הרווחתי פעמיים!

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י אפרתה;1090616:
הפוליטיקה היא לא הנושא כאן, ולא דובר עליה. המושג חרדי הוא לא מושג חברתי אלא מהותי. ההשתייכות היא מתוך בחירה ומעידה על מהות האדם. מי שבוחר שלא להשתייך לציבור הזה, או לחילופין בוחר להשתייך לציבור פשרן יותר מעיד על מהותו.
מה עושה מי שנולד כזה? הוא תינוק שנשבה?

אפרתה

משתמש מקצוען
לא פנויה כרגע לדיון רק שאלה: איך יתכן שאדם משתייך לציבור שאינו גאה בו???

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י אפרתה;1090622:
תינוק שנשבה.

אפרתה

משתמש מקצוען
תינוק שנשבה דינו אחר, אבל עדיין- אין לו את הזכות לעבוד את ד' ולשמור מצוותיו, וכי קלה בעיניך?
ועדיין הבחירה קיימת ויעידו המוני המצטרפים לציבור האחד והמיוחד.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אפרתה;1090622:
לדיון בשאלה הזאת את פנויה?
כי הדיון עליה הרבה יותר ארוך ומורכב...

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
צנזור

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אפרתה;1090630:
לא. זו שאלה רטורית, שנשאלת בכאב.
שאלות רטוריות זה בשביל הרצאות ;)

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
מי מפרנס את מי?
מי בשכונה שלכם נושא בתפקיד רופא? מנהל בנק? קלינאית תקשורת? ועוד משרות שבעליהן מכניסים ב"ה משכורות יפות בהחלט ואינם נמנים בד"כ על הציבור החרדי?
מיהם הבכירים במשרות הממשלתיות? חרדים?
אנחנו מפרנסים אותם בעל כורחנו!
והגעתי למסקנה הזו בוקר אחד שעמדתי בכביש הכניסה לקרית ספר וכל רכב יקר שעבר בכביש היה, איך לא? שייך לאחד שאינו מהעיר ואינו חרדי, כולם הגיעו לעבודה בקרית ספר ומתפרנסים יום יום ממי אם לא מאיתנו?
ואח"כ עוד יגידו שאנחנו טפילים...
רק במה שאנחנו יכולים להתפרנס זה מזה, לפחות שם ננסה לעזור אחד לשני.
ואני לא מדברת ח"ו משנאת ישראל, אלא מאהבת יראי השמים ושומרי המצוות.

תור הזהב

משתמש מקצוען
איני בני ברקית שנסעתי פעם לפתח תקווה אלא אחת שגרה בעיר חילונית מהולדתי. במשך השנים לא הרגשתי כמעט יחס שונה מאשר לקונה אחר, לפציינט אחר וכו'. בחצי שנה האחרונה כן. נתקלתי אפילו כמעט גלויי אלימות-3 במספרם. וזו תופעה שנתקלתי בה 3 פעמים עד אז. בפריסה על כל חיי.

אפרתה

משתמש מקצוען
אני חושבת שמיל תהמפתח פה היא אסרטיביות.
מצד אחד- יש כאן ענין של חילול ד' ואנחנו צריכים לשמור על התנהגות הולמת. לאמר שאנחנו רוצים שהם יפסידו- לא רואה תועלת. לאמר שאנחנו דואגים אחד לשני כי אין מישהו אחר שיעשה את זה, או לחילופין שלא רוצים לתת להם כסף כדי שישתמשו בו נגדנו- יפה וראוי לאמר. בקיצור- לא צריך להיות פרייארים ולתת לחי אחרי לחי, מצד שני- צריך להיות הגונים ולהתנהג כבני תורה.

רמה פלוס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לי כמה וכמה פעמים קרו בתקופה האחרונה מקרים של יחס שאיננו הוגן [בלשון המעטה]..
אני חושב שמי שזה לא קרה לו-בהרבה מן האנשים ההסבר הוא-הוא לא קונה או לא קנה בחצי שנה האחרונה במקומות חילוניים..,

הדבר קורה להמון שנתקלים ביחס מגעיל, א"א להתכחש לזה עם כל מיני אימרות וגיבובי מילים!

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני קוראת את הדברים וזה נראה כאילו יש פה למישהו מעגל סגור למה שקורה למעלה...

אנחנו לא יודעים, ולכן יש גם את הקטע שיש כ"כ הרבה חוגים וחסידויות, כולנו מנסים בעצם להיות הכי טובים, אבל אפח'ד מאיתנו לא יודע אם הוא טועה בדרך שלו או צודק. רק כשיבוא תשבי ויתרץ קושיות ואבעיות נדע.

ושימו לב מה קורה כשמנסחים אחרת משפטים, כמה המשמעות שלהם משתנה:eek:...

נחל

משתמש מקצוען
מוקד השאלה היא האם אכפת לנו מכבוד שמים.
או שמה שבוער לנו זה ה'אנחנו'' בתור הזדהות חברתית, שקיימת בכל מקום.

שאלה שכל אחד יכול לענות עליה אולי על עצמו, ספק עם על זולתו.

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
נכתב ע"י אפרתה;1090601:
את כותבת כמה ד' אוהב כאילו יש לך הוכחה לזה. כרגע, ידוע בהלכה שמחזקים ידי עושי מצווה ועניי ביתך קודמים, ומקפידים לקנות אצל שומרי תומ"צ וכאלו שהכסף שלהם כשר יותר.
ואגב, מי שמאמין שגם מי שאינו חרדי הוא מקיים תרי"ג מצוות באותה מידה- טועה ומטעה. כולנו יודעים ומכירים ובתוך עמנו אנחנו יושבים, ואם לדבר על הד"ל, מהרסי הדת ועוקרי עולם התורה- מהם חובה להתרחק ככל האפשר, את באמת מאמינה שד' רוצה ממך שתפרנסי את מי שדוגל בסגירת הישיבות? שדוגל שהוצאת האברכים בכוח מן הכויללים? זו תמימות או התממות במחילה, ואם לא- זה גרוע הרבה יותר, ולכן מוטב שנשאר באופציה הזו.

ואגב, אם כשמדובר באתרים מחללי שבת - כולם נזעקים שאסור לחזק את ידיהם- על אותה הדרך בדיוק- אנחנו נזהרים שלא לחזק ולפרנס את חפצי רעתם של שומרי תומ"צ. שלא לממן את כל אותם הקמפיינים שיצאו נגדם.
ואגב, המשפט הזה: אני מקווה שיצא בטעות.

בכל מקרה- ברסמי- אנחנו מגינים ושומרים על כוחנו הכלכלי בשעות כאלה שהציבור שמחוצה לנו מנסה לנגוס בנו ככל האפשר. בל נהיה טפשים ותמימים לתת גם את הלחי השניה.
ובאשר לשאלה האם זה ראוי? ודאי ובודאי, עניי ביתך קודמים, ומפרנסים עושי מצווה ושומרי תומ"צ. זה ברור ואין כלל שאלה.

אפרתה, על מנת שלא ייצא מכשול תחת ידך ושח"ו תפרנסי מי שאינו חרדי, הריני להודיע לך כאן קבל עם ועדה שאני אינני חרדי (וגם לא דתי לאומי, מסורתי או חילוני) אני סתם יהודי פשוט שמשתדל להקפיד על קלה כבחמורה ולא תמיד מצליח.

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
נכתב ע"י אפרתה;1090732:
זוהי הגדרה של חרדי, בגדול.

אני מכיר הרבה דתיים לאומיים שעונים להגדרה הזו גם כן

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אפרתה;1090732:
זוהי הגדרה של חרדי, בגדול.

לא מדוייק.
חרדי זה מי שהולך לפי מוסכמות מסוימות.
הרבה פעמים מחוסר ברירה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה