הרווחתי פעמיים!

מכלול

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י GRN;1091393:
דו שיח של חרשים הכוונה ש2 הצדדים חרשים ואידך זיל גמור.

לשני חרשים יש שפה משלהם.
הכי קשה לתקשר זה בנאדם שומע עם חרש :)

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י Nיכל;1091398:
לשני חרשים יש שפה משלהם.
הכי קשה לתקשר זה בנאדם שומע עם חרש :)
עכשיו הבה נדון מי כאן החרש, יען כי הדעות חלוקות בעניין.

אגב, מדהים אותי לראות שאני מקבלת עוד ועוד תגובות באופן אישי (במסר ובמייל) על כך שאנשים מסכימים עם הדברים שלי, אבל הם מפחדים לצלצל! זוהי תעודת עניות.

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
ברור וגלוי וידוע ששום צד מן הניצים כאן לא הצליח לשכנע את הצד השני. אולי תעשו פשרה - מי שמסכים עם פותח האשכול יקנה רק אצל החרדים או שומרי מצוות (כל אחד יגדיר לעצמו מה זה - כרצונו) ומי שמתנגד יקנה אצל כל מי שבא לו, ובא לציון גואל. חבל על הדיבורים, כי איש אינו משתכנע בין כך ובין כך... חבל לקחת כל מלה של כל אחד למחוזות רחוקים בהרבה ממה שהתכוונו ולהעכיר את האווירה.

אפרתה

משתמש מקצוען
בינינו- שימו לב איך האשכול התחיל ואיך הוא נגמר, לכל המתעצבנים- האם הניק "בצל ירוק" התכוון לכל מה שנכתב פה? אני התרשמתי שזה היה שיתוף. מתאים לכם- צלצלו, לא מתאים -תעברו הלאה...

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1091416:
ברור וגלוי וידוע ששום צד מן הניצים כאן לא הצליח לשכנע את הצד השני. אולי תעשו פשרה - מי שמסכים עם פותח האשכול יקנה רק אצל החרדים או שומרי מצוות (כל אחד יגדיר לעצמו מה זה - כרצונו) ומי שמתנגד יקנה אצל כל מי שבא לו, ובא לציון גואל. חבל על הדיבורים, כי איש אינו משתכנע בין כך ובין כך... חבל לקחת כל מלה של כל אחד למחוזות רחוקים בהרבה ממה שהתכוונו ולהעכיר את האווירה.
אם זו המסקנה לגבי הצד המתנגד, אז כנראה שיש אמת בדברי רמה פלוס "כותבים משהו, מישהו מפרשן לא נכון ומתקיף, חוזרים ומסבירים לו הלו אדוני לא הבנת אותי נכון, ושוב ההוא משתולל, ושוב מסבירים ושוב ושוב..."

נכתב ע"י אפרתה;1091417:
בינינו- שימו לב איך האשכול התחיל ואיך הוא נגמר, לכל המתעצבנים- האם הניק "בצל ירוק" התכוון לכל מה שנכתב פה? אני התרשמתי שזה היה שיתוף. מתאים לכם- צלצלו, לא מתאים -תעברו הלאה...
האם הניק GRN התכוון לכל מה שכתבו לו? אני התרשמתי שהייתה כאן פרשנות ושיפוטיות יתרה על המידה מצד אי אלו מגיבים.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אפרתה;1091423:
אוקיי, אבל תבדקו בתחילת האשכול איך כל זה התחיל...
בואי נעשה עסק:
כל אחד יבדוק את עצמו.

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
נכתב ע"י GRN;1091420:
אם זו המסקנה לגבי הצד המתנגד, אז כנראה שיש אמת בדברי רמה פלוס "כותבים משהו, מישהו מפרשן לא נכון ומתקיף, חוזרים ומסבירים לו הלו אדוני לא הבנת אותי נכון, ושוב ההוא משתולל, ושוב מסבירים ושוב ושוב..."

זה מה שאני הבנתי, מתוך קריאת ההודעות השונות. (אבל גם אם "פירשנתי" לא נכון, לא התקפתי אף אחד כמדומני...) ואם הבנתי לא נכון, זה רק מוכיח עד כמה הוויכוח מיותר; לא נראה לי שאני שוטה שבעולם, וגם לא ההיפך, ואם בן אדם בינוני בשכלו לא יורד לסוף דעתם של הכותבים - כנראה התנצחות באמצעות הודעות בפורום אינה הדרך להעביר וללבן דעות.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1091430:
נכתב ע"י GRN;1091420:

זה מה שאני הבנתי, מתוך קריאת ההודעות השונות. (אבל גם אם "פירשנתי" לא נכון, לא התקפתי אף אחד כמדומני...) ואם הבנתי לא נכון, זה רק מוכיח עד כמה הוויכוח מיותר; לא נראה לי שאני שוטה שבעולם, וגם לא ההיפך, ואם בן אדם בינוני בשכלו לא יורד לסוף דעתם של הכותבים - כנראה התנצחות באמצעות הודעות בפורום אינה הדרך להעביר וללבן דעות.

כמובן, את לא התקפת. וחששתי שבאמת הדברים עלולים להתפרש לא נכון. סליחה.

לגבי דיון מיותר או לא מיותר, ואם התנצחות (פרשנות!) באמצעות הודעות פורום אינה דרך להעביר וללבן דעות - זה נושא לדיון נוסף :)
לגיטימי שיהיה מי שיחשוב שהדיון מיותר ולגיטימי שיהיה מי שיחשוב שהדיון אינו מיותר.
אף אחד לא הכריח אף אחד להשתתף בדיון או לקרוא אותו, כך שזה מסתדר נפלא:
מי שחושב שהדיון מיותר - לא ישתתף ולא יקרא.
מי שחושב שהדיון אינו מיותר - ישתתף ויקרא.

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י סטודיו ארט;1091372:
איך קוראים לו? נו, ההוא שאפילו תואר בכלכלה אין לו ומינו אותו לשר האוצר כאן.. הא נזכרתי, יאיר לפיד קוראים לו.
אני לא חושבת שהוא התכווין גם אליו ולחבירו הטוב מר נפתלי..

מצטערת להודיע לך שלדעתי הקטנה הוא התכוון דווקא כן אליהם
וכל זה, למה?
מפני שהרחמנות על אדם שנלכד ברשתו של יצר הרע שהעבירו על דעתו וגרם לו לשנאה עצמית כל כך גדולה, ולצערינו היא משפיעה הלאה על אחינו הטועים (...)
היש לך אדם מסכן ממנו??

450

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
קראתי את רוב האשכול, ושמתי לב שההתכתשויות פה נובעות בעיקר מסלט אחד

ואשתדל להבהיר
יש פה כמה סוגיות-

1. ההגדרה מיהו חרדי/ שומר תומ"צ
2. היחס שלנו למי שאינו שומר תומ"צ ולשונאי הדת
3. ההתייחסות שלנו כציבור חרדי מול ציבור חילוני
4. שימוש בכח הקניה החרדי לאינטרסים שונים

1. אפשר לדון שעות על הנושא, מיהו חרדי, אבל בנושא זה חושבני שצריך כן להתייחס למי שמשייך את עצמו לציבור החרדי, ולא להכנס לבדוק את מידת היר"ש שלו.
הילדים שלך לומדים במוסדות חרדיים? זה מספיק, קיצצו לך, בגלל שאתה חרדי. ולכן מדברים פה לכל מי שמשתייך לציבור החרדי ולו במוסדות חינוך בלבד (יש כוללים, התרבות שלנו שלא ממומנת, שכונות, בניה ופיתוח ועוד. להזכירכם) אז אל תגידו אני לא חרדי רק שומר תומ"צ. תכלס זה דברים הנוגעים אליכם.

2. היחס שלנו לשאינם שומרי תומ"צ- כידוע שכל יהודי שייך לעמ"י, "לא ידח ממנו נדח"- כולם יקרים רק יש טועים, גם מי שכלפי חוץ בז לחרדי, הוא יכול להיות תינוק שנשבה, כדאי להשתדל לראות בכל אחד את הטוב. ולהאמין בו. ולקרב אותו.
שונאי הדת- יתכן שצריך לשנוא, (לא נכנסת) בוודאי ובוודאי שצריך להוקיע את דעותיהם הכפרניות, אני אישית מעדיפה לא לשמוע את כל הזבל הזה.

3. אני ממשיכה מסעיף 1- מאחר שהדיון פה הוא על החרדים שמקוצצים ומופלים לרעה בהחלט חשוב שנחזק את כוחנו וננסה להתמודד ביעילות. כן כחרדים מול חילונים, בלי קשר לאהבת ה' של כל אחד ואחד.

4. שימוש בכח הקניה החרדי על מנת לייעל את עצמנו, ולעזור אחד לשני מול הקשיים הכלכליים. כמו שכתבו: צאו והתפרנסו זה מזה.
וכן גם להראות להם שאנחנו מכניסים כסף למדינה ושהם צריכים אותנו ואנחנו בהחלט חלק ממשלם המיסים הישראלי, ולא עלוקות. וכו'
ופה אפשר להתייחס עניינית למי שמשייך עצמו לציבור החילוני (חיצונית לפחות)
למה זה קשור לדעה האישית שלי עליו? שוב, זה חיזוק כח הציבור, זה הכל.

מקווה להבהיר דברים לטובת כל הצדדים ולא חלילה לפתח דיונים חדשים.

נחל

משתמש מקצוען
נכתב ע"י 450;1091495:
1. אפשר לדון שעות על הנושא, מיהו חרדי, אבל בנושא זה חושבני שצריך כן להתייחס למי שמשייך את עצמו לציבור החרדי, ולא להכנס לבדוק את מידת היר"ש שלו.
הילדים שלך לומדים במוסדות חרדיים? זה מספיק, קיצצו לך, בגלל שאתה חרדי. ולכן מדברים פה לכל מי שמשתייך לציבור החרדי ולו במוסדות חינוך בלבד (יש כוללים, התרבות שלנו שלא ממומנת, שכונות, בניה ופיתוח ועוד. להזכירכם) אז אל תגידו אני לא חרדי רק שומר תומ"צ. תכלס זה דברים הנוגעים אליכם.
.

הערת אגב, הציבור החרד"לי סובל גם הוא מקיצוצים בישיבות,בכוללים (רבים שם לומדים) , מקיצוצים בקצבאות ילדים (משפחות ברוכות לא פחות מאשר אצלנו.)
וחלק מרבני המגזר הדתי יצאו בחריפות נגד בנט.
אבל זו סתם הערת אגב, שלא משנה לכלום.

יש מצוה לפרנס שומרי תו"מ. לא נראה לי שלמישהו יש על זה שאלה.
ויש גם לפעמים ובחלק מהמקומות, תופעה של אנ"ש, תופעה שבה מעדיפים לעזור למישהו מהקהילה 'שלי', מאשר לשכנה הבודדה שהגיעה מארגנטינה ואין לה כאן אף אחד. גם כאשר מצד מצוות צדקה היא קודמת באופן ברור.
אז השאלה מה עומד כאן בעומק. רצון שמים, או משהו אחר.

אליהו aa

משתמש רשום
נכתב ע"י נחל;1091504:
הערת אגב, הציבור החרד"לי סובל גם הוא מקיצוצים בישיבות,בכוללים (רבים שם לומדים) , מקיצוצים בקצבאות ילדים (משפחות ברוכות לא פחות מאשר אצלנו.)
וחלק מרבני המגזר הדתי יצאו בחריפות נגד בנט.
אבל זו סתם הערת אגב, שלא משנה לכלום.

הערה יפה ותשובה בצידה-
'רבני' הציונות הדתית תמכו בזמנו בכל הקיצוצים לעולם הישבות!!! כן, הם תמכו!!
וזה כי הם לא ידעו שגם בהם יפגעו הקיצוצים, כי הם היו בטוחים שהילדון הזה בנט לא יפגע גם בהם.
לאחר שראו שהפגיעה היתה גם עליהם, הם התחילו לצרוח ולצווח...
זה כ"כ מצחיק לרחם עליהם!!
ותראו ברגע שהגזירות ירדו מישיבות ההסדר וישארו רק על החרדים [ואגב זה מה שהם מנסים לעשות עכשיו], כל רבני הציונות הדתית יתכנסו להם בתוך קונכיותיהם!

ימים יגידו, אבל בתור אחת שקורא ושומעת הרבה, זה המצב!

נחל

משתמש מקצוען
נכתב ע"י סטודיו ארט;1091509:
הערה יפה ותשובה בצידה-
וזה כי הם לא ידעו שגם בהם יפגעו הקיצוצים, כי הם היו בטוחים שהילדון הזה בנט לא יפגע גם בהם.
לאחר שראו שהפגיעה היתה גם עליהם, הם התחילו לצרוח ולצווח...
זה כ"כ מצחיק לרחם עליהם!!
ותראו ברגע שהגזירות ירדו מישיבות ההסדר וישארו רק על החרדים [ואגב זה מה שהם מנסים לעשות עכשיו], כל רבני הציונות הדתית יתכנסו להם בתוך קונכיותיהם!

ימים יגידו, אבל בתור אחת שקורא ושומעת הרבה, זה המצב!

ממש לא ענין של רחמים. רק בתור אחת שמכירה מקרוב כמה וכמה חרד"לים, מצחיק לראות איך חלק כאן מסתכלים עליהם כאן שחור-לבן. כאילו החרדים בצד אחד, והחילונים והדתיים והחרדלים כולם ביחד בצד השני.
וגם - נציגים של ציבור אף פעם לא מייצגים באמת את כולו.
אבל שיהיה...

נחל

משתמש מקצוען
בכל אופן, בעיני, זו עיקר השאלה כאן.

נכתב ע"י נחל;1091504:
יש מצוה לפרנס שומרי תו"מ. לא נראה לי שלמישהו יש על זה שאלה.
ויש גם לפעמים ובחלק מהמקומות, תופעה של אנ"ש, תופעה שבה מעדיפים לעזור למישהו מהקהילה 'שלי', מאשר לשכנה הבודדה שהגיעה מארגנטינה ואין לה כאן אף אחד. גם כאשר מצד מצוות צדקה היא קודמת באופן ברור.
אז השאלה מה עומד כאן בעומק. רצון שמים, או משהו אחר.

אליהו aa

משתמש רשום
נכתב ע"י נחל;1091512:
לא ענין של רחמים. רק בתור אחת שמכירה מקרוב כמה וכמה חרד"לים, מצחיק לראות איך מסתכלים עליהם כאן שחור-לבן. כאילו החרדים בצד אחד, והחילונים והדתיים והחרדלים כולם ביחד בצד השני.
וגם - נציגים של ציבור אף פעם לא מייצגים באמת את כולו.
אבל שיהיה...

גם אני מכירה, במשפחה של בעלי יש חרדלי"ם והם דווקא בסדר גמור ממש!
ושאף אחד לא יאמר כאן שהכללתי, כי שוב אני לא מדברת על כולם, אלא רק הגבתי על אותם 'רבני' הציונות הדתית שיצאו מכליהם למשמע הגזירות הנוראות על עולם התורה והיהדות בארץ ישראל, מעשה אשר לא יעשה וכו' וכו'.. קשקושים!! זה בגלל שפגעו בהם!
ועכשיו, כן זה מה שהם מנסים לעשות נכון להרגע הזה, הם מנסים להחזיר את התקציבים לישיבות ההסדר.. ואך ורק לישיבות ההסדר! רגע ומה עם החרדים? השיבות השחורות? קדחת! זה בכלל לא מעניין אותם!

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י סטודיו ארט;1091509:
הערה יפה ותשובה בצידה-
זאת השפה?
למה לא 'רבנוני'?
אפשר לרדת יותר נמוך מזה, אבל זה בסדר, אתם בכיוון..

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י סטודיו ארט;1091515:
ועכשיו, כן זה מה שהם מנסים לעשות נכון להרגע הזה, הם מנסים להחזיר את התקציבים לישיבות ההסדר.. ואך ורק לישיבות ההסדר! רגע ומה עם החרדים? השיבות השחורות? קדחת! זה בכלל לא מעניין אותם!
מי ידאג לישיבות ההסדר? הח"כים החרדים?
לצערנו כל מגזר דואג לצרכיו.

אליהו aa

משתמש רשום
נכתב ע"י קקטוס;1091520:
מי ידאג לישיבות ההסדר? הח"כים החרדים?
לצערנו כל מגזר דואג לצרכיו.

כן או לא,
אבל הם תמכו בקיצוץ לישבות השחורות!!
הם יכולים לבקש רק על עצמם בגלל מה שאמרת, מקובל עלי.. אבל הם תמכו בקיצוץ!
ומזה גם מגיע הביטוי שלי 'רבני'.

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
נכתב ע"י סטודיו ארט;1091523:
כן או לא,
אבל הם תמכו בקיצוץ לישבות השחורות!!
הם יכולים לבקש רק על עצמם בגלל מה שאמרת, מקובל עלי.. אבל הם תמכו בקיצוץ!
ומזה גם מגיע הביטוי שלי 'רבני'.

שקר וכזב
אף רב חוץ מה"רב" פירון (מהצד הד"ל) וה"רב" ליפמן ("החרדי") לא תמך בקיצוץ בישיבות.
רבים מהרבנים הדתיים לאומיים יצאו נגד הברית של יש עתיד והבית היהודי, והניתוק מהחרדים ובעיקר נגד הקיצוץ לישיבות, כולל החרדיות

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה