הערים החרדיות הם סמל ודוגמה או בושה וחרפה

האם אתה מעוניין שבעיר מגורים חדשה שתיבנה תהיה אכיפה בנושא תכנון ובניה או שיהיה כמו בערים בני ברק בח

• מעוניין באכיפה נוקשה

• מעוניין בחופשיות כמו בערים הקיימות

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כשקנית דירת גג שילמת יותר כי רק לה יש גישה לגג.
ובאמת בד"כ כשבונים על הגג מפצים את השכנים..
עדיין בהרבה בנינים יש גישה גם מהמדרגות.
אם הגג מוצמד לדירה בטאבו זה משהו אחד, אם לא הוא שטח משותף, הוא שייך לכל הדירים,
יש הרבה בנינים שהיו שמחים לעשות תמ״א אבל נתקעים כי יש שכן שבנה על הגג המשותף ורוצה תמורה כפולה...

חני בנני

משתמש סופר מקצוען

אוזן שומעת

משתמש פעיל
יותר מזה אני שמעתי מהר' מרמרוש שליט"א שכל אחד שבונה על גג/למטה כל שטח משותף הוא צריך לשלם לכל שכן את החלק שלו בשטח (ולהפחית מזה קצת, כי בתכלס השכן מקומה שניה אין לו אפשרות לבנות על הגג.)
והוא אמר שאין מקום למחילות כי אף אחד לא היה מוחל על 15,000 ש"ח סתם...מוחלים כי זה לא נעים להיראות סחטן!!!
והכל בגלל הגנבים הקודמים...
זה ויכוח עתיק, בק"ס עכ"פ בתחילת דרכה בבניה על הגג אף אחד לא חלם לבקש כסף מהשכנים שבונים.
ובאמת אז כל מי שבנה זה היה מחמת צר לי המקום.
אחרי כמה שנים התחילה תופעת היחידות, שבזה ישנה טענה שאם אתה בונה כדי להרויח אז גם אני רוצה להרויח את חלקי, ובזה יש מקום לטענה שהבונה צריך לשלם לכל שכן סכום, למרות שגם בזה לא הייתי מגדיר את מי שמוותר כפראייר, סו"ס הוא לא יכול לעשות עם זה כלום,
אבל שכן שצפוף לו ובונה על הגג כדי לגור והשכן מלמטה תובע ממנו כסף זה כבר גובל ברשעות (כמובן כשהכל חוקי ולא מפריע ומכער וכו וכו')

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
כשאני הולך בהרבה אזורים חילונים
יוצא לי העיניים
אבל אני מבין את הקושי שיש היום לזוגות הצעירים
מה לעשות חייבים לבנות אם לא איפה נגור

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
זה ויכוח עתיק, בק"ס עכ"פ בתחילת דרכה בבניה על הגג אף אחד לא חלם לבקש כסף מהשכנים שבונים.
אחרי כמה שנים התחילה תופעת היחידות, שבזה ישנה טענה שאם אתה בונה כדי להרויח אז גם אני רוצה להרויח את חלקי, ובזה יש מקום לטענה שהבונה צריך לשלם לכל שכן סכום, למרות שגם בזה לא הייתי מגדיר את מי שמוותר כפראייר, סו"ס הוא לא יכול לעשות עם זה כלום,
אבל שכן שצפוף לו ובונה על הגג כדי לגור והשכן מלמטה תובע ממנו כסף זה כבר גובל ברשעות (כמובן כשהכל חוקי ולא מפריע ומכער וכו וכו')
הלכתית ולהבדיל חוקית זה לא משנה מה המטרה.
ולדעתי זה בדיוק חוסר פרגון לחשוב "למה שהוא ירוויח ואני לא?"
אם השכן חייב לך כסף אז זה לא משנה למה הוא בונה
ואם אתה לפנים שורת הדין מוותר לו אז גם לא משנה למה הוא בונה.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
הלכתית ולהבדיל חוקית זה לא משנה מה המטרה.
ולדעתי זה בדיוק חוסר פרגון לחשוב "למה שהוא ירוויח ואני לא?"
אם השכן חייב לך כסף אז זה לא משנה למה הוא בונה
ואם אתה לפנים שורת הדין מוותר לו אז גם לא משנה למה הוא בונה.
זה כן משנה כי יחידות דיור מורידות מהערך של הדירה, במיוחד בבנינים שאין הרבה דירים

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
זה כן משנה כי יחידות דיור מורידות מהערך של הדירה, במיוחד בבנינים שאין הרבה דירים
מעניין אותי, אברר.
בכל מקרה, לא מכירה אנשים שמגיעים לקנות בערים המדוברות פה ונמנעים מבנין מסוים בגלל ריבוי דיירים......
כנראה שקיים.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מעניין אותי, אברר.
בכל מקרה, לא מכירה אנשים שמגיעים לקנות בערים המדוברות פה ונמנעים מבנין מסוים בגלל ריבוי דיירים......
כנראה שקיים.
אני לא מדברת על בנין של 25 דירים...
אלא על בנין עם מתחת ל12 דירים

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בגדול אנשים מפרגנים בד״כ, ולכן אני בעד חופשיות,
אבל לא כשזה מגיע להפסד כספי של השני (כיעור של הבנין גם נחשב ואפשר לעשות הרחבות יפות)

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
שימו לב שפעמים רבות אנחנו וגם אני קשה לנו השינויים
התרגלנו לנוף מסויים, פתאום בונים מגדל מרחוק... זה מפריע
פתאום מישהו פותח בית עסק זה מפריע (מכולת)

אבל כשאנחנו מגיעים לגור במקום שכל החסרונות קיימים, פתאום זה לא מפריע לנו.
למה? כי אין לנו את ההרגל שהתרגלנו לנוחות מסויימת. לא באים עם ציפייה
ולכן אלו שכותבים נגד אבל גרים ביחידות איך הם עושים את זה ? כי הם השלימו עם זה!

כנ"ל בהחשכה ובעוד

ושלא יהיה ברור אני גם נגד בניה חזירית, של השתוללות ובעבור הון עצמי
אתה רוצה לעצמך אני מפרגן לך!! כמה שאתה רוצה כי אנחנו אנושיים ורוצים יחסי שכנים טובים
אבל סתם לעשות כסף ואולי אפילו לעבור דירה?

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
בגדול אנשים מפרגנים בד״כ, ולכן אני בעד חופשיות,
אבל לא כשזה מגיע להפסד כספי של השני (כיעור של הבנין גם נחשב ואפשר לעשות הרחבות יפות)
אחד שבא לגור בעיר חרדי הוא יודע שעיר חרדי זה "כיעור של בנין"
אני לא יקרא לזה כיעור אבל בהחלט לא יפה

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
הייתי עושה סקר נוסף וככה קצת מוציא את האמת לאור:(

מה הכי חשוב לך שלפי זה תלך לגור בעיר מגורים
לפי סדר רשימה שכל אחד יבחר

יופי של העיר
יופי של כל בניין
אוכלוסיית העיר
חוק וסדר
חניות לרכבים
ישיבות
רבנים ותלמידי כחמים
מחיר זול של דירות ושכירות
נוף
אויר
תחבורה פרטית וציבורית וכבישי גישה
אנשים שומרי תורה ומצוות
אנשים כמוני

שום דבר לא אכפת לי העיקר קורת גג

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
הייתי עושה סקר נוסף וככה קצת מוציא את האמת לאור:(

מה הכי חשוב לך שלפי זה תלך לגור בעיר מגורים
לפי סדר רשימה שכל אחד יבחר

יופי של העיר
יופי של כל בניין
אוכלוסיית העיר
חוק וסדר
חניות לרכבים
ישיבות
רבנים ותלמידי כחמים
מחיר זול של דירות ושכירות
נוף
אויר
תחבורה פרטית וציבורית וכבישי גישה
אנשים שומרי תורה ומצוות
אנשים כמוני

שום דבר לא אכפת לי העיקר קורת גג

דוּבי

משתמש מקצוען
הר' הנ"ל שהוא כיום מומחה לדבר וכל הדיינים הכי גדולים מתייעצים איתו, והוא הראה לי זאת בפירוש בהלכה שאין בזה שום הנחות, ומי שסובר שלא צריך, הוא אמר שהוא מוזמן להתווכח איתו, אדרבה אם יש מישהו אני ישמח, כי כל הרבנים שהתירו לצורך עצמי ולא ליחידות וכדו' אף אחד לא הסכים להתיר אחרי ששמע את טענות הר' מרמרוש ...
(אגב אני זה שרציתי לבנות על הגג.)
נ.ב. לצערנו בנושא של גזל ובפרט בבניה רואים בחוש כמה נופלים בזה, גם אנשים שחשבנו שהם יר"ש ומקפידים על קלה כבחמורה, בנושא של בניה וכל אלו פתאום יש להם קולות מכאן ועד אפריקה ומוכנים לחזור 10 פעמים בגלגול רק לא לשלם את מה שהם חייבים בדין!! (זה לא לפנים משורת הדין, זה הדין.)

לאלה

משתמש על
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
נזק כלכלי הוא לא הנזק היחיד שנגרם מבניה לשכנים.
והוא כולל עוגמת נפש מהרעש הלא הגיוני והמתמשך כי למה לשלם אלף שקל יותר לקידוח יהלום, הבונים הכבודים שסיכמו על כך מראש עם השכנים לא גרים בדירה לזמן השיפוצים.
הוא כולל נזילות לא ברורות כתוצאה מעבודה ערבית חאפרית.
הוא כולל הוספת דיירים לבניין (- במקרה של יח"ד )וממילא כמויות הרעש והלכלוך עולים. והתשלום לוועד הבית זה עוד סאגה.
הוא כולל הרס של המרפסת שהשכנים בנו מעליה.
הוא כולל שהיה של שבחי"ם בבניין בשעות הבוקר שגם ככה הכל ריק. וערבים מסתובבים עם כלי משחית עם ילדים שהולכים וחוזרים מבית הספר.
הוא כולל כיעור פני העיר מערים יפות וחדשות לסג'עיות שמתפתחות פה מתחת לאף.
אם מישהו חושש משואה חלילה, אל דאגה - מקומות הבניה ההזויים יספקו טיל של מקום מסתור.
והשכנים שלי בנו, וקיבלו ממני אישור וחיוך. אל דאגה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה