בחלות הסוד הוא לא להתייאש, כל אחת והטיפים שלה, לוקח זמן לקלוט את התנור, המיקסר, והחום בבית, קחנה בחשבון שלרוב לוקח לפחות פעם פעמיים של חלות "מפונצ'רות" עד שמצליחים.
רק להתעלם מהנקיון ומי שאופה אותם.המתכון המוצלח שלי:
לקנות חלות טריות ולוהטות ביום שיש בצהרים במאפיית ויז'ניץ...
מה הסוד?חבל שלא טעמת את שלי
הילדים רבים ביום ראשון בבוקר מי יקח את מה שנשאר
בבקשה מתכון מסודר.אני מוסיפה כפית (לא יותר) חומץ לקילו קמח, מעולה! פשוט משדרג את החלה, המתכון ממש רגיל חוץ מהתוספת הזו שמשפרת לאין ערוך!
ואהווו מושלםםם איך את קולע את החלות אפשר הסבר? נראה סוףףףףףהבטחתי תמונה...
למה לעבוד כל כך קשה עם זורקים לפח?המתכון של החלות
לשים במיקסר :קילו קמח
4-5 כפיות שמרים
13 כפות סוכר
בקבוק סודה
לערבב ולתת לבצק לנוח 10 דק'
להוסיף: 1/2 כוס מים
1 כוס שמן
2 ק"ג קמח
לערבב להוסיף
7 כפיות מלח
ללוש היטב. להעביר לאשפתון. לסגור היטב להתפיח
יוצא חלות מדהימות
יצא לי ממש גרועחבל שלא טעמת את שלי
הילדים רבים ביום ראשון בבוקר מי יקח את מה שנשאר
אני מרגישה נלעגת לכתוב כמו כולם שאין כמו המתכון שלי,
אבל מנסיון, כל מי שטעם לקח מתכון ואופה כל שבוע....
ומי שקונה ויזניץ וכדו' כנראה לא טעם חלות טובות מימיו.
אגב- על חלות ביתיות לשבת אני לא מוותרת כולל כשחזרתי מבי"ח אחרי לידה ביום חמישי...
ובשבת הגדול...
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפיות מלח
2/3 כוס סוכר
2.5 כוסות מים פושרים
שמים את כל החומרים יחד במקסר (שהמלח לא יגע בשמרים)
כשהבצק כמעט מוכן יש להוסיף
1/3 כוס שמן
ולשים עד שהבצק במרקם אחיד מאוד וחלק וצבעו לבן.
מתפיחים בתוך שקית אשפה סגורה, לשעתים ולא יותר! (בחורף אפשר קצת יותר)
כל חצי שעה להוריד התפחה ע"י כמה לחיצות מחוץ לשקית.
מכינים את הקליעים ע"י רידוד כמו שהסבירו מעלי, וקולעים לחלות ארוכות.
או כל צורה אחרת
מורחים ביצה עם שמן וסוכר, וזורים שומשום.
מכניסים לתנור בחם נמוך מאוד (40 מעלות) למשך 20 דק'
מעלים את החם בבת אחת לחם גבוה מאוד ל-20 דק' נוספות. (בודקים שהצבע טוב)
ומוציאים מהתנור,
אחרי קרור קל מכניסים לשקית אטומה.
מהחלות האלו בד"כ לא נשאר פרור, ואם נשאר מחזיק מעמד טרי עד יום ראשון בכיף.
באיזה כוסות את משתמשת?בתאבון ושבת שלום!
(אם אספיק מחר אצלם בל"נ)
יש לי שאלה לגבי זמן אפיה והחום כי אצלי אני לא מצאתי משהו קבוע יש שכותבות חום נמוך ויש גבוה מה הזמן המדויקק והאם חיממתם מראש?הבטחתי תמונה...
אני מחממת מראש על 200 ואופה בטורבו (לא ראיתי שמתייבש). לפני זה מתפיחה או בחוץ או בחום נמוך של 40 10-15 דקות (מה שנקרא 'גארה').יש לי שאלה לגבי זמן אפיה והחום כי אצלי אני לא מצאתי משהו קבוע יש שכותבות חום נמוך ויש גבוה מה הזמן המדויקק והאם חיממתם מראש?
כוסות 180 סמ"קבאיזה כוסות את משתמשת?
לא מחממת מראשיש לי שאלה לגבי זמן אפיה והחום כי אצלי אני לא מצאתי משהו קבוע יש שכותבות חום נמוך ויש גבוה מה הזמן המדויקק והאם חיממתם מראש?
באת לי בזמןניסיתי כבר כמה מתכונים של חלות( לא מפה) וכל פעם יוצא לי דביק ברמה שאי אפשר לעשות כלום, בקושי מסדרת בתבנית עיגולים וזהו. מה יכול להיות הבעיה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: