הסעת 4 ילדים במושב האחורי

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י nc;1730738:
היא מתכוונת שאז היא תוכל ליסוע בצורה יותר בטיחותית.

חבל שהיא לא מציעה סבסוד ברכב 5 מקומות לכל עמ"י וכך יצטמצם מס' הולכי הרגל הנפגעים כי יהיו פחות הולכי רגל.

אני בטוחה שאת לא נוסעת בכלל ברכבים ולא באוטובוסים וגם לא עוברת את הכביש ח"ו כי את מאד אחראית:).

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י מלפפון;1730716:
רותי, את עוסקת בחשבונאות..
את יודעת כמה כל תאונה עולה למדינה? שיקחו את הכסף הזה ויממנו עזרה.
גם 3000 שקל יכולים לעזור, גם ניקוי ממס, וגם הנחה בטסטים. ואל דאגה. את לא תינזקי מזה ולא תממני לי..

בגלל שאני עוסקת בחשבונאות, ובגלל שאני מסתכלת על כל דבר מזווית כלכלית, אני חושבת שהמדינה לא צריכה לממן שום דבר - גם לא קצבאות ילדים.
אל תתעלפי, גם אני אמא לקטנטנות ומקבלת קצבאות ילדים, אבל עדיין חושבת שזה בהחלט דבר לא כלכלי למדינה כשלנו, ששיעורי הילודה בה גבוהים משמעותית. פשוט אין בזה צורך כלכלי. (עניינים רוחניים זה משהו אחר).

למדינה אין שום אינטרס שיסעו ברכב פרטי - אלא שיסעו בתחבורה ציבורית. רכבים פרטיים מזהמים אוויר ותופסים מקום בכבישים. מי שבכל זאת רוצה להתפנק ברכב פרטי, ייאלץ לשלם.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מלפפון;1730710:
ואתה מאמין שזה יוכל להגיע לרמה כזו?
אין מצב.

תיקח אותך כצלם. תעלה לאוטובוס עם כל הציוד, ותחזור באמצע הלילה עם אוטובוס נח וזמין?
ואיך תסחב את הציוד לתחנה?
המטרה היא לצמצם את כמות הרכבים על הכביש, נכון, אני לא יכול להגיע בתחבורה ציבורית, אבל רואה חשבון ממשרד גולדמן-ועקנין-זעפראני ושות', יכול להגיע ברכבת לעבודה.

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
לא קראתי הודעות קודמות.
אנחנו חוינו תאונת דרכים לפני כ5 שנים.
עצדנו ברמזור אדום , בלמנו לאט ולא בפתאומיות ואני אפילו זוכרת את בעלי נשען בנינוחות אחורה ... ואז הרגשנו פצצה!
מכה חזקה בכל הגוף ביחד, כי האוטו התמלא חלקיקי פלסטיק וזכוכית מנופצים.
כל מה שלא היה מחובר אלינו- עף- נעליים, משקפיים, מטפחת(!)
במקביל ראיתי הבזק אור אדום.
וכל הזמן הזה הרכב עף- טס במהירות אדומה.
נזרקנו ככה שהרכב חצה את הצומת מעצמו ועבר לנתיב הנגדי!
הייתי בטוחה שזה פיגוע ורק כשהרכב עצר קלטתי שזו היתה תאונה. וההבזק היה המצלמה שצילמה אותנו כשעפנו לתוך הצומת באור אדום.
אני זוכרת את השניה שאני מסתובבת אחורה ולא יודעת מה אמצא שם ! 2 ילדים ישבו שם בכסאות תינוק בני חצי שנה ושנתיים.
2 נט"ן הגיעו ונדהמו שהיינו בריאים ושלמים רק עם פציעות קלות
והכל בזכות החגורות!!!!!!!!!!!
כי בכזו עוצמה ילדים עפים מהרכב דרך החלון הסגור!
3 שבועות כאב לנו כל הגוף למרות שהיינו חגורים.. תארו לכם!

תכלס מה קרה?

בקיצור רכב נכנס בנו מאחור בעוצמה, הוא לא היה מרוכז וחשב שיספיק לעבור בירוק.
זה לא משהו שאתה יכול לשלוט עליו..

החגורות וכסאות הבטיחות זו היתה ההשתדלות שלנו לבטחוננו ב"ה , וכך נצלנו!

כל מילה נוספת מיותרת.

nc

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מלפפון;1730740:
אני בטוחה שאת לא נוסעת בכלל ברכבים ולא באוטובוסים וגם לא עוברת את הכביש ח"ו כי את מאד אחראית:).

וזה קשור לתגובה שלי, כי?
חבל, אל תרדי לרמה הזאת. את נשמעת אשה חושבת. גם אם התגובה שלי הכעיסה אותך תמשיכי בפסים ענייניים.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י רותי קפלר;1730741:
בגלל שאני עוסקת בחשבונאות, ובגלל שאני מסתכלת על כל דבר מזווית כלכלית, אני חושבת שהמדינה לא צריכה לממן שום דבר - גם לא קצבאות ילדים.
אל תתעלפי, גם אני אמא לקטנטנות ומקבלת קצבאות ילדים, אבל עדיין חושבת שזה בהחלט דבר לא כלכלי למדינה כשלנו, ששיעורי הילודה בה גבוהים משמעותית. פשוט אין בזה צורך כלכלי. (עניינים רוחניים זה משהו אחר).

למדינה אין שום אינטרס שיסעו ברכב פרטי - אלא שיסעו בתחבורה ציבורית. רכבים פרטיים מזהמים אוויר ותופסים מקום בכבישים. מי שבכל זאת רוצה להתפנק ברכב פרטי, ייאלץ לשלם.

אז זהו, שאם את מסתכלת רק מבחינה כלכלית כדאית, גם לא כדאי לשפץ את החופים, ולא לממן דירות.
אבל יש עוד כמה דברים שאם את מתעלמת מהם את לא מכלכלת נכון את צעדייך..
אם המדינה לא תעודד ילודה עברית, היא תקבל ילודה ערבית מכיוון השטחים. אם היא לא תיתן קצבאות, היא תקבל הפחתה בילודה אצל העשירון התחתון, ואו ילדים נפוחי כפן או קרובים לכך.. הורים שלא יוצאים לעבוד כי גן עולה יותר, ולא שווה וכו.

כלכלה נבונה לוקחת הכל בחשבון. מכיון שאני לא כלכלנית, התמקדתי בפרטים שוליים שניתן לסתור אותם, אבל יש פרטים חיוניים עוד יותר ונכונים שהמעטה בקצבאות תזיק למדינה מבחינה כלכלית.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י OR_Design;1730654:
בדיוק,
מה ההגיון לממן דמי לידה?
שכל אחת תעבוד איכשהוא,
לא בעיות של המדינה שילדת ילדים, לא?

גם אני לא רואה הבדל בסיבה בין דמי לידה / מענק לידה או מה שמלפפון מבקשת.

זו כבר ממש היסחפות. לא לראות הבדל בין 2 הדברים...
הסבר קטן שכולם יכולים להבין, גם המחמירים ביותר.

אישה יוצאת לחופשה בגלל לידה-> נבצרת ממנה האפשרות לעבוד -> נשללית ממנה המשכורת -> לא יכולה להתקיים בחודשים האלו.

אישה שמבזבזת כל יום שעתיים בנסיעות בתח"צ לחלק את הילדים ובהגעה לעבודה, יכולה לפחות לעבוד במשרה חלקית.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י nc;1730752:
וזה קשור לתגובה שלי, כי?
חבל, אל תרדי לרמה הזאת. את נשמעת אשה חושבת. גם אם התגובה שלי הכעיסה אותך תמשיכי בפסים ענייניים.

זה קשור כדי להראות שאם אנחנו עניניים, אין אפשרות לקחת את כל האחריות בחשבון. ולדעת שלפעמים יש אילוצים. לא כולם חיים כמוני בדיוק, ולא חכמה להציע לנסוע באוטובוס למי שאין אפשרות.

אפשר גם לומר שאם הרכב שפגע ברכב של איזיקוביץ היה נאכף על מהירות עוד לפני, הוא היה מעדיף לפספס רמזור מאשר למהר. בדיוק כמו שאני עושה.
אבל אפשר גם לדעת שהכל בידי שמים בגדר האפשרות שלנו.

בקיצור, מקווה שנמצא רכב כלבבנו בע"ה..

nc

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מלפפון;1730756:
אז זהו, שאם את מסתכלת רק מבחינה כלכלית כדאית, גם לא כדאי לשפץ את החופים, ולא לממן דירות.
אבל יש עוד כמה דברים שאם את מתעלמת מהם את לא מכלכלת נכון את צעדייך..
אם המדינה לא תעודד ילודה עברית, היא תקבל ילודה ערבית מכיוון השטחים. אם היא לא תיתן קצבאות, היא תקבל הפחתה בילודה אצל העשירון התחתון, ואו ילדים נפוחי כפן או קרובים לכך.. הורים שלא יוצאים לעבוד כי גן עולה יותר, ולא שווה וכו.

כלכלה נבונה לוקחת הכל בחשבון. מכיון שאני לא כלכלנית, התמקדתי בפרטים שוליים שניתן לסתור אותם, אבל יש פרטים חיוניים עוד יותר ונכונים שהמעטה בקצבאות תזיק למדינה מבחינה כלכלית.

במקרה אני דוקא מבינה ועובדת בכלכלה.
מה שכתבת פשוט לא נכון. מימון דירות הוא אינטרס כלכלי מובהק של המדינה כדי להשאיר צעירים אקדמאים בארץ.
מבדיקה שעשו לא חלה ירידה יהודית בילודה בתק' שקצבאות הילדים ירדו דרסטית אלא ירידה בילודה הערבית(!).
כשחתכו באופן משמעותי את קצבאות הילדים היתה לזה משמעות כלכלית בדמות יותר ילדים מתחת לקו העוני. משכך, הרבה יותר הגיוני לחלק את קצבאות הילדים לפי הכנסה לנפש. המלכוד הוא שריבוי קצבאות סוציאליות מעודדות אבטלה שמנוגדת באופן קיצוני לכל אינטרס כלכלי של המדינה.
צהרונים לעומת זאת הוא אינטרס כלכלי של המדינה.

אני כותבת את זה בלי להתייחס לפן הדתי. אין לי ספק שהמדינה עומדת על תמיכה באברכים ובריבוי ילודה. בעז"ה כשיבוא המשיח ישקללו גם ערכים כאלה.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י קקטוס;1730747:
המטרה היא לצמצם את כמות הרכבים על הכביש, נכון, אני לא יכול להגיע בתחבורה ציבורית, אבל רואה חשבון ממשרד גולדמן-ועקנין-זעפראני ושות', יכול להגיע ברכבת לעבודה.

אז אל תהיה צלם. תעשה הסבה לרואה חשבון. לא נח לך?
גם לרואה חשבון ממשרד גולדמן-ועקנין-זעפראני ושות' לא נח לקום כל בוקר ב6 כדי להספיק להגיע לרכבת.

nc

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מלפפון;1730765:
גם לרואה חשבון ממשרד גולדמן-ועקנין-זעפראני ושות' לא נח לקום כל בוקר ב6 כדי להספיק להגיע לרכבת.

אם התחבורה הציבורית תהיה יעילה יותר הוא ישמח ליסוע בתחבורה ציבורית ולנצל את זמן הנסיעה לענייני עבודה. כך זה פועל בלונדון, מנהטן ורבות מבירות העולם. אנשי עסקים מהמעמד הגבוה נוסעים בתחבורה ציבורית פשוט מפני שהיא נוחה , מהירה ויעילה יותר.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י nc;1730764:
במקרה אני דוקא מבינה ועובדת בכלכלה.
מה שכתבת פשוט לא נכון. מימון דירות הוא אינטרס כלכלי מובהק של המדינה כדי להשאיר צעירים אקדמאים בארץ.
מבדיקה שעשו לא חלה ירידה יהודית בילודה בתק' שקצבאות הילדים ירדו דרסטית אלא ירידה בילודה הערבית(!).
כשחתכו באופן משמעותי את קצבאות הילדים היתה לזה משמעות כלכלית בדמות יותר ילדים מתחת לקו העוני. משכך, הרבה יותר הגיוני לחלק את קצבאות הילדים לפי הכנסה לנפש. המלכוד הוא שריבוי קצבאות סוציאליות מעודדות אבטלה שמנוגדת באופן קיצוני לכל אינטרס כלכלי של המדינה.
צהרונים לעומת זאת הוא אינטרס כלכלי של המדינה.

אני כותבת את זה בלי להתייחס לפן הדתי. אין לי ספק שהמדינה עומדת על תמיכה באברכים ובריבוי ילודה. בעז"ה כשיבוא המשיח ישקללו גם ערכים כאלה.

אני לא עובדת בכלכלה אלא בעיתונאות ופשוט קראתי ידיעה כלכלית שחלה ירידה בילודה. לדעתי הידיעה נשאה כותרת מטעה ("בעקבות הירידה בקצבאות ילדים חלה ירידה בילדוה") אבל זו היתה הידיעה..

ומבחינתי עשיתי את חובתי למדינה.. הצעתי פה רעיון, הסברתי את צד אלו שלא יכולים לזוז בלי רכב ואין להם כסף לממן 7 מקומות, ביקשתי עזרה, מחיתי, התדיינתי, ובכך סיימתי את חובתי לאומה. עכשיו אפנה לעשות עוד כמה חובות שאין להן קשר לנושאי תחבורה.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מלפפון;1730765:
את נטפלת לזוטות, במחילה.
אם את רוצה פירוט של תוכנית אב לתחבורה, שתתן מענה ראוי לשמו לטובת רואה החשבון שיגיע בקלות ובמהירות, תוך כדי שהוא עונה למיילים ומנפיק דוחות כספיים, אני אתן לך.
מה שאני רוצה לומר זה שהרעיון שהמדינה תשקיע בריבוי רכבים פרטיים על הכביש הוא רעיון גרוע מאוד, שיגרום בסופו של דבר להוצאות אדירות הן מצד התשתיות שיאלצו להתרחב בשל כמויות הרכבים הפרטיים, הן מצד איכות הסביבה, והן מצד ההוצאות של הנהג עצמו, שבסופו של דבר יבזבז יותר זמן ודלק על עמידה בפקקים.

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י קקטוס;1730778:
את נטפלת לזוטות, במחילה.
אם את רוצה פירוט של תוכנית אב לתחבורה, שתתן מענה ראוי לשמו לטובת רואה החשבון שיגיע בקלות ובמהירות, תוך כדי שהוא עונה למיילים ומנפיק דוחות כספיים, אני אתן לך.
מה שאני רוצה לומר זה שהרעיון שהמדינה תשקיע בריבוי רכבים פרטיים על הכביש הוא רעיון גרוע מאוד, שיגרום בסופו של דבר להוצאות אדירות הן מצד התשתיות שיאלצו להתרחב בשל כמויות הרכבים הפרטיים, הן מצד איכות הסביבה, והן מצד ההוצאות של הנהג עצמו, שבסופו של דבר יבזבז יותר זמן ודלק על עמידה בפקקים.

אולי הרעיון עצמו לא כ"כ גרוע אבל זה נראה שאת לא מבינה מי ישלם את זה בסוף (רמז: האזרחים). אין מתנות חינם.

דניאל נ

משתמש מקצוען
אני ממליץ על דאצ'ה
7 מקומות כמעט הכי חסכוני ( 6 ליטר ל100 ק"מ) הטויוטה פריוס פלוס גם היא 7 מקומות אבל מחירה יקר משמעותי .
המחיר 100 אלף בערך

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
וואוו! דיון של צרות לעשירים!
חוצמזה - דווקא מתאים למדינת החלם שלנו לשדרג את אלה שכבר יש להם, ולהזניח את אלו שמתחת לקו העוני - אז אולי באמת יש מקום לדיון הענק ומלא המוטציות הזה!, ואם תשמעו שזה באמת עומד להתגשם -אז תודיעו בפורום- אני ארוץ לקנות גרוטאה קטנה - והמדינה תשדרג לי אותה! חלום!!

davidnead

משתמש צעיר
D I G I T A L
מותר להקפיץ את הדיון הזה?
מישהו יודע היכן עומד החוק כיום?
האם יש אפשרות להושיב 4 ילדים מאחורה ולחגור 2 מהם יחד?

יש למישהו תשובה חוקית ברורה?
שמעתי ששוטרים עשויים להעביר את זה, אבל אני רוצה להבין אם זה מותר חוקית "לכתחילה".

cyp

משתמש מקצוען
מ
אנחנו בדיוק מתלבטים באותו נושא,
הבעיה היא יותר לשים סלקל אחד ברכב,
בוסטר לתינוקת בת שנתיים,
בוסטר לילדה בת ארבע ועוד ילד בן שבע שיושב חגור.
אין מצב להכניס את כולם מאחורה.. לא?

אם ככה חייב רכב גדול?
זה כבר לא ענין של דו"ח או בטיחותי, בטח לא יהיה מקום :(
אבל ההוצאות על רכב כזה ממש גדולולת
(מענין באיזה רמה ההבדל, מעבר לעלות הרכב עצמו)
היום יש רכבים גדולים מאוד חסכוניים ואם זה רכב ישן אז יש רכבים עם ספסל אחורי שמתאים לילדים לנו היה מאזדה 626 7 מרומות ומאוחורה ספסל אחורי הפוך לילדחים קטנים כול חגורות ככה יוצר....
הרכב עלה 10,500 והדלק רגיל כמו כל רכב חמישה מקומות ממוצע לא חשנו הבדל בין רכב קודם של חמישה מקומות

davidnead

משתמש צעיר
D I G I T A L
היות שאני מדבר כרגע על לשכור רכב לחג, לא על קניה, התשובה הזו לא רלוונטית אלי.

לכן חשוב לי גם לדעת את החוק ברור, כי גם אם שוטרים מעבירים את זה, כנהג חדש עלולים להחמיר איתי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה