התייעצות המתנה ארוכה למחיר למשתכן

רבקה מם

משתמש פעיל
D I G I T A L
שלום
נשמח לכל עזרת המומחים כאן
זכינו במחיר למשתכן לפני שנתיים בלוד
עד כה אמרו לנו שאוטוטו ואז יש חתימת חוזה
עכשיו הבנו מהם שזה לא בכיוון.. סיפור של עוד כמה שנים לחתימה ואז עוד כמה שנים לבניה
בקיצור נשמע כמו איזה 10 שנים נוספות
אנחנו בינתים משלמים שכירות גבוהה כל חודש
כמה שאלות:
1. האם שווה לנו לותר על הזכיה ולקנות דירה אחרת?
2. יש לנו כסף מההורים סכום גדול מאוד חלקו מזומן וחלקו אמור להלקח במשכנתא ע"י ההורים + משכנתא שאנחנו אמורים לקחת
יש נכס כלשהו שאנחנו יכולים לקנות ולקבל משכנתא בלי לאבד את הזכאות למחיר למשתכן?

תודה רבה

מרדכי פולק

משתמש רשום
מנוי פרימיום
אין כזה דבר לקנות נכס בלי שיפקע הזכייה
אם זה באמת עשר שנים שווה לוותר על הזכייה

נערך לאחרונה ב:

רועי COPY

קופירייטר ואסטרטג למיתוג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
שלום
עכשיו הבנו מהם שזה לא בכיוון.. סיפור של עוד כמה שנים לחתימה ואז עוד כמה שנים לבניה
כמה שאלות:
2. יש לנו כסף מההורים סכום גדול מאוד חלקו מזומן וחלקו אמור להלקח במשכנתא ע"י ההורים + משכנתא שאנחנו אמורים לקחת

תודה רבה
באיזה פרויקט?

ישראל משכנתאות

מומחה למשכנתאות
מנוי פרימיום
שלום
כמה שאלות:

תודה רבה
צריך לראות במסמכי המכרז של הקבלן יש לוחות זמנים שהוא מחוייב לעמוד בהם .
לא נראה לי זה יקח יותר מ 5 שנים

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אפשר עד שליש נכס.
אם תמצאו עוד שניים במצב שלכם תוכלו להשתתף ביחד בקניית נכס.

רועי COPY

קופירייטר ואסטרטג למיתוג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי

בונה אתרים

משתמש פעיל
שלום
כמה שאלות:

תודה רבה
לא רואה בזה שום בעיה.
אא"כ אתם קונים למגורים ואתם נפשית בשופ"א לא מסוגלים לגור בשכירות.

זה בכלל לא משנה כמה זמן זה ייקח,
את הרווח שלכם כבר עשיתם מהרגע של הזכייה,
ובנוסף לזה כל יום שהמחירים עולים אתם חלק מהחגיגה וגם אתם מרוויחים...
אפילו שזה רק על הנייר, סוף כל סוף זכיתם בדירה בסכום X ולבסוף תקבלו את דירה בסכום הזה...

את הסכום הגדול אתם יכולים להניח בפק"מ בטוח (שהיום הרבית יחסית מאד גבוהה)
וככה להרוויח משני העולמות...

רבקה מם

משתמש פעיל
D I G I T A L
שווה לחכות כבר עכשיו הדירה שלכם לעתיד שווה יותר ממיליון מהמחיר שתקנו אותה בפועל וכנראה שעם הזמן זה רק יעלה
שכירות של 10 שנים זה קרוב ל800000 ובתוספת האינפלציה שמוסיפה עוד 100000 וקושי בהחזר משכנתא גדולה עם עליית הגיל זה משנה משמעותית את הרווח

ישראל משכנתאות

מומחה למשכנתאות
מנוי פרימיום

benny alon

משתמש חדש
לגבי הכסף שיש לכם ואתם ממתינים לקנות איתו דירה אני הייתי שם אותו בקרן כספית בינתיים זה יתן לכם תשואה של איזה 4 אחוז עד שתקנו את הדירה

בונה אתרים

משתמש פעיל
שכירות של 10 שנים זה קרוב ל800000 ובתוספת האינפלציה שמוסיפה עוד 100000 וקושי בהחזר משכנתא גדולה עם עליית הגיל זה משנה משמעותית את הרווח
עליית באינפלציה תתבטא בין היתר בעליית ערך הדירה.

בנוסף לזה באם אתם סוגרים את הכסף בפיקדון בטוח לתקופה אתם יכולים לקבל תשואה של 5 אחוז שנתי.

ובנוסף אם אתם קונים כבר עכשיו נכס יותר יקר,
וכתוצאה מכך אתם לוקחים משכנתא יותר גדולה,
כל שקל שאתם לוקחים מהמשכנתא תחזירו שני שקלים בגלל הריביות הגבוהות...
כך שלמחיר הדירה הסופי יש משמעות רבה, אל אף כל הקושי שבהמתנה.

ובעיקר הטעות זה לחשב כמה אתם עכשיו משלמים שכירות במקום שבחרתם לגור,
החישוב אמיתי והנכון זה כמה אתם יכולים לקבל שכירות מהנכס הפוטציאלי שקניתם.

משושי

משתמש מקצוען
אם זה באמת עשר שנים שווה לוותר על הזכייה
@מרדכי פולק הייתי שמח לדעת לפי איזה חישוב כבודו הגיע למסקנה הזו

כי לפי החישוב שלי, אסור לכם לוותר על הזכייה בשום פנים ואופן, הרווח הוא לפחות 800,000 ש"ח לדירת 100 מ"ר.

המחיר לפני הנחה 15,695 הוי אומר לדירת 100 מ"ר 1,569,500, אחרי הנחה 20% או 300,000 ש"ח הנמוך מבניהם 1,269,500 שלמ"ר זה 12,695.
מחיר ממוצע למטר בלוד ע"פ מדלן הוא 19,700 שזה אומר פער של 7000 ש"ח למ"ר, שלדירת 100 מ"ר מדובר בפער של 700,000 ש"ח, עכשיו זה ממוצע של כלל העסקאות בעיר כולל בשכונות הישנות, באזור של בן שמן המחיר למ"ר של עסקאות שבוצעו כבר הוא בין 21,000 למ"ר ל25,000 למ"ר, שהרוב בוצעו ב25,000 למ"ר, זה הפערים כנראה נובעים מאיזה קומה הדירה שככל שיותר גבוהה יותר יקרה וכנראה גם מהנוף שזה לא ניתן לדעת מהנתונים במדלן.

כך שמינימום הרווח שלכם הוא 830,000 ש"ח וכנראה הרבה יותר, כיון שרוב הדירות בפרויקטים באזור נמכרו בסביבות ה25,000 למ"ר ניתן לבדוק זאת במדלן בצורה פשוטה תחפשו פרויקטים בבן שמן כאן, כך שהרווח קרוב יותר למליון ש"ח.

בנוסף לזוכי מחיר למשתכן/מחיר מטרה וכדומה יש פלוס מטורף, שהם מרווחים מתשואה של נכס בלי להשקיע שקל. כלומר מחיר הדיור עולים כל הזמן (גם אם בשנתיים האחרונות לא עלה כל כך, עכשיו המחירים חוזרים לעלות) כשהממוצע עליה שנתי זה בערך 7% הוי אומר רווח של 7% כל שנה על דירה, ששווה קרוב ל2 מיליון ש"ח, השקעה שנראה אסור בשום פנים ואופן לוותר עליה.

ולגבי מה עושים לבינתיים הרי יש שכירות ואינפלציה, דבר ראשון אתם זכאים כל חודש לסיוע בשכר דירה שזה אמור להיות בסיבות 1000 ש"ח ואולי יותר אני לא כל כך מכיר את המספרים.

ולגבי הכסף שיש לכם, העלו כאן כמה רעיונות מאוד טובים, או לקנות דירה בשליש שליש שליש, רק קחו בחשבון שאז מאבדים את הזכאות לסיוע בשכר דירה, או שתשקיעו בשוק ההון לבינתיים ואם התשואה השנתית תנסו לממן את השכירות, יש כאן בפרום את @השקעות R הון ואת @ה. שלמה עם הרבה ניסיון וידע שיוכלו לעזור לכם למצוא את ההשקעה שמתאימה לכם לפי הצרכים שלכם.

ודבר אחרון שנכון עכשיו ונכון לחיים, אנשים נוטים לחסוך כסף קטן ומפסידים בגלל זה כסף גדול, צריך להיות הפוך, להפסיד כסף קטן בשביל להרוויח כסף גדול, ועל כן אל תקבלו שום החלטה רק על סמך מה שנכתב כאן בפרום, יכול להיות שיש נתונים נוספים שאני או כל אחד אחר שהגיב כאן לא יודע שמשנים את התמונה, יכול להיות טעות בחשבון ועוד ועוד, לכן לכו לאיש מקצוע מנוסה, לא משהו שעיצב אתמול לוגו ופתח משרד, שמבין גם בנדלן וגם בשוק ההון, או לכו לשניים אחד שמבין בנדלן אחד בשוק ההון תשבו איתם תשמעו את הנתונים קודם, וכך תוכלו לקבל החלטה מושכלת, שיהיה בהצלחה.

רבקה מם

משתמש פעיל
D I G I T A L
כמו כן אפשר לקנות נכס מסחרי שזה כולל חנות משרד מחסן חניה וכו
אפשר לקחת על זה משכנתא?

רשות מקרקעי ישראל תוצאות מכרזי מקרקעין מסמכי המכרז
אני רואה שם רק את זה :https://www.gov.il/he/pages/lod-pr-04052022
תוכל לכוון אותי עוד?
אגב לפי מה שרשום שם אני מבינה שיש אופציה או לדירת 85 מטר או 100 מטר או 120
האם זה נכון? כלומר המחיר המרבי שנצטרך לשלם זה על דירת 120 מטר 1,637,051 ?
(זכינו בערך במקום 100)

אורי אלעזר

משתמש חדש
???
אין לי פייסבוק מישהו שמע על זה?
לא יודע עם זה הפרויקט אבל מומלץ לבדוק
IMG_0302.jpeg

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה