לגמרי.הכנתי.
יצא משהו!
אבל כל דקה שעוברת משפיעה.
אחרי 20 דקות זה מאוד מאוד טעים.
אחרי 10 דקות- זה מאוד מאוד מאוד טעים....
בערב זה יהיה טעים.
מחר זה יהיה טע.
לגמרי.הכנתי.
יצא משהו!
אבל כל דקה שעוברת משפיעה.
אחרי 20 דקות זה מאוד מאוד טעים.
אחרי 10 דקות- זה מאוד מאוד מאוד טעים....
נשמע מוזר...היי
בד"כ מכינה את המתכון של הספינג' עם פחות סוכר בהרבהה , ומלח
כל השאר אותו דבר
עכשיו ניסיתי את המתכון שלך, שמתי ממש קורט מלח , ובסוכר הורדתי ל 4 כפות שטוחות
הכנתי גם עם קצת יותר מים ממה שכתבת , המרקם יצא מושלםםםם , קצת מתוק אפילו
אבל משום מה בשונה מהרגיל - נעלם לי המון שמן!!!!
אני תמיד סקרנית לראות כמה שמן תכל'ס נגמר בטיגון ובודקת אח"כ לפי הבקבוק
בד"כ לא כ"כ הרבה.
והפעם - המון. פשוט המון!!
במה זה קשור?
שהבצק דביק יותר? בסוג הסיר? אולי בצק בלי מלח לוקח יותר שמן?
אולי כי האש היתה מעט גבוהה ולא בינונית?
כי הבינונית לקח זמן, הגבהתי וזה באמת יצא מושלם.
וכשאת אוכלת בכלל לא מרגישים שמן
ואני מכירה ספינג' טבולים בשמן, מרוב שזה מפוצץ, הם כבדים, אז זה לא יצא ככה, אבל בכ"ז איכשהוא חצי בקבוק שמן אזל בטיגון של קילו קמח. אמאלה.
אשמחאני ישתדל לזכור לעדכן איך היה
נשמע מוזר...
אף פעם לא השתמשתי בכל כך הרבה שמן.
דווקא אש בינונית גורמת לספיחת יותר שמן מאשר אש גבוהה.
אפשר לטגן גם במחבת או שחשוב הסיר?מכירים את האנלוגיה בין אוכל לנוסטלגיה?
אז הנוסטלגיה שלי מימי חנוכה כוללת חנוכיה דולקת על יד הדלת, שירי חנוכה מתנגנים,
וספינג'ים. הרבה ספינג'ים. לאורך כל חודש כסלו.
אה,
וכאבי בטן...
אז לאחר שהתחתנתי, חנוכה הלך והתקרב, ואני השתוקקתי להכניס אלי הביתה את הריח המדהים ההוא שהיה אצלינו במטבח בכל אחד מימי החנוכה.
כי לא משנה אם היו אורחים. אם נסענו מחוץ לעיר או אם קנו את סופגניות המשכנתא של רולדין, ספינג'ים תמיד היו. רכים, טעימים, ומצופים בסוכר טחון (פירוט בהמשך.)
את הבצק מכינים כחצי שעה לפני ההדלקה, ומיד לאחריה נעמדים במטבח ומתחילים לטגן.
אז התקשרתי לאבא שלי, אלוף העולם באולימפידת הספינג'ים. (לו היתה אחת כזו) ובקשתי ממנו את המתכון.
"אה, המתכון? אין פשוט ממנו. את מכינה בצק של ספינג',מחוררת את העיגול עם הידים, ומטגנת"
אוקי, נשמע פשוט. "אז איך מכינים בצק של ספינג?"
"פשוט מאוד, את לוקחת קמח, מוסיפה שמרים כמה שצריך" (2 כפות לקילו, אני מתרגמת) "מוסיפה סוכר, לא יותר מדי, שלא יהיה מתוק ואז מוסיפה מים."
"כמה מים?" אני מנסה לברר. "עד שהבצק נהיה מעט דביק"
אוקי. לא נשארו לי הרבה ברירות. אני נכנסת למטבח ומתחילה לעבוד כדי שיהיה לי מתכון מסודר.
מסתבר שזה באמת פשוט מאוד.
אז איך באמת מכינים?
מערבבים חצי קילו קמח, כף שמרים ו6 כפות סוכר. מוסיפים 450 מ"ל מים חמימים בהדרגה, הבצק אמור להיות מעט דביק.
משאירים להתפחה כחצי שעה.
בסיר שטוח מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
מכניסים חתיכת גזר מקולף לשמן (הגזר שומר על השמן נקי והבטא קרוטן עוזר נגד הרדיקלים שבשמן)
משמנים את הידיים היטב צובטים אגרוף קטן עד בינוני מהבצק ומחוררים אותו באמצע באמצעות האצבעות.
כאשר מופיעות בועות סביב הגזר השמן חם דיו בשביל הטיגון.
מטגנים כ2 דקות מכל צד על להבה בינונית ומוציאים לנייר סופג ספינגים אוריריים ורכים-רכים.
את הספינג נוהגים לצפות (מה זה לצפות? לטבול! ) בסוכר רגיל, אבל המרקם של זה לא מוצלח בעיני, לכן אני ממליצה לטחון את הסוכר לפני הציפוי. (גם אבקת סוכר נותנת תוצאה לא מספיק מוצלחת, בעיני)
זהו. אין בנתינת מתכון זה לקיחת אחריות על הפרזה באכילת הספינג'ים ועל התוצאות של כך
אני רואה שהפוסט יצא ארוך מעט.
הרשו לי להניח כי הכנת הספינג'ים תיקח לכם פחות זמן מכתיבת המתכון.
וכמעט שכחתי
יש תמונה...
בתאבון וחנוכה שמח
אם היא גבוהה דייה ויש מקום לשמן חצי עמוק - אפשר בהחלט.אפשר לטגן גם במחבת או שחשוב הסיר?
לא. מזונות.זה המוציא?
מחילה על הבורות, אבל איך את טוחנת סוכר?כן אני ממליצה לטחון את הסוכר לפני הציפוי. (גם אבקת סוכר נותנת תוצאה לא מספיק מוצלחת, בעיני)
כחצי דקה במעבד מזון.מחילה על הבורות, אבל איך את טוחנת סוכר?
מדהים!
עניתי לך כבר בצאט...@java בספינג' ה -20 התייאשתי לעמוד ולטגן - כשכולם כבר אכלו כמויות,
נראה לך אפשר לשמור את העיסה למחר איכשהוא?
יצא יאמממי, חבל שאין לי איך לשלוח לך
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: