כשקנית דירת גג שילמת יותר כי רק לה יש גישה לגג.בניתם על גג משותף? הוא שוה איזה 300 אלף מן הסתם? למה הדיירים צריכים לתת לכם אותו במתנה?
ובאמת בד"כ כשבונים על הגג מפצים את השכנים..
כשקנית דירת גג שילמת יותר כי רק לה יש גישה לגג.בניתם על גג משותף? הוא שוה איזה 300 אלף מן הסתם? למה הדיירים צריכים לתת לכם אותו במתנה?
עדיין בהרבה בנינים יש גישה גם מהמדרגות.כשקנית דירת גג שילמת יותר כי רק לה יש גישה לגג.
ובאמת בד"כ כשבונים על הגג מפצים את השכנים..
נזק של 100 אלף ש"ח לדירה
זה ויכוח עתיק, בק"ס עכ"פ בתחילת דרכה בבניה על הגג אף אחד לא חלם לבקש כסף מהשכנים שבונים.יותר מזה אני שמעתי מהר' מרמרוש שליט"א שכל אחד שבונה על גג/למטה כל שטח משותף הוא צריך לשלם לכל שכן את החלק שלו בשטח (ולהפחית מזה קצת, כי בתכלס השכן מקומה שניה אין לו אפשרות לבנות על הגג.)
והוא אמר שאין מקום למחילות כי אף אחד לא היה מוחל על 15,000 ש"ח סתם...מוחלים כי זה לא נעים להיראות סחטן!!!
והכל בגלל הגנבים הקודמים...
אם הבנין הוא לא של 30 דיירים יכול להשאר לו שטח יפה מאד.הוא לא יכול לעשות עם זה כלום
מי אמר?ה לא הייתי מגדיר את מי שמוותר כפראייר, סו"ס הוא לא יכול לעשות עם זה כלום,
הלכתית ולהבדיל חוקית זה לא משנה מה המטרה.זה ויכוח עתיק, בק"ס עכ"פ בתחילת דרכה בבניה על הגג אף אחד לא חלם לבקש כסף מהשכנים שבונים.
ובאמת אז כל מי שבנה זה היה מחמת צר לי המקום.
אחרי כמה שנים התחילה תופעת היחידות, שבזה ישנה טענה שאם אתה בונה כדי להרויח אז גם אני רוצה להרויח את חלקי, ובזה יש מקום לטענה שהבונה צריך לשלם לכל שכן סכום, למרות שגם בזה לא הייתי מגדיר את מי שמוותר כפראייר, סו"ס הוא לא יכול לעשות עם זה כלום,
אבל שכן שצפוף לו ובונה על הגג כדי לגור והשכן מלמטה תובע ממנו כסף זה כבר גובל ברשעות (כמובן כשהכל חוקי ולא מפריע ומכער וכו וכו')
זה כן משנה כי יחידות דיור מורידות מהערך של הדירה, במיוחד בבנינים שאין הרבה דיריםהלכתית ולהבדיל חוקית זה לא משנה מה המטרה.
ולדעתי זה בדיוק חוסר פרגון לחשוב "למה שהוא ירוויח ואני לא?"
אם השכן חייב לך כסף אז זה לא משנה למה הוא בונה
ואם אתה לפנים שורת הדין מוותר לו אז גם לא משנה למה הוא בונה.
מעניין אותי, אברר.זה כן משנה כי יחידות דיור מורידות מהערך של הדירה, במיוחד בבנינים שאין הרבה דירים
אני לא מדברת על בנין של 25 דירים...מעניין אותי, אברר.
בכל מקרה, לא מכירה אנשים שמגיעים לקנות בערים המדוברות פה ונמנעים מבנין מסוים בגלל ריבוי דיירים......
כנראה שקיים.
אחד שבא לגור בעיר חרדי הוא יודע שעיר חרדי זה "כיעור של בנין"בגדול אנשים מפרגנים בד״כ, ולכן אני בעד חופשיות,
אבל לא כשזה מגיע להפסד כספי של השני (כיעור של הבנין גם נחשב ואפשר לעשות הרחבות יפות)
חבל מאוד,אחד שבא לגור בעיר חרדי הוא יודע שעיר חרדי זה "כיעור של בנין"
הייתי עושה סקר נוסף וככה קצת מוציא את האמת לאור
מה הכי חשוב לך שלפי זה תלך לגור בעיר מגורים
לפי סדר רשימה שכל אחד יבחר
יופי של העיר
יופי של כל בניין
אוכלוסיית העיר
חוק וסדר
חניות לרכבים
ישיבות
רבנים ותלמידי כחמים
מחיר זול של דירות ושכירות
נוף
אויר
תחבורה פרטית וציבורית וכבישי גישה
אנשים שומרי תורה ומצוות
אנשים כמוני
שום דבר לא אכפת לי העיקר קורת גג
הר' הנ"ל שהוא כיום מומחה לדבר וכל הדיינים הכי גדולים מתייעצים איתו, והוא הראה לי זאת בפירוש בהלכה שאין בזה שום הנחות, ומי שסובר שלא צריך, הוא אמר שהוא מוזמן להתווכח איתו, אדרבה אם יש מישהו אני ישמח, כי כל הרבנים שהתירו לצורך עצמי ולא ליחידות וכדו' אף אחד לא הסכים להתיר אחרי ששמע את טענות הר' מרמרוש ...זה ויכוח עתיק, בק"ס עכ"פ בתחילת דרכה בבניה על הגג אף אחד לא חלם לבקש כסף מהשכנים שבונים.
ובאמת אז כל מי שבנה זה היה מחמת צר לי המקום.
אחרי כמה שנים התחילה תופעת היחידות, שבזה ישנה טענה שאם אתה בונה כדי להרויח אז גם אני רוצה להרויח את חלקי, ובזה יש מקום לטענה שהבונה צריך לשלם לכל שכן סכום, למרות שגם בזה לא הייתי מגדיר את מי שמוותר כפראייר, סו"ס הוא לא יכול לעשות עם זה כלום,
אבל שכן שצפוף לו ובונה על הגג כדי לגור והשכן מלמטה תובע ממנו כסף זה כבר גובל ברשעות (כמובן כשהכל חוקי ולא מפריע ומכער וכו וכו')
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: