התייעצות המתנה ארוכה למחיר למשתכן

משושי

משתמש מקצוען
אגב לפי מה שרשום שם אני מבינה שיש אופציה או לדירת 85 מטר או 100 מטר או 120
האם זה נכון? כלומר המחיר המרבי שנצטרך לשלם זה על דירת 120 מטר 1,637,051 ?
(זכינו בערך במקום 100)
לא המקסימום שאתם תשלמו הוא הרבה פחות כי המחיר המוצג באתר הוא לפני הנחה של 20% או 300,000 ש"ח הנמוך מבניהם.

רבקה מם

משתמש פעיל
D I G I T A L
לא המקסימום שאתם תשלמו הוא הרבה פחות כי המחיר המוצג באתר הוא לפני הנחה של 20% או 300,000 ש"ח הנמוך מבניהם.
אין דירות יותר מ120 מ ?
המרפסת כלולה במטרים האלו או בנוסף?
(אני מנסה לחשב את הסכום המרבי)

נערך לאחרונה ב:

משושי

משתמש מקצוען
אין דירות יותר מ120 מ ?
המרפסת כלולה במטרים האלו או בנוסף?
(אני מנסה לחשב את הסכום המרבי)
אני לא יודע אם בשלב הזה בכלל יש תוכניות שהופצו לציבור, בדרך כלל הם מפרסמים את התוכניות המדויקות יותר קרוב לבחירת דירות, ולכן אני לא יודע אם אפשר לדעת.
כתבתם שאתם מקום 100 מתוך כמה זוכים?

רבקה מם

משתמש פעיל
D I G I T A L
תודה לכל התגובות מאוד עוזר לנו
שאלה נוספת:
ההורים שלנו רוצים להעניק לנו כסף ע"י לקיחת משכנתא על הדירה שלהם.
יש אפשרות שהם יקחו משכנתא בשביל שאנחנו נשים אותם במניות או שנקנה דירה על נייר או דירה על שם מישהו אחר?

עוד קצת מחשבה..

משתמש צעיר
מניות לעניות דעתי זה סיכון גדול מידי בשביל לקחת על כספים שההורים מוציאים עליהם משכנתא ומיועד להון עצמי, בקניית דירה על נייר - תאבדו את הזכות למחיר למשתכן,

רבקה מם

משתמש פעיל
D I G I T A L
מניות לעניות דעתי זה סיכון גדול מידי בשביל לקחת על כספים שההורים מוציאים עליהם משכנתא ומיועד להון עצמי, בקניית דירה על נייר - תאבדו את הזכות למחיר למשתכן,
בסדר אז פיקדון 5%
או דירה על שם מישהו אחר
אני שואלת אם יתנו להם משכנתא

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בסדר אז פיקדון 5%
או דירה על שם מישהו אחר
אני שואלת אם יתנו להם משכנתא
המשכנתא שיתנו או שלא יתנו להם, לא קשור הכלל למה שאתם תעשו עם הכסף.
ויועצי משכנתאות מסוימים כמעט בכל מצב מצליחים להוציא משכנתא.

בעז"ה

משתמש רשום
מפתיע כמה שאנשים טועים בזה. התשובה לשאלה היא שייתכן מרוויחים מהדחיה של היתר הבניה.

אנשים טועים לחשוב ששכירות זה כסף לפח, וריבית לא, כי מילא יקחו משכנתא.
כל עוד חוסכים את הפער בין השכירות למשכנתא הרבה פעמים עדיף לדחות את המסירה של הדירה (במיוחד בשוק החופשי).

דוגמה במספרים עגולים: משפחה עם 500 אלף הון עצמי רוצה לקנות דירה ב2 מליון. הם צריכים משכנתא של מליון וחצי. בריבית קבועה של 5 אחוז זה יוצא 8000 ש"ח ל30 שנה (מצורף צילום מסך).

המוכר מבקש לדחות את המסירה והתשלום ב-5 שנים. הקונים למרבה הפלא מסכימים בשמחה.
ב5 שנים האלה הם שכרו דירה באזור ב5000 שקל לחודש. כיון שהם תכננו לשלם משכנתא 8000 לחודש, הם חוסכים 3000 שקל לחודש - סה"כ ל5 שנים 180 אלף.

כעת לאחר ה5 שנים שהם חסכו 180 אלף ש"ח הם צריכים רק משכנתא של 1.38 מליון. אבל כיון שהם כבר משלמים על דיור 5 שנים, הם רוצים לקחת משכנתא ל25 שנים בלבד.
ב25 השנים הבאות הם ישלמו רק 7700 ש"ח לחודש (מצורף צילום מסך).

במחיר למשתכן התשואה יותר גבוהה, וסביר מאוד שלא תרוויחו מהדחיה, אבל בטח לא שווה לבטל.

למה זה עובד?
צריך לראות לוח סילוקין של משכנתא, אם אתם חוסכים את החלק של ההחזר ע"ח קרן, התחלתם 'לשלם' את המשכנתא בלי להתחייב בריבית

בהצלחה!

בעז"ה

משתמש רשום
כעת לאחר ה5 שנים שהם חסכו 180 אלף ש"ח הם צריכים רק משכנתא של 1.38 מליון
טעות בהקלדה. 1.32 מליון

צילומי מסך:
1730746775406.png

1730746815883.png

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה