הערים החרדיות הם סמל ודוגמה או בושה וחרפה

האם אתה מעוניין שבעיר מגורים חדשה שתיבנה תהיה אכיפה בנושא תכנון ובניה או שיהיה כמו בערים בני ברק בח

• מעוניין באכיפה נוקשה

• מעוניין בחופשיות כמו בערים הקיימות

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
נאום מי שגרה במרכז או בפריפריה ?
לא הבנתי למי את דואגת יותר
בשפלה ;)
דואגת רק למחירי הדירות,
ולזוצי"ם שגרים במרתפים מתחת לגובה המדרכה, בשם המגורים במרכז.

MACHAK

משתמש מקצוען
מירה שהרבה יסכימו
אבל יש גם שכנים שלא נותנים לבנות בלי סיבות אמתיות
אין דבר כזה בלי סיבות אמיתיות.
כבר כתבו פה שמי שרוצה בנין יפה זו לא סיבה אמיתית. ובעייני הרבה זו כן סיבה. (בעיני, סיבה מאד מוצדקת)
הבנין הוא משותף וכל שינוי צריך להילקח ע"י כל השותפים בו. גם אם לא מבינים לעומק את המניעים שלהם.
אפשר לבקש, להציע תמורה, אבל בשום אופן לא להפעיל לחץ וטרור.
כמו שיש זכות לחתום יש גם זכות להתנגד וגם זכות לממש את זכות ההתנגדות. אסור לקחת אותה מהשכנים.

MACHAK

משתמש מקצוען
נוי העיר הוא מושג שמופיע בהלכה
אני מניחה שגם בזה יש מקום לדיון.
יש הבדל בין שינויים 'נורמליים' שהם לא יפים ונסבלים לעומת מרפסת מעל דלת של שכן או בניה במקום שכשפותחים חלון רואים רק איטום של הגג החדש. או בינינים שהפכו לגוש לא מזוהה של חצאי מרפסות שנבנו בסיבוב כדי להשיג חזית לשכנים מהעורף.
אין צורך בעוד פרוט צאו לסיבוב בעיר כזו ותראו שיש הרבה מה לדון על יופי העיר.
לא יכול להיות שצריך לשאת כל גחמה של שכן כי מותרים על יופי העיר. גם לזה יש גבול.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
קרה לנו סיפור יותר מעצבן,
השכן ביקש לבנות על הגג (הוא לא סיפר שהוא הולך לבנות 3 יחידות..)
פירגנו לו כי יש הרבה ילדים בבית,
אחרי זה התברר ששכנים אחרים קיבלו סכום של כ15k, ואנחנו שהיינו נחמדים ופירגנו קיבלנו משלוח מנות מכובד בפורים....

MACHAK

משתמש מקצוען
אחרי זה התברר ששכנים אחרים קיבלו סכום של כ15k, ואנחנו שהיינו נחמדים ופירגנו קיבלנו משלוח מנות מכובד בפורים....

זה מעצבן מאד.
אבל אם הסכמתם, למה שישלם?
לגבי היחידות אתם יכולים להתנגד, הוא לא אמר לכם קודם, לא לזה הסכמתם.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
זה מעצבן מאד.
אבל אם הסכמתם, למה שישלם?
לגבי היחידות אתם יכולים להתנגד, הוא לא אמר לכם קודם, לא לזה הסכמתם.
נכון
בשביל השלום שוה לשלם אבל מעצבן לראות שיצאת סתם פריאר...
הוא הציג את זה כאילו הם רוצים להרחיב לעצמם לא יחידות, ואנחנו פירגנו....

MACHAK

משתמש מקצוען
נכון
בשביל השלום שוה לשלם אבל מעצבן לראות שיצאת סתם פריאר...
הוא הציג את זה כאילו הם רוצים להרחיב לעצמם לא יחידות, ואנחנו פירגנו....
זה באמת לא יפה מצידו והוא הונה אתכם.
אתם עדיין יכולים להתנגד כי ההסכמה שלכם היא לא יחידות.

הגבתי לסיפור שלכם כי ניסיתי להגיד כמה פעמים באשכול:
שכנים, שימו לב, לא תמיד הסכמה לבניה היא טוב לב והתחשבות כי זה פוגע בשכנים אחרים שזה מפריע להם. כדי להסכים צריך לשאול את כל השכנים אם ההסכמה שלכם לא פוגעת בהם.
במקרה הזה השכנים שהסכמתם לבניה שלהם פוגעים בכם בתוספת דיירים וזה לא ראוי.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
זה באמת לא יפה מצידו והוא הונה אתכם.
אתם עדיין יכולים להתנגד כי ההסכמה שלכם היא לא יחידות.

הגבתי לסיפור שלכם כי ניסיתי להגיד כמה פעמים באשכול:
שכנים, שימו לב, לא תמיד הסכמה לבניה היא טוב לב והתחשבות כי זה פוגע בשכנים אחרים שזה מפריע להם. כדי להסכים צריך לשאול את כל השכנים אם ההסכמה שלכם לא פוגעת בהם.
במקרה הזה השכנים שהסכמתם לבניה שלהם פוגעים בכם בתוספת דיירים וזה לא ראוי.
כל מילה!

חרש עץ

מטבחים ונגרות יוקרה, מפעל cnc חדשני, עבודה עברית.
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
2 סיפורים:
1. יש לי דירה להשקעה בעיר חרדית, השכן מלמעלה חסם לחלוטין את אחד מכיווני האויר של הדירה ובינתיים מכר את הדירה שלו כך שהקונה גם לא אשם ואין עם מי לריב. אני בטוח שאותו שכן צדיק בחיים לא גנב סוכריה מהמכולת, אבל נזק של 100 אלף ש"ח לדירה של השכן מי שלא בסדר זה השכן שלא מאפשר לו להתרחב כדי למכור את הדירה.
(במקרה שלי קניתי את הדירה אחרי הסיפור הזה, במחיר זול במיוחד עקב הסיפור כך שלי אישית אין טענות, אבל העוול כלפי אלו שמכרו לי את הדירה צועק עד השמים).
2. אצל קרובי משפחתי השכן חסם להם את הפתח היחיד לאוורור של כל הסלון מטבח, הוא לא לגמרי חסם אלא באדיבותו לאחר תביעה בדין תורה השאיר מנהרה קטנה, ומאז הבית שלהם מסריח 24/7, פשוט האויר עומד וכל הריחות נשארים.
וגם באין ספור מקרים אחרים, למשל אין לי חניה על יד הבית כי השכנים עשו יחידות דיור והשוכרים תופסים את החניה, אין לי מה לומר להם כי החניות הם של הרחוב ולא בטאבו, אבל זה עוול, וכנ"ל עוד כל כך הרבה דברים אחרים, למשל יש כיום פקקים בתוך ביתר עילית! מרוב היח"ד יש פי 2 אוכלוסיה ממה שהיה בלי זה, יש יותר לכלוך מטבע הדברים, יותר רעש, יותר הפסקות חשמל (כי חברת החשמל מספקת לפי סטטיסטיקה של דירות חוקיות), והנפש של ילדינו מושחתת כי הם גדלים בקסבה שאיש הישר בעיניו יעשה, יש רעש תמידי כי תמיד מישהו משפץ בבניין או בבניין ליד או ממול, ועוד ועוד.

תילתן

משתמש סופר מקצוען
2 סיפורים:
1. יש לי דירה להשקעה בעיר חרדית, השכן מלמעלה חסם לחלוטין את אחד מכיווני האויר של הדירה ובינתיים מכר את הדירה שלו כך שהקונה גם לא אשם ואין עם מי לריב. אני בטוח שאותו שכן צדיק בחיים לא גנב סוכריה מהמכולת, אבל נזק של 100 אלף ש"ח לדירה של השכן מי שלא בסדר זה השכן שלא מאפשר לו להתרחב כדי למכור את הדירה.
(במקרה שלי קניתי את הדירה אחרי הסיפור הזה, במחיר זול במיוחד עקב הסיפור כך שלי אישית אין טענות, אבל העוול כלפי אלו שמכרו לי את הדירה צועק עד השמים).
2. אצל קרובי משפחתי השכן חסם להם את הפתח היחיד לאוורור של כל הסלון מטבח, הוא לא לגמרי חסם אלא באדיבותו לאחר תביעה בדין תורה השאיר מנהרה קטנה, ומאז הבית שלהם מסריח 24/7, פשוט האויר עומד וכל הריחות נשארים.
וגם באין ספור מקרים אחרים, למשל אין לי חניה על יד הבית כי השכנים עשו יחידות דיור והשוכרים תופסים את החניה, אין לי מה לומר להם כי החניות הם של הרחוב ולא בטאבו, אבל זה עוול, וכנ"ל עוד כל כך הרבה דברים אחרים, למשל יש כיום פקקים בתוך ביתר עילית! מרוב היח"ד יש פי 2 אוכלוסיה ממה שהיה בלי זה, יש יותר לכלוך מטבע הדברים, יותר רעש, יותר הפסקות חשמל (כי חברת החשמל מספקת לפי סטטיסטיקה של דירות חוקיות), והנפש של ילדינו מושחתת כי הם גדלים בקסבה שאיש הישר בעיניו יעשה, יש רעש תמידי כי תמיד מישהו משפץ בבניין או בבניין ליד או ממול, ועוד ועוד.
עצוב מאוד
"שלי שלי - שלך שלי"
זה כלל גדול ב...מגזר

לאנגער

משתמש מקצוען
ייתכן בהחלט שזה מוגדר כמחילה בטעות, ואם כן אתם יכולים לדרוש גם אחרי 20 שנה (רק שלדרוש לא אומר שתקבלו).

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ייתכן בהחלט שזה מוגדר כמחילה בטעות, ואם כן אתם יכולים לדרוש גם אחרי 20 שנה (רק שלדרוש לא אומר שתקבלו).
העסק כבר בנוי כמה שנים...
אני בעד תקנות מסודרות כמה לשלם למי על כל הרחבה, כמובן בתוספת הסכמה...
בניתם על גג משותף? הוא שוה איזה 300 אלף מן הסתם? למה הדיירים צריכים לתת לכם אותו במתנה?
הרחבתם על קומת קרקע? אותו הדבר..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה