הצטרפו! מאבק נגד גוגל על תקלה חמורה שחוסמת המוני חשבונות ג'ימייל (בעיית האימות הדו שלבי בשיחה קולית)

מצב
הנושא נעול.

קצרה

משתמש מקצוען
ואז לקבל גם פיצוים.

לא, אבל:
1. להצהיר שאין לה שליחת הודעות קוליות.
2. לא בטוח שבחרה חינמית יכולה לשנות ללא הודעה מוקדמת וטווח זמן.

הכי הגיוני שזה יסתיים בזה שיש להם איזשהו כסת"ח שחתמת עליו כשפתחת את המייל וסימנת V- שהיא לא מחוייבת למידע שלך אם הוא יעלם/תאבד הגישה אליו. והיא לא מחוייבת לספק את כל השירותים המוצהרים...

מי אמר?
לא מכיר את הנושא, אבל כלל לא בטוח.

ההגיון אומר. לא צריך להכיר הרבה את הנושא.
כי גוגל היא חברה שמספקת שירות שהיא בחרה לספק. ואפילו לא גבתה עליו תשלום. ולא התחייבה לספק אותו במסגרת שום הסדר ותמורת כלום.
זה לא בנק. לא חברת סלולר לא חברת תחבורה ולא שירות דואר לאומי...

קצרה

משתמש מקצוען
זה לא "מקסימום", זה הרבה מאוד מאוד מאוד.

גוגל לא "הזניחו" את הצרכן החרדי ולא ייצרו שירותים שמותאמים עבורו. גוגל הציעו ועודדו מיוזמתם את הצרכן החרדי וצרכנים אחרים להצטרף לאימות דו שלבי באימות קולי, ובגלל שהם בסוף לא סיפקו את השירות, אנשים איבדו מידע זהב של שנים רבות של עבודה.

לכן כל הנאום על הפילים לא רלוונטי כלל משום צורה.

מדובר על פיל שמשתולל ודורס ומזיק. וגם הרגולטור חייב להתערב כך או אחרת.
הכי הגיוני שזה יסתיים בזה שיש להם איזשהו כסת"ח שחתמת עליו כשפתחת את המייל וסימנת V- שהיא לא מחוייבת למידע שלך אם הוא יעלם/תאבד הגישה אליו. והיא לא מחוייבת לספק את כל השירותים המוצהרים...

אין לרגולטור כאמור זכות להתערב
הרגולטור הינו בעל סמכות על חברות שהתחייבו למדינה תמורת זיכיון לספק שירות כזה או אחר . זה תפקידו ומשמעות שמו. הא ותו לא.
כל השאר זה בתי משפט לגבי חוקיות כן או לא.

וכאן כדאי לך לבדוק לפני שאת מגישה תביעה אולי בעזרת עורך דין. על מה סימנת V לגוגל שקראת והבנת בזמן שפתחת את המייל.
סביר להניח שתתאכזבי.
למשל בטוח שיש לה סמכות חוקית כי היא עושה זו - למחוק טוטלית על תוכנה תיבת מייל שלא ניגשו אליה X זמן. וזה לא משהו ששמת לב אליו מן הסתם אי שם ברישום...

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען

ההגיון אומר. לא צריך להכיר הרבה את הנושא.
כי גוגל היא חברה שמספקת שירות שהיא בחרה לספק. ולא התחייבה לספק אותו במסגרת שום הסדר ותמורת כלום.
זה לא בנק. לא חברת סלולר לא חברת תחבורה ולא שירות דואר לאומי...
גם רגולטור וגם בתי משפט הוכיחו כבר שהם יודעים לטפל גם במקרים כאלו.

אגב הדרישה בשלב זה אינה עומדת על הפיצויים. פשוט שיפתרו את התקלה באימות הקולי. סה טו.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אין לרגולטור כאמור זכות להתערב
הרגולטור הינו בעל סמכות על חברות שהתחייבו למדינה תמורת זיכיון לספק שירות כזה או אחר . זה תפקידו ומשמעות שמו. הא ותו לא.
הכל שאלה עד כמה בוער להם.

אם הבעיה באימות הקולי למשל הייתה גם בSMS, תוך שבוע היה כינוס של ועדת התקשורת בכנסת, ומודיעים לגוגל שאם הם לא מטפלים בזה, מעבירים חוק שדומיין שמתעלל בלקוחותיו בצורה איקס יחסם מגלישה בארץ.

קצרה

משתמש מקצוען
גם רגולטור וגם בתי משפט הוכיחו כבר שהם יודעים לטפל גם במקרים כאלו.

אגב הדרישה בשלב זה אינה עומדת על הפיצויים. פשוט שיפתרו את התקלה באימות הקולי. סה טו.

כן?
נשמח שתצייני לי מקרה שבו רגולטור התערב לחברה פרטית (לא חברה תחת רגולוציה / שהתחייבה לרגולוציה) וחייב אותה לספק שירות כלשהו
יש לך דוגמה??

לבית משפט אם לא חתמת כלום - יש סמכות אחרי ההליך המשפטי.

הענין שעברנו לדרישת הפיצויים / החומר
הוא כי לפתור את הבעיה באימות הקולי זה ברור ב-100 אחוז שאין שום דרך/ הילך חוקי לתבוע אותם לפתח משהו חינמי או לתקנו לרוע מזלינו.
הקייס היחיד הוא החומר השמור ... (וגם בזה סבירות גבוהה שהם מכוסים חוקית)

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
למשל בטוח שיש לה סמכות חוקית כי היא עושה זו - למחוק טוטלית על תוכנה תיבת מייל שלא ניגשו אליה X זמן. וזה לא משהו ששמת לב אליו מן הסתם אי שם ברישום...
באמת מאוד דומה.

לא חשבתי שהם ישמרו לי לנצח בחינם את המידע. זכותם להגביל.

קצרה

משתמש מקצוען
באמת מאוד דומה.

אז הנה הם הגבילו לך
במקום אחר

בהנחה שרשום בתנאים שלהם:
שכל מי שלא מצליח לגשת לתיבת המייל בגלל תקלה שלנו או שלו X זמן.. לא על אחריותינו החומר שלו.
מה ההבדל במקרה זה?!
אם זו ההגבלה שהם בחרו לכתוב...
וחתמת עליה?!

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
כן?
נשמח שתצייני לי מקרה שבו רגולטור התערב לחברה פרטית (לא חברה תחת רגולוציה / שהתחייבה לרגולוציה) וחייב אותה לספק שירות כלשהו
יש לך דוגמה??

לבית משפט אם לא חתמת כלום - יש סמכות אחרי ההליך המשפטי.

הענין שעברנו לדרישת הפיצויים / החומר
הוא כי לפתור את הבעיה באימות הקולי זה ברור ב-100 אחוז שאין שום דרך/ היל חוקי לתבוע אותם לרוע מזלינו.
לא התכוונתי שהרגולטור יפרסם ברשומות צו רשמי "בהתאם לסמכותי לפי סעיף".

לרגולטור יש המון כח.

הכח שלו הוא דבר ראשון לפרסם את הדברים. לקרוא לנציגי גוגל ולדחוק אותם אל הקיר.

ודבר שני לאיים עליהם מכאן ולהבא בשלל איומים שבסמכותו.

ואם לא שמעתם על התגוששויות הממשל בכל הסמכויות מול הרשתות החברתיות, בארה"ב ובכל העולם, אז כדאי להתחיל להתעדכן.

קצרה

משתמש מקצוען
באמת מאוד דומה.

בקיצור-
אני מציעה לכולכם כך -
פניות לגוגל מן הסתם לא ישנו הרבה
כי היא פיל גדול מגובה בעורכי דין ולא עולה לה כסף להתעלם מכם או שתתבעו אותה...

אם רוצים באמת לעשות משהו יעיל
לכו תבררו עם עורכי דין איזה קייס יש לכם מול גוגל ומה בדיוק כתוב בתנאים שלה

ואז תהיו חכמים אם יש לכם יכולת כאדם קטן מול ענקית טכנולוגיה וקייס לתביעה.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אז הנה הם הגבילו לך
במקום אחר

בהנחה שרשום בתנאים שלהם:
שכל מי שלא מצליח לגשת לתיבת המייל בגלל תקלה שלנו או שלו X זמן.. לא על אחריותינו החומר שלו.
מה ההבדל במקרה זה?!
אם זו ההגבלה שהם בחרו לכתוב...
וחתמת עליה?!
זה סתם דיון ריק. ואם כתוב שם שאני אהיה עבד שלהם ואשתי שפחה וילדי צמיתים?

התכוונתי רק שהמדיניות של סגירת חשבונות, שהם טורחים ליידע בה את כל הלקוחות ולא מסתמכים על "חתמתם על חוזה", פשוט לא קשורה לכאן.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
בקיצור-
אני מציעה לכולכם כך -
פניות לגוגל מן הסתם לא ישנו הרבה
כי היא פיל גדול מגובה בעורכי דין ולא עולה לה כסף להתעלם מכם או שתתבעו אותה...

אם רוצים באמת לעשות משהו יעיל
לכו תבררו עם עורכי דין איזה קייס יש לכם מול גוגל ומה בדיוק כתוב בתנאים שלה

ואז תהיו חכמים אם יש לכם יכולת כאדם קטן מול ענקית טכנולוגיה וקייס לתביעה.
ואני אומר שמאבק ציבורי, כולל למשל מה שחברי כנסת יכולים לעשות, גם יכול בהחלט לעזור.

וזה כמובן בהנחה מושכלת שגוגל היא אולי פיל אבל זה לא שהאינטרס שלנו הפוך. פשוט הם החליטו להזניח את הקטע הזה, אם יזכירו להם אותו בצורה שהם לא יוכלו להתעלם, הגיוני מאוד שהם יטפלו בו לתועלת כולם.

קצרה

משתמש מקצוען
לא התכוונתי שהרגולטור יפרסם ברשומות צו רשמי "בהתאם לסמכותי לפי סעיף".

לרגולטור יש המון כח.

הכח שלו הוא דבר ראשון לפרסם את הדברים. לקרוא לנציגי גוגל ולדחוק אותם אל הקיר.

ודבר שני לאיים עליהם מכאן ולהבא בשלל איומים שבסמכותו.

ואם לא שמעתם על התגוששויות הממשל בכל הסמכויות מול הרשתות החברתיות, בארה"ב ובכל העולם, אז כדאי להתחיל להתעדכן.

אז זהו שאין לו סעיף כזה.
כי גוגל לא מחוייבת לרגולטור.

היא חברה שלא התחייבה לרגולציה.

כדאי להתעדכן -
גיוני הסמכויות מול הרשתות החברתיות אינן נוגעות לענינים מול הלקוח - שמרו לו תמידע/מחקו ת'חשבון/חסמו גישה
גם שם זה קורה אגב להרבה---

אלא לענינים חוקיים של איסוף מידע על הלקוחות / שמירת פרטיותם
והם כמובן נידונים בבתי משפט ... ואין סמכות לממשל לכפות עליהם לספק למישהו שירות כזה או אחר או לתקן באגים כאלו ואחרים...

קצרה

משתמש מקצוען
זה סתם דיון ריק. ואם כתוב שם שאני אהיה עבד שלהם ואשתי שפחה וילדי צמיתים?

התכוונתי רק שהמדיניות של סגירת חשבונות, שהם טורחים ליידע בה את כל הלקוחות ולא מסתמכים על "חתמתם על חוזה", פשוט לא קשורה לכאן.

מאוד דומה המשל של עבד וצמיתים

לנמשל של "חובתכם לספק לי שירות חינמי כולל פיצ'רים שונים שחשבתם שתקינים"
ואם הבהרתם מראש שאתם לא אחראיים וזה שירות חינמי ללא אחריות - מכרתם אותי לעבד.

בול ממש. משל ונמשל הולמים.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אז זהו שאין לו סעיף כזה.
כי גוגל לא מחוייבת לרגולטור.

היא חברה שלא התחייבה לרגולציה.

כדאי להתעדכן -
גיוני הסמכויות מול הרשתות החברתיות אינן נוגעות לענינים מול הלקוח - שמרו לו תמידע/מחקו ת'חשבון/חסמו גישה
גם שם זה קורה אגב להרבה---

אלא לענינים חוקיים של איסוף מידע על הלקוחות / שמירת פרטיותם
והם כמובן נידונים בבתי משפט ... ואין סמכות לממשל לכפות עליהם לספק למישהו שירות כזה או אחר או לתקן באגים כאלו ואחרים...
הלא זה מה שכתבתי שאין סעיף כזה

הרשויות בכל הארץ ובכל העולם מפעילים שלל חוקים בנושא הרשת המקוונת. הרבה יותר מאיסוף מידע. כל חוק שהמחוקקים מחליטים שהוא חשוב.

אם בישראל יהיה צורך לחוקק חוק "לא יפעיל אדם שירות דואר אלקטרוני ויתחייב לאימות דו שלבי ולא יממש אותו. התחייב לאימות דו שלבי ולא עמד בו, יחסם למתן שירותי דואר אלקטרוני בישראל", אז יחוקקו.

אמת שזה לא יעזור רטרואקטיבית, אם גוגל יתעקשו מאיזה סיבה עלומה. אבל זה איום משמעותי על כל הפעילות שלהם.

קצרה

משתמש מקצוען
ואני אומר שמאבק ציבורי, כולל למשל מה שחברי כנסת יכולים לעשות, גם יכול בהחלט לעזור.

וזה כמובן בהנחה מושכלת שגוגל היא אולי פיל אבל זה לא שהאינטרס שלנו הפוך. פשוט הם החליטו להזניח את הקטע הזה, אם יזכירו להם אותו בצורה שהם לא יוכלו להתעלם, הגיוני מאוד שהם יטפלו בו לתועלת כולם.

גוגל מתעסקת עם ציבור של מיליארד איש
99.9 אחוז לא מתענינים ולא יעזבו אותה בעקבות מאבק זה או אחר של הציבור החרדי וחברי הכנסת במדינת ישראל המפוארת.

זו היתה המשמעות של "פיל ענק".
גוף שמאבק "ציבורי" של כמה אלפי איש כולל חברי כנסת במדינה אחת מתוך מאות - מגרדים לה את קצה האוזן.
לא מענינים אותה. לא גורמים לה נזק.

והדבר היחיד שהיא מתעסקת איתו - רק תביעות לבתי משפט .

קצרה

משתמש מקצוען
הלא זה מה שכתבתי שאין סעיף כזה

הרשויות בכל הארץ ובכל העולם מפעילים שלל חוקים בנושא הרשת המקוונת. הרבה יותר מאיסוף מידע. כל חוק שהמחוקקים מחליטים שהוא חשוב.

אם בישראל יהיה צורך לחוקק חוק "לא יפעיל אדם שירות דואר אלקטרוני ויתחייב לאימות דו שלבי ולא יממש אותו. התחייב לאימות דו שלבי ולא עמד בו, יחסם למתן שירותי דואר אלקטרוני בישראל", אז יחוקקו.

אמת שזה לא יעזור רטרואקטיבית, אם גוגל יתעקשו מאיזה סיבה עלומה. אבל זה איום משמעותי על כל הפעילות שלהם.

ממש לא.
כי את יודעת מה גוגל יעשו בכזה מצב?!
יצהירו שהם לא מתחייבים לאימות דו שלבי. יוסיפו בתקנון באותיות הקטנות באופן מפורש שזה ללא התחייבות לאימות דו שלבי קולי.
והנה עקפו את החוק.
רטרו זה לא חל.

סיום ההליך העוצמתי.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
ממש לא.
כי את יודעת מה גוגל יעשו בכזה מצב?!
יצהירו שהם לא מתחייבים לאימות דו שלבי. יוסיפו בתקנון באותיות הקטנות באופן מפורש שזה ללא התחייבות לאימות דו שלבי קולי.
והנה עקפו את החוק.
רטרו זה לא חל.

סיום ההליך העוצמתי.
אין לי מושג על איזה חוק אתם מדברים, החוק שלי עומד לעבוד גם רטרו. כלומר מי שפגע בלקוחותיו בצורה איקס לא יוכל לספק שירותים מכאן ואילך .

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אגב בתנאים והגבלות עברתי מלמעלה ואין שום הגבלה כזו. ודאי לא הגבלה ברורה ומפורשת. אני לא עורך דין ויכול להיות שיש משהו בין השורות, אבל בתי משפט מתייחסים גם להבנה הפשוטה של אזרח מן השורה.

קצרה

משתמש מקצוען
בקיצור - אחזור שוב על דברי.
הפתרון צריך להיות שלנו.

אולי באמצעות הפנית סמסים נכנסים לאתר יעודי שיעבור סינון - והגישה אליו תהיה באמצעות אימות קולי -
זה פתרון מענין אחד שיכול להיות ישים לועדת הרבנים וחברות התקשורת שכן מחויבות לרגולטור.

וישמור על זה שלמכשיר הנייד לא תהיה יכולת לסמסים - אבל מי שיושב מול מחשב באתר כלשהו - יקבל את ההודעה.

אפשר להמציא עוד פתרונות יצירתיים...

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
גוגל מתעסקת עם ציבור של מיליארד איש
99.9 אחוז לא מתענינים ולא יעזבו אותה בעקבות מאבק זה או אחר של הציבור החרדי וחברי הכנסת במדינת ישראל המפוארת.

זו היתה המשמעות של "פיל ענק".
גוף שמאבק "ציבורי" של כמה אלפי איש כולל חברי כנסת במדינה אחת מתוך מאות - מגרדים לה את קצה האוזן.
לא מענינים אותה. לא גורמים לה נזק.

והדבר היחיד שהיא מתעסקת איתו - רק תביעות לבתי משפט .
שטויות במיץ.
גוגל משקיעה הון כסף בעובדים וקידום שלה כאן בארץ. כולל מפתחים ומוקדי שירות בצ'אט ועוד ועוד.

וגם את האימות הדו שלבי הם יצרו בשביל אותם כמה חרדים...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה