עזרה היתכנות לשביתה בחברת קווים עילית במודיעין עילית

פ.צ.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
הבעיה היא שיש מחסור חמור בנהגים אין לחברה הרתעה על הנהגים, היא לא יכולה לפטר כי אז לא יהיה בכלל, היא לא יכולה לתת קנסות כי אז הנהג יתפטר יתעצבן וכו'. ולכן הנהגים על הגובה והם עושים מה שהם רוצים, הם מאחרים הם מפספסים והכל בסדר, מציאות עגומה.
השאלה היא למה בערים השכנות זה לא כך? אולי בגלל שהם לא צורכים כזאת כמות של אוטובוסים, מודיעין באמת יש פחות אוטובוסים, אבל אני לא חושבת שבת"א יש פחות ממודיעין עילית..אז אולי כן בגלל שאנחנו חרדים:
לא נהיה תמימים, אני אישית נמצא ביומיום בעיר חילונית - לפרנסתי, שגם שם יש את חברת קווים, מעולם! אבל מעולם איני זוכר שאוטובוסים שבתו או פספסו תחנות, אין מוצר כזה ובודאי לא במזיד, שם האנשים יפי הנפש יסריטו את הנהג בטלפון ויעלו את זה ליוטיוב. גם כשהיו פה שביתות חצי רישמיות של קווים בדקתי בעצמי כל הקווים של מודיעין, רמלה, לוד ועוד כולם עבדו כרגיל. כי גם אם יש שם נהג שישבות מהר יקחו נהג ממודיעין עילית שלא שובת ויחליפו ביניהם, ואל תחשבו שאני נחיתי, בדקתי את זה הרבה מאד פעמים, וזה בידיעה גמורה.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
איך את מסבירה את זה?
היתי בנסיעה בין עירונית שאחד הנוסעים-המכובדים[?] התנהג בצורה מבישה כלפי הנהג רק בגלל שהוא לא מ"שלנו" [הוא היה ממוצא רוסי, יהודי].
זה היה ממש חילול ה' ופשוט בושה שאף אחד לא קם להגנת הנהג.
כשהנהג עצר את האוטובוס בטענה שהוא לא ממשיך עד שהנוסע לא יעבור כמה מושבים אחורה[היה לו פנס שסינוור את הנהג וסיכן את הנהיגה]
ואותו "חשוב" רק המשיך לזלזל.
קמתי, התקרבתי ל"מחיצה"- וקראתי קריאה כללית, שלא נראה לי נכון לעכב בשעת לילה אוטובוס עמוס בנוסעים. [שגם ,להפתעתי, היו שיות תמימות ולא העזו להגיב, למה?]
ואני מבקשת ממי שזה תלוי בו- להתנהג בבגרות ולא לסכן את הנסיעה.ההתנהגות הזאת לא מקובלת ולא מכבדת אף אחד.
לא היתי מספיק שווה תגובה, אבל אותו אחד זז מושב אחורה תוך כדי אמירות מאד לא מכובדות כלפי צבור ה.. רוסים?
העיקר האוטובוס המשיך בנסיעה, למרות שדי חששתי כי ראו על הנהג המבוגר שהוא מאד נסער ופגוע.
ותמהתי מאד על האנשים ה"סבלניים" ויפי הנפש שלא עושים דברים בסיסים להפסיק את החרפה.
לא יודעת למה
אני עצמי פחדתי להתחיל עם הבחורים ההם
וזה מזעזע כי הם היו נאים בחורי ישיבה לכל דבר.

קרן אורה

משתמש צעיר
אני נוסע ארבע פעמים ביום עם קוים,

לא ראיתי אף פעם אלימות פיזית או מילולית מתמשכת,

אולי סינון מילה פה ושם אבל גם זה לאחר התנהגות שרירותית של הנהג, שביית הנוסעים כקולקטיב, והתעלמות מוחלטת מחוקים.

גם במקרה שהיתה אלימות נגד נהג, אין שום הצדקה להתעלל בעשרות אלפי משפחות שמשתמשות רק בתחבורה ציבורית, וללא הודעה מראש,

רק תחשבו על אלפי (!) ילדים שנתקעו בשביתה שעברה בתחנות לאחר הלימודים, ללא יד מכוונת כשהם תוהים ומבולבלים.

אין שום הצדקה לכזו התנהגות יהא אשר יהא.
נ.ב. מי שמצדיק התנהגות זו בגלל התנהגות של נערים וכדו' שוב מסתכל על כולנו כקולקטיב

נערך לאחרונה ב:

mgv

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
תכל'ס
מה עם האוטובוסים הבינעירוניים היום ברעב שבת,
בקווים לפני חצי שעה ענו שיש שביתה [בררנו על אוטובוס מבית שמש]
ועכשיו הקו מנותק,

תכל'ס

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
בשורה הסופית.
יש למישהו מידע מהשטח מה קורה עם הקווים הבינעירוניים?

אני וביתי

משתמש מקצוען
לפני תקופה היה שביתת נהגים בכמה קווים בודדים בתל אביב עקב כמה מקרי אלימות. אבל להכניס עיר שלמה למצור? זה נשמע הזוי לגמרי.

פ.צ.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
הנהגים מקבלים משכורת על הזמן ששובתים?

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
הכל מתחיל ונגמר בזה שרב הנהגים הם מבני דודינו ימ"ש (אלו מהפיגועים), ביום שזה יהיה דבר מקובל ונורמטיבי שאברך מתפרנס כנהג אוטובוס - כפי שכבר קורה בביתר עילית, מאזן הכוחות של הישמעאלים ישתנה והכל יראה אחרת - טוב יותר אין שביתות אין קללות וכו וכו'.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
הכל מתחיל ונגמר בזה שרב הנהגים הם מבני דודינו ימ"ש (אלו מהפיגועים), ביום שזה יהיה דבר מקובל ונורמטיבי שאברך מתפרנס כנהג אוטובוס - כפי שכבר קורה בביתר עילית, מאזן הכוחות של הישמעאלים ישתנה והכל יראה אחרת - טוב יותר אין שביתות אין קללות וכו וכו'.
בביתר עילית הרוב הוא חסידי וספרדי.
במודיעין עילית הרוב ליטאי.
יקח לליטאים הרבה שנים להתהפך. קודם נתחיל לנסוע על אופניים.

בת מלך

משתמש מקצוען
כשהיא ירדה מהאוטובוס, היא ניסתה לפייס את הנהג שלא כולם כאלו משוגעים. אז הוא אמר לה- אז למה אף אחד לא מהסה אותו? סימן שכולם מסכימים שזו הדרך.?
מזכיר את הקטע של השתיקה שהביאה לחורבן בסיפור על קמצא ובר קמצא.

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
בגלל ה"לא נעים" ו"למה דוקא אני צריך להעיר"
מחזקים תופעות שליליות שצריך להוקיע אותם ברמת החברה.
חיזוק ולגיטמציה לאנשים חסרי מידות, גברתנים ושחצניים.

תאמינו לי שזה ממש לא נעים בתור"אשה" להיות זאת שמגיבה.
חבל וכואב.

זושא כץ

משתמש מקצוען
גם במודיעין עילית יש נהגים אנ"ש והרבה.
הבעיה שבמודיעין עילית מביאים ערבים בגלל הקרבה לירושלים והכפרים
בעוד באלעד מביאים אף נהגים מהצפון בגלל הקרבה והזמינות לכביש 6.

במודיעין עילית הבעיה נמצאת בתקשורת בין הלקוח לחברה
אין נציג ציבור אחד שאחראי באמת על התחבורה כמו גרוסברד (לשעבר) באלעד
או גרינברג בב"ש (לשעבר).
יש קבוצה אלטיסטית (?) שהם נקראים ועדת התחבורה שכולם(!) נוסעים במכוניות
ואין להם טלפון נגיש לציבור, ו"הם בכלל התפטרו ממזמן".
והעירייה כידוע פעילים בה גבר אחד עם ___ מזכירות וזהו.

אז סובלים.
העיקר ש"בהוראת הרב לא אוספים נוסעים בתחנות האחרונות ביום ו' לאחר השעה ×××
כדי לא לחלל שבת" (של מי? של הערבים המוכים?)
והעיקר ש"אין וויפי באוטובוס"
אבל לא כ"כ משנה שאין אוטובוסים...

יראת

משתמש מקצוען
עברתי על האשכול, ואני חוששת שאולי למי שלא מתגורר במודיעין עילית, יתקבל רושם של ביריונות בעיר וכד', אז אני רוצה לחזק את ההודעה שנכתבה לעיל ע"י @קרן אורה, גם אני נוסעת 4+ נסיעות ביום עם קווים. ומעולם (!) לא נתקלתי במילה לא נעימה שהוחלפה בין נוסעים לבין נהגים וגם לא בין הנוסעים עצמם.
אדרבה, אני מרגישה ממש בחזון אחרית הימים, לפעמים דולקת מוזיקה חסידית רוגעת, כולם נוהגים בעדינות ואצילות.
(נזכרת בימי בחרותי, בעיר מרכזית, שלעיתים לא רחוקות, היו נשמעות קללות ותלונות קולניות באוטובוסים, כמה זה הפריע לי, כמי שרגילה לשיח מכבד ומעודן)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  18  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה