היום מצאתי את עצמי פעמיים מעירה לאנשים על כך שהם מצלצלים בפעמון של הדלת עוד לפני שהם דופקים.

סטודיו מיתר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מדהים ומרתק- כמה אנשים שונים זה מזה חיים באותו עולם, ואיך כל אחד שופט את כל העולם מנקודת מבט צרה שלו
מי שיש לו דלת פלדלת- מעדיף נקישות
מי שיש לו דלת מעץ - לא מבין מה ההבדל,
מי שיש לו דלת מעץ- וזה שדופק שם - יש לו דלת פלדלת - מעדיף צלצול,
מי שהבין מה שכתבתי- עדיף שיצלצל:D
סתם , זה בשביל החרוז,

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
בדיוק שבוע שעבר דפק אצלנו מישהו שביקש צדקה לניתוח עיניים.
אחרי שהלך שמתי לב שבעצם אפשר לעשות את הניתוח דרך קופ"ח ואז העלות היא כ 30 ש"ח עבור טופס 17. לא מאמינה שאין לו.
ואם הוא מחליט לעשות את הניתוח פרטי ולשלם אלפים- לא בטוח שמותר לאסוף צדקה בשביל זה.
לא כל מי שאוסף צדקה כזה מסכן. נקודה למחשבה.

לא כל ניתוחי העיניים זה להסרת מישקפיים.
ויש ניתוחים מצילי - ראיה שעולים אלפי דולרים. וקופ"ח לא משתתפת כמעט.

ובאמת יש גם שרלטנים - אבל גם אותם אנחנו צריכים.....זכור לי שפעם (בימי הסמינר העליזים) למדנו על מצוות צדקה, שכתוב ש - לולי הרמאים היינו מתחייבים בנפשנו (לא זוכרת במדויק)

אסתר כהן

משתמש מקצוען
לא כל ניתוחי העיניים זה להסרת מישקפיים.
ויש ניתוחים מצילי - ראיה שעולים אלפי דולרים. וקופ"ח לא משתתפת כמעט.

ובאמת יש גם שרלטנים - אבל גם אותם אנחנו צריכים.....זכור לי שפעם (בימי הסמינר העליזים) למדנו על מצוות צדקה, שכתוב ש - לולי הרמאים היינו מתחייבים בנפשנו (לא זוכרת במדויק)
ואבא שלי תמיד אמר- אם הוא הגיע למצב שגרם לו לעשות מעשה, לצאת, לכתת רגליו להשפיל את עצמו ולבקש.... כדאי לתת לו.

לקח טוב

משתמש מקצוען
ואיך אפשר בלי זה...
20171201_013008.png

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אם כבר בדלתות ודפיקות עסקינן אז...
אם אתם נתקלים בנוקש דלת כמצורף, דעו לכם שדפיקה אחת בו שווה לצלצול+רמקול!!
אז אל תנסו בבקשה. לפחות לא אצלי...
2010_11_12_12_08_50____.jpg

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אנחנו קנינו פעמון עם מלללא ניגונים, שגם אם נמאס מהניגון הנוכחי, או שכבר לא נבהלים ממנו ;) מחליפים לאחר...

וכמובן שאפשר לשחק בו עם הווליום, זה כל כך נעים ונחמד ממש כפי שכתבה @שריונה, עד שאנחנו מצלצלים את עצמנו לדעת, וממתינים לעוד מצלצלים מתנדבים.

אגב לדעתי למי שחשוב פעמון וגר בשכירות, כדאי לקנות כזה ולחבר אותו במקום הזמזם הנוראי!
זה לוקח שתי דקות, מנסיון!

עיגול רבוע

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
ישנו פירוש כזה על הפסוק "אל תשנא את אחיך בלבבך" - אם יש לך לב-זהב, יפה מאד, אבל לא בשל כך אם אתה פוגש אדם שאין לו את לב-הזהב שלך תשנא אותו. אל תשנא את אחיך ב[גלל] לבבך [הטוב].
כל התובנות דלעיל בשלילת הצלצול בפעמון, מבלי לחלוק עליהן, לא כל האוכלוסיה ניחונה בהן.
זאת עובדה סטטיסטית. שאיננה נעוצה ברשעות יתר, או באנוכיות מוגזמת. לא כל מה שאני מעלה על דעתי כדבר מובן מאליו, הוא מובן מאליו לכל אדם.
אז כמו שאנו דורשים התחשבות. גם עלינו להתחשב. בנתונים.

עיגול רבוע

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
ומהצד השני של הדלת:
כאשר אתם מפעילים מוזיקה בווליום, קחו בחשבון שמי שדופק בדלת, ואפילו מצלצל בפעמון, עלול לעשות כך בכל המרץ (תלוי במדת הנחיצות שלו בכם), לאורך זמן רב (תלוי כנ"ל), ואתם אינכם יודעים. לפעמים זה מישהו שמאד מאד הייתם רוצים לפתוח לו את הדלת.

עיגול רבוע

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
ואם הוא מחליט לעשות את הניתוח פרטי ולשלם אלפים- לא בטוח שמותר לאסוף צדקה בשביל זה.
אם שווה לו לכתת רגליו ולקבץ חרפות, סימן שהוא צריך את זה. לא משנה ממה נובע הצורך. הוא באמת צריך.

הוספה: עתה הבחנתי (איך לא לפני"כ ?) ש @נש כבר כתב כך.

נערך לאחרונה ב:

יחשבאף

משתמש מקצוען
אין לי בעיה שיצלצלו.
אם הם דופקים ולא עונים אז שיצלצלו, בכיף.
יש לי בעיה עם הפתאומיות הזו כאילו היינו בסלון ואנחנו פותחים לכל מי שדופק אז למה לא לנסות לפחות לדפוק לפני שמצלצלים???

ציפורת

משתמש רשום
אנחנו קנינו פעמון עם מלללא ניגונים, שגם אם נמאס מהניגון הנוכחי, או שכבר לא נבהלים ממנו ;) מחליפים לאחר...

וכמובן שאפשר לשחק בו עם הווליום, זה כל כך נעים ונחמד ממש כפי שכתבה @שריונה, עד שאנחנו מצלצלים את עצמנו לדעת, וממתינים לעוד מצלצלים מתנדבים.

אגב לדעתי למי שחשוב פעמון וגר בשכירות, כדאי לקנות כזה ולחבר אותו במקום הזמזם הנוראי!
זה לוקח שתי דקות, מנסיון!

איפה רוכשים כזה פעמון?
כמה עולה?
זה התקנה פשוטה?
יש לך תמונה?

תודה

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
ולי מפריע אנשים שמלטפים את הדלת.
ואחר כך אומרים דפקנו, מה לא שמעתם.

וכשאני שואלת למה לא צלצלתם בפעמון?
- אוי באמת לא חשבנו.

-הם צודקים.
זו אחת התמונות שהקבלן תולה בחדר מדרגות לקישוט.
סוג של נקודת חן.

- ואם אתם רוצים לבטל את אופציית הפעמון לחלוטין:
לא צריך להבין כלום בחשמל:
1. נתקו את החשמל מכל הבית!
2. פיתחו את מכסה הפעמון. (בדרך כלל סגור בשני ברגים קטנים)
3. שחררו חוט אחד (לא משנה איזה) מאחד החיבורים, לפעמים צריך מברג לשחררו, לפעמים מספיק צבת קטנה.
4. סגרו חזרה את המכסה. וחברו את החשמל חזרה.
- גם אם אתם שוכרים של דירה, מותר לכם לעשות פעולה זו.
מקסימום, כשתצאו מן הדירה, תספרו לשוכרים אחריכם מה עשיתם.
הם יסתדרו.
בהצלחה.

נערך לאחרונה ב:

דסי1

משתמש חדש
ואצלינו, אין אפשרות לכבות את הפעמון, כי הוא מחובר לחשמל של אחד החדרים, (אם מכבים אין חשמל גם בחדר), ומאודדדד מפריע שכשגומרים להשכיב את הילדים, משהו מצלצל צלצול ארוך בדלת שמעיר את כולם,
ולפעמים, גם מפריע לי הפעמון של השכנים, שהבן שלהם חוזר ב 2:00 בלילה ומצלצל צילצול ארוךךךך,

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הצלצול שלנו נוראי והוא מבהיל אותי כל כך, לכן כתבתי פתק והדבקתי על הפעמון עצמו, כך שאי אפשר ללחוץ בלי לראות שאני מבקשת לא לצלצל... והיחידים שמצלצלים הם אנשים שמבקשים צדקה. בלי לדפוק קודם. צלצול ארוך. מנסר אזניים שמקפיץ אותי כפשוטו . ועוד בלי לדבר על השעות המאוחרות.
אני בכל מקרה לא פותחת לגברים כשבעלי לא נמצא, אבל כשמצלצלים כך, אין סיכוי שאפתח. בנאדם מביע חוסר איכפתיות כלפי ומגיע לבקש עזרה?!

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
איפה רוכשים כזה פעמון?
כמה עולה?
זה התקנה פשוטה?
יש לך תמונה?

תודה

יש המון סוגים היום בכל מיני מחירים!
ישנם כאלה אלחוטיים שאפי' לא צריכים חיבור לחשמל. להכניס סוללה להצמיד לקיר בפנים ובחוץ על יד הדלת וגמרנו.
ואינני בבית כעת אשתדל להעלות תמונה בהמשך.

חייט

משתמש פעיל
, שכתוב ש - לולי הרמאים היינו מתחייבים בנפשנו (לא זוכרת במדויק)
בואו ונחזיק טובה [לייק בימינו] לרמאים
והתוכן בהמשך שבגללם אנו לא נתבעים
על מי שבאמת זקוק ולא נתנו לו כי חששנו
אולי הוא רמאי

עיגול רבוע

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
כתבתי פתק והדבקתי על הפעמון עצמו, כך שאי אפשר ללחוץ בלי לראות שאני מבקשת לא לצלצל... והיחידים שמצלצלים הם אנשים שמבקשים צדקה...
הסיבה לכך שהם היחידים יכולה להיות גם זאת:
הם היחידים שהגיעו לדלת ביתינו לאחר עשרות (או מאות ?) דלתות, עשרות בנינים, טיפוס במדרגות וירידתן, והרבה פעמים גם לאחר נסיעה בין-עירונית (ובנוסף לאחר עבודה סיזיפית יומ-יומית כזאת מלווה בהרבה מפח-נפש, בנוסף ל"צרה" עצמה), כך שהעירנות נפגמת, העיקר הגענו לעוד דלת, ואין יכולת לבדוק מה כתוב, ואם בכלל כתוב. לפעמים העבודה נעשית לאחר סף יכולת העבודה, מה שנקרא "במסירות נפש", (ובכלל בכלל בכלל, לא קל לנו כעת להכנס לנעליים האלו ולהרגיש מה משמעות הדברים. ברוך השם לא נזקקתי לזה). כך שקשה למסור את הנפש גם לקרוא מה כתוב על כל פעמון.
...בלי לדפוק קודם. צלצול ארוך. מנסר אזניים שמקפיץ אותי כפשוטו...
לאחר הרבה דלתות שלא נפתחו,
וכאלו שנפתחו רק לאחר צלצול כזה.
והכל תחת הלחץ של המצוקה הממשית (מי יכול לתאר מה זה מצוקה ממשית. ממשית) של הבן/האח/האב/החבר וכו'.
...ועוד בלי לדבר על השעות המאוחרות.
אז על זה באמת קשה לדבר.
אבל בלי לדבר על זה... יש לקחת בחשבון שלפעמים מדובר במי שנמצא כעת הרחק הרחק מביתו, ובלא"ה הוא במצב גופני תשוש (רגליים שבורות, רעב וצמא נורא וכו'), הוא נכסף בכל מאודו (אינני משתמש בביטוי של היפך החיים) להשתרע על מיטה, אבל הוא עושה עוד מאמץ קטנטן בעיר הזאת לפני שהוא עוזב אותה. קשה לנו לשפוט אותו בשביל כך. למרות שנראה שנצא צודקים במשפט.

נערך לאחרונה ב:

יהודי קטן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
בדיוק שבוע שעבר דפק אצלנו מישהו שביקש צדקה לניתוח עיניים.
אחרי שהלך שמתי לב שבעצם אפשר לעשות את הניתוח דרך קופ"ח ואז העלות היא כ 30 ש"ח עבור טופס 17. לא מאמינה שאין לו.
ניתוח בעיינים פרטי זה לא לוקסוס עכ"פ לא פחות חשוב מעבד לרוץ לפניו ושאף פעם לא נתנסה ויה"ר שנהיה תמיד מהנותנים ולא מהמקבלים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה