הערים החרדיות הם סמל ודוגמה או בושה וחרפה

האם אתה מעוניין שבעיר מגורים חדשה שתיבנה תהיה אכיפה בנושא תכנון ובניה או שיהיה כמו בערים בני ברק בח

• מעוניין באכיפה נוקשה

• מעוניין בחופשיות כמו בערים הקיימות

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

שואף לגדולות

משתמש פעיל
בינוי ערים זה תכנון ערים בתפיסה רחבה.
מבני ברק לומדים יישום מעשי של גישה שנחשבת מתקדמת היום mixed used, דהיינו "עירוב שימושים". רואים איך המשאב האנושי מפעיל את העיר והתכנון קורה במקביל מלמעלה למטה ומלמטה למעלה, וכך יש איזורים שהם גם מסחר, גם תעשיה, גם מגורים, גם תרבות, כל יחידה בעיר היא מיקרו קוסמוס.​
אפשר בצרפתית?
בעברית גם אשמח אבל שאבין גם

חגלה

משתמש פעיל
חייב לדעת באיזה עיר מדובר

סליחה על המתח הרב....
מדובר בעיר נתיבות.
יש שיראו בזה צרות עין וכו' של רה"ע הרשע, אך מי שחושב קצת יותר, יראה שבסוף מי שמרוויח מזה יותר מכל אלו התושבים!
באותו עניין ראש עיר קשוח מאוד (מאפיינר בלע"ז) זה חסרון עקרוני אך רה"י הגר"י מאיר שעל שמו חתום הקמת העיר הזו מעיירה קטנה וזנוחה יידע למנף תכונה זו של רה"ע לעמידה על משמר השבת וכך לא תמצאו בעיר אף חילול שבת רשמי כלומר לא חנויות לא תחנות דלק כלום
מי שמרוויח מכך אלו החרדים שנוהרים לעיר 55 דקות מבני ברק שעה וחצי מירושלים עם מעלות שכמעט ואינם בנמצא במקום אחר.

שואף לגדולות

משתמש פעיל
2 סיפורים:
1. יש לי דירה להשקעה בעיר חרדית, השכן מלמעלה חסם לחלוטין את אחד מכיווני האויר של הדירה ובינתיים מכר את הדירה שלו כך שהקונה גם לא אשם ואין עם מי לריב. אני בטוח שאותו שכן צדיק בחיים לא גנב סוכריה מהמכולת, אבל נזק של 100 אלף ש"ח לדירה של השכן מי שלא בסדר זה השכן שלא מאפשר לו להתרחב כדי למכור את הדירה.
(במקרה שלי קניתי את הדירה אחרי הסיפור הזה, במחיר זול במיוחד עקב הסיפור כך שלי אישית אין טענות, אבל העוול כלפי אלו שמכרו לי את הדירה צועק עד השמים).
2. אצל קרובי משפחתי השכן חסם להם את הפתח היחיד לאוורור של כל הסלון מטבח, הוא לא לגמרי חסם אלא באדיבותו לאחר תביעה בדין תורה השאיר מנהרה קטנה, ומאז הבית שלהם מסריח 24/7, פשוט האויר עומד וכל הריחות נשארים.
וגם באין ספור מקרים אחרים, למשל אין לי חניה על יד הבית כי השכנים עשו יחידות דיור והשוכרים תופסים את החניה, אין לי מה לומר להם כי החניות הם של הרחוב ולא בטאבו, אבל זה עוול, וכנ"ל עוד כל כך הרבה דברים אחרים, למשל יש כיום פקקים בתוך ביתר עילית! מרוב היח"ד יש פי 2 אוכלוסיה ממה שהיה בלי זה, יש יותר לכלוך מטבע הדברים, יותר רעש, יותר הפסקות חשמל (כי חברת החשמל מספקת לפי סטטיסטיקה של דירות חוקיות), והנפש של ילדינו מושחתת כי הם גדלים בקסבה שאיש הישר בעיניו יעשה, יש רעש תמידי כי תמיד מישהו משפץ בבניין או בבניין ליד או ממול, ועוד ועוד.​
כל מילה בסלע
(סוף ההודעה פחות אהבתי ההתחלה הזויה)

שואף לגדולות

משתמש פעיל
זה ויכוח עתיק, בק"ס עכ"פ בתחילת דרכה בבניה על הגג אף אחד לא חלם לבקש כסף מהשכנים שבונים.
ובאמת אז כל מי שבנה זה היה מחמת צר לי המקום.
אחרי כמה שנים התחילה תופעת היחידות, שבזה ישנה טענה שאם אתה בונה כדי להרויח אז גם אני רוצה להרויח את חלקי, ובזה יש מקום לטענה שהבונה צריך לשלם לכל שכן סכום, למרות שגם בזה לא הייתי מגדיר את מי שמוותר כפראייר, סו"ס הוא לא יכול לעשות עם זה כלום,
אבל שכן שצפוף לו ובונה על הגג כדי לגור והשכן מלמטה תובע ממנו כסף זה כבר גובל ברשעות (כמובן כשהכל חוקי ולא מפריע ומכער וכו וכו')​
רק לי יש תחושה שזה ניצול לבקש כסף ממי שרוצה לבנות על הגג, אתה היית בונה שם, באמת???

MACHAK

משתמש מקצוען
רק לי יש תחושה שזה ניצול לבקש כסף ממי שרוצה לבנות על הגג, אתה היית בונה שם, באמת???
לא, השכנים לא היו בונים שם. אבל זה היה נשאר ריק ולא היתה נוספת משפחה או (2-3-4) לבניין.
השכן שבונה לוקח שטח ששייך לכולם והולך להשקיע ולהניב במשך השנים הבאות (עסק לכל דבר) וזה על חשבון השכנים שכרגע נוספו להם דיירים לבניין.
לא מן הראוי שלפחות (לפחות!) ישלם להם את חלקם בעסק הזה?
ניצול זה לחשוב שלא צריך לשלם.

שואף לגדולות

משתמש פעיל
מעניין אותי, אברר.
בכל מקרה, לא מכירה אנשים שמגיעים לקנות בערים המדוברות פה ונמנעים מבנין מסוים בגלל ריבוי דיירים......
כנראה שקיים.​
מה? לא היית מעדיפה בנין שקט 3 קומות 12 דיירים על בנין שהוסיפו בכל קומה כמה יחידות חוץ מקומת יחידות על הגג?
לא שוה לשלם יותר על אופציה א’?
שיש מקום שפוי לעגלות תינוק למטה שתיבות הדואר לא מלאות במכתבים מתקופת אנטיוכוס לכל מי שאי פעם גר בבנין הזה או זה שלידו,
לא שחלילה אני נגד הדבר הזה שעזר להמון אנשים, היחידות וכו’ אבל לשאול אם זה מוריד מערך הדירה אני חושב שכן

שואף לגדולות

משתמש פעיל
לא, השכנים לא היו בונים שם. אבל זה היה נשאר ריק ולא היתה נוספת משפחה או (2-3-4) לבניין.
השכן שבונה לוקח שטח ששייך לכולם והולך להשקיע ולהניב במשך השנים הבאות (עסק לכל דבר) וזה על חשבון השכנים שכרגע נוספו להם דיירים לבניין.
לא מן הראוי שלפחות (לפחות!) ישלם להם את חלקם בעסק הזה?
ניצול זה לחשוב שלא צריך לשלם.​
אוקיי זה גישה אחרת מזאתי שהגבתי עליה וגם הספקתי בינתיים לכתוב אותה אבל לא שהיא צודקת מהסיבות שעליהם הגבתי

אמא חדשה

משתמש מקצוען
D I G I T A L
לא עברתי על כל האשכול, אולי מישהו הקדים אותי...
נראה לי הכי טוב ויעיל זה להוציא לכל בנין תוכניות בטאבו לפני הרחבה ואחרי הרחבה ואז מי שרוצה להרחיב לא צריך להוציא אישורים אבל צריך לבנות בדיוק לפי התוכניות ועל זה כן יהיה אכיפה רצינית!

ככה גם יהיה אפשרות לקנות דירות קטנות וזולות יותר ולהרחיב שהדירה תקטן ותתאפשר כלכלית (אם קיים...)
וגם לא נחיה בג'ונגל שכל שכן יכולה לבנות איפה שבא לו ולהרוס את הדירות של השכנים בלי להניד עפעף...

zipi elkarif

משתמש רשום
לא עברתי על כל האשכול, אולי מישהו הקדים אותי...
נראה לי הכי טוב ויעיל זה להוציא לכל בנין תוכניות בטאבו לפני הרחבה ואחרי הרחבה ואז מי שרוצה להרחיב לא צריך להוציא אישורים אבל צריך לבנות בדיוק לפי התוכניות ועל זה כן יהיה אכיפה רצינית!

ככה גם יהיה אפשרות לקנות דירות קטנות וזולות יותר ולהרחיב שהדירה תקטן ותתאפשר כלכלית (אם קיים...)
וגם לא נחיה בג'ונגל שכל שכן יכולה לבנות איפה שבא לו ולהרוס את הדירות של השכנים בלי להניד עפעף...
כל זה נכון בתאוריה, במציאות העכשווית אין אפשרות
כי כל קבלן היום, מנצל את כל האפשרויות בניה שלו ולא ניתן להרחיב כלום מלבד מרפסות שמש וכו'...

ברכון

משתמש מקצוען
סיפור אמיתי:

בבנין בב"ב אחד שגר בקומה עליונה ורצה בנות יחידות על הגג..

כיון שהגג לא היה שלו, ומדובר בבניין של אנשים שמ-א-ד שומרים על הבניין (נדיר! בני ברק)

היתה התנגדות של כל הבנין.

השכן התעצבן מאד , שזו צרות עין וכו וכו.

לא משנה כמה שהוכיחו לו, שהגג לא שלו,

הוא טען שרק לו יש גישה לגג.... (נכתב כאן כבר רבות באשכול..)

התאספו השכנים, והחליטו על רעיון מסוים..

שיבנו גרם מדרגות מהקומה העליונה, לגג.(כשאחד השכנים שהיה לו כסף בצד הסכים לממן זאת)

(היה מדובר בבנין ישן עם שטח ממש גדול..)

ובנו עליו מס רב של יחידות. בתחילה הכסף יכנס לאותו שכן ששילם את הבניה של גרם המדרגות.

ולאחר מכן, יתחלקו שווה בשווה את הכסף מכלל היחידות....

היתה להם כבר תוכנית , אותו שכן, כמובן לא הסכים לחתום על הרעיון, כי טען ש"גוזלים" את השטח שלו..

סוף דבר, בבנן הזה (בין הבניינים היחידים בבני ברק) שאין בו אף לא יחידה אחת.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
סיפור אמיתי:

כיון שהגג לא היה שלו, ומדובר בבניין של אנשים שמ-א-ד שומרים על הבניין (נדיר! בני ברק)

שיבנו גרם מדרגות מהקומה העליונה, לגג.(כשאחד השכנים שהיה לו כסף בצד הסכים לממן זאת)

ובנו עליו מס רב של יחידות. בתחילה הכסף יכנס לאותו שכן ששילם את הבניה של גרם המדרגות.

היתה להם כבר תוכנית , אותו שכן, כמובן לא הסכים לחתום על הרעיון, כי טען ש"גוזלים" את השטח שלו..

סוף דבר, בבנן הזה (בין הבניינים היחידים בבני ברק) שאין בו אף לא יחידה אחת.
שיעשו תמ״א38 ... אפשר אם שכן אחד מתנגד

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר בצרפתית?
בעברית גם אשמח אבל שאבין גם
Bnei Brak apprend une application pratique d'une approche considérée comme avancée aujourd'hui à usage mixte, à savoir le "mixage des usages". Vous voyez comment la ressource humaine dirige la ville et la planification se fait en parallèle de haut en bas et de bas en haut, et donc il y a des zones qui sont à la fois commerciales, industrielles, résidentielles, culturelles, chaque unité de la ville est un micro cosmos .
ובעברית: עברתי על מה שכתבתי והצדק איתך. יש מושגים שצריך להסביר למי שלא מצוי בתחום.

עירוב שימושים - השימושים השונים בעיר אינם מחולקים לפי קטגוריות, אלא מעורבבים.

האדריכלות המודרניסטית ניתקה את השימושים לאיזורים שונים: איזור מסחר, איזור תעשיה, איזור מגורים, איזור ממשל וכן הלאה. הגישה הייתה העיר היא מכונה. גישה זו התבררה כמזיקה לעירוניות.

מהי עירוניות? עירוניות מלשון "ער", פעיל ותוסס. העיר האופטימלית היא עיר שיש בה פעילות אנושית אינטנסיבית, צפיפות גבוהה בזמן ובמרחב. אמור מעתה: המשאב הכי דרמטי של העיר זה המשאב האנושי.

לכן השאיפה היום היא לעירוב שימושים. לא עוד איזור מגורים נפרד מאיזור מסחר. ההיפך! המגורים והמסחר עובדים ביחד וכן יתר הפונקציות, כמו מלונאות, תעשיה שאינה מזהמת וכדומה. יוצא שכל איזור בעיר יש בו הכל (מיקרו קוסמוס).

עיר, לפני הכל, היא תשתית לחיים של בני אדם. לכן, היא צריכה להתאים את עצמה אליהם ולא הם צריכים להתאים את עצמם אליה. אממה, בשביל בני האדם צריך שיהיה סדר בעיר. לכן, השיטה שנמצאה הטובה ביותר היא עבודה במקביל: מלמעלה ללמטה (תכנון של אדריכל), ואז מלמטה ללמעלה (המשתמשים משנים לפי הצרכים שלהם) ואז מלמעלה ללמטה (הרשות עושה סדר במה שקורה בשטח) וכן הלאה...

אם תשימו לב, האיזורים החרדיים, דווקא בגלל ששמים פס על החוק, מעודדים את התהליך של מלמעלה למטה, למטה למעלה וחוזר חלילה. יש ריבוי אוכלוסין (כאמור, מגביר עירוניות), יש מגוון של אוכלוסיות (שוב, מגביר) הצרכים דחופים, רמת המינוע נמוכה, וכן הלאה, גורמים שונים שמביאים לידי כך שהעירוניות הבני ברקית תהיה סמל ודוגמא.

חכמלוג

משתמש פעיל
חברה תפסיקו עם הצרות עין....
מותר לבנות וצריך את הסכמת השכנים, זה לא סותר..
צריך לפרגן, ומותר לבקש פיצוי במידה והיה לכם נזק גדול...
ותכל'ס תסתכלו על עצמכם במקוקמו של השני.....

שואף לגדולות

משתמש פעיל
סיפור אמיתי:

סוף דבר, בבנן הזה (בין הבניינים היחידים בבני ברק) שאין בו אף לא יחידה אחת.​
תיכף יהיה ניתן לדעת מי זה..

שואף לגדולות

משתמש פעיל
Bnei Brak apprend une application pratique d'une approche considérée comme avancée aujourd'hui à usage mixte, à savoir le "mixage des usages". Vous voyez comment la ressource humaine dirige la ville et la planification se fait en parallèle de haut en bas et de bas en haut, et donc il y a des zones qui sont à la fois commerciales, industrielles, résidentielles, culturelles, chaque unité de la ville est un micro cosmos .

ובעברית: עברתי על מה שכתבתי והצדק איתך. יש מושגים שצריך להסביר למי שלא מצוי בתחום.

עירוב שימושים​
- השימושים השונים בעיר אינם מחולקים לפי קטגוריות, אלא מעורבבים.

האדריכלות המודרניסטית ניתקה את השימושים לאיזורים שונים: איזור מסחר, איזור תעשיה, איזור מגורים, איזור ממשל וכן הלאה. הגישה הייתה העיר היא מכונה. גישה זו התבררה כמזיקה ל
עירוניות.​

מהי
עירוניות​
? עירוניות מלשון "ער", פעיל ותוסס. העיר האופטימלית היא עיר שיש בה פעילות אנושית אינטנסיבית, צפיפות גבוהה בזמן ובמרחב. אמור מעתה: המשאב הכי דרמטי של העיר זה
המשאב האנושי​
.

לכן השאיפה היום היא ל
עירוב שימושים.​
לא עוד איזור מגורים נפרד מאיזור מסחר. ההיפך! המגורים והמסחר עובדים ביחד וכן יתר הפונקציות, כמו מלונאות, תעשיה שאינה מזהמת וכדומה. יוצא שכל איזור בעיר יש בו הכל (מיקרו קוסמוס).

עיר, לפני הכל, היא תשתית לחיים של בני אדם. לכן, היא צריכה להתאים את עצמה אליהם ולא הם צריכים להתאים את עצמם אליה. אממה, בשביל בני האדם צריך שיהיה סדר בעיר. לכן, השיטה שנמצאה הטובה ביותר היא עבודה במקביל: מלמעלה ללמטה (תכנון של אדריכל), ואז מלמטה ללמעלה (המשתמשים משנים לפי הצרכים שלהם) ואז מלמעלה ללמטה (הרשות עושה סדר במה שקורה בשטח) וכן הלאה...

אם תשימו לב, האיזורים החרדיים, דווקא בגלל ששמים פס על החוק, מעודדים את התהליך של מלמעלה למטה, למטה למעלה וחוזר חלילה. יש ריבוי אוכלוסין (כאמור, מגביר עירוניות), יש מגוון של אוכלוסיות (שוב, מגביר) הצרכים דחופים, רמת המינוע נמוכה, וכן הלאה, גורמים שונים שמביאים לידי כך שהעירוניות הבני ברקית תהיה סמל ודוגמא.​
יפה הסבר טוב שאפו על הסבלנות..

• תודה
Reactions: GRN

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
"הווי מתפלל בשלומה של מלכות, שאלמלא מוראה, איש את רעהו חיים בלעהו"
כנראה שצריך שלטון חזק, גם ליהודים שומרי תומ"צ.

כשאין אכיפה רמת ואיכות החיים יורדת פלאים, אנשים חומדים לעצמם עוד ועוד, וקשה להם "לוותר" על מה שהם יכולים לכאורה להרוויח.
לעומת כשיש אכיפה חזקה מלכתחילה אנשים לא חומדים את מה שהם לא יכולים לקבל. ואין תסכול.
וכולם מרוצים.

תראו איך אפילו ערים חרדיות שנבנו בסטנדרט בנייה איכותי בסוג של חיקוי לעיר מודיעין, והיום הן נראות פח. או מתקן אימונים של צה"ל רגע לפני הפלישה הגדולה לעזה,
לעומת העיר מודיעין שנעים להסתובב שם.

כנ"ל בני ברק ופתח תקווה.
בני ברק ורמת גן. ועוד ועוד.

העוני משבש את החשיבה, כל אחד חוטף קצת לעצמו, וה"קולקטיב" מפסיד.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה