חיסכון לכל ילד הכל על חיסכון לכל ילד, האם כדאי להוסיף 50 ש"ח לכל ילד? ועוד...

שמעון המקורי

משתמש סופר מקצוען
באינפניטי במסלול הלכה הקרן עוקבת אחרי המדד העולמי וכפי שנכתב פה זה רווחי לטווח הארוך.
לא הבנתי א"כ למה במגזין של הבורסה שיצא עכשיו יש ירידה של 49.9% בנכסים המנוהלים שלהם?
מצו"ב קישור https://info.tase.co.il/Heb/trading...2.pdf?&~nfopt(fileDistorted=8088293302122145)
בעמוד 9 בטבלה השניה.
יכול להיות שפשוט אני לא מבין כלום וטעיתי בקריאת הדו"ח א"כ אני ישמח שתסבירו לי @מקצועי בלבד ושאר המבינים...

שמעון המקורי

משתמש סופר מקצוען
בכלל הנכסים או במסלול הספציפי הזה? שאלה לא ברורה.
בכל מקרה כמשקיע פסיבי,למה זה מעניין אותך בכלל?
אני לא באמת הבנתי לכן אשמח שתסבירו לי - אבל גם כמשקיע פסיבי בתחילת הדרך, אם 50% עוזבים את ההשקעה הזאת עכשיו יכול להיות שזה לא הבחירה הנכונה (אולי הם יודעים משהו שאני לא יודע)
שוב אני מדגיש אני לא הבנתי במה הירידה של ה-50% האלו - אולי זה סה"כ צמצום במנקים :)

שמעון המקורי

משתמש סופר מקצוען
אני לא באמת הבנתי לכן אשמח שתסבירו לי - אבל גם כמשקיע פסיבי בתחילת הדרך, אם 50% עוזבים את ההשקעה הזאת עכשיו יכול להיות שזה לא הבחירה הנכונה (אולי הם יודעים משהו שאני לא יודע)
שוב אני מדגיש אני לא הבנתי במה הירידה של ה-50% האלו - אולי זה סה"כ צמצום במנקים :)
@מקצועי בלבד @ארי בכרמים @אהבת עולם @קלופ אשמח שתסבירו לי.
כתבתי שטויות?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
א. אינפיניטי לא ירדה אלא מדובר על קרנות סל שעוקבות אחרי המדד הזה.
ב. רוב האנשים הם לא יודעים להשקיע נכון בבורסה והשנה שהיו במדד הזה ירידות, יש הרבה אנשים שמוציאים את הכסף בזמני ירידות וכך מקבעים את ההפסד שלהם, וזו כנראה הסיבה המרכזית לירידה הזאת.
אבל למשקיע פאסיבי לטווח הארוך לא אמור להיות משנה כל הדברים האלו.

חיה.

משתמש מקצוען
עד חצי שנה אחרי הלידה ביטוח לאומי נותן לך לבחור איפה ינוהלו הכספים, אח"כ הוא מחליט לבד.
אבל תמיד אפשר להעביר לחברה אחרת וגם למסלול אחר.
אבל אם בחצי שנה הראשונה ההורים לא בחרו,
ביטוח לאומי מחליט באופן שרירותי האם להפקיד את הכספים בבנק או בקופת גמל.
ההחלטה הזו של הביטוח הלאומי היא בלתי הפיכה!!!
אם הביטוח הלאומי בחר בבנק, אפשר לבחור איזה בנק, איזה סוג ריבית וכו', אבל א"א להעביר לקופת גמל!
לכן, מאד חשוב כשנולד ילד ראשון לבחור תוך חצי שנה הפקדה לקופת גמל. אח"כ אפשר לנייד לקופה אחרת, לבחור מסלול השקעה ועוד.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אבל אם בחצי שנה הראשונה ההורים לא בחרו,
ביטוח לאומי מחליט באופן שרירותי האם להפקיד את הכספים בבנק או בקופת גמל.
ההחלטה הזו של הביטוח הלאומי היא בלתי הפיכה!!!
אם הביטוח הלאומי בחר בבנק, אפשר לבחור איזה בנק, איזה סוג ריבית וכו', אבל א"א להעביר לקופת גמל!
לכן, מאד חשוב כשנולד ילד ראשון לבחור תוך חצי שנה הפקדה לקופת גמל. אח"כ אפשר לנייד לקופה אחרת, לבחור מסלול השקעה ועוד.
ביטוח לאומי לא בוחר לתינוק שנולד שום בנק.
הוא בוחר באחת מקופות הגמל.

למתעניינים, מצורף כאן מאמר הלכתי מקיף על השקעות במניות ובקרנות נאמנות, מהקובץ אוצר המשפט שיצא לאור על ידי בית הדין נתיבות חיים ירושלים.

קבצים מצורפים

• חברות בע''מ - דוד שלמה שור.pdf
    1.5 MB · צפיות: 501

element

משתמש מקצוען
האם אפשר להחליט להצטרף בהמשך?
או שכאשר הילד נולד יש חלון הזדמנויות מסוים שבו אפשר להחליט אם אני רוצה להפריש, ואחכ כבר לא ניתן?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
האם אפשר להחליט להצטרף בהמשך?
או שכאשר הילד נולד יש חלון הזדמנויות מסוים שבו אפשר להחליט אם אני רוצה להפריש, ואחכ כבר לא ניתן?
52 ש"ח מופרשים בכל מקרה, ההורים יכולים להחליט לאיפה זה יופרש? וכן הם יכולים גם להכפיל את ההפרשה החודשית.
את הפעולות האלו ניתן לעשות מתי שרוצים.

A052

משתמש סופר מקצוען
יש אתר ייעודי לבדוק.

אמור להיות קישור בדפים קודמים, או אצל ר' גוגל.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה