המטוגן הפשוט והטעים ביותר

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
הכנתי.
יצא משהו!
אבל כל דקה שעוברת משפיעה.
אחרי 20 דקות זה מאוד מאוד טעים.
אחרי 10 דקות- זה מאוד מאוד מאוד טעים....
לגמרי.
בערב זה יהיה טעים.
מחר זה יהיה טע.
 

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
היי :)
בד"כ מכינה את המתכון של הספינג' עם פחות סוכר בהרבהה , ומלח
כל השאר אותו דבר

עכשיו ניסיתי את המתכון שלך, שמתי ממש קורט מלח , ובסוכר הורדתי ל 4 כפות שטוחות
הכנתי גם עם קצת יותר מים ממה שכתבת , המרקם יצא מושלםםםם , קצת מתוק אפילו

אבל משום מה בשונה מהרגיל - נעלם לי המון שמן!!!!
אני תמיד סקרנית לראות כמה שמן תכל'ס נגמר בטיגון ובודקת אח"כ לפי הבקבוק
בד"כ לא כ"כ הרבה.
והפעם - המון. פשוט המון!!

במה זה קשור?
שהבצק דביק יותר? בסוג הסיר? אולי בצק בלי מלח לוקח יותר שמן?
אולי כי האש היתה מעט גבוהה ולא בינונית?

כי הבינונית לקח זמן, הגבהתי וזה באמת יצא מושלם.
וכשאת אוכלת בכלל לא מרגישים שמן
ואני מכירה ספינג' טבולים בשמן, מרוב שזה מפוצץ, הם כבדים, אז זה לא יצא ככה, אבל בכ"ז איכשהוא חצי בקבוק שמן אזל בטיגון של קילו קמח. אמאלה.
 

Bestimedia

לשעבר- צבעי פסטל :)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
גרית אותי,
אז מחר יהיה לקטנים משהו טעים וחנוכאי לגן :)
בעצם, עדיף שיוכלו בבית,
אני ישתדל לזכור לעדכן איך היה :)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
היי :)
בד"כ מכינה את המתכון של הספינג' עם פחות סוכר בהרבהה , ומלח
כל השאר אותו דבר

עכשיו ניסיתי את המתכון שלך, שמתי ממש קורט מלח , ובסוכר הורדתי ל 4 כפות שטוחות
הכנתי גם עם קצת יותר מים ממה שכתבת , המרקם יצא מושלםםםם , קצת מתוק אפילו

אבל משום מה בשונה מהרגיל - נעלם לי המון שמן!!!!
אני תמיד סקרנית לראות כמה שמן תכל'ס נגמר בטיגון ובודקת אח"כ לפי הבקבוק
בד"כ לא כ"כ הרבה.
והפעם - המון. פשוט המון!!

במה זה קשור?
שהבצק דביק יותר? בסוג הסיר? אולי בצק בלי מלח לוקח יותר שמן?
אולי כי האש היתה מעט גבוהה ולא בינונית?

כי הבינונית לקח זמן, הגבהתי וזה באמת יצא מושלם.
וכשאת אוכלת בכלל לא מרגישים שמן
ואני מכירה ספינג' טבולים בשמן, מרוב שזה מפוצץ, הם כבדים, אז זה לא יצא ככה, אבל בכ"ז איכשהוא חצי בקבוק שמן אזל בטיגון של קילו קמח. אמאלה.
נשמע מוזר...
אף פעם לא השתמשתי בכל כך הרבה שמן.
דווקא אש בינונית גורמת לספיחת יותר שמן מאשר אש גבוהה.
 

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
נשמע מוזר...
אף פעם לא השתמשתי בכל כך הרבה שמן.
דווקא אש בינונית גורמת לספיחת יותר שמן מאשר אש גבוהה.

זהו שגם אצלי!
והכנתי מלאאאא פעמים ספינג' , אני מנסה להבין למה :(
 

אילה ר.

משתמש פעיל
מכירים את האנלוגיה בין אוכל לנוסטלגיה?
אז הנוסטלגיה שלי מימי חנוכה כוללת חנוכיה דולקת על יד הדלת, שירי חנוכה מתנגנים,
וספינג'ים. הרבה ספינג'ים. לאורך כל חודש כסלו.
אה,
וכאבי בטן...
אז לאחר שהתחתנתי, חנוכה הלך והתקרב, ואני השתוקקתי להכניס אלי הביתה את הריח המדהים ההוא שהיה אצלינו במטבח בכל אחד מימי החנוכה.
כי לא משנה אם היו אורחים. אם נסענו מחוץ לעיר או אם קנו את סופגניות המשכנתא של רולדין, ספינג'ים תמיד היו. רכים, טעימים, ומצופים בסוכר טחון (פירוט בהמשך.)
את הבצק מכינים כחצי שעה לפני ההדלקה, ומיד לאחריה נעמדים במטבח ומתחילים לטגן.
אז התקשרתי לאבא שלי, אלוף העולם באולימפידת הספינג'ים. (לו היתה אחת כזו) ובקשתי ממנו את המתכון.
"אה, המתכון? אין פשוט ממנו. את מכינה בצק של ספינג',מחוררת את העיגול עם הידים, ומטגנת"
אוקי, נשמע פשוט. "אז איך מכינים בצק של ספינג?"
"פשוט מאוד, את לוקחת קמח, מוסיפה שמרים כמה שצריך" (2 כפות לקילו, אני מתרגמת) "מוסיפה סוכר, לא יותר מדי, שלא יהיה מתוק ואז מוסיפה מים."
"כמה מים?" אני מנסה לברר. "עד שהבצק נהיה מעט דביק"
אוקי. לא נשארו לי הרבה ברירות. אני נכנסת למטבח ומתחילה לעבוד כדי שיהיה לי מתכון מסודר.
מסתבר שזה באמת פשוט מאוד.
אז איך באמת מכינים?
מערבבים חצי קילו קמח, כף שמרים ו6 כפות סוכר. מוסיפים 450 מ"ל מים חמימים בהדרגה, הבצק אמור להיות מעט דביק.
משאירים להתפחה כחצי שעה.
בסיר שטוח מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
מכניסים חתיכת גזר מקולף לשמן (הגזר שומר על השמן נקי והבטא קרוטן עוזר נגד הרדיקלים שבשמן)
משמנים את הידיים היטב צובטים אגרוף קטן עד בינוני מהבצק ומחוררים אותו באמצע באמצעות האצבעות.
כאשר מופיעות בועות סביב הגזר השמן חם דיו בשביל הטיגון.
מטגנים כ2 דקות מכל צד על להבה בינונית ומוציאים לנייר סופג ספינגים אוריריים ורכים-רכים.
את הספינג נוהגים לצפות (מה זה לצפות? לטבול! ) בסוכר רגיל, אבל המרקם של זה לא מוצלח בעיני, לכן אני ממליצה לטחון את הסוכר לפני הציפוי. (גם אבקת סוכר נותנת תוצאה לא מספיק מוצלחת, בעיני)
זהו. אין בנתינת מתכון זה לקיחת אחריות על הפרזה באכילת הספינג'ים ועל התוצאות של כך:rolleyes:

אני רואה שהפוסט יצא ארוך מעט.
הרשו לי להניח כי הכנת הספינג'ים תיקח לכם פחות זמן מכתיבת המתכון.

וכמעט שכחתי :)
יש תמונה...

בתאבון וחנוכה שמח :)
אפשר לטגן גם במחבת או שחשוב הסיר?
 

דינוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
תודה @java יקרה על המתכון המעולה!
הילדים שלי בקשו ממש סופגניות ביתיות, דא עקא שלא היה לי זמן ועצבים לזה והספג'ינים האלו היו הפתרון המושלם
שמנו ריבה ואבקת סוכר, קראנו לזה סופגניות (ילדים אשכנזים בלי מושגים;)) והידד. גם אצלנו היו 'סופגניות' מעשה בית
השארתי חלק לטגן למחר גם. אז תודה מראש גם עליו:)
 

CS Design

עיצוב | מיתוג | בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
java@
יצא לנו טעים ממש!
התודות לך..
ספינג2.jpg
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java בספינג' ה -20 התייאשתי לעמוד ולטגן - כשכולם כבר אכלו כמויות,
נראה לך אפשר לשמור את העיסה למחר איכשהוא?


יצא יאמממי, חבל שאין לי איך לשלוח לך :rolleyes:
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

אחות יהודייה

משתמש פעיל
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יצא מיוחד מיוחד...
והכיף הוא שזה חומרים שתמיד יש בבית, וההכנה קלי קלות...
תודה!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה