אני לא יכול לציין שמות, אבל אחת מחברות ה****קאר מנסה בשיטת מצליח לגבות יותר מ2000 שח לפי יכולתה
כגון טוענים שאם תבקש חוו"ד שמאי, הרי שהם יחייבו אותך בעלות שמאי + עלות נזק ללא קשר לתקרה. מה שמנוגד לחלוטין לתקנות. למרות שיתכן שמופיע בחוזה שלהם (שהם משנים אותו מדי פעם כרצונם, לכאורה).
כוונתי לומר שמבחינתם הוראות המפקח על התעבורה בענין תקרת השתתפות עצמית אינן אלא המלצה , ודי לחכימא.
לכן - בכל אינטרקציה איתם : 1 - להיות מודע לזכויות החוקיות. ולכך שהחוזה שלהם לכאורה לא חוקי. 2- לבקש חוו"ד שמאי מיידית ולא לוותר (במקרה שלי, איימו עלי באופן לכאורה לא חוקי כנ"ל ולכן ירדתי מהענין ושילמתי ללא חו"ד שמאי (אמרו לי שאין להם שמאי, ואם אבקש הרי שאשלם מעל התקרה כנ"ל). לבסוף אחרי כמה תלונות לכמה גופים שלחו לי *אחרי מס' חודשים* חוו"ד שמאי שתואמת למה שטענו, עם תאריך שתואם לתאריך הנזק, בה בשעה שלאורך כל התקופה הם נשבעו שאין להם חוו"ד שמאית כנ"ל. לסיכום, החוו"ד עם תאריך מזויף - זה החשד שלי. (במקרה הטוב השמאי ראה את הרכב 4 חודשים לאחר הפגיעה, ומאז הרכב עבר מאות חבטות... אני רואה אותו כל יום). במקרה הרע, וכיון שאני מכיר קצת סיפורי שמאות, אני בספק רב אם אדון שמאי טרח לראות את הרכב או תמונותיו לפני שחתם על חוו"ד המלומדת).
הכל מוקלט ומתועד, ואולי יום אחד אתבע אותם יצוגית כשאצטרך לחתן איזה ילד/ה.
*כל האמור לעיל הוא פרשנות שלי לאירועים, ויתכן שאני טועה*
=להבנתי גם הכלל הזה שהשוכר חייב בכל נזק שמתגלה ברכב גם אם קרה אחרי שהחזיר , כגון אם משאית דפקה אותו בלילה (עד שהרכב עובר לרשות שוכר אחר, יכול להיות גם מספר ימים) - אלא אם כן יוכיח שהרכב הוחזר בשלמותו - לא יעבור בית משפט סביר.