הסעת 4 ילדים במושב האחורי

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
היות שאני מדבר כרגע על לשכור רכב לחג, לא על קניה, התשובה הזו לא רלוונטית אלי.

לכן חשוב לי גם לדעת את החוק ברור, כי גם אם שוטרים מעבירים את זה, כנהג חדש עלולים להחמיר איתי
לחגור 2 יחד היה אסור מאז ומעולם
היה מותר להושיב 4 ילדים מאחור כשאחד מהם לא חגור, אם הם יושבים בבטחה ונשענים.
החוק השתנה בשנים האחרונות והיום גם זה אסור.

davidnead

משתמש צעיר
D I G I T A L
אז היום החוק אומר שאם אני רוצה לנסוע עם כל המשפחה אני חייב רכב גדול...

רבקי בינעט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אנחנו מחלקים את הגדולים לאוטובוס הקטנים ברכב,או שאין ברירה ואין גדולים אמא נוסעת עם התינוק התורן באוטובוס,או שלא נוסעים או שמשכירים רכב גדול.

שריתי גוט

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
איפה יש בכלל לשכור רכב 7 מקומות לנהג חדש??
רק בנתיב בבני ברק אמרו לנו.
בירושלים אין לשכור לנהג חדש.
אז מי שעשה רשיון וצריך רכב גדול צריך לחכות שנתיים כדי לנסוע עם כל המשפחה...

איכפתי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
ב"ה נולד לנו ילד רביעי ורציתי לדעת, לפני שאני מחליף לרכב גדול..
הבנתי שפעם היה ניתן להסיע 4 ילדים במושב האחורי כשאחד מהם אינו חגור וזה היה עובר מבחינה חוקית מכיוון שהחוק לא הגדיר כמה אנשים מותר להסיע אלא שכולם ישבו בצורה בטוחה ויהיו חגורים, ומכיוון שמאחור היו רק 3 חגורות אז הרביעי היה יכול לשבת לא חגור. (ככה הבנתי מבירורים שונים). והבנתי גם שלפני שנה בערך שינו את החוק וקבעו שמספר הנוסעים יהיה כמספר החגורות ברכב.
אז קודם כל האם מישהו מעודכן בנושא?
ואם כן האם ניתן להתקין באופן עצמאי חגורה נוספת במושב האחורי?
והאם המושב הגבהה (בוסטר) צריך תקן מסוים או שתאורטית אני יכול להניח לאורך הספסל מזרן קשיח במקום?
חשוב לי שהפתרון יהיה קודם כל בטיחותי!
תודה.
לידעתך החוק היום מחייב ישיבה של כל נוסע בנוחות ובבטיחות. כלומר אם מושיבים ארבעה ילדים מכווצים למשל בספסל בשלושה מושבים צמודים זה למעשה ישיבה שלא בנוחות ולכן אפילו אם כל אחד מארבעתם יהיה חגור זה לא יעזור למנוע את הדוח..
כיום במרבית רשיונות הרכב כלל לא מצויין מספר הנוסעים המותר ברכב אך שיקול השוטר האם לתת דוח או לא זה יהיה על פי מראה עיניו גם אם ברשיון לא מצויין כלל כמה מותר.
מה שיעניין אותו נטו זה רק האם אכן כל נוסע יושב בנוחות ובבטיחות. ואם לא יש דוח על כל מכווץ כזה..

davidnead

משתמש צעיר
D I G I T A L
האמת, אל תגידו למשטרה, אבל אותי הדוח לא כל כך מעניין.
השיקול פשוט:
אם תסע כך קבוע הסיכוי שלך לקבל דוח של כמה מאות שקלים יותר מפעם בשנה קטן עד לא קיים.
אך אם תסע עם רכב גדול - אתה בוודאי תשלם פי כמה מהסכום הנ"ל מהר מאוד.
לכן, כלכלית, זה משתלם. בטיחותית - לשיקולכם הפרטי.

הסיבה שאותי החוק המדוייק פה מטריד, זה משום שכנהג חדש, כל עבירה קטנה עשויה להיות עילה לעיכוב רישיון....

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ברענון נהיגה אמרו שאסור אבל נהוג להעלים עין. אם שוטר יראה שכל היתר במושבים מתאימים וחגורים כנדרש הוא יתעלם מהמיותר.
כך שמבחינת הסכון הכלכלי הוא קטן מאד. אבל בטיחותית מפחיד מאד.

אני עושה את זה אבל נסיעות קצרות ובתוך העיר בעיקר. באופן אישי אני מאד מקפידה על מהירות ועל נסיעה בימין כך שאני מפחיתה סכון לתאונה/ תאונה קשה. אבל הסכון הוא קיים ומאד לא נח לי עם זה.

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
הבעיה הגדולה היא לא הדוח ולא הנקודות.
גם לא שלילת הרשיון.
הבעיה הגדולה היא הביטוח. אם חלילה יקרה אסון.
במקרה של תביעה ביטוחית, אם היו נוסעים מעל המותר, אין ביטוח על אף אחד מהם.

חני

davidnead

משתמש צעיר
D I G I T A L
ברענון נהיגה אמרו שאסור אבל נהוג להעלים עין. אם שוטר יראה שכל היתר במושבים מתאימים וחגורים כנדרש הוא יתעלם מהמיותר.
כך שמבחינת הסכון הכלכלי הוא קטן מאד. אבל בטיחותית מפחיד מאד.

אני עושה את זה אבל נסיעות קצרות ובתוך העיר בעיקר. באופן אישי אני מאד מקפידה על מהירות ועל נסיעה בימין כך שאני מפחיתה סכון לתאונה/ תאונה קשה. אבל הסכון הוא קיים ומאד לא נח לי עם זה.
אני מניח שהריענון לא מיועד לנהגים חדשים עדיין, ולפיכך מסופקני מאוד אם ההתעלמות הזו תקיפה גם לנהג חדש

רבקי בינעט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
ה' ישמור!!!
מכירה מקרוב משפחה שנסעו מעל המותר,היתה תאונת דרכים,וזה שלא היה חגור עף....עברו הרבה חודשים עד ששבו לשיגרה ויכלו לערוך סעודת הודיה.

davidnead

משתמש צעיר
D I G I T A L
מה לגבי התקנה עצמאית של מושבים נוספים מאחורה, בסטיישן, מישהו מכיר את הנושא?

משה גל

משתמש מקצוען
אופן אישי אני מאד מקפידה על מהירות ועל נסיעה בימין
סוף סוף נהגת שמקפידה לנהוג במהירות המותרת, כלומר לאט, רק בימין.

ומכאן פניה נרגשת לכל הנוהגים/ות כנ"ל -
אנא השאירו לנו את השמאל פנוי!

;)

נערך לאחרונה ב:

זושא כץ

משתמש מקצוען
מה לגבי התקנה עצמאית של מושבים נוספים מאחורה, בסטיישן, מישהו מכיר את הנושא?
אסור לגמרי!
אפשר לקבל דוח על שינוי מרכב הרכב
זהנגם מסוכן מאד בחלק מהדגמים של הרכבים כי אין ברזל במרכב מאלורה כדי שבתאונה הקווצ' לא יהיה עוצמתי כ"כ

avi11

משתמש פעיל
נראה לי שהקטע של מוניות זה שהנהגים באמת יותר מנוסים. באחוזים, יש מעט מאוד תאונות בהן מעורבות מוניות.

וכן לעניין החגורות - כמובן שצריכים לחגור, ואף אנחנו מקפידים מאוד. רק להזכירכם - בתאונה האיומה שהיתה ליד טבריה בה נספתה משפחה שלמה - היחידה שניצלה היתה זו שלא חגרה... (כשהבלמים לא עבדו) היא עפה מהרכב וניצלה. כך שיש סוג של תאונות שדווקא ללא חגורים יש סיכויים גבוהים יותר.
באחוזים כמות התאונות שמעורבות בהם מוניות גבוהה מרכבים פרטיים -מקור דף מידע של משרד התחבורה

חי 523

משתמש פעיל
חברי פורום יקרים, מישהוא יודע מה גובה הקנס על נוסע אחד מעל המותר? ובנוסף מה גובה הקנס / נקודות אם יש נוסע ילד בין 4/5/6/ בלי בוסטר? תודה מראש..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה