רקע:
אופה חלות, לחמים ולחמניות כבר כ-12 שנים. החלות שלי מוצלחות במיוחד וידועות במשפחה בטעמן, רכותן וכו'.
עד כה לשתי את הבצק (כל ק"ג בנפרד) במיקסר קנווד קטן יחסית בעל הספק של 600 וואט. המיקסר היה רוקד, מתלונן, חורק, אבל מניב בצק גמיש ומעולה שתפח נפלא.
לאחרונה הוחלף המיקסר במיקסר חדש, CHEF XL בעל הספק של 1200 וואט. הייתי בטוחה שבא הקץ לריקודים על השיש ושהחלות תצאנה הלאה - יפות וטעימות, לפחות כמו שהיו עד כה.
למעשה:
בנגלות האחרונות של החלות, אשר הוכנו במיקסר החדש, תוך שימוש באותו מתכון ובאותה צורת הכנה מזה שנים -
החלות יוצאות יבשות ומתפוררות וממש לא מוצלחות.
את מי להאשים?
את המיקסר החדש? (וכן, האם זה נורמלי שהוא 'מטייל' על השיש?)
את עצמי?
או שמא זהו צירוף מקרים והתקלה נובעת משמרים לא תקינים / מהתנור?
אופה חלות, לחמים ולחמניות כבר כ-12 שנים. החלות שלי מוצלחות במיוחד וידועות במשפחה בטעמן, רכותן וכו'.
עד כה לשתי את הבצק (כל ק"ג בנפרד) במיקסר קנווד קטן יחסית בעל הספק של 600 וואט. המיקסר היה רוקד, מתלונן, חורק, אבל מניב בצק גמיש ומעולה שתפח נפלא.
לאחרונה הוחלף המיקסר במיקסר חדש, CHEF XL בעל הספק של 1200 וואט. הייתי בטוחה שבא הקץ לריקודים על השיש ושהחלות תצאנה הלאה - יפות וטעימות, לפחות כמו שהיו עד כה.
למעשה:
בנגלות האחרונות של החלות, אשר הוכנו במיקסר החדש, תוך שימוש באותו מתכון ובאותה צורת הכנה מזה שנים -
החלות יוצאות יבשות ומתפוררות וממש לא מוצלחות.
את מי להאשים?
את המיקסר החדש? (וכן, האם זה נורמלי שהוא 'מטייל' על השיש?)
את עצמי?
או שמא זהו צירוף מקרים והתקלה נובעת משמרים לא תקינים / מהתנור?