לעולם לא תצעד לבד
משתמש צעיר
ביום חול מבוגרים הולכים עם חלאטל ארוך
וכובע לבד גור
וכובע לבד גור
לפי הידוע לי, השאר הם עם פאות באורך סטנרדט לא מאד ארך ולא מאד קצר (מלבד מעט משפחות שלא גוזרות את הפאות כלל..)בלת"ק
בקרלין יש כמה סוגי לבוש
האמריקאים הולכים עם פאות מאחורי האזניים, השאר- פאות ארוכות
חליפה- הירושלמים פסים זהב וכל היתר שחור,
וכן הירמולקע- זה רק הירושלמים, השאר כיפה רגילה..
להיפך, הירושלמים הולכים יותר רחב.סאטמר כובע סופר כמו ירושלמי אולי שוליים יותר רחבים
בקרלין אכן הולכים עם טלית בליל שבת,בקרלין תולדות אהרן ותולדות אברהם יצחק הולכים ג"כ עם טלית בליל שבת ולובשים מעליה חליפה חומה ארוכה הנקראת בשם ג'ובה..
של הליטאים יש 'שפאלט' למעלה. כלומר חור מאורך.חלקם המברוג הונגרי
לרוב המברוג הונגרי (קצת שונה מהמברוג ליטאי) הולך עם חליפה 3/4 בין קצר לארוך (לא יודע אם יש לזה שם)
לא מדויקבחב"ד יש משהו מעניין שתמיד כשתראו חבדניק איכשהו על הרגע הראשון תדעו את זה
נדמה לי שהמראה היחודי שלהם הוא שפם ארוך לעומת זקן מסודר יותר
בחו"ל גם הרבה מבעלזא הגדולבבעלזא רשום ביחודי טלית עם פסים כחולים - זה מכנובקא בעלז
אמממ..בקרלין אכן הולכים עם טלית בליל שבת,
אבל לא נראה לי שלובשים ג'ובה
זה מה שהאדמורים מת"א ותא"י הולכים בימי חול, או שזהם הולכים עם משהו אחר?
- זהב עם פסים רחבים, של יו"ט
- כחול או ירוק עם פסים רחבים, של ר"ח (היום יש רק בודדים שעדיין מלבישים את 2 אלה)
אכן הרצינית.הרצינית ממש .
אצלנו כמה וכמה במשפחה.
לא 'מיוחס' לאבות הקדושים.ה"קאפטן" מיוחס לאבות הקדושים,
היי,לא 'מיוחס' לאבות הקדושים.
רק שהיו צדיקים שאמרו ש'מסתמא' כך הלכו האבות הקדושים.
וגם זה, לא בבגד המדויק שהולכים היום - של הפסים והעשרים ושש חלקים. רק באופן כללי שזה היה צבעוני ובלי כפתורים.
אני חושבת שלא חוזרים עם זה מהתפילה על הכתפיים אלא מורידים את זה....אמממ..
ייתכן שאתם צודקים ,
אבל אני משוטט במא"ש בשבתות ולא רואה טליתות???
נראה לי שהיום כבר אין הרבה חסידי קרלין במא"שאמממ..
ייתכן שאתם צודקים ,
אבל אני משוטט במא"ש בשבתות ולא רואה טליתות???
והיו צדיקים (הנועם אלימלך?)שאמרו שראו את האבות עם שטריימל ועם בגד כמו של האדמו"רים (שכחתי את שמו. זה שנסגר עד למעלה עפ קרסים. ויש לו פסי קטיפה בצדדים להזכיר את רצועות התפילין).היי,
מסופר על אחד מצדיקי ירושלים שחלם בלילה וראה בחלומו את האבות הקדושים ,ואמר שהיו לבושים בלבוש הירושלמי המסורתי.
אני דווקא מדברת על הירושלמים.אכן הרצינית.
אך בשנים האחרונות הרבה במיוחד הירושלמים הפסיקו ללכת עם זה.
גם בבעלז הולכים עם פסים כחוליםבבעלזא רשום ביחודי טלית עם פסים כחולים - זה מכנובקא בעלז
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: