חרבות ברזל הנספח השבועי • 6

האם על ישראל לפתוח ראשונה בהתקפה מסיבית בלבנון, או לעשות הכל שלא להגיע למלחמה בשתי חזיתות?

• חובה להעיף את החיזבאללה, לא פחות מאת החמאס!

הצבעות: 673 68.9%
  • לא מומלץ מלחמה כוללת - יש להבליג כמה שאפשר.

הצבעות: 304 31.1%

• סה"כ מצביעים
    977
  • הסקר נסגר .
מצב
הנושא נעול.

אחד משלנו

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
בשוק הרגיל זה המחיר,
אבל אף אחד לא מוכר לעבריינים וארגוני טרור (חוץ מהרוסים ואיראן).
המחיר הגבוה הוא בשוק השחור+הברחת גבול.
לא הבאתי את כל מה שאמר
אבל בין הדברים אמר שהמחיר בחוץ נע בין 200 אלף ל250 אלף
לא הבנתי את מה זה בחוץ (אולי הייתי צריך להביא את הדברים במלואם שיובנו יותר)
עכשיו הבנתי תודה לך @טראמפ 2024 על ההסבר

ד. פריד

משתמש מקצוען
מה יש לעבריינים לעשות עם הטילים האלו?
מלחיץ...
אם כבר משום מה אותי היו יותר מלחיצים הטילים כשהם בידי חיזבאללה, ועכשיו היה מלחיץ אותי הכסף שעבר לידי חיזבאללה...
אבל באופן כללי לחץ בד"כ לא מועיל.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אם כבר משום מה אותי היו יותר מלחיצים הטילים כשהם בידי חיזבאללה, ועכשיו היה מלחיץ אותי הכסף שעבר לידי חיזבאללה...
אבל באופן כללי לחץ בד"כ לא מועיל.
לכאו' מדובר בעבריינים ערביים, שביום קודה יפנו את נשקם לעבר היהודים ה"י.

ד. פריד

משתמש מקצוען
לכאו' מדובר בעבריינים ערביים, שביום קודה יפנו את נשקם לעבר היהודים ה"י.
לפחות אצלם יש את הסיכוי ש...
  • 28 באוקטובר (1984)– הרוג ועשרה פצועים כתוצאה מירי רקטת לאו לעבר אוטובוס פלסטיני בירושלים.
אבל אצל חיזבאללה זה יותר ודאי שזה יכוון אילינו במוקדם או במאוחר.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ויש טוענים שהוא קבור בירושלים במרכז העיר
לא יודע בדיוק היכן
חי חי חי,
ברחוב שטראוס למעלה יש גן משחקים שיש בו שני מבנים ישנים שסגורים כבר שנים רבות,
לפני שנתיים מישהו מהאזור (וד"ל) החליט שזה הקבר, ומאז יש שם מריבות עם המשטרה, פותחים-סוגרים פותחים- סוגרים...
(אומרים שמבנה אחד זה מסגד ובשני קבורים כמה ערבים..)

אחד משלנו

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
דובר האירגון : ישראל דרשה שחרור 100 חטופים אנחנו מוכנים להרבה פחות
@פרוגמטי
הסתפקתי האם להביא את הנאום של דובר חמאס
אולי כמו שהתנגדו לנאום של נסראללה אולי גם לגבי זה יש התנגדות לכך
הבאתי ציטוט ולא את הנאום כי לא ראיתי שום הודעה האוסרת על כך אבל כן ארצה לדעת מהי דעתך
אודה מראש להתייחסותך בנושא

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני כל הזמן חושבת על החטופים שמסריטים אותם ומפרסמים את זה..
הם כ"כ מסכנים, גם כשבע"ה בקרוב הם ישובו, כולם רואן איך הם היו בכלא.. וכולנו יודעים שמכריחים אותם להגיד את מה שהם אומרים...
איך אפשר להימנע מפרסום הסירטון?
מספיק שאיזה פלסטיני מעלה את זה לאחת הפלטפורמות ותכלס זה מפורסם כבר
להיפך,
זה לא משהו שהם גרמו וצריכים להתבייש,
כל סרטון זה אות חיים זה אחוז של תקווה.
אנשים במצב הזה בכלל לא רוצים לחיות שלא נדע....

לא היו אמורים להשתחרר אישה וילד??
או שפספסתי את זה??

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
@פרוגמטי
הסתפקתי האם להביא את הנאום של דובר חמאס
אולי כמו שהתנגדו לנאום של נסראללה אולי גם לגבי זה יש התנגדות לכך
הבאתי ציטוט ולא את הנאום כי לא ראיתי שום הודעה האוסרת על כך אבל כן ארצה לדעת מהי דעתך
אודה מראש להתייחסותך בנושא
אחרי שהובא בכל כלי התקשורת ואין בו משהו דרמטי
לא רואה בעיה.

במה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עימוד ספרים
אולי יהיו שיכעסו עלי, אבל כמדומני שכתיבת אות ע"י נתניהו פוסלת את הספר תורה.
ע"פ הלכה אות חלולה כשרה.
ולכן תמיד בכתיבת אותיות בספר תורה הסופר כותב את המסגרת ומי שמתכבד לכתוב רק ממלא אותה.
התירוץ שעושים את זה כדי שהכתב יישאר יפה (מה שנכון), הרווח האמיתי שמרוויחים שאפשר להביא לכל מי שרוצה לכתוב בספר בלי לחוש לכשרותו.

גיפט

משתמש מקצוען
מחכים שארה"ב תמצה את כל האפשרויות הדיפלומטיות בעולם במשך כשנה, ואח"כ הייתה נופלת הממשלה שלהם.
כמה שביבי פחדן מסוכן, גנץ הוא הרבה הרבה יותר מסוכן. הוא אחד האחראים למצב שהצבא נמצא בו ולחוסר המוכנות ב7.10
לדעתי היו פשוט פועלים במהירות ותחת לחץ, נכנסים לעזה בלי תוכנית מסודרת, והיו נופלים מאות אם לא אלפי חיילים ה״י
ביבי מתנהל בהגיוניות רבה, ברור שהסיוע ההומניטרי הוא מבאס ומכעיס אבל כנראה שלא היינו יכולים להמשיך בלעדיו..

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
לא הבנתי את המתקפה אבל נניח
עשינו גם ניסוי פינוי אזרחי ללא הוצאות פינוי מה לא מדויק?
ואגב כן נעשו ניסויים בחץ 3
סתם, לא הבנת מה כתבו ומיהרת לזלזל. לכן הייתי צריך להסביר. לא אמרו שכל המלחמה היא רווח.
בהקשר הספציפי הזה, של המערכת חדשנית וייחודית של חץ 3 - יירוט טילים לחלל, החות'ים נתנו כאן רווח לישראל.
ניסוי במערכת החץ עולה בדרך כלל מאות מליונים - וכאן היה הרבה יותר זול, באדיבות החות'ים.
למרות שעשו כבר נסיונות - למערכת חדשנית כזו לא מזיק כלל נסיון נוסף.

ומלבד זאת, כפי שכבר כתבו, היה כאן יותר מנסיון - היה כאן תצוגת תכלית טובה, הדגמת הצלחה "על רטוב", כשכל העיניים מופנות לישראל. הירוט הזה לבדו יכול לסגור לתעשיות הבטחוניות עוד חוזים שמנים.

במה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עימוד ספרים
מאוד מקומם השיח בתקשורת הנוגע ליום שאחרי המלחמה. האם לתת את עזה לרש"פ, או שישראל תישאר שם כמו בשטחים ביו"ש? והשיח הזה מנוהל על ידי הביג בוס - ארה"ב!
אני לא מצליחה להבין! אם אני גרה בדירה, ממי קניתי אותה? מהקבלן. והקבלן, ממי הוא קנה את הקרקע? מרשות מקרקעי ישראל. וישראל, ממי הם קנו את הקרקע? אהה, הם לא קנו, הם פשוט הגיעו לכאן וכבשו את השטח ומאז הוא של המדינה. נכון, או לא? אז אם כך, אותו הדין לגבי עזה! כל שטח שנכבש כרגע בדם לוחמינו, בדם של יהודים - לוחמים וגם אזרחים, איך אפשר לתת אותו בעטיפת צלופן לרש"פ?? איך אפשר להחזיר אותו לעזתים שרובם ככולם מחבלים?? האם סתם חיילנו שופכים את דמם??
בכל מקום בעולם ובמשך ההיסטוריה תמיד כך היה - מדינה כובשת איזור והוא הופך אוטומטית לשלה. ואין על כך מערערים. איך זה שאנחנו השפוטים המטומטמים כל כך מהר נסוגים, מתנצלים, מנסים לרכך, להסביר, לתרץ, איך??
אני באמת מחכה למשיח שרק הוא ובאמת רק הוא יעשה כאן סדר. אחרת זה טירוף הדעת מה שהולך כאן.
בעבר אכן היה מקובל לכבוש שטח ולספח אותו.
מאז חתימת אמנת ז'נבה הרביעית (שישראל חתומה עליה כמו כל העולם המערבי) אף מדינה בעולם המערבי לא סיפחה שטחים לעצמה, גם לא שטחים שנכבשו בדם רב הרבה יותר של לוחמים (למשל יפן וגרמניה שאחרי מלחמת העולם).
אם גם בימינו מדינה כובשת הייתה מספחת אותה לעצמה אז מדינת ישראל הייתה עדיין בשליטת בריטניה הגדולה ומסתבר שרובינו לא היינו חיים פה.
הכיבוש בקום המדינה לא היה כיבוש של אף מדינה אלא מלחמה על שטח שהוא הפקר בעצם (אחרי שנגמר המנדט), גם ביו"ש יש לישראל סיבה לספח או להשאיר התנחלויות מכיוון שזה שטח שנלקח על ידי הירדנים בניגוד להחלטת האו"ם.
יכול להיות שעדיף וטוב (אולי גם מצווה) להשאיר את הרצועה בידי ישראל, אבל ברור שאם ישראל תעשה את זה היא תתנצל ותגמגם ותנסה להסביר, ובצדק.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אז בגלל הצדקנות וההומניות המזוייפת של העולם עזרנו במו ידינו לחמאס להבריח את החטופים מתחת לאפנו, השד יודע לאן...
:mad::mad::mad::mad::mad::mad:
לא בטוח שזה קשור להומניות כלפי אזרחי עזה. חילוץ חטופים חיים הוא פעולה רגישה ומסובכת מאוד בעיקר בגלל השמירה על חיי החטופים.

הגולם החולם

משתמש מקצוען
סתם, לא הבנת מה כתבו ומיהרת לזלזל. לכן הייתי צריך להסביר. לא אמרו שכל המלחמה היא רווח.
בהקשר הספציפי הזה, של המערכת חדשנית וייחודית של חץ 3 - יירוט טילים לחלל, החות'ים נתנו כאן רווח לישראל.
ניסוי במערכת החץ עולה בדרך כלל מאות מליונים - וכאן היה הרבה יותר זול, באדיבות החות'ים.
למרות שעשו כבר נסיונות - למערכת חדשנית כזו לא מזיק כלל נסיון נוסף.

ומלבד זאת, כפי שכבר כתבו, היה כאן יותר מנסיון - היה כאן תצוגת תכלית טובה, הדגמת הצלחה "על רטוב", כשכל העיניים מופנות לישראל. הירוט הזה לבדו יכול לסגור לתעשיות הבטחוניות עוד חוזים שמנים.
אכן כן, מפתחי חץ 3 שמחים מאד לראות בפעם ראשונה שזה הצליח!
ניסוי הוא בסוף בסוף ניסוי למרות שהוא נעשה בתנאים הכי קרובים למציאות של מלחמה!

הגולם החולם

משתמש מקצוען
לא בטוח שזה קשור להומניות כלפי אזרחי עזה. חילוץ חטופים חיים הוא פעולה רגישה ומסובכת מאוד בעיקר בגלל השמירה על חיי החטופים.
או שהם נעלמו משם לפני כמה ימים בעוד מנהרה שאותה עדיין לא גילו
סביר, לא?!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...