הערים החרדיות הם סמל ודוגמה או בושה וחרפה

האם אתה מעוניין שבעיר מגורים חדשה שתיבנה תהיה אכיפה בנושא תכנון ובניה או שיהיה כמו בערים בני ברק בח

• מעוניין באכיפה נוקשה

• מעוניין בחופשיות כמו בערים הקיימות

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

ברכון

משתמש מקצוען
באופן כללי יש כאן גם בעיה,

ההנחה שהיתה קימת לפני 15-20 /שנה שאת הגג, רק הדירה שתחתיו יכולה לנצל (ולהתרחב עליו)

היתה אכן נכונה לאותם הימים...

כיום, כשעל הגג (אני לא מדברת על גג בטאבו! - אלא גג משותף)

יש תחרות כמה יחידות יבנה השכן שגר בקומה עליונה, הדיון הזה לא נכון!!

אני חושבת שאם אותו שכן יכנס את כל השנים, וישאל אותם.

האם הם מסכימים לוותר לו על הגג, לבניית יחידות,

או שמא כל הבנין יחד יבנה קומה נוספת מהגרם מדרגות, ויחלקו ליחידות , ומההכנסה יהנו כולם שווה בשווה (אפשר בשכר מסוים למי שאחראי על הדירה בפועל ...

אין צורך לחשוב מה תהיה התשובה...

אני לא כ"כ יכולה להבין, את ההנחה הזו: מה לעשות אני הכי קרוב לגג , אז הוא שייך לי,

ואתם כולכם סתם צרי עין.....

נ.ב. לא הצבעתי בסקר, לדעתי כל עוד אתה בונה על השטח שלך(סוגר מרפסת וכד'...) זה מצויין

יש גם כמה בנינים באזור שלי שהרחיבו , מבניינים מכוערים הפכו לבניינים ממש יפים!.

אבל הם מעטים, רב העיר נראית לא טוב, כל ליל שבת יש כמה וכמה רחובות שהביוב בהם עולה על גדותיו...

הגדילו השכנים המרחיבים ברוב טובם, ורצו להראות לנו כמה צבעים יש לטמבור..

וכך שכל שכן שמרחיב (וזה יכול להיות בהפרש של3 חודשים מההרחבה הקודמת)

צובע את הבניין מבחוץ בצבע אחר... (אל דאגה הבית שלו מבפנים מדהים.. שם היה לו כסף להשקיע..., בכל אופן דירה נאה ...)

ויש מקומות שפשוט מפחיד לעבור שם שמא תיפול עליך מרפסת....

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
באופן כללי יש כאן גם בעיה,

ההנחה שהיתה קימת לפני 15-20 /שנה שאת הגג, רק הדירה שתחתיו יכולה לנצל (ולהתרחב עליו)

היתה אכן נכונה לאותם הימים...

כיום, כשעל הגג (אני לא מדברת על גג בטאבו! - אלא גג משותף)

יש תחרות כמה יחידות יבנה השכן שגר בקומה עליונה, הדיון הזה לא נכון!!

אני חושבת שאם אותו שכן יכנס את כל השנים, וישאל אותם.

האם הם מסכימים לוותר לו על הגג, לבניית יחידות,

או שמא כל הבנין יחד יבנה קומה נוספת מהגרם מדרגות, ויחלקו ליחידות , ומההכנסה יהנו כולם שווה בשווה (אפשר בשכר מסוים למי שאחראי על הדירה בפועל ...

אין צורך לחשוב מה תהיה התשובה...

אני לא כ"כ יכולה להבין, את ההנחה הזו: מה לעשות אני הכי קרוב לגג , אז הוא שייך לי,

ואתם כולכם סתם צרי עין.....

נ.ב. לא הצבעתי בסקר, לדעתי כל עוד אתה בונה על השטח שלך(סוגר מרפסת וכד'...) זה מצויין

יש גם כמה בנינים באזור שלי שהרחיבו , מבניינים מכוערים הפכו לבניינים ממש יפים!.

אבל הם מעטים, רב העיר נראית לא טוב, כל ליל שבת יש כמה וכמה רחובות שהביוב בהם עולה על גדותיו...

הגדילו השכנים המרחיבים ברוב טובם, ורצו להראות לנו כמה צבעים יש לטמבור..

וכך שכל שכן שמרחיב (וזה יכול להיות בהפרש של3 חודשים מההרחבה הקודמת)

צובע את הבניין מבחוץ בצבע אחר... (אל דאגה הבית שלו מבפנים מדהים.. שם היה לו כסף להשקיע..., בכל אופן דירה נאה ...)

ויש מקומות שפשוט מפחיד לעבור שם שמא תיפול עליך מרפסת....
כל מילה!
את גרה בבני ברק נכון?

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
סתם שאלה,
כל המצביעים ב- "מעוניין באכיפה נוקשה", לא חרגו בבניה אפעם? :unsure:
צפה בקובץ המצורף 1139469
כולם רוצים להרחיב ללא גבול בעיר יפה, צריך למצוא אפשרות שלישית שתאזן בין הקצוות.
בלת"ק
אולי הגיבו לך
אבל את לא מכירה מקרים שאנשים נאלצו לבנות רק כי כולם סביבם בנו?
אם שכן מתחתייך ומעלייך מוציאים יציקות בטון אימתניות
וחוסמים לך את קו השמיים ואת האוויר
ולא בא לך לחיות בדמוי קבר
לפעמים הפתרון הוא פשוט להרחיב גם.
מה לעשות.

וייס

משתמש פעיל
כל מה שהזכרת הוא לא בעצם תחליף למילים "היתר חוקי"?
ממש אבל ממש לא היתר לא מסדיר את יחסי השכנים ואת כל מה שחשוב בעינייהם
קשה לומר שמבניה חוקית אין כל נפגעים וזאת בלי לדבר על הרחבה חוקית של הדירה שהופכת לעסק של יחידות וכו'

MACHAK

משתמש מקצוען
ממש אבל ממש לא היתר לא מסדיר את יחסי השכנים ואת כל מה שחשוב בעינייהם
קשה לומר שמבניה חוקית אין כל נפגעים וזאת בלי לדבר על הרחבה חוקית של הדירה שהופכת לעסק של יחידות וכו'
כשמוציאים היתר יש אפשרות של ועדה למתנגדי חתימה ויש אפשרות להסדיר את מה שמפריע אחרת אי אפשר לבנות. מה שאין כשבונים בלי היתר וחוץ מדיבורים אין כלום, שם התחיבות שום אמצעי אכיפה.
ובבניה חוקית גם אי אפשר לפצל ליחידות בלי היתר ואז שוב, יש אפשרות להתנגד ואמצעי אכיפה.

לכן כלכך חשוב שהעיריות החרדיות יאכפו את חוקי הבניה לטובת כולנו. וכשזה לא כך זה נורא ואיום.

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מה קורה כשבנאדם בונה בהיתר, התחייב שזה רק לשימוש משפחתו, קיבל אישורים מהעירייה ומהשכנים
ולקראת סוף הבנייה הם מגלים שזה יחידות?

MACHAK

משתמש מקצוען
לא רלוונטי לי, כבר היה
סתם מעניין אותי מה עושים בכה מצב
אם העירייה מתעלמת

עיריה חרדית?

לתבוע אותו בדין תורה על פיצויים הולמים (הולמים!!!)
הוא בעצם הונה אתכם בזה שלקח חתימה ושיקר.
ועל זה שעושה עסקים על חשבון רכוש משותף, על ריבוי דיירים, ועל כל נזק שיש לכם מהיחידות.

וגם אם נותן לכם הרגשה שאתם רעים ולא מפרגנים תזכרו שהוא גנב ושיקר ואתם לא רוצים שיפגע בכם.

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
עיריה חרדית?

לתבוע אותו בדין תורה על פיצויים הולמים (הולמים!!!)
הוא בעצם הונה אתכם בזה שלקח חתימה ושיקר.
ועל זה שעושה עסקים על חשבון רכוש משותף, על ריבוי דיירים, ועל כל נזק שיש לכם מהיחידות.

וגם אם נותן לכם הרגשה שאתם רעים ולא מפרגנים תזכרו שהוא גנב ושיקר ואתם לא רוצים שיפגע בכם.

ברחנו משם
ב"ה מצאנו דירה פי 2 יותר גדולה
שכנים פי מליון יותר טובים
ועוד אלף מעלות אחרות
תודה לה’

ניק הנקניק

משתמש חדש
קצת לא ברור מתי ואיך "פירגון" נהפך לחובה ו"חוסר פירגון" לעבירה חמורה,
אנשים לפעמים מפחדים לומר שמפריעה להם ההרחבה של השכן, כי משום מה ברור לכל שכל עוד אין לו סיבה מוכחת ומובנת לכולם הרי שהוא צריך לוותר על זכויותיו כדי לדאוג למיטה נוספת/חדר משחקים/לא משנה מה עבור ילדי השכנים, מוותרים, ואח"כ שנים על גבי שנים מתחרטים על הוויתור הנאצל מצידם, (וגם השכר לעוה"ב כבר לא נשאר אותו דבר כשמתחרטים..)
חוש אסתטי ורצון למקום נאה יותר זה לא פגם במידות, ואם בנאדם חושב גם על עצמו ועל מה שבאמת ובתמים מפריע לו זה לא אומר שצריך לבדוק את הייחוס שלו, את ה'רחמנים והגומלי חסדים' שבו הוא יכול להוכיח בהוראות קבע שלו, ואין צורך שיוכיח את ה'ביישנים' שבו דווקא בחוסר תעוזה לבוא ולומר מפריע לי.

מאידך ברור ואין כל ספק שאדם שבאמת מוכן להקריב כדי לראות בטובת שכניו זה מצווה גדולה כמו בכל נושא וענין אחר.

ניק 9970

משתמש פעיל
החיים הם לא שחור ולבן.
יש ערים שחלק ניכר מדייריהם כבר התפרעו בבניה.
וכי נאכוף את האחרונים שבונים?
אכיפה חייבת להיות תלויה באפשרות לעושים עפ"י חוק.
כשבנוה יעקב לוקח 3 שנים להוציא מרפסת קטנה ובעלות של מעל מאה אלף שקל-
אתה מבין כמה גרוע אכיפה נוקשה.
יש מקומות חדשים שעוברים לשם משפרי דיור.
בכאלה כשהשכנים עושים מה בא להם ועוקרים את הבנין מתוכנו- זו בעיה.
יש בניה מופרעת הפוגעת ביסודות או גוזלת מהשטחים המשותפים- צריך אכיפה.
כשהשכנים מסתדרים זע"ז והמצב נוח לכולם למה לאכוף?
הבעיה בסקרים שכל העונה למשל צריך אכיפה נוקשה- אתה יכול לקחת את הקול שלו לכל המצבים, מה שלא נכון ולא ישר. יש בעיות באכיפה ובאי אכיפה, תלוי מקרה ומקום.
ואספר לך סיפור. מעשה היה במכר שבנה בדירתו, והנה הגיע הפקח. הוציא צו הפסקת עבודה. אותו מכר בירר מי התנגד, ישב אצלו ברוח טובה והתפשר עמו, וחזר לבנות. צ'יק 'ק הגיע הפקח שוב. מה קרה? אותו שכן חזר והתלונן...
אספר לך סיפור נוסף.
חאן אל אחמר קיבל בהוראת בג"ץ צו הריסה ופינוי כידוע. כלום לא פונה ולא נהרס.
יום אחד תושבי כפר אדומים הסמוך הוציאו פרגולה. הנגדו השכנים הגזלנים תושבי חאן אל אחמר,
והמינהל האזרחי הוציא צו הריסה. כן זה אמיתי.
אז אי אפשר לאכוף רק בניה יהודית.
כל שטח שאנו לא משתלטים עליו- משתלטים עליו שונאינו.
יה"ר שנזכה להוריש את הארץ ולשבת בה בשלימות, ולגור זה עם זה באהבה ואחוה ושלום ורעות.

MACHAK

משתמש מקצוען
יש ערים שחלק ניכר מדייריהם כבר התפרעו בבניה.
וכי נאכוף את האחרונים שבונים?
אם זה מפריע למישהו אז חובה לאכוף. איך יעזור לנפגע שעוד אנשים פשעו כלפי אחרים?

אספר לך סיפור. מעשה היה במכר שבנה בדירתו, והנה הגיע הפקח. הוציא צו הפסקת עבודה. אותו מכר בירר מי התנגד, ישב אצלו ברוח טובה והתפשר עמו, וחזר לבנות. צ'יק 'ק הגיע הפקח שוב. מה קרה? אותו שכן חזר והתלונן...
לא תמיד לדבר יפה ונחמד ולשלוח פרחים עוזר כשבונים בצורה שמפריעה. זה לא יפה שהתלונן מאחורי הגב ולא אמר לו שהולך לפיקוח אבל הוא צודק שהתלונן אם מפריע לו. גם אם בונה דיבר יפה.

וזה גם בושה בגלל שיש כאלו שלא נותנים לבנות
למה אם מישהו לא רוצה שיבנו זה בושה? אולי זה מפריע לו? פוגע באיכות החיים שלו?

ליבש

משתמש צעיר
הכל לפי הענין יש לשאול דעת תורה בצורה אוביקטיבית וענינית ולא להיות אגואיסט [משני הצדדים] כי לא בנו לעולם לחשוב רק על עצמנו אלא דמיין את עצמך במצב של חברך

יוני שלום

משתמש מקצוען
פעם חשבתי שהויכוח הלא נגמר הזה אם לבנות או לא לבנות, מתחלק בין שני סוגי אנשים. בד"כ "צעירים" ו"מבוגרים".
הצעירים שאין להם דירה, חולמים על הדירה העתידית, בניין קטן, 5 דיירים (רק כי וילה זה לא מציאותי), נוף משגע, וכל החבילה, הם לא מוכנים שיבנו להם מול החלון, או להפוך את הבניין לפנימיה לזו"צ.
מאידך, המבוגרים שנאנקים חת עול הפרנסה, וכל מה שיהודי רוצה זה רק מקום להשכיב עוד ילד, מעדיפים עוד מטר מקרן שמש.
היום אני יודע שלהפך, הצעירים אומרים מה אכפת לי שיבנו, העיקר תן 50 מטר לגור, ומשלמים ע"ז... אוהו משלמים יותר נכון הבנק משלם והם עבדים נרצעים...
והמבוגרים שיש להם... שכחו את הימים הקשים.
זה לא צעירים ומבוגרים, זה מי שיש לו ומי שאין לו...
וזה עצוב!
רבותי! לפני שיש לכם טענות, נסו להיכנס לראש של השכן, תבינו שאם קניתי לפני 3 שנים בבני ברק 60 מטר = שלשה חדרים קטנה ב1400000, ואז לקחתי 1000000 ש"ח משכנתא, אין לי שום אפשרות לקנות ולמכור, אבל מה לעשות ויש לבנאדם 6 זאטוטים, והוא חייב!! אבל חייב!!! עוד חדר?
אז אתה לא חייב שזה יהיה על חשבונך, אבל אם תכנס לראש של שכנך, תגלה שהרבה פעמים יש מצב..
שימו לב:)

וייס

משתמש פעיל
אגב אי אפשר בלי כמה פנינים על היחידות והבנייה

ש. מאיזה כיוון של דלת היחידה מותקן הפעמון?
ת. מבפנים שהעוברים במדרכה יתרחקו מהדלת!

ש. למה נקרא שמהיחידת דיור?
ת. איך ידעו מהעושים בה!

ש. למהבב"ב ק"ס לא עברו לפח טמון החדש
ת. חשש למריבות על היחידות שיוקמו בהם

ילדים אתם יודעים איזה נס היה לעמ"י במדבר-הבגדים גדלו איתם
-הרב'ה אצלינו גם הבית!!!

וייס

משתמש פעיל
פעם חשבתי שהויכוח הלא נגמר הזה אם לבנות או לא לבנות, מתחלק בין שני סוגי אנשים. בד"כ "צעירים" ו"מבוגרים".
הצעירים שאין להם דירה, חולמים על הדירה העתידית, בניין קטן, 5 דיירים (רק כי וילה זה לא מציאותי), נוף משגע, וכל החבילה, הם לא מוכנים שיבנו להם מול החלון, או להפוך את הבניין לפנימיה לזו"צ.
מאידך, המבוגרים שנאנקים חת עול הפרנסה, וכל מה שיהודי רוצה זה רק מקום להשכיב עוד ילד, מעדיפים עוד מטר מקרן שמש.
היום אני יודע שלהפך, הצעירים אומרים מה אכפת לי שיבנו, העיקר תן 50 מטר לגור, ומשלמים ע"ז... אוהו משלמים יותר נכון הבנק משלם והם עבדים נרצעים...
והמבוגרים שיש להם... שכחו את הימים הקשים.
זה לא צעירים ומבוגרים, זה מי שיש לו ומי שאין לו...
וזה עצוב!
רבותי! לפני שיש לכם טענות, נסו להיכנס לראש של השכן, תבינו שאם קניתי לפני 3 שנים בבני ברק 60 מטר = שלשה חדרים קטנה ב1400000, ואז לקחתי 1000000 ש"ח משכנתא, אין לי שום אפשרות לקנות ולמכור, אבל מה לעשות ויש לבנאדם 6 זאטוטים, והוא חייב!! אבל חייב!!! עוד חדר?
אז אתה לא חייב שזה יהיה על חשבונך, אבל אם תכנס לראש של שכנך, תגלה שהרבה פעמים יש מצב..
שימו לב:)
הכל נכון עד לגבול מסוים כי גם כשאין היכן להשכיב לא תלך לגנוב ח"ו ויש דברים שהם כמעט זה ואולי אפי' יותר!
מאידך אפשר לעבור לעיר/איזור זול יותר ואפי' לחסוך
וכמובן כשזה הגיוני ובצורה אנושית אז לבריאות הבעיה מתחילה כשזה לא כך

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה