דרוש מתכון הכנת בסיס לארוחה חלבית

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
צריכה להכין ארוחה חלבית למוצ"ש לאירוח, יחסית ממש מהר לאחר צאת השבת.
מה אני יכולה להכין מראש?
לחמניות - יש אפשרות להכין בצק באיזושהי דרך מראש (אולי אפיה חלקית או משהו כזה) ולסיים אפיה באותו זמן שיהיה טרי?
וכללית, אשמח לרעיונות מה כדאי להכין, שיהיה טעים ולא ישרוף לי את כל המוצ"ש...
תודה!
 

shali

משתמש מקצוען
לחמניות תאפי מראש תקפאי שזה חם כמו טרי1
רוטב שמנת ופטריות-מחזיק מעמד, את הפסטה תתקתקי במוצש
לחתוך מלא ירקות לייבש ולאחסן עטופים בנייר מגבת במקרר-לא מתובל כמובן
 

נועה noa

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
את יכולה להכין לחמניות מראש,ולאפות אפיה קצרה שלא תייבש אותן אבל תגרום להן להרגיש טריות.
ניסיתי להקפיא פשטידת בצל ולחמם בתנור ויצא מעולה,לא יודעת לגבי פשטידות אחרות....
אפשר גם גבינות שמנת טובות.
בהצלחה!
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
מאפים אפשר להקפיא הכל, במוצאי שבת תוצאי לתנור: פיצות, בורקסים, פיציות, פוקאצ'ות, לחמניות, פשטידות, מאפינס.
חלק מהמאפים אפשר להקפיא חלקית, ולסיים הכנה במוצאי שבת, אבל לדעתי חבל, זה טעים גם ככה, ולמה לך להוסיף טרחה במוצאי שבת.

סלטים: אפשר להכין מראש (מיום חמישי) צ'יפס בטטה, חסה שטופה מאוחסנת בקופסא בתוך נייר סופג.
אפשר להכין רוטב עגבניות / מטבוחה, ובמוצאי שבת להכין מזה שקשוקה מהירה.

אפשר להכין מרק ולהקפיא, או לשמור בעומק המקרר מיום חמישי.

חוץ מזה, אפשר להכין כל מיני סוגים של סלטים חיים (אצלנו הסלטים בשבת הם פרווה, אז אולי אפשר להגיש סלטים משבת).
מטבלי גבינה.
פסטה מוקרמת זה יחסית מהיר הכנה.
 

וייס1

משתמש מקצוען
כשאני מארחת במוצ"ש - את כל התשתיות של הסלטים החיים אני מכינה לפני שבת, גם את המטבלים.
עשיתי לחמניות עם הבצק של חלות שבת, הוספתי להן גבנ"צ וזייתים, הקפאתי ובמוצ"ש חיממנו יצא מעולה.
פשטידה/ות בהחלט אפשר להכין קודם לכן, גם מרק (ואז במקום לחמניות לפרוס פרוסות חלה עם שמן זית ומעט שום ולהכניס לתנור על טורבו שיצאו כצנים).
הדבר היחיד שהכנתי במוצ"ש - היה הפסטה (קניתי דווקא רביולי, אמנם יותר יקר אבל הכי מהיר הכנה).
בורקסים - גם ממש קל ומהיר הכנה.
תפוח אדמה מוקדם - מבשלת חלקית לפני שבת את כל מה שאת רוצה בפנים ופורסת לפרוסות, מניחה בתבנית עם הרוטב ושאר הדברים . במוצאי שבת מכניסה לתנור עם גבנ"צ, יוצא מעולה.
 

אבקת אפיה

משתמש מקצוען
תטגני הרבה בצל ותקפיאי- חוסך הרבה זמן ולכלוך, וכן עלים- אפשר לשטוף כבר בשישי.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני עשיתי א תזה לאחרונה.
הכנתי בצק של באגטים, שהרעיון שלו זה שהוא אמור לעמוד יום שלם במקרר ואז מוציאים ואופים. יצא פיצוץ!
זה מתכון של 'נשואה למאפיה'
הכנתי מרק בצל- טיגנתי את כל הבצל לפני שבת ובמוצ"ש הרתחתי עם מים ותבלינים
סלטים וכו' הכנתי מראש את הרטבים והרכבתי במוצ"ש
עשיתי תפו"א מוקרמים- בישלתי לפני שבת את התפו"א והכנתי את הרוטב ובמוצ"ש איחדתי והכנסתי לתנור
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
עשיתי תפו"א מוקרמים- בישלתי לפני שבת את התפו"א והכנתי את הרוטב ובמוצ"ש איחדתי והכנסתי לתנור
יוצא כמו תפו"א טריים? כי בדרך כלל תפוחי אדמה לא טובים בכלל אחרי מקרר, ודווקא אשמח להכין מראש.
הכנתי בצק של באגטים, שהרעיון שלו זה שהוא אמור לעמוד יום שלם במקרר ואז מוציאים ואופים. יצא פיצוץ!
אשמח מאוד למתכון! נשמע כמו מה שאני מחפשת.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצא כמו תפו"א טריים? כי בדרך כלל תפוחי אדמה לא טובים בכלל אחרי מקרר, ודווקא אשמח להכין מראש.

אשמח מאוד למתכון! נשמע כמו מה שאני מחפשת.
לגבי התפו"א יוצא טרי לגמרי, סה"כ זה עובר עוד שלב שלם של אפיה בתנור במוצ"ש.
לגבי הבאגטים, זה המתכון: (קרדיט לנשואה למאפיה)

בגט צרפתי ביתי ללא לישה / לשלושה בגטים
מצרכים למתכון:
500 גר' (3.5 כוסות) קמח חלה/לחם/לבן רגיל (אני משתמשת בקמחים של הטחנות הגדולות)
5 גר' (כפית) שמרים יבשים
2 כפיות גדושות מלח דק
10 גר' (1 כפית) דבש (או סילאן)
360 מ״ל (1.5 כוסות) מי ברז
אופציונלי: להוסיף כוס זיתים קצוצים לבצק
לאפייה:
3-4 קוביות קרח
אופן ההכנה:
לילה קודם מכינים את הבצק:
בקערה מניחים את כל חומרי הבצק ובעזרת כף עץ מערבבים מעט רק עד לאיחוד של החומרים
(אל תתפתו לעשות שום דבר מעבר לערבוב קל של 10-20 שניות) במידה והבצק עדיין פירורי מוסיפים
מעט מים.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של 12-15 שעות בטמפרטורת החדר או במקרר אבל תקראו את ההמשך!
בחודשים דצמבר-אפריל לא להתפיח במקרר!
אם הכנתם את הבגטים בחודשים אפריל עד נובמבר זמן ההתפחה יכול להישאר אותו הדבר אבל במקרר,
ניתן להתפיח גם 24 שעות במקרר זה אפילו עדיף ומצויין!
למחרת:
מחממים תנור ל 225 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
(למי שיש אבן פיצה יכול למקם אותה במרכז התנור על הרשת)
מקמחים משטח עבודה בהמון קמח, ומוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח
הופכים את הבצק כך שהחלק התחתון שכבר מקומח עובר למעלה, זה כדי שכל הבצק יהיה מקומח.
אם נותרו צדדים לא מקומחים בשלב הזה פשוט תגלגלו את הבצק בתוך הקמח.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים בגודלם.
בעזרת הידיים, מותחים את הבצק על המשטח המקומח ליצירת עלה ארוך וקצת רחב
מהדקים את העלה בעזרת הידיים למשטח, זה ישטח אותו עוד טיפה.
כדי לעבוד נכון תוודאו שהבצק נמצא רוחבית אליכם.
מקפלים שלישי תחתון של הבצק לאמצע, ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר
לגליל. הופכים את הבצק כך שהתפר כלפי מטה ומתחילים קצת לעצב עם הידיים, כדי ליצור גליל
שהצדדים שלו מעט צרים יותר מהמרכז.
מניחים את הגליל על תבנית התנור, ובעזרת סכין מאוד חדה, חותכים שלושה ארבעה פסים לאורך הבצק.
כשכל השלושה מוכנים, זורקים לתחתית התנור את קוביות הקרח , ממש על התחתית,
זה יוצר קראסט מדהים לבצק והקוביות נמסות ומתאדות אל תפחדו לעשות את זה, עשיתי את זה המון פעמים
(ואם אתם בכל זאת פוחדים אז בתוך קערה חסינת חום בתחתית)
ומיד מכניסים את הבגטים לתנור.
אופים כ 20-25 דקות עד שהבגטים שחומים.
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
וואו, תודה @מרים אדריכל על התשובה המפורטת, מתכננת בעז"ה להכין.
אולי יש כאן גם רעיונות לקינוח מתאים? חלבי, יפה וטעים שלא לוקח המון זמן... (יש דבר כזה בכלל?)
 

noae

משתמש מקצוען
וואו, תודה @מרים אדריכל על התשובה המפורטת, מתכננת בעז"ה להכין.
אולי יש כאן גם רעיונות לקינוח מתאים? חלבי, יפה וטעים שלא לוקח המון זמן... (יש דבר כזה בכלל?)
אירחתי בדיוק במוצ"ש האחרון.
הכנתי מרק בצל ביום שישי ושמרתי במקרר, כנ"ל בייגלים שאפיתי ביום שישי, הקפאתי מיד והפשרתי בתנור על חום נמוך במוצ"ש.
מלבד זה היה סלט חסה עשיר ומגוון גבינות.
לקינוח הכנתי כנאפה לפי המתכון של עז תלם:
הרכבתי לפני שהאורחים הגיעו, והכנסתי לתנור כשהגשתי את המרק. את הסירופ הכנתי ג"כ לפני שהגיעו, ורק נתתי לו הרתחה קצרה לפני שהגשתי. יצא מעדן!
כמה דגשים:
אני הכנתי גבינת ריקוטה לפי המתכון הנ"ל ביום שישי, השתמשתי בכל הכמות לעוגה:
מלבד זאת הוספתי בערך 150 גרם כדורי בייבי מוצרלה חצויים ל-2. לדעתי לא הוסיף מי יודע מה וניתן היה לוותר.
בנוגע לסירופ-הכנתי מ-3/4 כוס מדידה של סוכר אבל שפכתי רק עד שהיה נראה שכל נקודה בעוגה שתתה מהסירופ, ואחרון חביב-הוספתי לסירופ מיץ מחצי לימון.
תהנו!
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
מתכונים של הני אני תמיד שמחה ללמוד:)
יכולה אולי להעתיק לכאן או לשלוח קישור?

מחכה בקוצר רוח להמשך המתכונים ...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה