זה וודאי שיש בציבור ניצול מוחלט של אנשים כלפי שכניהם (לא כולם - ואולי גם לא רוב - אבל יש!!!)
בענין ההרחבות וכו', ואסביר:
שהרי אתה שכן חביב לא תלשין כי.... וא"כ אתה חייב לשתוק,- ובפעם הבאה זה הפוך - כי אתה חייב לי - וככה זה מתנהל כבר שנים ואין חדש תחת השמש, אף אחד לא יוציא כביסה מלוכלכת החוצה ולא ילשין ולא כלום- אבל, וכמו שהרבה מויזניץ שליט"א (כמדומני!)אמר - אל תנצל את היידישקייט - שהיידישקייט תנצל אותך...
כלו': אם יש גבולות - ויש- על זה אין חולק, השאלה היא אייפה הם קיימים, ובכל קהילה וכל מערכת שכנות זה שונה, אבל אל תפנה לחבירך\שכנך\קרובך בשם היידישקייט "עשה לי כך וכך" וכדו' כשזה מפריע בוודאות ועובר אי אילו גבולות, אי אפשר לומר שכל ההרחבות והבניות וכו' הם בסדר גמור כי כולם אישרו והסכמיו וכו', הרי אם נעבור על כל ההרחבות והשיפוצים במגזר החרדי אחד - אחד ונבדוק כמה מתוכם מפריעים\הפריעו או מזיקים\הזיקו לשכנים...
כמובן שיש נתח נכבד בציבור שלא יתלוננו ויאשרו וכו וכוח' אע"פ שזה לא הכי נח להם - וכל א' מסיבותיו שלו, אשרי חלקו...
אבל אותם אילו שלא באמת "אישרו בלב שמח" ובנפש חפיצה אלא במין כפיה אפי' של ניצול היידישקייט שנעשה כלפיהם ע"י אותם המאושרים שיושבים במרפסת שהרחיבו על חשבון טיפת השמש האחרונה שהיתה חודרת פעם לתוך מטבח השכנים - והיום כבר לא, ואותם מאושרים אפי' לא ירגישו שום הרגשה רעה - כלל וכלל לא - שהרי "הם הסכימו בלב שלם"... והיה פרחים... ושוקולדים... ולמטה- דמעות!! - על החוסר אונים - שהרי מה יגידו והיינו חייבים!!!....
חבל.
וע"ז התריעו כל גדולי ישראל כבר שנים ואין אני הקטן בא לחדש כלום אלא להזכיר\להבהיר\לחדד...
על תעשה את התורה קרדום לחפור בה מעל המרפסת של השכנים...