דרוש מידע המסת/הקפאת/שאיבת שומן- מה יש לכם לומר על זה?

נחוח השמרים

משתמש צעיר
מה זה הדבר הזה?
למה הוא לא נכנס במקום ניתוחים בריאטריים?
מישהו שמע או יודע להסביר לי?
(האתרים שעוסקים בתחום חסומים לי)
 

נס שאני כאן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
הפקות ואירועים
(האתרים שעוסקים בתחום חסומים לי)
העתקתי לך מהאתר של כללית:

חיסול עודפים - ניתוח לשאיבת שומן​

לא תאמינו כמה אנשים מתסכלים במראה ורואים הצטברות של שומנים בכל מיני מקומות בגוף, אנחנו כמובן ממליצים לאכול נכון ולשלב פעילות גופנית ביומיום שלכם, אבל אם אתם לא סובלים מעודף משקל משמעותי – ניתוח לשאיבת שומן הוא פתרון מצוין.
מדריך:

לפני שמתחילים

כולנו רוצים להיראות טוב, בין אם במראה מול עצמנו או בחוץ מול הקרובים או העולם. אורח חיים בריא הוא תמיד הברירה הכי טובה כדי להשיג את המטרה הזאת – שילוב של תזונה מאוזנת, פעילות גופנית לפי המלצת הצוות הרפואי והימנעות מעישון ומאלכוהול. השמנה באה לידי ביטוי גם ביתר שומנים בדם (היפרליפידמיה), והמצב הזה לא משתנה גם אם שואבים שומן, אך לא עוברים לאחר מכן לניהול אורח חיים בריא. עכשיו, אחרי שאמרנו את זה, בואו נדבר על ניתוח לשאיבת שומן.
הוא מוריד עומסים מהגוף שלנו, והוא עושה את זה ממקומות מסוימים שבהם אתם מרגישים לא בנוח - למשל בירכיים או בבטן.
מי לא מתאים לעבור את הניתוח?
שאיבת שומן לא מתאימה רפואית לאנשים שסובלים מעודף משקל משמעותי, שכן שאיבה של כמות גדולה של שומן בבת אחת מגדילה את הסיכון לסיבוכים. אחד הפתרונות לאנשים כאלה הוא ניתוח לקיצור קיבה (ניתוח בריאטרי).
ואם כל זה לא מספיק, הנה נתון לא נעים נוסף: נניח שעברתם ניתוח לשאיבת שומן. באותו האזור לא יצוצו תאי שומן חדשים, אך תאי שומן במקומות אחרים יתחילו לתפוח. זאת הסיבה שמנותחים שעברו שאיבת שומן ולא מקפידים על דיאטה ועל אורח חיים בריא מתלוננים שהם מתחילים לתפוח במקומות אחרים שעד הניתוח היו "רדומים" או רזים יותר.
והנה ההסבר לתופעה הזאת: אנחנו נולדים עם מספר קבוע של תאי שומן. אלה תופחים או מתכווצים בהתאם למאזן הקלוריות שלנו. תאי שומן שנשאבו אינם נוצרים מחדש, ולכן את עודפי הקלוריות צוברים תאי שומן שנשארו במקומות אחרים.

באיזה גיל אפשר לעשות את הניתוח?​

מומלץ לעשות את הניתוח כל עוד העור גמיש, שכן לאחר שהוא מאבד את גמישותו, עלולה שאיבת השומן להותיר אותו רפוי ומדולדל. אצל רוב בני האדם שומר העור על גמישותו עד גיל 40, ורק לאחר מכן הוא מאבד את התכונה הזאת.
עור הבטן של יולדת צעירה, למשל, חוזר לעצמו ללא שום קושי למרות המתיחה העצומה שעבר במהלך ההריון. לעומת זאת העור של יולדת מבוגרת מתקשה לחזור לעצמו ונותר לעיתים רפוי ומדולדל.
כמה עולה ניתוח שאיבת שומן והאם הוא מתאים גם לי? לקביעת פגישת ייעוץ

הגעתי לגיל 40, הלך עליי?​

ממש לא. גיל הוא לא מחסום גמור: ישנם אנשים רבים שהעור שלהם שומר על הגמישות שלו גם לאחר מכן וגם אם העור כבר לא גמיש כמו פעם, עדיין ניתן לעבור ניתוח לשאיבת שומן, אלא שאז יש גם לסלק את עודפי העור הרפויים שנותרו. זהו הליך פשוט למדי, אך הוא מותיר אחריו צלקות אחדות.

למה כללית אסתטיקה?​

כי בעולם של היום, יש המון גופים שמציעים טיפולים וניתוחים אסתטיים.
לכללית אסתטיקה יש צוות רחב של רופאים ומנתחים פלסטיים מובילים. רק רופא אסתטי או כירורג מומחה בפלסטיקה ואסתטיקה, מיומן ובעל ניסיון עשיר, יכול להפחית בצורה ניכרת את הסיכוי לסיבוכים בכל טיפול כירוגי או פלסטי.
לכללית אסתטיקה שורה של יתרונות רפואיים ואחרים:
  • גב חזק של גוף רפואי
  • רשת מרפאות בפריסה ארצית
  • בתי חולים פרטיים ברמה הגבוהה ביותר
  • פיקוח מלא ואחריות כללית
  • ציוד בתקן בינלאומי FDA/CE

אילו הכנות צריך לעשות לקראת הניתוח?​

אז ככה:
• קודם כול צום. לפני הניתוח יש להקפיד על צום מלא (גם ללא שתייה) במשך 6 שעות.
• כשבועיים לפני הניתוח יש להפסיק לעשן ולשתות אלכוהול וכן יש להפסיק ליטול ויטמינים, תוספי מזון ומדללי דם (כמו אספירין וקומדין) - כמובן בהתייעצות עם הרופא המטפל שלכם.
• חשוב להתקלח באופן יסודי לפני הניתוח ולהקפיד לסבן היטב את האזורים שמהם מתוכננת שאיבת השומן.
• הכנה נוספת שבדרך כלל נדרשים לעשות היא רכישת מחוך (חגורת לחץ) שיולבש על האזור המנותח בתום הניתוח.

מה יעשו לי בניתוח?​

הרופא המנתח מתחיל בשרטוט על שטח הגוף שממנו הוא ישאב את השומן. בזמן השרטוט המנותח עומד, שכן בעת שכיבה "נשפך" השומן לצדדים, והדבר עלול לגרום לרישום שגוי של גבולות הניתוח.
לאחר מכן עוברים לשכיבה, ולאחר שמרדימים את האזור שממנו שואבים שומן, מחדירים צינוריות מתכת דקות לתוך חתכים זעירים שנעשו בעור, ודרכם שואבים את השומן לתוך כלי איסוף שקוף שעליו סימוני מדידה. אלה מאפשרים למנתח לראות כל הזמן כמה שומן נשאב.
זה אולי לא ניתוח מסובך יחסית, אך הוא כרוך בעבודה פיזית קשה של המנתח, שכן הוא צריך לעסות כל הזמן את האזור שממנו נשאב השומן כדי להאיץ את הפירוק של רקמת השומן ואת השאיבה שלה החוצה. לעיתים יכול המנתח להקל על עצמו במעט את המלאכה באמצעות החדרת מים פיזיולוגיים למקום השאיבה. המים עוזרים לפרק את השומן, אבל זה לא בא בלי מחיר: בשיטה הזאת השאיבה מתארכת ונמשכת בין 4 ל־5 שעות.
בעבר היה נהוג לעשות שימוש גם בהליך שבו ממיסים את השומן בגלי אולטרסאונד ורק לאחר מכן שואבים אותו, אך כיום כמעט שלא משתמשים בשיטה הזאת. הסיבה לכך היא שיש רופאים שסבורים שכך לא כל תוצרי השומן המומס נשאבים החוצה, והמרכיבים שנשארים בגוף כוללים גם רדיקלים חופשיים, ואלה עלולים, לא עלינו, לגרום למחלות רבות, ובהן סרטן במשך השנים.
כמות השומן המרבית שאותה שואבים במהלך הניתוח היא כ־2 עד 3 קילוגרם. אם רוצים לשאוב כמות שומן גדולה יותר, עושים את זה בדרך כלל בשניים או בשלושה שלבים, ובין ניתוח לניתוח צריכים להפריד כמה חודשים.

כמה זמן נמשך הניתוח?​

לרוב בין שעה לשעתיים. משך הניתוח תלוי במספר האזורים שמהם שואבים שומן ובשיטת השאיבה שבה משתמשים.

הרדמה - כל מה שצריך לדעת

מהי הרדמה?​

הרדמה היא אמצעי למניעת כאבים בעת ניתוח באמצעות מתן חומרים שמורידים את סף הכאב, מרגיעים ומשתקים את תנועת השרירים. בצורה זו מבטיחים שלא תרגיש כל כאב במהלך הניתוח.

באיזו שיטה ירדימו אותי?​

אם שאיבת השומן היא נקודתית - למשל מהסנטר בלבד - נהוג להסתפק בהרדמה מקומית. אולם אם שאיבת השומן היא נרחבת - על פני שטח גדול או מכמה מקומות בעת ובעונה אחת - נהוג להרדים את המנותח בהרדמה כללית. אם שואבים שומן רק מאזור המותניים ומטה נהוג להיעזר בהרדמה אזורית.
יש מנתחים ומנותחים שמעדיפים בכל מקרה הרדמה כללית, אולם הדרך הזאת אינה מומלצת משום שהרדמה כללית כרוכה בסיכונים רבים יותר מאשר סוגי ההרדמה האחרים, וגם ההתאוששות ממנה ממושכת יותר. כלל הזהב הוא להעדיף תמיד את ההרדמה החלשה יותר - ככל שהדבר ניתן: הרדמה מקומית בטוחה יותר מהרדמה אזורית, והרדמה אזורית בטוחה יותר מהרדמה כללית.

מה עליי לספר לרופא המרדים לפני ההרדמה?​

יש לספר לו כל פרט חשוב מההיסטוריה הרפואית: על מחלות ועל ניתוחים שהיו בעבר, על תרופות שנוטלים ועל רגישות לתרופות.

האם אפגש עם הרופא המרדים לפני הניתוח?​

כמה ימים לפני הניתוח יבדוק אותך הרופא המרדים במרפאת טרום הרדמה. זה הזמן גם לשאול אותו על כל נושא שמטריד אותך בקשר להרדמה. אנשים רבים חוששים מההרדמה לניתוח. הרופא המרדים יוכל לענות לך על כל שאלה בנושא הזה ולהפיג את חששותיך. ממש לפני הניתוח יבדוק אותך הרופא המרדים פעם נוספת.

איך ארגיש לאחר הניתוח ולמה לצפות?​

נתחיל בחדשות הטובות: לרוב משתחררים הביתה ממש ביום הניתוח, ואין צורך באשפוז או בהשגחה. עכשיו לדברים הפחות נעימים: במהלך השבוע שלאחר הניתוח נותר האזור שממנו נשאב השומן נפוח ובצקתי, ולעיתים קרובות מופיעים עליו סימנים כחולים (שמעידים על שטפי דם תת־עוריים).
כדי להוריד את הנפיחות במהירות יש להקפיד על חבישת לחץ של האזור המנותח. אם שאיבת השומן הייתה בבטן או בירכיים, מלבישים עליהן בתום הניתוח מחוך הדוק. את המחוך משאירים למשך כשבועיים, והוא מסייע לעיצוב המקום שנותח. לאחר כמה ימים אפשר להסיר אותו כדי להתרחץ, אך לאחר הרחצה יש לחזור וללבוש אותו שוב.
אם שאיבת השומן הייתה בגפיים התחתונות, מפעילים לחץ על המקום המנותח באמצעות חבישת גרביים אלסטיים במשך שבועיים לפחות.
ומה בנוגע לכאבים? האזור שנותח כואב לעיתים קרובות. לרוב מדובר בכאב קל יחסית (שדומה לתחושה של התכווצות שרירים), וניתן להתגבר עליו באמצעות משככי כאבים שמצויים בכל בית כמו אופטלגין ואקמול. אסור להשתמש במשחות או בכדורים שמכילים אספירין, ואסור להשתמש בנוגדי דלקות או בסטרואידים. אם הכאבים חזקים, ניתן לבקש מהרופא שלכם משככי כאבים חזקים יותר.
לעיתים מופיעות הפרשות מהחתכים שדרכם נשאב השומן, ולכן יש מנתחים שנוהגים להשאיר בחתכים האלה צינוריות ניקוז למשך כמה ימים.
מטופל שעבר את הניתוח עלול לחוש כבדות, נפיחות ואי־נוחות. תחושות הכבדות והאי־נוחות חולפות בהדרגה ונעלמות לגמרי לאחר כחודש, אך תחושת הנפיחות עלולה להישאר עוד כמה חודשים - עד חצי שנה.

מהם הסיבוכים האפשריים של הניתוח?​

ירידה בהמוגלובין
כשבוחנים את הסיכונים של ניתוח לשאיבת שומן יש להבדיל בין שאיבת שומן קטנה במצבורי שומן ממוקדים (למשל בסנטר) לבין שאיבות שומן גדולות מאזורים נרחבים (למשל, מהירכיים ומהבטן). שאיבת שומן קטנה וממוקדת נחשבת לניתוח קל, עם תוצאות טובות, והסיבוכים האפשריים שלו נדירים מאוד וקלים.
לעומת זאת, שאיבות שומן נרחבות עלולות לגרום גם לבעיות באזורים שמהם נשאב השומן וגם לבעיות במערכות גוף אחרות.
הסיכון הגבוה יותר בשאיבת שומן נרחבת נובע, בין היתר, מירידה ברמת ההמוגלובין בדם בעקבות הניתוח (ההמוגלובין הוא מולקולה המורכבת מברזל ומחלבון. תפקידו הוא לשאת את החמצן מהריאות לרקמות הגוף).
אז מה עושים? פונים לרופא והוא בדרך־כלל יורה על נטילת כדורי ברזל לאחר הניתוח.
ערעור מאזן הנוזלים
סיכון נוסף שמגיע עם שאיבת שומן נרחבת הוא ערעור מאזן הנוזלים בגוף. הסיבה: יחד עם תאי השומן נשאבות גם כמויות לא מבוטלות של מים. בעבר התפרסמו מקרים שבהם מתו בני אדם תוך כדי ניתוחים לשאיבת שומן. שחקרו את המקרים האלו ראו שכל מקרי המוות אירעו בגלל שאיבה של יותר מ־5 קילוגרמים של שומן בבת אחת. לכן לא נהוג כיום לשאוב יותר מאשר 2־3 קילוגרמים של שומן בניתוח אחד.
אובדן תחושה
נובע לרוב מזיהומים, דימומים באזורים שבהם נעשו החתכים או לחלופין רגישות יתר, קשיי ריפוי של החתכים, בצקות והיווצרות כתמים על העור. התופעות האלה אמורות לחלוף בתום שבוע לכל היותר.
אכזבה
גם זה יכול לקרות. לאחר הניתוח, המנותח או המנותחת פשוט לא מרוצים מהתוצאה: חוסר סימטריה בין הירכיים המנותחות או חוסר הומוגניות של העור באזור שממנו נשאב השומן.
נשים ששואבות שומן מאזורים עתירי צלוליט (עור שיש בו הרבה שקעים וגומות) מסתכנות בהחרפת התופעה. הסיבה: העור באזורי צלוליט כבר לא גמיש, ובעקבות שאיבת השומן הוא עלול לשקוע עוד יותר לתוך המקום שהתפנה.

מתי חייבים לפנות לרופא?​

כאשר מופיעים התסמינים הבאים יש לפנות מיד לרופא: חום גבוה (יותר מ־38 מעלות), קוצר נשימה, אדמומיות רבה באזור שנותח, דימומים או חולשה קיצונית.

האם יהיו עליי הגבלות לאחר הניתוח?​

כשבוע לאחר הניתוח ניתן לחזור לעבודה (אך יש להמשיך בחבישות הלחץ של האזורים המנותחים). אסור לעסוק בפעילות ספורטיבית במשך 3 עד 4 שבועות לאחר הניתוח.

מתי "אחזור לעצמי"?​

את המראה החדש של הגוף - שלמענו נעשה הניתוח לשאיבת שומן - אי־אפשר לראות מיד לאחר הניתוח, שכן האזורים המנותחים נשארים תפוחים במשך זמן מה. רק לאחר מספר שבועות מתחיל להיחשף המראה החדש של הגוף, ואילו את המראה הסופי ניתן לראות רק לאחר כשלושה חודשים - כשחולפת כל הנפיחות באזור המנותח.
בהצלחה!
 

תכלת מרדכי

משתמש פעיל
עריכה תורנית
בנוגע לשאלה למה זה לא במקום ניתוח בריאטרי, העתקתי לך את התשובה של בארד :

שאיבת שומן היא טיפול קוסמטי שמטרתו להסיר רקמות שומן עודפות באזורים ספציפיים בגוף. היא אינה מיועדת לטיפול בהשמנה, אשר היא מצב רפואי המאופיין על ידי עודף משקל רב. שאיבת שומן אינה יכולה להוביל לירידה במשקל משמעותית, והיא אינה מטפלת בגורמי ההשמנה, כגון תזונה לקויה או חוסר פעילות גופנית.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה