לזה התכוונתי כשכתבתי
קל להתעצבן, לצעוק, ולמצוא משלים ודוגמאות נגד תופעות שהיינו מעדיפים שלא היו קיימות ולא נח לנו איתם.
מערכת ימות המשיח היא מערכת כלכלית, אם יבוא נדיב נסתר או גלוי וישלם להם על שעות התיכנות של צוות מתכנתים, שיכניסו שיפורים ושכלולים לטובת המצונתקים שלא יפגעו בלקוחות האחרים שלהם - הם לא יתנגדו.
כמו כל חברה כלכלית מותר להם להפעיל שיקולים של רווח! ומותר להם לא להיות צדיקים יותר מהחוק, בטח לא כשזה נוגע לכיס שלהם.
גם אני, ואתה וכולנו לא נחפש איך לשלם יותר מס כדי לתרום לאוכלסיות החלשות, ולא להחמיר יותר מחוקי התנועה, כשרכב תוקע אותנו ואנחנו רוצים לעקוף.
כן, מותר לנו כציבור להתגונן מפני מערכת הצינתוקים שמעצבנת אותנו. איך? בהעלאת העניין למודעות, באי נתינת תרומות לגופים שצינתקו אלינו, שאי חזרה למספרים כאלו ובמלכים לחקיקה בכנסת.
מערכת ימות המשיח הינו מערכת כלכלית שעושה [בחלק מסויים] את כספה על חשבון פרטיותם של אזרחי ישראל, לשום מערכת כלכלית אין את הזכות לפלוש לחייך, גם ע"פ המוסר בסיסי, ע"פ החוק, ואו הגינות, ואו התורה, נמצא פרצה בחוק שתפקידה במוצהר למנוע את הטרדות, ומשתמשים בה ביודעין, עד לשיתגברו המחוקקים לסתום גם פרצה זו, גם אם כוונותיה כלכליים, אין לה את הזכות להעמיד ביודעין פלטפורמה להטרדת אזרחים ויהודים, גם אם בינתיים כאמור לא תוקן חוק מפורש לאסור זאת, אין צורך להעמיד צוות טכנאים כי ביודעין אין מדובר כלל בהגדרות מסובכות, מספיק להגדיר שאי אפשר לצנתק ללא אישור של בעל הקו שיתקשר למערכת להצטרף לצינתוקים.
בניגוד אליכם שכתבתם שקל למצוא משלים ודוגמאות, אני לא הבאתי משלים ודוגמאות בניגוד אליכם, ותסלחו לי על הדוגמאות והמשלים שלכם, שאינם דומים לנושא המדובר.
מי אמר? אפשר לפתוח כאן פולמוס הלכתי נרחב של האם יש כאן דבר עבירה, והאם יש כאן מסייע לדבר עבירה. יהיו דעות לכאן ולכאן. אבל תהיה בטוח שתהיה בו יותר מדעה אחת חד משמעית.
האם אתם יודעים את הלכות גזל שינה או גזל זמן, האם שמעתם על ואהבת לרעך כמוך, האם אין חובה מהתורה שלא להנות אדם, האם לא כתוב שלא יהיו נבלים ברשות התורה,
כן, נכון, כמו שמותר לימות המשיח לצנתק, לך מותר לכתוב את התגובה הזו.
מותר, היכן כתוב שמותר לצנתק???
אבל גם לי מותר לכתוב את התגובה שלי,
ממקום של אזרח פשוט, שומר חוק (משתדל),
שמצנתקים לו לפעמים באמצע דברים חשובים
אבל הוא נושם עמוק, וממשיך הלאה.
ואני כותבת אותה כי אני חושבת שיש בה אמת
למרות שברור לי שהיא לא תהיה פופולארית
אולי אפילו תעצבן.