"כ מירב מיכאלי, יו"ר העבודה ב׳גל״צ׳: "בבחירות הבאות אני בעד איחוד של כל הגוש".
עמית סגל: המורד השלישי? ח״כ אלי דלל מסרב לומר איך יצביע מחר.
מורן אזולאי: גלנט יושב בתפקיד שחלם עליו כל חייו ושחושק בו כל פוליטיקאי בישראל. לחשוד בו שהוא רוצה להפיל או להכשיל ממשלה שהוא מכהן בתפקיד כ״כ בכיר בה זה מגוחך. זה לא השמאל, האנרכיסטים, הפריבילגים מת״א ואנשי מרצ שהפסידו את השלטון. זה שר ביטחון שיש לו רק מה להפסיד מהאירוע וגם נתניהו מבין את זה.
השר שלמה קרעי לזיגמן וסודרי בקול ברמה: "אני לא מתפטר בחוק הנורווגי. נבחרתי לכנסת ואני לא מתכוון לוותר על זה. התקדמתי בליכוד בזכות העבודה הפרלמנטרית שלי וזה שהבאתי את קולו של הציבור במליאה" |