הרווחתי פעמיים!

אפרתה

משתמש מקצוען
לכן כתבתי 'בגדול'. יש עוד כמה פרטים קטנים אך משמעותיים.
הבעיה היא שלדוגמא דתי לאומי שתומך במפלגת הבית היהודי לדוגמא לא עונה גם על ההגדרה הבסיסית.
ומאידך אני לא חושבת שמישהו ממש בודק את סוג הכיפה לפני הקניה. דובר פה על התארגנות מאוד הגיונית ומתבקשת ואין ענין לרדת לקטנות.

999

משתמש מקצוען
נכתב ע"י GRN;1090543:
סליחה, סליחה, סליחה ושוב סליחה
אבל היוזמה הזאת נוראית.
אנחנו עם אחד.
מה זה "ידיים שלנו" ו"ידיים לא שלנו"?
ומה תחשבו אם חילונים ייזמו חרם של "חילונים קונים מחילונים", "חילונים תורמים לחילונים" וכן הלאה?
ומה אשמה הטלתם על ציבור גדול מחובשי הכיפה הסרוגה הירא את אלוקינו? וכי רק לשיוך החברתי יש מקום של כבוד?

לומר "הם התחילו" זה בדיוק כמו בגן של הבת שלי.

עניי עירך קודמין, לא?

וחובשי הכיפה הסרוגה בכנסת דאגו לחובשי הכיפה הסורגה ולא לחרדים, לא?

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אפרתה;1090737:
לכן כתבתי 'בגדול'. יש עוד כמה פרטים קטנים אך משמעותיים.

לפי דברייך יוצא, שההגדרה של חרדי לא קשורה למה שכתבת "בגדול", אלא ל"פרטים קטנים אך משמעותיים" שלא כתבת.
על הפרטים הקטנים והמשמעותיים האלו מתקיימים אין-סוף דיונים מייגעים לגבי "מיהו חרדי". את לא מתיימרת לומר שאת יודעת את התשובה הברורה וההחלטית יותר טוב מכולם, כן?

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י GRN;1090743:
לפי דברייך יוצא, שההגדרה של חרדי לא קשורה למה שכתבת "בגדול", אלא ל"פרטים קטנים אך משמעותיים" שלא כתבת.
על הפרטים הקטנים והמשמעותיים האלו מתקיימים אין-סוף דיונים מייגעים לגבי "מיהו חרדי". את לא מתיימרת לומר שאת יודעת את התשובה הברורה וההחלטית יותר טוב מכולם, כן?
אני רק ממליץ - להאזין לשיחות של הרב ראובן לויכטר בנושא, הוא עושה סדר בדברים.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אפרתה;1090737:
הבעיה היא שלדוגמא דתי לאומי שתומך במפלגת הבית היהודי לדוגמא לא עונה גם על ההגדרה הבסיסית.
יש הסוברים שכל מי שמצביע בבחירות לכנסת המינים אינו עונה על ההגדרה הבסיסית.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י קקטוס;1090747:
אני רק ממליץ - להאזין לשיחות של הרב ראובן לויכטר בנושא, הוא עושה סדר בדברים.
מיהו הרב הזה?

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נשמע מעולה, תודה!

נחל

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אפרתה;1090601:
זו תמימות או התממות במחילה, ואם לא- זה גרוע הרבה יותר, ולכן מוטב שנשאר באופציה הזו.
.

עדכון: טעות קשה בפרשנות.

ומומלץ להשאר בדיון הרעיוני, בלי לגלוש לאמירות ופרשנויות כאלה.

אפרתה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י GRN;1090743:

אני חושבת שבנוגע ליוזמה הזו אין ענין בכל הפרטים הקטנטנים אלא בהגדרה המרכזית. ישנם נושאים בשהם פרטי הפרטים חשובים יותר.

ROT

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י קקטוס;1090607:
לא קוראים לזה רגשי נחיתות.

אתה כנראה חי בעולם משלך, כי מי שמסתובב ברחובות קצת, רואה בהחלט הידרדרות ועוינות כלפי הציבור החרדי
למשל אני יודעת על 5 אנשים לפחות שקיבלו התעלמות מוחלטת כששאלו איך מגיעים לרח' מסוים
או שאלות אחרות
והם בהחלט לא בקטגוריה של "אנשים עם רגשי נחיתות"
(לפעמים יש הרגשה שאנחנו נמצאים באירופה האנטישמית)
ולגבי היוזמה שחרדי מפרנס חרדי - יוזמה מבורכת מאוד (עניי עירך קודמים!!!!!!!!!!!!!!!)

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י ROT;1090856:
אתה כנראה חי בעולם משלך, כי מי שמסתובב ברחובות קצת, רואה בהחלט הידרדרות ועוינות כלפי הציבור החרדי
למשל אני יודעת על 5 אנשים לפחות שקיבלו התעלמות מוחלטת כששאלו איך מגיעים לרח' מסוים
או שאלות אחרות
והם בהחלט לא בקטגוריה של "אנשים עם רגשי נחיתות"
(לפעמים יש הרגשה שאנחנו נמצאים באירופה האנטישמית)
ולגבי היוזמה שחרדי מפרנס חרדי - יוזמה מבורכת מאוד (עניי עירך קודמים!!!!!!!!!!!!!!!)
אני עובד באזור חילוני, עם עובדים חילונים, מסתובב בהרבה מקומות, ולשמחתי לא חוויתי את העוינות הזאת, יכול להיות שאני מחייך לפני שאני שואל שאלה.

תמיד צריך לבדוק אם זה שלא עונה, זה בגלל שהוא לא רוצה לענות, או שפשוט יש לו אוזניות באוזניים.

ROT

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י קקטוס;1090860:
אני עובד באזור חילוני, עם עובדים חילונים, מסתובב בהרבה מקומות, ולשמחתי לא חוויתי את העוינות הזאת, יכול להיות שאני מחייך לפני שאני שואל שאלה.

תמיד צריך לבדוק אם זה שלא עונה, זה בגלל שהוא לא רוצה לענות, או שפשוט יש לו אוזניות באוזניים.
מדובר בערים תל - אביב, ערד וירושלים ובאנשים מנומסים להפליא
ואני מדברת על תגובות של אנשים שמסובבים את הראש במופגנות או שנותנים מבט עוין.

רמה פלוס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני בכלל לא מבין את ההתלהמות נגד יוצרי ה'יוזמה' הזו-
אם היה לך בשכונה שתי חנויות, אחד של אחיך ואחד של אדם זר.. למי תלך? לאחיך, נכון?!
עכשיו בואו ונוסיף את הנתון הזה שההוא ה'זר' ההוא רצח את אבא שלך ופגע בכל היקר לך מול עיניך בלי להניד עפעף.. נו, לאיזה חנות תלך? לחנות של אחיך, או לחנות שלו? כי הרי אנחנו כולנו אחים יהודים וכו' וכו' ועוד כל מיני גיבובים...

מה יש לכם???

הם פגעו בקב"ה וביהדות החרדית בצורה יוצאת דופן מה שלא היה במדינה מאז קומה,
הם שונאים אותנו שנאת מוות בצורה בלתי נתפסת!
הם שונאים את הקב"ה כמו טיטוס ונבוכדנצאר! בדיוק כך!! [מי ששמע/קרא מה מר לפיד ימח שמו וזכרו כתב בדף הפייסבוק שלו מכתב ישיר להקב"ה בערב יום הכיפורים.. אפרא לפומיה]

מי שקצת קורא/שומע חדשות, זה הרי הזוי איך הם מנסים לקעקע את היהדות בצורה הזויה ובלתי נתפסת כלל וכלל!!
ובאים כמה ואומרים-"אנחנו אחים"-לא! אנחנו לא אחים!!!!!!!!!

סליחה על האריכות, אבל יש כאן חברה שישנים!

אפרתה

משתמש מקצוען
רמה פלוס- קבלי צלצולים.
ואגב- החרדי אכן מזוהה גם בלבוש, שאולי ישנם כאלה שמבטלים את הכרחיותו אבל גדולי ישראל נלחמו עליו בתור: הצורה היהודית, ולכן כמובן שיחס המפלה ינתן רק למי שמזוהה כחרדי לפי לבושו. ועדיין- כמו במצריים שלא שינו לבושם- כך גם אנחנו.

shiran a

משתמש רשום
יש עוינות בציבור הכללי. בהחלט. אתמול הייתי בירושלים, בתחנה המרכזית. היה תור ארוך בעליה לאוטובוס. בין הממתינים לאוטובוס ממש לפני, עמדו חייל ואברך. החייל עמד מאחורי האברך ועשה לו מאחורי הגב כל מיני תנועות אלימות. וכשהגיע תורם לעלות החייל דחף בצורה בוטה את האברך ועלה לפניו לאוטובוס.

אין עויינות בציבור הכללי. בהחלט. אתמול הייתי בירושלים והלכתי לאיבוד בין הרציפים בתחנה המרכזית. שאלתי אנשים מאיפה אני לוקחת אוטובוס למקום שאני צריכה להגיע. וענו לי במאור פנים.

אפרתה

משתמש מקצוען
ועכשיו רוצו וקנו בחנות של אותו חייל, הרי ד' אוהב אותו כל כך.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ועכשיו כשתראו חילוני שעונה לכם במאור פנים, תאמרו לו בהתלהבות:
"הלוואי וכל החילונים היו כמוך.."

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
נכתב ע"י רמה פלוס;1090865:
אם היה לך בשכונה שתי חנויות, אחד של אחיך ואחד של אדם זר.. למי תלך? לאחיך, נכון?!
עכשיו בואו ונוסיף את הנתון הזה שההוא ה'זר' ההוא רצח את אבא שלך ופגע בכל היקר לך מול עיניך בלי להניד עפעף.. נו, לאיזה חנות תלך? לחנות של אחיך, או לחנות שלו? כי הרי אנחנו כולנו אחים יהודים וכו' וכו' ועוד כל מיני גיבובים...

מה יש לכם???

הם שונאים את הקב"ה כמו טיטוס ונבוכדנצאר! בדיוק כך!! [מי ששמע/קרא מה מר לפיד ימח שמו וזכרו כתב בדף הפייסבוק שלו מכתב ישיר להקב"ה בערב יום הכיפורים.. אפרא לפומיה]

מי שקצת קורא/שומע חדשות, זה הרי הזוי איך הם מנסים לקעקע את היהדות בצורה הזויה ובלתי נתפסת כלל וכלל!!

כשהתקשורת רוצה להרחיק ולסכסך בין שני צדדים הם עושים את זה בשתי מישורים, לוקחים צד אחד ומשניאים אותו על הצד השני בלי שממש הצד השני יכיר אותו, בצורה הזאת יש להם רווח כפול לא רק שהחילוני שונא את החרדי כי הוא לא מכיר אותו, גם החרדי שקורא את כל הקישקושים הללו מתחיל "לגדל קוצים" כלפי הצד השני, וכך בפעולה אחת הצליחה התקשורת לפעול פעמיים.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י רמה פלוס;1090865:

מה יש לכם???

הם

זה כל המוכרים ובעלי המקצוע שאינם חרדים?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה