יכול להיות שזה השתדלות לא להיכנס לחובות ולא השתדלות להרויחלא הבנתי. כשאת משווה מחירים וקונה במקומות זולים יותר וכל מה שאת עושה בשביל חיסכון - לא נחשב אצלך כהשתדלות?
בשביל לא להכנס לחובות נראה לי שבודאי צריך להתאמץ
יכול להיות שזה השתדלות לא להיכנס לחובות ולא השתדלות להרויחלא הבנתי. כשאת משווה מחירים וקונה במקומות זולים יותר וכל מה שאת עושה בשביל חיסכון - לא נחשב אצלך כהשתדלות?
היא כתבה שהיא לא עושה את זה כי אחרת היא נכנסת לחובות.יכול להיות שזה השתדלות לא להיכנס לחובות ולא השתדלות להרויח
כן נכון.היינו הך. ציווי וגזירה. הסיבה לא כ"כ משנה את המהות
לא. זה לא השתדלות.לא הבנתי. כשאת משווה מחירים וקונה במקומות זולים יותר וכל מה שאת עושה בשביל חיסכון - לא נחשב אצלך כהשתדלות?
אף אחד לא פוסק הלכה למישהו אם לעבוד או לא.כל פוסק הלכה צריך לומר לך לפי הנתונים שלך האם דבר מסוים הוא בגדר ההשתדלות או לא
לא נראה לי שהלכות השתדלות זה משהו רגשי..
אני לא במצב של חובות עכשיו ב''ה. רחוקה מזה מאוד.יכול להיות שזה השתדלות לא להיכנס לחובות ולא השתדלות להרויח
2] חברת אשראי ב' לא הסכימו לבטל את עלות הכרטיס אז ביטלתי אותו, נמצא חברת אשראי אחרת שתתן לי בחינם.בעקבות האשכול
1] התקשרתי עכשיו לחברת אשראי א' וחסכתי למעלה מ200 שח לשנה הקרובה מביטול דמי כרטיס.
כ 7 דקות סה"כ.
המשך יבוא. [אולי, תלוי בהצלחה]
עצה קטנה,איך אפשר?
כל התנהגות שווה בדיקה פנימית.
גם מי שקונה בכמויות יכול להיות שזה ''יושב לה על משהו''
בעצם, כל התנהגות אנושית יושבת על משהו
אבל אם את ממש רוצה תשובות אז:
1 - נגד יוקר המחיה ותרבות הצריכה
2 - שאני מצליחה להסתדר גם בלי להיות עבד של שנת 2024
3 - כדי לא להשתבעד למציאות חיים מחייבת של צרכנות, מפגני ראווה, יוקרה וכו
4 - כן, יושב פחד שאני אגיע למצב שאני ממש ארצה מטבח חדש וענק ויפה (כמ כולן)
ולא יהיה לי כסף אז אני אקח הלוואות כדי לשפץ (כמה מקרים יש כאלו!!!)
דור שלם של אנשים שחיים ממה שאין.
יופי, אני עניתי.
עכשיו, כל מי שכל כך נגד חסכון, צרכנות נבונה, מינימליזם.
בא נראה אתכם גם כן עונים בפומבי על השאלות הללו.
זו הנקודה....
זה בדיו קזה
זיקוק של צרכים.
מי צריך בגד חדש ויפה, הילדה שלך, או החברה שאנחנו מנסים להוכיח לה משהו?
א - אין לי עדייןמבלי לשלול בכלל את גישת המינימליזם.
אפשר ואף רצוי להתחיל לחסוך בדברים הגדולים כמו:
א. להעביר פנסיה וקרן השתלמות למסלולים אטרקטיביים יותר וכמובן להתמקח על דמי הניהול.
ב. להסב את הרכב למערכת גפ"מ (גז).
ג. עמלות אשראי ובנק.
ועוד כהנה וכהנה דוגמאות שכל אחת מהן תחסוך פי מאה יותר מאשר חיסכון למשך של כל החיים ממי הניאגרה שיגיעו מהמזגן...
כנ"ל גם בשימוש הראשון..תבררי את העניין של טבילת התבניות...
בעקבות האשכול
1] התקשרתי עכשיו לחברת אשראי א' וחסכתי למעלה מ200 שח לשנה הקרובה מביטול דמי כרטיס.
כ 7 דקות סה"כ.
3] קיבלתי כעת פטור מעמלות חשבון הבנק לשנה - 22X12=264 ש"ח2] חברת אשראי ב' לא הסכימו לבטל את עלות הכרטיס אז ביטלתי אותו, נמצא חברת אשראי אחרת שתתן לי בחינם.
חסכון שח 19.9 לחודש כפול ???? חודשים = 238.8 בשנה
כ 12 דקות
יכול להיות.עצה קטנה,
תזהרי שזה לא יגרום לילדים שלך להיות הפוכים ממך באופן קיצוני.
כי טבע האדם הוא להיות כמו כולם ומה את יכולה להסביר לילד שלאמא שלו יש הנאה לחסוך ולא להיות כמו כולם?
זה נכון, אקח את זה לשיקול דעתי.לדעתי, רואים שאת צעירה.
החיים משתנים.
באמת בתור זוג צעיר זה נהדר לחסוך כל פרוטה, זה הזמן.
אחר כך מהכסף הזה אפשר לייצר עוד כסף..
אם כי במידה, כדי שלא תשחזרו אחורה ותראו שהיה חבל שלא יצאתם לבילויים כי אחר כך זה פחות אפשרי.
בהמשך, מאחלת לך, במקביל קורים שני דברים:
1. מתבססים בעבודה, המשכורות טובות
2. תחומי האחריות גדלים, השעות עולות, ויש עוד ועוד ילדים ,לילדים יש צרכים רבים וגדולים, מטלות, החיים פשוט עמוסים.
ואז אין זמן להתקטננויות האלה, גם חבל על הזמן, כל שעה מיותרת אפשר להרויח בעבודה יותר.
וגם מרוב שאין זמן, גם לא קונים ולא יוצאים כמו שצריך, שזאת בעיה מצד עצמה....ממילא , פחות מבזבזים ,גם אם מאוד רוצים....
בקיצור, נכון יותר להיכנס לקטע של הגדלת הכנסות , כסף שעובד לך כשאתה נח במניות, בנדלן , במדדים ופחות בדקדוקי עניות , אין לי זמן לזה וגם פחות נכון עם הילדים. לא בקטע של בזבוז ,אפשר לקנות באלי אקספרס רק בקטע של שקלים בודדים מפה לשם כבר לא משחק...........
לא פשטות ולא הסתפקות. הלוואי, עובדת על זה.את בכלל לא בקטע של חיסכון כלכלי כדי שיהיה יותר כסף
אלא בקטע של חיסכון כלכלי אלא בקטע של פשטות הסתפקות במועט.
אז אם זה גם משפר את הזוגיות, הכל שווה.יכול להיות, אבדוק את זה עם עצמי.
בכל מקרה, לחסוך מתוך שקר עצמי זה יותר תקין מאשר לבזבז מתוך שקר עצמי...
כך אני חושבת.
לא נראה לי
גם היום אני נשואה לבעל שאוהב לחיות רגיל ולהרגיש עשיר (למרות שהוא לא)
ובכל מה שקשור אליו אני לא מתערבת בכלל (לא שהוא בזבזן גדול, אבל הוא גם לא חסכן כמוני)
וכשאנחנו הולכים יחד לקניות אני לא מראה לו את ההתעסקות שלי תוך כדי בהשוואות מחירים.
אבל בפרוש הכיף שלי זה להגיד לו בסוף הקניה - רואה? חסכתי היום בערך 70 ש''ח (אני מחשבת תוך כדי)
את יודעת איך הוא מבסוט מזה?
אין לך עדיין פנסיה?א - אין לי עדיין
נכון אני מודעת לזהאין לך עדיין פנסיה?
אם זה המצב, אז הכי דחוף לדאוג לפנסיה. אם את לא עובדת אפשר לפתוח קופת גמל להשקעה ולהפקיד בה כספים שיהיו מיועדים לפנסיה. נראה לי שאפשר גם לפתוח קרן פנסיה אבל אני פחות סגורה על איך זה עובד. קופ"ג זה קל ופשוט וזה גם נזיל, כך שאם בעתיד תגיעי למסקנה שהכסף הזה לא נצרך לפנסיה, תוכלי להשתמש בו למטרות אחרות. (מצד שני אין רכיב ביטוחי).
הכספים שמפקידים לפנסיה בגיל צעיר הם חלק משמעותי מהחיסכון הפנסיוני בגלל שיש להם הרבה זמן לצבור ריבית דריבית. מי שמתחיל להפריש לפנסיה בגיל מבוגר יותר עלול למצוא את עצמו עם פנסיה שלא מספיקה לו.
זה לא בשביל להתעשר, זה בשביל להזדקן בכבוד עם קצבה שמספיקה לצרכים בסיסיים.
עצמאית מפקידה לעצמה. (אגב חייבים בחוק).נכון אני מודעת לזה
פשוט לא יודעת איך להתחיל
אני עצמאית
חבל.שכיום, כשהשקלים שהיא חסכה כבר שווים לא מעט
היא מזמינה אוכל חופשי
שוטפים תבניות אלומיניום
אוף!אבל אם תבנית אלומיניום לא התלכלכה יותר מדי או נקרעה, חבל לזרוק.
נטפרית, ב"ה.בשיין
זו הבעיה שלי...אפשר למצוא, במיוחד לרזות. למלאות יותר קשה למצוא.
מזל חזוט, מקימי ועוד...
את יודעת שחוקית את חייבת להפקיד לפנסיה?אני עצמאית
יש לך רו"ח, היא יכולה לעזור לך בענייןנכון אני מודעת לזה
פשוט לא יודעת איך להתחיל
אני עצמאית
לא בטוח, תלוי בהכנסות.את יודעת שחוקית את חייבת להפקיד לפנסיה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: