כתבתי בתגובה הקודמת שמדובר בחרם מטופש וצריך להפסיק אותו ואני רוצה להסביר מדוע זה חרם מטופש לדעתי:
ההתנהלות השמאלנית היא נרקסיסטית.
אין לי דבר נגדם באופן אישי כי בורא עולם רוצה שנכבד את כולם, רק ההתנהלות הזו שלהם מוכיחה על נרקסיזם שנובע משלל סיבות. והכוונה היא שהם אנשים מתוסכלים (למרבה הצער) מעצם טיבעם.
לא מדובר כאן באנשים שמבינים את החשיבה היהודית, אין להם את המוסר של התורה, אלא מוסר אנושי שלמרבה הצער לא יכול לכוון את עצמו.
משמים נגזר עלינו להתנהל מולם, וזה כנראה לטובה.
מול נרקסיסט אפשר להשיב מלחמה (חרם ומחאה זה מלחמה)
אפשר להתעלם ולא להגיב (שאז הם יתרגזו יותר ויחפשו דרכים נוספות להוציא אותנו מהכלים כנראה)
ואפשר למצוא דרך מכובדת שתביע את דעתנו בלי להגרר למניפולציות שלהם (למשל לחלק סטיקרים ולהפיץ סלוגן קבוע שישרת את כולם ברשתות החברתיות: "גם אנחנו מוחים על פגיעה בכבוד התורה"
אנשים נרקסיסטים נהנים להוציא אותנו מהכלים, הם מוכנים להפסיד הרבה.
האנשים החכמים צריכים להפסיק את המחול הזה, ולהוציא את מקסימום הטוב מהסיפור.
חרם זה לא טוב, אפשר לנסות במחאה משלנו להגביר את האור בדרך יותר אפקטיבית.
(מול התנהלות נרקסיסטית חשוב לי לציין צריך לקלוט את יחסי הכוחות ואז הכל ממש יותר קל. האדם מולנו מסובך עם עצמו, מבין כח, מחכה להרגיז, למה לנו להאבק בזירת מאבק זרה שאנחנו לא מכירים?
נקח אותו לזירה שלנו, נראה אותו מתמודד מול אהבה עצמית, גבולות, כבוד, הערכה..
כל אמירה נרגזת שאנחנו אומרים אנחנו פשוט משחקים במגרש הנרקיסיסטי של השמאלנים.
כל תגובה של מלחמה, של ניצחון, של 'הם פגעו, הם לא בסדר', גורמת להם לנצח במישור הפסיכולוגי.
תגובות של: 'אנחנו לא שם, לנו יש אמונה בבורא עולם, הוא יודע את המניעים של כולנו ומבין בטח שאנשים שפוגעים בגדולי הדור הם אנשים מתמודדים עם קונפליקטים עצומים, גם אנחנו לא תמיד מושלמים בקטע של כבוד לגדולי תורה אז אולי כדאי לנו להתחזק בזה והוא יעזור לכולנו'...
תגובות אלו יהפכו אותנו לחזקים ואת התורה לנוכחת בחיינו הרבה יותר.
מסקנה:
לא צריך להתעלם מפגיעה בכבוד גדולי הדור אלא לכוון את המחאה למקום יותר יעיל שישרת את המטרה שלנו. והמטרה היא לא לריב וליצור בלאגן, אלא למחות בכיוון שיגביר את הטוב.