יוצא כמו תפו"א טריים? כי בדרך כלל תפוחי אדמה לא טובים בכלל אחרי מקרר, ודווקא אשמח להכין מראש.
אשמח מאוד למתכון! נשמע כמו מה שאני מחפשת.
לגבי התפו"א יוצא טרי לגמרי, סה"כ זה עובר עוד שלב שלם של אפיה בתנור במוצ"ש.
לגבי הבאגטים, זה המתכון: (קרדיט לנשואה למאפיה)
בגט צרפתי ביתי ללא לישה / לשלושה בגטים
מצרכים למתכון:
500 גר' (3.5 כוסות) קמח חלה/לחם/לבן רגיל (אני משתמשת בקמחים של הטחנות הגדולות)
5 גר' (כפית) שמרים יבשים
2 כפיות גדושות מלח דק
10 גר' (1 כפית) דבש (או סילאן)
360 מ״ל (1.5 כוסות) מי ברז
אופציונלי: להוסיף כוס זיתים קצוצים לבצק
לאפייה:
3-4 קוביות קרח
אופן ההכנה:
לילה קודם מכינים את הבצק:
בקערה מניחים את כל חומרי הבצק ובעזרת כף עץ מערבבים מעט רק עד לאיחוד של החומרים
(אל תתפתו לעשות שום דבר מעבר לערבוב קל של 10-20 שניות) במידה והבצק עדיין פירורי מוסיפים
מעט מים.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של 12-15 שעות בטמפרטורת החדר או במקרר אבל תקראו את ההמשך!
בחודשים דצמבר-אפריל לא להתפיח במקרר!
אם הכנתם את הבגטים בחודשים אפריל עד נובמבר זמן ההתפחה יכול להישאר אותו הדבר אבל במקרר,
ניתן להתפיח גם 24 שעות במקרר זה אפילו עדיף ומצויין!
למחרת:
מחממים תנור ל 225 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
(למי שיש אבן פיצה יכול למקם אותה במרכז התנור על הרשת)
מקמחים משטח עבודה בהמון קמח, ומוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח
הופכים את הבצק כך שהחלק התחתון שכבר מקומח עובר למעלה, זה כדי שכל הבצק יהיה מקומח.
אם נותרו צדדים לא מקומחים בשלב הזה פשוט תגלגלו את הבצק בתוך הקמח.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים בגודלם.
בעזרת הידיים, מותחים את הבצק על המשטח המקומח ליצירת עלה ארוך וקצת רחב
מהדקים את העלה בעזרת הידיים למשטח, זה ישטח אותו עוד טיפה.
כדי לעבוד נכון תוודאו שהבצק נמצא רוחבית אליכם.
מקפלים שלישי תחתון של הבצק לאמצע, ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר
לגליל. הופכים את הבצק כך שהתפר כלפי מטה ומתחילים קצת לעצב עם הידיים, כדי ליצור גליל
שהצדדים שלו מעט צרים יותר מהמרכז.
מניחים את הגליל על תבנית התנור, ובעזרת סכין מאוד חדה, חותכים שלושה ארבעה פסים לאורך הבצק.
כשכל השלושה מוכנים, זורקים לתחתית התנור את קוביות הקרח , ממש על התחתית,
זה יוצר קראסט מדהים לבצק והקוביות נמסות ומתאדות אל תפחדו לעשות את זה, עשיתי את זה המון פעמים
(ואם אתם בכל זאת פוחדים אז בתוך קערה חסינת חום בתחתית)
ומיד מכניסים את הבגטים לתנור.
אופים כ 20-25 דקות עד שהבגטים שחומים.