בשפלהנאום מי שגרה במרכז או בפריפריה ?
לא הבנתי למי את דואגת יותר
דואגת רק למחירי הדירות,
ולזוצי"ם שגרים במרתפים מתחת לגובה המדרכה, בשם המגורים במרכז.
בשפלהנאום מי שגרה במרכז או בפריפריה ?
לא הבנתי למי את דואגת יותר
אמירה שהרבה יסכימולדעתי מותר לבנות גם בלי אישורים אבל רק בהסכמת השכנים.
אוקי, אז אפשר דין תורה וכו'אמירה שהרבה יסכימו
אבל יש גם שכנים שלא נותנים לבנות בלי סיבות אמתיות
אין דבר כזה בלי סיבות אמיתיות.מירה שהרבה יסכימו
אבל יש גם שכנים שלא נותנים לבנות בלי סיבות אמתיות
נוי העיר הוא מושג שמופיע בהלכהאין דבר כזה בלי סיבות אמיתיות.
כבר כתבו פה שמי שרוצה בנין יפה זו לא סיבה אמיתית. ובעייני הרבה זו כן סיבה. (בעיני, סיבה מאד מוצדקת)
יעשו מזה 4...להכין מראש תשתית מוכנה ל2 חדרים נוספים לכל דירה ,
אני מניחה שגם בזה יש מקום לדיון.נוי העיר הוא מושג שמופיע בהלכה
ברור שזה צריך לבוא עם אכיפהיעשו מזה 4...
כמו שקורה במקומות שיש "מעטפת"
קרה לנו סיפור יותר מעצבן,
השכן ביקש לבנות על הגג (הוא לא סיפר שהוא הולך לבנות 3 יחידות..)
פירגנו לו כי יש הרבה ילדים בבית,
אחרי זה התברר ששכנים אחרים קיבלו סכום של כ15k, ואנחנו שהיינו נחמדים ופירגנו קיבלנו משלוח מנות מכובד בפורים....
כל יום אני מתפלל שירושלים לא תהפוך לחרדית כדי לא להגיע לזה ועוד....נראות האזור בו אנחנו גרים שלא יראה כמו עזה ...
נכוןזה מעצבן מאד.
אבל אם הסכמתם, למה שישלם?
לגבי היחידות אתם יכולים להתנגד, הוא לא אמר לכם קודם, לא לזה הסכמתם.
זה באמת לא יפה מצידו והוא הונה אתכם.נכון
בשביל השלום שוה לשלם אבל מעצבן לראות שיצאת סתם פריאר...
הוא הציג את זה כאילו הם רוצים להרחיב לעצמם לא יחידות, ואנחנו פירגנו....
כל מילה!זה באמת לא יפה מצידו והוא הונה אתכם.
אתם עדיין יכולים להתנגד כי ההסכמה שלכם היא לא יחידות.
הגבתי לסיפור שלכם כי ניסיתי להגיד כמה פעמים באשכול:
שכנים, שימו לב, לא תמיד הסכמה לבניה היא טוב לב והתחשבות כי זה פוגע בשכנים אחרים שזה מפריע להם. כדי להסכים צריך לשאול את כל השכנים אם ההסכמה שלכם לא פוגעת בהם.
במקרה הזה השכנים שהסכמתם לבניה שלהם פוגעים בכם בתוספת דיירים וזה לא ראוי.
עצוב מאוד2 סיפורים:
1. יש לי דירה להשקעה בעיר חרדית, השכן מלמעלה חסם לחלוטין את אחד מכיווני האויר של הדירה ובינתיים מכר את הדירה שלו כך שהקונה גם לא אשם ואין עם מי לריב. אני בטוח שאותו שכן צדיק בחיים לא גנב סוכריה מהמכולת, אבל נזק של 100 אלף ש"ח לדירה של השכן מי שלא בסדר זה השכן שלא מאפשר לו להתרחב כדי למכור את הדירה.
(במקרה שלי קניתי את הדירה אחרי הסיפור הזה, במחיר זול במיוחד עקב הסיפור כך שלי אישית אין טענות, אבל העוול כלפי אלו שמכרו לי את הדירה צועק עד השמים).
2. אצל קרובי משפחתי השכן חסם להם את הפתח היחיד לאוורור של כל הסלון מטבח, הוא לא לגמרי חסם אלא באדיבותו לאחר תביעה בדין תורה השאיר מנהרה קטנה, ומאז הבית שלהם מסריח 24/7, פשוט האויר עומד וכל הריחות נשארים.
וגם באין ספור מקרים אחרים, למשל אין לי חניה על יד הבית כי השכנים עשו יחידות דיור והשוכרים תופסים את החניה, אין לי מה לומר להם כי החניות הם של הרחוב ולא בטאבו, אבל זה עוול, וכנ"ל עוד כל כך הרבה דברים אחרים, למשל יש כיום פקקים בתוך ביתר עילית! מרוב היח"ד יש פי 2 אוכלוסיה ממה שהיה בלי זה, יש יותר לכלוך מטבע הדברים, יותר רעש, יותר הפסקות חשמל (כי חברת החשמל מספקת לפי סטטיסטיקה של דירות חוקיות), והנפש של ילדינו מושחתת כי הם גדלים בקסבה שאיש הישר בעיניו יעשה, יש רעש תמידי כי תמיד מישהו משפץ בבניין או בבניין ליד או ממול, ועוד ועוד.
ייתכן בהחלט שזה מוגדר כמחילה בטעות, ואם כן אתם יכולים לדרוש גם אחרי 20 שנה (רק שלדרוש לא אומר שתקבלו).קרה לנו סיפור יותר מעצבן,
השכן ביקש לבנות על הגג (הוא לא סיפר שהוא הולך לבנות 3 יחידות..)
פירגנו לו כי יש הרבה ילדים בבית,
אחרי זה התברר ששכנים אחרים קיבלו סכום של כ15k, ואנחנו שהיינו נחמדים ופירגנו קיבלנו משלוח מנות מכובד בפורים....
העסק כבר בנוי כמה שנים...ייתכן בהחלט שזה מוגדר כמחילה בטעות, ואם כן אתם יכולים לדרוש גם אחרי 20 שנה (רק שלדרוש לא אומר שתקבלו).
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: