יועצת נישואין
משתמש מקצוען
שימוש בתח"צ חוסך כסף למדינה ולא עולה למדינהחבל שלא טרחתם לראות שכתבתי זאת
מאידך גיסא הציבור החרדי משתמש יותר בתח"צ
והדברים ברורים
שימוש בתח"צ חוסך כסף למדינה ולא עולה למדינהחבל שלא טרחתם לראות שכתבתי זאת
מאידך גיסא הציבור החרדי משתמש יותר בתח"צ
שכחתם את סוף הסיפור. יוסף מת, פרעה החדש לא הכיר את יוסף או לא רצה להכיר אותו - ובני ישראל הופכים לעבדים.בלת"ק חלקי
(אשתי העבירה לי מעלון "שמורה" לעובדות חרדיות)
משפחה יהודית נמצאת אי שם באזור ארץ כנען, סכסוך פנימי בין האחים מסתיים בהשלכת אחד מהם לבור. איכשהו מתגלגלת למקום אורחת ישמעלים, קונה אותו, מוכרת אותו, מתגלגל לשר הראשי של מחוז מצרים, עומד בפני פיתויי אשת אדוניו, מושלך שוב לכלא ו.. ו.. מלא מלא התרחשויות … עד ש… עד שהוא נהפך להיות משנה למלך בארצות הברית של העידן ההוא…
למה הקב"ה שלח נציג 'משלנו' לכזאת עמדת כח והשפעה???
בואו נראה מה היה שינויי החוק של יוסף הצדיק מרגע שקיבל את המנדט:
הוא טיפל בחוקה.
שינה שורה קטנה בחוק שקובע שכהנים מתכלכלים על ידי העם,
וקבע שהעם היהודי כולו - בני יעקב - הם כולם כהנים לה'.
אופס… שינוי קטן כל כך ומשמעות גדולה כל כך.
מרגע זה ואילך,
כל בני יעקב, משרתי ה' ולומדי תורתו - מקבלים סל הטבות מפליג.
לא! לא מקצים עבורם עיר חרדית נפרדת,
אלא מעניקים להם מגורים חינם,
כלכלה מלאה,
פטור מגיוס לצבא המלך…
והכל בזכות? שהם כהנים לה'!
(ובמאמר מוסגר: אם משהו מרגיש 'אי נוחות' ותחושה של פרזיטיות, אז חשוב לציין מה שאומר הרשר"ה על הפסוק: "וישלחני אלוקים לפניכם… ולהחיות לכם לפליטה גדולה" - שכל ההצלחה הגדולה של מצרים קרתה בשביל התכלית של המחייה והרווחה שלכם… אז מי נושא את מי על גביו?...)
אז נראה שעכשיו זה ברור לנו למה ה' סובב את כל העולם והעמיד את יוסף שליט, אה…?
לא! זה עדיין לא ברור!!!!
למה צריך כזה בלאגן גדול,
מה, אי אפשר שישארו בארץ כנען בקרקע הישנה והמוגנת + כלכלה טבעית כבימים ימימה?
ועל זה התשובה היא: לא!
בני ישראל היו חייבים בתוכנית האלוקית לרדת לגלות.
הגאולה לא היתה קורית, לולי הגלות שקדמה לה…
אבל-
הקב"ה ברחמיו העצומים, ובהבטחתו לשרידותו של עמינו בכל מצב,
שלח את יוסף כדי לסייע ליורדים מצריימה לעבור את הגלות בשלום רוחני!!!
ועכשיו כבר ברור לנו למה צריך כזה 'סדר עולמי חדש'…
כדי לגרום לזה שבתוך הגלות, תקום טריטוריה נפרדת, מוגנת, שמורה ומובדלת,
כדי לאפשר להם תנאים מצמיחים לעליה רוחנית בשעת התהוות האומה,
כדי לגרום לכל זה - צריך לשלוח נציג חזק לראש הפירמידה!!!
וזה מה שהיה יוסף הצדיק.
יוסף הצדיק היה אותו אחד בעל יכולת ההנהגה מחד, ומאידך - חוסן פנימי אדיר! הוא ידע לעמוד מול הנסיונות הכי גדולים שיש. והוא בדיוק זה שיכול להוביל 'שבט בני יעקב' בדרכם לגלות.
הוא יודע איך אפשר לשרוד גלות,
והוא זה שסולל עבורם את הדרך לגלות.
ללא יוסף הצדיק שמתווה דרך, לא היה מוכן יעקב לרדת לשם, גם לא במחיר רעב בארץ…
וזה ממש מפורש בפסוק (בראשית, מ"ו, ג-ד)
ויאמר אנכי הקל אלקי אביך אל תירא מרדה מצרימה כי לגוי גדול אשימך שם, אנכי ארד עמך מצרימה ואנכי אעלך גם עלה ויוסף ישית ידו על עיניך
יעקב אבינו חושש מהירידה מצריימה, זה הפך 'השקפת החיים' שלו.
מה השקפת החיים שלו? זה גם כתוב בפסוק (דברים ל"ג, כ"ח):
"וישכן ישראל בטח בדד עין יעקב"
עין יעקב - ההשקפה של יעקב - היא 'וישכון בדד'
יעקב אבינו יודע שכדי לייצר "אומה בתוך האומות" חייבים לנהוג בשיטת ההתבדלות… חייבים להיות בבחינת "בדד". ויוסף, הוא זה שמימש את דרך החיים הזאת, הוא זה שהפסוק מעיד עליו שהוא "ישית ידו על עינך" דהיינו, ידאג שהשקפת עולמך תמומש…
ובשביל זה היה צריך דווקא אותו, את יוסף הצדיק, ודווקא בעמדת כח אדירה!!!
כי מתוך המקום שלו הוא דאג לכך שעם ישראל יגיע לטריטוריה נפרדת מהמצרים, ולפניות לעסק התורה.
(עלון "שמורה", פרשת ויגש)
בסוף יש סעיף בתקציב של לא מעט כסף שיוצא לסבסוד תח"צשימוש בתח"צ חוסך כסף למדינה ולא עולה למדינה
והדברים ברורים
שכחתם את סוף הסיפור. יוסף מת, פרעה החדש לא הכיר את יוסף או לא רצה להכיר אותו - ובני ישראל הופכים לעבדים.
מה בדיוק ברור? מי שנוסע ברכב משלם מס למדינה על השימוש בדלק. מי שנוסע בתחבורה ציבורית מקבל סבסוד על הנסיעה.שימוש בתח"צ חוסך כסף למדינה ולא עולה למדינה
והדברים ברורים
חשבת פעם למה "הכלכלה החרדית לא התפתחה בפני עצמה"? אולי זה בגלל שהחרדים לא למדו לימודי ליב"ה ולימודים אקדמאים?אני בעד רק בשלב שאנחנו נהיה הרוב היום מעסיקים ברובם הם חילוניים ואין להם צורך להתאים את עצמם אלינו
אני כן בעד שהמדינה תעודד את ההפרדה הזאת כבר עכשיו
אבל אחרי שנים שבהם הכלכלה החרדית לא התפתחה בפני עצמה אי אפשר לעשות את זה ביום אחד
איך בדיוק "נחזיר את הפחד וההרתעה" אם אף אחד לא מתגייס לצבא?ודרך אגב יהיה לנו פחות בעיות בטחוניות
כי לא יהיו שמאלנים שיבואו לצלם כל חייל שהוציא לשון לערבי שהציק לו
כי לא יהיה בית משפט רופס שמכשיל כל יוזמה שישראל תראה חזקה ותקיפה
כי יהיה אפשרות "לטפל" בכל מחבל כמו שמגיע לו
לא יהיה יותר גן עדן למחבלים בכלא
נחזיר את הפחד וההרתעה שהיה לערבים ב-67
בהצלחה רבה.באמת צריך ללכת על פתרון שתי המדינות
ואני מתכוון לשתי מדינות לעם אחד
אבל אז נשאל את המסורתיים והדת"ל עם מי תרצו להשאר
איתנו או איתם
במדינה היהודית או בזו המופקרת
לי אין ספק לאן ילכו הרוב
רמז: תזכרו בבחירות האחרונות...
ודי עם הפטרונות הזו
אנחנו נסתדר יותר טוב כלכלית
חשבת פעם למה הם לא למדוחשבת פעם למה "הכלכלה החרדית לא התפתחה בפני עצמה"? אולי זה בגלל שהחרדים לא למדו לימודי ליב"ה ולימודים אקדמאים?
ולכן הוא מוריד עומס מתשתיות הכבישים דבר שחוסך ולא מציינים.מאידך גיסא הציבור החרדי משתמש יותר בתח"צ
לא נכון בכלל תחשב שוב.בדיוק הפוך !! אם נחשב לפי נפש זה רק יפגע בציבור החרדי שמספר הנפשות לכל משפחה הוא גדול יותר, שאני מחשב לפי משפחה אני מחשב שהמדינה נותנת למשפחה של 4 כמו 10 למרות שנניח ביטוח בריאות מקבלים במשפחה של 10 הרבה יותר
לא הבנתי את ההיגיון שלכם
כלל ברזל: מה שהמדינה מרוויחה ממנו היא לא מעודדת להפסיק אותומה בדיוק ברור? מי שנוסע ברכב משלם מס למדינה על השימוש בדלק. מי שנוסע בתחבורה ציבורית מקבל סבסוד על הנסיעה.
אמנם, אם נוסעים לעבודה שמשלמים ממנה מיסים - זה משתלם בסוף למדינה.
איך בדיוק "נחזיר את הפחד וההרתעה" אם אף אחד לא מתגייס לצבא?
וחוץ מזה אם זה תהיה מדינה יהודית שלא מנסה להעביר יהודים על דתם יהיו הרבה יותר חרדים שירצו להתגייסאבל אז נשאל את המסורתיים והדת"ל עם מי תרצו להשאר
איתנו או איתם
במדינה היהודית או בזו המופקרת
לי אין ספק לאן ילכו הרוב
רמז: תזכרו בבחירות האחרונות...
נכון מאודהרי הוא לא הציע לקהילות אחרות ולקבוצות אחרות לנהל את חייהם בנפרד ....
המהלך של הממשלה הקודמת לא היה כשראשכול ההסברה
משהו יודע להסביר
למה היה מותר לחרדים ולמסורתים כשהיו באופזציה אך לפני שנה לצעוק שגונבים להם את המדינה ועושים מדינה חילונים בכשרות בגיורים בשבת
ועכשיו אסור לחילונים לצעוק שגונבים להם את המדינה ומבטלים את רפורומת הכשרות ועושים מדינת הלכה
כי הם שינו את הסטטוס קוו - ואנחנו לא משנים אלא מחזירים למה שהיה לפני כן 70 שנה (ואפילו את זה לא לגמרי)אשכול ההסברה
משהו יודע להסביר
למה היה מותר לחרדים ולמסורתים כשהיו באופזציה אך לפני שנה לצעוק שגונבים להם את המדינה ועושים מדינה חילונים בכשרות בגיורים בשבת
ועכשיו אסור לחילונים לצעוק שגונבים להם את המדינה ומבטלים את רפורומת הכשרות ועושים מדינת הלכה
אשכול ההסברה
משהו יודע להסביר
חח, תכלס..(מי שלא יענה לי הוא פרזיט, אוכל חינם, חי על חשבון אחרים, לא נושא בנטל, ומדרדר את ישראל למדרון חלקלק
אין לי זמן להסביר, אבל יותר מאוחר אני יוכיח זאת במספרים)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ס'
קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי: