מאפים המיקסר אשם? - עיזרו לי לפענח מה קרה לחלות...

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
רקע:
אופה חלות, לחמים ולחמניות כבר כ-12 שנים. החלות שלי מוצלחות במיוחד וידועות במשפחה בטעמן, רכותן וכו'.
עד כה לשתי את הבצק (כל ק"ג בנפרד) במיקסר קנווד קטן יחסית בעל הספק של 600 וואט. המיקסר היה רוקד, מתלונן, חורק, אבל מניב בצק גמיש ומעולה שתפח נפלא.
לאחרונה הוחלף המיקסר במיקסר חדש, CHEF XL בעל הספק של 1200 וואט. הייתי בטוחה שבא הקץ לריקודים על השיש ושהחלות תצאנה הלאה - יפות וטעימות, לפחות כמו שהיו עד כה.

למעשה:
בנגלות האחרונות של החלות, אשר הוכנו במיקסר החדש, תוך שימוש באותו מתכון ובאותה צורת הכנה מזה שנים -
החלות יוצאות יבשות ומתפוררות וממש לא מוצלחות.

את מי להאשים?
את המיקסר החדש? (וכן, האם זה נורמלי שהוא 'מטייל' על השיש?)
את עצמי?
או שמא זהו צירוף מקרים והתקלה נובעת משמרים לא תקינים / מהתנור?
 

סופרוומן

משתמש מקצוען
לא נראה לי קשור למקסר.
בעבר השתמשתי בדגם דומה ולא היו בעיות כאלה
וכן, המקסר הזה גם רוקד...
 

מלכי שפירא

הפקות וידאו
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תנסי להחליף שמרים.
אני התחלתי לקנות שרים טריים/שקית קטנה של שמרים יבשים,
וראיתי שיפור מאד גדול
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רקע:
אופה חלות, לחמים ולחמניות כבר כ-12 שנים. החלות שלי מוצלחות במיוחד וידועות במשפחה בטעמן, רכותן וכו'.
עד כה לשתי את הבצק (כל ק"ג בנפרד) במיקסר קנווד קטן יחסית בעל הספק של 600 וואט. המיקסר היה רוקד, מתלונן, חורק, אבל מניב בצק גמיש ומעולה שתפח נפלא.
לאחרונה הוחלף המיקסר במיקסר חדש, CHEF XL בעל הספק של 1200 וואט. הייתי בטוחה שבא הקץ לריקודים על השיש ושהחלות תצאנה הלאה - יפות וטעימות, לפחות כמו שהיו עד כה.

למעשה:
בנגלות האחרונות של החלות, אשר הוכנו במיקסר החדש, תוך שימוש באותו מתכון ובאותה צורת הכנה מזה שנים -
החלות יוצאות יבשות ומתפוררות וממש לא מוצלחות.

את מי להאשים?
את המיקסר החדש? (וכן, האם זה נורמלי שהוא 'מטייל' על השיש?)
את עצמי?
או שמא זהו צירוף מקרים והתקלה נובעת משמרים לא תקינים / מהתנור?
1. תנסי להחליף שמרים כפי שציינו פה.
2. תנסי ללוש יותר זמן.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני לשה 5 דקות
מוסיפה שמן
לשה עוד 10 דקות
אמור להיות מספיק, לא? (עד היום זה הספיק לגמרי)
תבחני את הבצק לאחר הלישה. האם הוא מזכיר במרקמו את הבצק שהיה גם במיקסר הקודם?
אולי המיקסר חזק וזו בכלל לישת יתר?
מעניין מה שאת אומרת לגבי השמן. אני מוסיפה אותו עוד בלישה הראשונה.
 

סופרוומן

משתמש מקצוען
תבחני את הבצק לאחר הלישה. האם הוא מזכיר במרקמו את הבצק שהיה גם במיקסר הקודם?
אולי המיקסר חזק וזו בכלל לישת יתר?
מעניין מה שאת אומרת לגבי השמן. אני מוסיפה אותו עוד בלישה הראשונה.
גם אני הייתי עושה ככה.
עד שאחותי האירה את עיני.
אני שמה את כל החומרים פרט לשמן.
לשה שתי דק׳
מוסיפה את השמן
לשה חמש דק׳
מניחה חמש דק׳
לשה שוב חמש דק׳
ההוספה של השמן לאחר הלישה הראשונית של שאר החומרים נותנת לבצק מרקם חלומי.
שווה נסיון!
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
גם אני הייתי עושה ככה.
עד שאחותי האירה את עיני.
אני שמה את כל החומרים פרט לשמן.
לשה שתי דק׳
מוסיפה את השמן
לשה חמש דק׳
מניחה חמש דק׳
לשה שוב חמש דק׳
ההוספה של השמן לאחר הלישה הראשונית של שאר החומרים נותנת לבצק מרקם חלומי.
שווה נסיון!
ובדיוק למרקם הזה אני מתגעגעת...
 

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
בשבוע האחרון התפשלו לי החלות
יצאו נמוכות וקשות, כמו שאת מתארת.
גם אצל 2 מבנות משפחתי נצפתה אותה תופעה
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מאז שאנחנו קונים את אותו הקמח מאותו ספק החלות והמאפים יוצאים תמיד נהדר ואחיד
אנחנו מזמינים ברשת כמה משפחות ביחד מה שמאוד מוזיל את דמי המשלוח
כל משפחה לוקחת בערך 24 שקיות של ק"ג
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מאז שאנחנו קונים את אותו הקמח מאותו ספק החלות והמאפים יוצאים תמיד נהדר ואחיד
אנחנו מזמינים ברשת כמה משפחות ביחד מה שמאוד מוזיל את דמי המשלוח
כל משפחה לוקחת בערך 24 שקיות של ק"ג
השתמשתי בקמח הרגיל שאני רגילה להשתמש - כוסמין לבן של רובינפלד
 

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
יכול להיות שהבעיה בשמרים. לפעמים הם פגי תוקף ולא עובדים כמו שצריך.
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני התחלתי לקנות שמרים יבשים בחבילה קטנה
ראיתי פה שכתבו כבר שלפעמים אחרי הרבה זמן הן כבר לא עושות את העבודה
(למרות שגם עכשיו החבילה הקטנה כבר לא במיטבה, החלות האחרונות כבר לא תפחו כמו שאני רגילה)
 

ממק'ה

משתמש צעיר
מאז שאנחנו קונים את אותו הקמח מאותו ספק החלות והמאפים יוצאים תמיד נהדר ואחיד
אנחנו מזמינים ברשת כמה משפחות ביחד מה שמאוד מוזיל את דמי המשלוח
כל משפחה לוקחת בערך 24 שקיות של ק"ג
מעניין מאיפה?
בכמה?
כוסמין?
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מעניין מאיפה?
בכמה?
כוסמין?
זה האתר :

אנחנו לא קונים כוסמין
יש להם כוסמין

אנחנו קונים את זה :
858024fff85f734941aa57d167ef52e8.jpg
 

טליהבא

משתמש מקצוען
מוזר גם לי לא תפחו כמו שצריך!
למרות שלפי ההגיון בחום הזה ההתפחה השניה היתה צריכה להיות מהירה וגבוהה!
 

מירי בו

משתמש פעיל
לי זה התחיל מאז שהשתמשתי בקמח כוסמין לבן של משנת יוסף מלפני שבועיים, האם יש עוד מישהי?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
כבר כ-12 שנים. החלות שלי מוצלחות במיוחד וידועות במשפחה בטעמן
גם אני אופה עוד הרבה יותר שניםחלות ולחמניותא
לי זה התחיל מאז שהשתמשתי בקמח כוסמין לבן של משנת יוסף מלפני שבועיים, האם יש עוד מישהי?
אני משתמשת, יוצא מצויין.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אז רק לי תפחו השבוע החלות בצורה מוגזמת? :p

אני משתמשת בבוש בשביל החלות, לשאר הענינים בקנווד
לשה את הבצק אפילו חצי שעה, (תלוי, אני בודקת, עד שנראה חלק כמו אחרי טיפול פנים;))
ואחרי הלישה מושחת גם את פנים הקערה וגם את הבצק בשמן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה