נתתי את דעתי על מטרותיה של פותחת האשכול ולענ"ד הספרים של זריצקי עונים על כל הקריטריונים הנ"ל.הן בהחלט יכולות.
השאלה אם מתבקש שהסמינר ימליץ להן על זה.
אני יוצאת מנקודת הנחה שתולעות ספרים אמיתיות מסוגלות לקרוא ספרים של ליבי קליין בגיל 9, כמו שתואר כאן באשכול, ולא לחכות להמלצות של הסמינר. רשימה כמו שמנסה להרכיב פותחת האשכול מיועדת לאלו שיקחו את הספר לידיים רק כי היא המליצה.
לכן, לענ"ד הרשימה אמורה לכלול את הטובים ביותר מבין הספרים העונים לקריטריונים הבאים:
1. ספרים מעולים מבחינה ספרותית, כתובים בצורה קולחת ומושכת לב, שתשאיר לבנות טעם של עוד.
2. ספרים עם מסר חיובי, וכאן חשוב גם הגיוון בסגנונות, כי כל אחת מתחברת לסגנון אחר ומפיקה לקחים אחרים.
3. ספרים תואמי גיל, העוסקים בנושאים שאקטואליים לבנות בגיל הנ"ל, וכתובים בשפה המתאימה להן. כמו שלא אמליץ להן על סדרת קומיקסבא, למרות שהיא נהדרת, כך לא אמליץ על ספרים העוסקים בזוגיות....
באמת ספר יפה. ממליצה גם.יש עוד ספר מצוין שאני לא מצליחה לזכור את שמו המספר את סיפורו של לאופ , נער יהודי ממשפחה מתבוללת בשנות השואה בבלגיה ואת סיפור מציאת דרכו ליהדות בעקבות כך. ספר מצוין עם מסר חזק וכתיבה קולחת. מישהי זוכרת את שם הספר?
בעיה ידועה בספרות החרדית.לגבי זוגיות - איני חושבת שיש לכוון לספרים העוסקים דווקא בזוגיות אלא לספרים שבהם גם מוצגת זוגיות טובה ולא תמונה מעוותת.
בחלק מהספרים לנוער שהומלצו פה יש תמונת זוגיות כה מעוותת שממש לא הייתי רוצה שבתי תקרא כזו, עדיף שתקרא את את לקרוע ועת לתפור.
מה הבעיה בהם?
באמת שאני לא מבינה.
בנות בתיכון אמורות לקרוא רק ספרות סטרילית עם לבבות ונצנצים?
הן לא יכולות לשאת קריאה של ספרים עם התמודדות וקושי ודברים רעים?
הן לא יכולות לקרוא על זוגיות?
ואם לא תקראנה זריצקי ההפסד (העצום) כולו שלהן ושל הצוות החינוכי.
לדעתך.בעיה ידועה בספרות החרדית.
למרות הכל, מאחר והספרות החרדית פורחת, ויש על המדף הרבה יותר מ50 ספרים העונים על הקריטריונים, אין צורך להמליץ דווקא על הטובים שלא יכנסו לרשימה....
אולי כדאי לקרוא שוב ולראות שהעליתי שאלות ותמיהות ולא האשמות.לו היית מכירה אותי היית מבינה כמה מגוחך להפיל עלי אשמות מהסוג שכתבת.
קראתי כמה מספריו ,מעולם לא חשתי כך.יש לפחות ספר אחד שלי אישית, ואני מכירה עוד שחשו כך, עשה ממש רע בנושא של אמונת חכמים. גדלתי מאז, וההבנה שלי נעשתה מורכבת יותר, והנזק תוקן (אני מקווה). ועדיין, זה ממש לא ספר שארצה שילדי יקראו בגיל העשרה. וגם אח״כ מקווה שידעו לקחת אותו בצורה הנכונה.
קראתי כמה מספריו ,מעולם לא חשתי כך.
לא אמרתי למנוע!לדעתך.
לדעתי הפסד עצום הוא למנוע מנערות בתיכון לקרוא את זריצקי.
אני ממליצה עליו מלכתחילה ולא בדיעבד.
אבל בהמלצת סמינר עסקינן לא?!ואגב זריצקי, יש המון שפשוט לא יתחברו, ולא יעזור כמה שתמליצי
לא אמרתי שאמרת. גם אני לא דברתי על למנוע.לא אמרתי למנוע!
את יודעת מה קרה אחר כך?זה אומר שמסמינר הייתי מצפה שימליץ לנערות על ספרים שמיועדים לבני נוער ולא למבוגרים (או לילדים או לגיל הרך....)
[QUOTE="הילדים מקצה המחנה
האנשים מקצה המחנה
אלמונית מקצה המחנה
של חוה רוזנברג.לחצוב בסלע
וזה ספר מומלץ לנערות?!הזכירו פה את חומות של נייר של מיה קינן. ספר חובה בעיני. חבל מאוד שאזל מהשוק
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: