כתבתי שאני לא יודעת היכן הם לומדים.פעם התקשרתם למוסד שתלמידו מתנהגים בצורה כזו?
אני כן.
עדיין זה לא סיבה לשביתה.
בתל אביב זה גם היה קורה?
מי החליט לתת עונש קולקטיב?
לפי מה? למה לכל העיר? אולי רק לשכונה? אולי לכל האשכול ואז גם לחשמונאים ומודיעין מכבים רעות?
לפי מה הייתה ההחלטה?
לרוב ההתערבות לא עוזרת, אולי רק להרגשת הנהג.מתענינת בכנות
האם שאר הנוסעים ניסו למחות? לצעוק על הנערים-
גם אם זה לא היה עוזר לפחות מבחינת ההרגשה של הנהג- שהציבור מתנגד לענין ומגבה אותו.
איך את מסבירה את זה?אף לא אחד.
לפגוע לאדם בכבוד שלו- זה הרבה בבחינת להרוג לו אחוזי חיים! הנשמה נקראת כבוד!לרוב ההתערבות לא עוזרת, אולי רק להרגשת הנהג.
הייתי פעם באוטובוס שעלו נערי שוליים שלא רצו לשלם, כמובן הנהג עצר את האוטובוס והתחיל שמח, אחד הנוסעים הצדיקים קם לשלם וזה לא עזר הנהג התעקש שהם ישלמו! אחרי כמה דקות של ויכוחים הוא הסכים להתקפל , לקבל את הכסף וליסוע.
מיני - לימוד זכות: עם הנהג אין לאנשים אינטרקציה יומיומית. עם ה'חשוב' הזה כן.איך את מסבירה את זה?
היתי בנסיעה בין עירונית שאחד הנוסעים-המכובדים[?] התנהג בצורה מבישה כלפי הנהג רק בגלל שהוא לא מ"שלנו" [הוא היה ממוצא רוסי, יהודי].
זה היה ממש חילול ה' ופשוט בושה שאף אחד לא קם להגנת הנהג.
כשהנהג עצר את האוטובוס בטענה שהוא לא ממשיך עד שהנוסע לא יעבור כמה מושבים אחורה[היה לו פנס שסינוור את הנהג וסיכן את הנהיגה]
ואותו "חשוב" רק המשיך לזלזל.
קמתי, התקרבתי למחיצה- וקראתי קריאה כללית, שלא נראה לי נכון לעכב בשעת לילה אוטובוס עמוס בנוסעים. [שגם ,להפתעתי, היו שיות תמימות ולא העזו להגיב, למה?]
ואני מבקשת ממי שזה תלוי בו- להתנהג בבגרות ולא לסכן את הנסיעה.ההתנהגות הזאת לא מקובלת ולא מכבדת אף אחד.
לא היתי מספיק שווה תגובה, אבל אותו אחד זז מושב אחורה תוך כדי אמירות מאד לא מכובדות כלפי צבור ה.. רוסים?
העיקר האוטובוס המשיך בנסיעה, למרות שדי חששתי כי ראו על הנהג המבוגר שהוא מאד נסער ופגוע.
ותמהתי מאד על האנשים ה"סבלניים" ויפי הנפש שלא עושים דברים בסיסים להפסיק את החרפה.
חשבתי על זה.מיני - לימוד זכות: עם הנהג אין לאנשים אינטרקציה יומיומית. עם ה'חשוב' הזה כן.
מחר אני פוגש אותו בתור ב'יש' וזה לא נעים.
לפעמים יש שירת נשים ואז זה לא משנהאבל זה רדיו!
-אבל אתה במילא לא מבין את השפה
כתבתי. לא היה. ורק המושב הראשון היה יכול לשמוע.לפעמים יש שירת נשים ואז זה לא משנה
לכן כתבתי לפעמים...כתבתי. לא היה. ורק המושב הראשון היה יכול לשמוע.
אם החוק מתיר לו את זה אז...?
רק בגלל שאתה מרגיש בעה"ב על האוטובוס מותר לדרוס אחרים? שלא לדבר על צורת הדיבור בכלל.
הבעיה היא שיש מחסור חמור בנהגים אין לחברה הרתעה על הנהגים, היא לא יכולה לפטר כי אז לא יהיה בכלל, היא לא יכולה לתת קנסות כי אז הנהג יתפטר יתעצבן וכו'. ולכן הנהגים על הגובה והם עושים מה שהם רוצים, הם מאחרים הם מפספסים והכל בסדר, מציאות עגומה.שלחתי הבוקר מייל למשרד היח"ץ המטפל בקווים, למנהל אשכול חשמונאים, לח"כ אורי מקלב ולמספר אנשי עיתונות. רצ"ב העתק מהמייל. מברכת את כולנו במילים החותמות.
הבוקר קיבלתי טלפון מטריד מאד.
אחי הגדול, שגר בקרית ספר, סיפר לי על התנהלות מוזרה מאד של 'קווים' בעיר.
הוא לא התעכב על העובדה שאין סינכרון בין הלו"ז שהודפס לתושבי הקרייה לבין המציאות בשטח. אוטובוסים מדלגים בחופשיות על מה שמובטח לתושבים. זאת בעיה עצובה ומוכרת, והיא דורשת טיפול דחוף ומהיר מול משרד התחבורה.
הוא כאב את העובדה שחברת קווים הכריזה מלחמה על תושבי העיר.
שוב ושוב מחליטים הנהגים של קווים שהם שובתים במחאה על אלימות שהופעלה נגדם.
ייאמר ברורות: איש לא מגבה אלימות! אנחנו נגד אלימות! היא סותרת את אורח החיים התורני ולא מתאימה לאנשים שבחרו בתורה ובדרכי הנועם שלה. כל אלימות - אין מקומה אצלנו.
ועדיין, האם נראה לכם הוגן שמשפחות שלמות משלמות על אלימות של בני נוער פוחזים? שיזמין הנהג הנפגע משטרה וידאג שהנער האלים יישב בבית הסוהר. אנחנו בעד. שחברת קווים תתבע אותו אזרחית. שוב, אנחנו בעד מיגור כל אלימות שהיא.
לא ייתכן שכל העיר תיענש בגלל אותם פרחחים. לא ייתכן שאחי יחכה אתמול בתחנה בבני ברק בחצות ליל וימתין לאוטובוס שלעולם לא יגיע. לא ייתכן שהבוקר שוב תושמע הודעה קולית לקונית באוזניהם של תושבי העיר: עקב אלימות הנהגים שובתים.
רוב תושביה של מודיעין עילית אינם בעלי רכבים. רבים מהם עובדים ולומדים מחוץ לעיר. התנהגותה של חברת קווים היא אבסורדית, ומעניין לברר אם היא חוקית (ח"כ הרב מקלב, המכותב למייל זה, נשמח לטיפולך המהיר בנושא!) אבל מעבר לאבסורד, היא אלימה לא פחות מאלימותם של אותם בני נוער. היא פוגעת באנשים שמעולם לא הזיקו לחברה, רק בשל העובדה שהם בחרו לגור במודיעין עילית, באותה עיר שבה גרים בני הנוער האלימים. (וכמה לא מידתי העונש הזה! להעניש עיר שלמה בשל מספר בודדים, הזקוקים לטיפול יחידני...)
ושוב, ייאמר ברורות: אנחנו מגנים אלימות. אלה שמגדירים עצמם כ'חרדיים' ונוהגים באלימות אינם שייכים לנו ואינם מגובים על ידינו. כולנו נבראנו בצלם אלוקים, וכולנו ראויים לכבוד. והמילה 'כולנו' מתייחסת לנהגי קווים כמו לתושביה של מודיעין עילית. פגיעה היא פשע, ולא משנה היכן אנחנו ממוקמים על המפה האנושית.
חברת קווים, את מתבקשת לראות את תושביה של מודיעין עילית כבני אדם הראויים ליחס מכבד, כל אחד ואחד מהם. ולא כקולקטיב אחד גדול, המנפיק 'אלימים'. נכון לעכשיו, התנהגותה של החברה מנציחה את הפוגענות.
בברכת שבת שלום. שיהא השלום בנו וסביבנו.
אתה גם היית באוטובוס עם המזודה של הכלי זכוכית, אז הנהג היה בסדר אולי מרובע אבל לפחות במגרת החוק, הנערה הזאת היא החצופה, אוטובוס שלם מתעכב בגללך והיא לא מוכנה לנקוף אצבע, נשארת לשבת כאילו לא קרה כלום העיקר לא לשים את המזודה הקדושה בתא מטעןהנהגים נהיו בזמן האחרון נוראיים על כל דבר קטן עוצרים את האוטובוס
למשל יום שישי 25 דקות כי בחורה לא שמה מזוודה קטנה במטען
נהג דילג את התחנה ביציאה מהעיר מפוצצת עם נוסעים בטענה שהיה שם קו דומה אמרתי לו בעדינות ובתקיפות תחזור חזרה הוא עונה לי אתה שקרן ואם אני חוזר אני עוצר את האוטובוס ולא יוצא
ועוד דוגמאות לא קשורות כלל להתנהגות מתלהמת וכו'
זה נהיה בלתי נסבל אתה לא יודע איך תגמר הנסיעה
אני חושב שהחברה צריכה לאיים על כל נהג שיעצור אוטובוס בפיטורין אין כזו אפשרות בכלל לעכב נוסעים
על פי חוק אם יש נוסע שלא שומע בקול הנהג ,הנהג צריך להסיע את האוטובוס לתחנת משטרה אבל לא לעצור את האוטובוס
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט פ'
קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ: