הערים החרדיות הם סמל ודוגמה או בושה וחרפה

האם אתה מעוניין שבעיר מגורים חדשה שתיבנה תהיה אכיפה בנושא תכנון ובניה או שיהיה כמו בערים בני ברק בח

• מעוניין באכיפה נוקשה

• מעוניין בחופשיות כמו בערים הקיימות

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

יוני שלום

משתמש מקצוען
לא תלך לגנוב ח"ו
אני דיברתי על מי שמסרב כמובן שאין שום היתר לבנות ללא רשות
אפשר לעבור לעיר/איזור זול יותר ואפי' לחסוך
ברוב המקרים א"א לעבור לעיר אחרת!!
כמעט א"א להתווכח ע"ז בפורום וגם כ"א רואה את הדברים הנחוצים לו בצורה אחרת האחד לא מסוגל פחות אור והאחר רעש וכו' וכו'
כוונתי היא רק לעורר את לב המעיין היום אתה כאן ומחר אתה שם
אגב, נידון דומה אבל הפוך בעניין החתונות, החתנים והכלות אומרים אירוע של פעם בחיים,
וההורים חושבים הרבה פעמים בשקט, איך עוברים את זה בלי אירוע שיגמור את החיים.
כל אחד רואה את זה מהמקום שלו ולא מסוגל להביט החוצה...

ליבש

משתמש צעיר
כמו ההתחיבויות הכספיות במגזר האשכנזי שיש את ההורים ויש את הזוגות שלא רואים קדימה שבסוף גם הם הצטרכו להתחייב סכומים אגדיים

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
יש ערים שחלק ניכר מדייריהם כבר התפרעו בבניה.
וכי נאכוף את האחרונים שבונים?

אם זה מפריע למישהו אז חובה לאכוף. איך יעזור לנפגע שעוד אנשים פשעו כלפי אחרים?
אכן.
דרך כבושה היא? ליסטים כבשוה!

רבותי! לפני שיש לכם טענות, נסו להיכנס לראש של השכן, תבינו שאם קניתי לפני 3 שנים בבני ברק 60 מטר = שלשה חדרים קטנה ב1400000, ואז לקחתי 1000000 ש"ח משכנתא, אין לי שום אפשרות לקנות ולמכור, אבל מה לעשות ויש לבנאדם 6 זאטוטים, והוא חייב!! אבל חייב!!! עוד חדר?
אכן, הוא חייב עוד חדר, והשכן חותם לו, ואז כדי לממן את המשכנתא הוא לא בונה עוד חדר, הוא בונה עוד שלושה -חדר לו ושניים ליחידת דיור. הבניה כבר משיקה לחלון שכנו כדי היזק ראייה ממשי, הסתרת אוויר ואור רב ופגיעה בפרטיות, הבניין מתכער, לחץ המים בבניין נפגע ופוגע ישירות בשכנים, והקבלן הרס על הדרך, בטעות , את דודי השמש ושבר מדרגות. אבל האיש שלנו כבר חסר כסף לשלם על תיקון, הרי כל הונו משועבד לבנק והוא טרם ראה רווחים מהיחידה, וכן הלאה וכן הלאה.

MACHAK

משתמש מקצוען
רבותי! לפני שיש לכם טענות, נסו להיכנס לראש של השכן, תבינו שאם קניתי לפני 3 שנים בבני ברק 60 מטר = שלשה חדרים קטנה ב1400000, ואז לקחתי 1000000 ש"ח משכנתא, אין לי שום אפשרות לקנות ולמכור, אבל מה לעשות ויש לבנאדם 6 זאטוטים, והוא חייב!! אבל חייב!!! עוד חדר?
כולם מבינים את מי שחייב!!!! עוד חדר.
אבל גם הם קנו דירה בXXXXXX ומתאמצים לשלם אותה!
והולך השכן, ובשביל החדר שלו פוגע בדירה שלהם גם בהפחתת ערכה וגם באיכות חייהם.
איך אפשר לסנגר על דבר כזה????
זה פשע ועוול!
בגלל כאלו חשבונות של: 'לי קשה לקנות דירה מתאימה, ובניה זה רווח גדול, שהשכנים יטו שכם ויסבלו' מתרחשת תופעה של אלפי נפגעים שלא יכולים לעזור לעצמם לבל חס וחלילה יחשבו צרי עין או 'מויסרים' ל"ע.

נערך לאחרונה ב:

ניק 9970

משתמש פעיל
אם זה מפריע למישהו אז חובה לאכוף. איך יעזור לנפגע שעוד אנשים פשעו כלפי אחרים?

לא תמיד לדבר יפה ונחמד ולשלוח פרחים עוזר כשבונים בצורה שמפריעה. זה לא יפה שהתלונן מאחורי הגב ולא אמר לו שהולך לפיקוח אבל הוא צודק שהתלונן אם מפריע לו. גם אם בונה דיבר יפה.
מבין את דעתך אבל חולק עליך לגמרי.
הגע עצמך, ארבע שכנים בקומה, שלושה הרחיבו את דירתם וזה בסדר, אבל הרביעי לא יוכל להרחיב, כי "איך יעזור לנפגע שעוד אנשים פשעו כלפי אחרים". זה אבסורד.
וזה בעיקר התוכן של הגנה מן הצדק "אכיפה בררנית". אפי' בית המשפט לא יאכוף רק את הרביעי. כך שאפי' לשיטתך שצריך אכיפה נוקשה- במקרה זה הנוקשים אינם אוכפים.
ולגבי שליחת פרחים וכדו'. מדובר בשכן שישב עם שכינו והגיע עמו להסדר שהכל טוב וישר. וכי כשהשכנים מאשרים לבנות וכשהשכן בונה הם מתלוננים עליו מאחורי גבו גם תגיב ככה?
והרי זה ממש הסיפור. שכן שהגיע להסכם עם שכנו ברוח טובה ובהידברות והוא בכל זאת מתלונן.
"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות".

MACHAK

משתמש מקצוען
ברוב המקרים א"א לעבור לעיר אחרת!!
זאת אומרת שהוא לא מוכן להתפשר בשביל עוד חדר, אבל השכן שיתפשר ויוותר.

הגע עצמך, ארבע שכנים בקומה, שלושה הרחיבו את דירתם וזה בסדר, אבל הרביעי לא יוכל להרחיב, כי "איך יעזור לנפגע שעוד אנשים פשעו כלפי אחרים". זה אבסורד.
וזה בעיקר התוכן של הגנה מן הצדק "אכיפה בררנית". אפי' בית המשפט לא יאכוף רק את הרביעי. כך שאפי' לשיטתך שצריך אכיפה נוקשה- במקרה זה הנוקשים אינם אוכפים.

מובן לחלוטין שהרביעי לא ירצה אכיפה. אבל מובן ביותר שהנפגע מהבניה של הרביעי יתנגד ויפעיל את גורמי האכיפה למען לא תיפגע דירתו. הוא לא חייב או יכול לעשות כן לדירות שכניו שנפגעו לפניו. הוא לא יישב בשקט כשפוגעים בו כי לא אכפו אחרים לפני כן.

לגבי שליחת פרחים וכדו'. מדובר בשכן שישב עם שכינו והגיע עמו להסדר שהכל טוב וישר. וכי כשהשכנים מאשרים לבנות וכשהשכן בונה הם מתלוננים עליו מאחורי גבו גם תגיב ככה?
והרי זה ממש הסיפור. שכן שהגיע להסכם עם שכנו ברוח טובה ובהידברות והוא בכל זאת מתלונן.
הסכמתי שתלונה מאחורי הגב היא לא ראויה בטח לא אחרי שאישרו בע"פ. רק הוספתי שדיבורים יפים ופרחים הם לא סיבה לא להתנגד.
רק לגבי אישור בעל פה, כבר ראיתי כאלה שהתחילו בניה במאות אלפי שקלים על סמך אישור בעלפה שלמפרע התברר שזו היתה שתיקה של השכנים לשמועה שבונים ולא אישור ברור.

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
בא' האשכולות הסמוכים טענו (ובצדק רב!!!)
שהעלמת עין של העיריות
(והפשע לטענת רבים וטובים כאן, כרגע הם בחזקת הרוב.
ולפי התגובות יוצא שהם רוב מוחץ - אלו שבעד הרחבות ונגד הוספת יחידת דיור)
והרשלנות הזו שלהם היא היא שחוסמת וחונקת את התפתחות החרדים בפירפריה,
כי לפעמים ממש אבל ממש אין ברירה כמו שכתבו כאן - ואז מוכרים את הדירה ועוברים לדירה נאה וענקית בעיר עם קהילה חרדית גדולה מאוד ואיכותית וכו'
אבל כשאפשר לבנות עוד חדר ועוד קומה ועוד חצר ועוד מרפסת... זה לא קורה.
ואגב, סתם לחידוד - ע"פ התקנות החוקיות מותר לעירייה לאשר תוספות וחדרים וכו' וכו'
אבל בשום אופן אין מצב לאשר עוד כניסה (עוד דלת נוספת) ל'יחידת דיור' = משפחה נוספת בבניין.
ועל זה נראה שהרוב כאן מסכימים.
דייר שקנה דירה בבניין קנה זכות לדירה אחת. שיוסיף וירחיב וכו' וכו' במידה ובמשורה ובהסמכת כולם
אבל מה הקשר להוסיף עוד דיירים ("הוספת דיורין" בלשון ההלכה)?!

סתם פוילישער

משתמש מקצוען
זה וודאי שיש בציבור ניצול מוחלט של אנשים כלפי שכניהם (לא כולם - ואולי גם לא רוב - אבל יש!!!)
בענין ההרחבות וכו', ואסביר:
שהרי אתה שכן חביב לא תלשין כי.... וא"כ אתה חייב לשתוק,- ובפעם הבאה זה הפוך - כי אתה חייב לי - וככה זה מתנהל כבר שנים ואין חדש תחת השמש, אף אחד לא יוציא כביסה מלוכלכת החוצה ולא ילשין ולא כלום- אבל, וכמו שהרבה מויזניץ שליט"א (כמדומני!)אמר - אל תנצל את היידישקייט - שהיידישקייט תנצל אותך...
כלו':
אם יש גבולות - ויש- על זה אין חולק, השאלה היא אייפה הם קיימים, ובכל קהילה וכל מערכת שכנות זה שונה, אבל אל תפנה לחבירך\שכנך\קרובך בשם היידישקייט "עשה לי כך וכך" וכדו' כשזה מפריע בוודאות ועובר אי אילו גבולות, אי אפשר לומר שכל ההרחבות והבניות וכו' הם בסדר גמור כי כולם אישרו והסכמיו וכו', הרי אם נעבור על כל ההרחבות והשיפוצים במגזר החרדי אחד - אחד ונבדוק כמה מתוכם מפריעים\הפריעו או מזיקים\הזיקו לשכנים...
כמובן שיש נתח נכבד בציבור שלא יתלוננו ויאשרו וכו וכוח' אע"פ שזה לא הכי נח להם - וכל א' מסיבותיו שלו, אשרי חלקו...
אבל אותם אילו שלא באמת "אישרו בלב שמח" ובנפש חפיצה אלא במין כפיה אפי' של ניצול היידישקייט שנעשה כלפיהם ע"י אותם המאושרים שיושבים במרפסת שהרחיבו על חשבון טיפת השמש האחרונה שהיתה חודרת פעם לתוך מטבח השכנים - והיום כבר לא, ואותם מאושרים אפי' לא ירגישו שום הרגשה רעה - כלל וכלל לא - שהרי "הם הסכימו בלב שלם"... והיה פרחים... ושוקולדים... ולמטה- דמעות!! - על החוסר אונים - שהרי מה יגידו והיינו חייבים!!!....
חבל.
וע"ז התריעו כל גדולי ישראל כבר שנים ואין אני הקטן בא לחדש כלום אלא להזכיר\להבהיר\לחדד...
על תעשה את התורה קרדום לחפור בה מעל המרפסת של השכנים...

ביני עמודי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
קרה לנו סיפור יותר מעצבן,
השכן ביקש לבנות על הגג (הוא לא סיפר שהוא הולך לבנות 3 יחידות..)
פירגנו לו כי יש הרבה ילדים בבית,
אחרי זה התברר ששכנים אחרים קיבלו סכום של כ15k, ואנחנו שהיינו נחמדים ופירגנו קיבלנו משלוח מנות מכובד בפורים....
עדיין ניתן לתבוע את התשלום, עפ"י הוראת הגר"צ ברוורמן שליט"א (קונטרס מפנקס בית הדין חלק א).
זה מעצבן מאד.
אבל אם הסכמתם, למה שישלם?
לגבי היחידות אתם יכולים להתנגד, הוא לא אמר לכם קודם, לא לזה הסכמתם.
גם אחרי ההסכמה לבנות, ניתן לתבוע את התשלום עבור הגג שהוא שטח ששייך לכל דיירי הבנין ואין שום סיבה בעולם למחול על זה.
נכון
בשביל השלום שוה לשלם אבל מעצבן לראות שיצאת סתם פריאר...
הוא הציג את זה כאילו הם רוצים להרחיב לעצמם לא יחידות, ואנחנו פירגנו....
אין הבדל אם הוא בונה לעצמו או יחידת דיור, חלק מהגג הוא שלכם, למרות שאין לכם שום גישה אליו, ואתם זכאים לקבל עבורו תשלום מלא.
ייתכן בהחלט שזה מוגדר כמחילה בטעות, ואם כן אתם יכולים לדרוש גם אחרי 20 שנה (רק שלדרוש לא אומר שתקבלו).
אמת!
אחרי כמה שנים התחילה תופעת היחידות, שבזה ישנה טענה שאם אתה בונה כדי להרויח אז גם אני רוצה להרויח את חלקי, ובזה יש מקום לטענה שהבונה צריך לשלם לכל שכן סכום, למרות שגם בזה לא הייתי מגדיר את מי שמוותר כפראייר, סו"ס הוא לא יכול לעשות עם זה כלום,
אבל שכן שצפוף לו ובונה על הגג כדי לגור והשכן מלמטה תובע ממנו כסף זה כבר גובל ברשעות (כמובן כשהכל חוקי ולא מפריע ומכער וכו וכו')
זה שהוא לא יכול לעשות עם זה כלום, לא אומר שאני יכול לגנוב את זה ממנו, ומי שמוותר על כזה דבר, הוא בהחלט פראייר!
כמו כן, אין הבדל אם השכן בונה על הגג כי צפוף לו או שהוא בונה יחידה, כי גם אם צפוף לו, הוא לא יכול להכנס לבית שלי ולהתחיל לבנות שם חדר, אותו הדבר גם בגג, כל זמן שהוא לא שילם על הגג לכל השכנים השותפים, זה כמו שהוא בונה בסלון שלי. אין שום קשר בין תביעת כסף על שטח שהוא שלי לבין רשעות.
מי אמר?
מי חלם על תמ״א 38 לפני 15 שנה?
יש גישה גם מהחדר מדרגות, אולי אפשר למכור את השטח הזה?
גם אם אי אפשר למכור את השטח, עדיין זה לא מצדיק את גניבת השטח, השטח הוא שלי ואני יכול לדרוש עליו תשלום.
הלכתית ולהבדיל חוקית זה לא משנה מה המטרה.
ולדעתי זה בדיוק חוסר פרגון לחשוב "למה שהוא ירוויח ואני לא?"
אם השכן חייב לך כסף אז זה לא משנה למה הוא בונה
ואם אתה לפנים שורת הדין מוותר לו אז גם לא משנה למה הוא בונה.
אכן!

משתדלים

משתמש פעיל
מי שלדוגמא בא לחפש דירה לשכירות בבני ברק וקצת מסייר בין האפשרויות מקבל תשובה חותכת לטעות הקטסטרופלית שמתרחשת כאן במשך עשרות שנים.

בעיה קשה של ראיה קצרת טווח, אין תכנית רחבת היקף לגבי איך דברים צריכים לקרות אלא חלטורות מכל הכיוונים ואיש הישר בעיניו יעשה.

עצוב מאד כי המצב אבוד.
הפתרון היחיד זו התחדשות עירונית ברמת רחובות/אזורים שלמים, אך כמובן שמדובר בפתרון מורכב מאד וארוך.

לפחות שערים/שכונות חדשות חרדיות ילמדו ממה שכשל.

רבים מצפים ממי שאחראי על התכנון במדינת ישראל כמו למשל הוועדות המחוזיות ומשרד הפנים להתערב ביד קשה בניהול של ערים חרדיות חדשות ולא לאפשר הפקרות בשום צורה, אלמלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו.

צריך להפקיע כמה שיותר סמכויות מרשויות מקומיות מהסוג הזה, הם פשוט לא מסוגלים לנהל את זה נכון.

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
הערים החרדיות הן בושה!!! כלומר מכירה את ב"ב, האמת שאני כל הזמן מנסה להכיר אותה מחדש
כי כל הזמן היא משתנה ונמתחת כמו מסטיק לעוס לכל מיני כיוונים.
הבניינים איבדו מזמן את צורתם המקורית וכמעט שאין בנין שלא הרחיב עד קצה גבולת היכולת והסיבולת
ועל ההרחבה מוסיפים גם רלסים כדי שתהיה הרחבה מהודרת!
שמעתי משכן שהרחיב שאחד הא"בדים בעיר אמר לו שבב"ב אפשר לבנות מה שרוצים!
אכן אבד לנו אב"ד, במציאות שהרבנים מגבים את עברייני הבניה אין לי מה להוסיף.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
הערים החרדיות הן בושה!!! כלומר מכירה את ב"ב, האמת שאני כל הזמן מנסה להכיר אותה מחדש
הבניינים איבדו מזמן את צורתם המקורית וכמעט שאין בנין שלא הרחיב עד קצה גבולת היכולת והסיבולת
נראה לי שבאמת היום כבר לא הוגן לאסור בבני ברק, אחרי שכל האזורים החרדים שלה נראים כמו...

ליבש

משתמש צעיר
אם הרבנים מגבים אותם אז ברור שאינם עבריינים![רק השאלה האם באמת הם מגבים את כולם]

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
אם הרבנים מגבים אותם אז ברור שאינם עבריינים![רק השאלה האם באמת הם מגבים את כולם]

יש רבנים שממש בודקים אם לא יהיה היזק לשכנים
ממש לא מגבים ולא מאשרים בניה פרועה שכזו.

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
אני חייב להגיד שוב שאני פשוט עפר לרגליהם של 90 אחוז מהתושבים החרדים
שהאחדות שלהם הם למעלה מהכל
וכששכן מבקש חתימה אם יוכל לבנות הם נותנים ללא תנאים וללא בקשות מיותרים
מי כעמך ישראל

קבצים מצורפים

• אחדות.jpg
    אחדות.jpg
    KB 55.6 · צפיות: 42

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה