קורונה הופכים את החרדים למצורעים

מצב
הנושא נעול.

בריקים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
להורי שיחיו יש מרפסת שפונה למקום איסטרטגי - מעל מאה שערים מול יואל למי שמכיר. גדלנו על הפגנות ושות' והיה תמיד אקשין.
היא סיפרה לי שבליל שבת הרח' היה ריק ושומם, פה ושם נראה עובר אורח מהלך, מה אסור? התפללו במרפסות בלבד! פתאם פרצו לרח' גדודים של שוטרים, עם נשקים וצעקות , עם רימוני הלם (!!)- זה דבר שבעצמו מזמין התקהלות, וראו ממש שזו המטרה שלהם. התנפלו על עובר אורח עם טלית-אדם מבוגר - בכזו חייתיות, ובלי שום סיבה!!! פשוט מזעזע. ואח"כ הם נעלבים שקוראים להם נאצים. סליחה זה לא מזכיר את ההתפרצות של הנאצים לגטאות?

ks

משתמש מקצוען
תארי לעצמך שיש עוד תשובות חוץ ממה שכתבת... למה אנחנו לא רוצים סגר.
אכתוב שוב:
מטרת הסגר אינה להגן על החרדים, אלא להגן על האוכלוסייה הכללית מפני החרדים. באופן כזה ערים מסוגרות תהפכנה לחממות הדבקה והדבקות מחוצה להן תשויכנה למפרי הסגר או לחרדים שאינם בסגר. זוהי יצירת משוואה ברורה בה חרדים=מגיפה!!!

אפון הטיפול אמור להיות עירוני וממוקד כמו במודל קרית יערים. סגר על העיר אינו מונע התפשטות בתוכה.

בריקים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אכתוב שוב:
מטרת הסגר אינה להגן על החרדים, אלא להגן על האוכלוסייה הכללית מפני החרדים. באופן כזה ערים מסוגרות תהפכנה לחממות הדבקה והדבקות מחוצה להן תשויכנה למפרי הסגר או לחרדים שאינם בסגר. זוהי יצירת משוואה ברורה בה חרדים=מגיפה!!!

אפון הטיפול אמור להיות עירוני וממוקד כמו במודל קרית יערים. סגר על העיר אינו מונע התפשטות בתוכה.
לפי כל ההתיחסות לחרדים - נראה שדוקא יש להם ענין להפוך את העיר למדגרה ולהפיל חללים חרדים ככל האפשר.

ks

משתמש מקצוען
לא מצליחה להבין את כל חרדות ותסביכי התדמית האלו.
בתוך עמי אנוכי יושבת. בעיר מעורבת ומקום עבודה מעורב.
ונראה לי שהחיים עצמם יותר חשובים עכשיו מכל "מה יגידו".
אנחנו אמורים לשמור על תקנות משרד הבריאות לטובתנו ולמען בריאותנו.
ולא למען שום תדמית אמורפית.
הכאב הוא על הכללה רשמית וממשלתית של חרדים כמפיצי המגיפה וכמפירי חוק. אין לי בעיה טכנית עם סגר, גם כך רוב המשפחות השומרות על הכללים סגורות בבתיהן כבר שבועות ארוכים. הבעיה שמוטל סגר לפי תיוג בלבד ולא לפי נתונים אוביקטיביים ושקופים. זוהי גושפנקא רשמית להסתה המזעזעת בתקשורת.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הכאב הוא על הכללה רשמית וממשלתית של חרדים כמפיצי המגיפה וכמפירי חוק. אין לי בעיה טכנית עם סגר, גם כך רוב המשפחות השומרות על הכללים סגורות בבתיהן כבר שבועות ארוכים. הבעיה שמוטל סגר לפי תיוג בלבד ולא לפי נתונים אוביקטיביים ושקופים. זוהי גושפנקא רשמית להסתה המזעזעת בתקשורת.
אני חיה בעיר שיש בה סגר ולא חשה כמוך.

ks

משתמש מקצוען
אני חיה בעיר שיש בה סגר ולא חשה כמוך.
אשמח להבין לגבי מה - הכאב על הכללה רשמית ממשלתית של החרדים כמפיצי המגפה יותר משאר האוכלוסיה, או המגבלות על העיר?
גם לי לא הפריע הסגר (גם העיר שלי בסגר) עד שקראתי את רשימת הערים והשכונות שבהסגר, ואת הידיעה כי הערים החילוניות שברשימה הוכנסו עקב דרישת השרים החרדים.

נערך לאחרונה ב:

בריקים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שטויות.
אני גרה בשכונה מתחרדת,
אתמול בעלי הלך לסופר וחזר מיד,
כי אמר שהתור בכניסה הגיע עד סוף המרכז המסחרי.
אומרת לך מה הוא אמר לי, לא מה בעלך ראה.

בריקים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ההחלטה האם לשמור על התקנות רק בתנאי שגם החילונים שומרים משולה לילד שמסכים לעלות הביתה לארוחת ערב רק כשגם מוישי השכן יעלה.
מה הקשר בין מה שכתבתי לתגובה? דנה לכף זכות שאת בערב פסח עם קורונה, אבל אני לא דברתי אם לשמור על הסגר או לא, אני דברתי על זה שהוא אומר לי שהם שומרים על ההנחיות בעוד שבפועל קורה בדיוק ההפך.

יצחק משולם

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אכתוב שוב:

יצחק משולם

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מסכימה לפרט לי אותן?
אני מתעניינת ממש בכנות.
1. בגלל שזה גורם לחל"תים לתושבי מקום הסגר עד שאין להם כסף לקנות אוכל
2. בגלל שאנשים מסתכלים עלינו במצורעים ולא נעים שהשכן החילוני מסתכל עליך כאילו רק בגללך יש את הקורונה בעולם
3. בגלל שאנשים מחפשים רופאים ולא מצליחים לקבל כי יש סגר אז הם לא באים למקום העבודה
ויש עוד מגוון סיבות...
כמובן שיש כאלה שלא יצאו לחל"ת ולא נתקלו ברופא שלא הגיע כי יש סגר והם אומרים יאלה מה הבעיה שלכם עם סגר...
ושוב אני בעד סגר, ובעד לשמור על הכללים. רק שלא יכפישו אותנו החרדים, ולא נכפיש אנחנו את עצמנו
רוצים לעשות סגר? תנו נתונים יבשים {שקופים לציבור} מאיזה כמות של חולים יש סגר (או קצב הדבקה או לא משנה מה העיקר נתונים ולאיבשים ולא מגזריים) ותחילו אותם על כל הארץ באופן שוויוני.

נ.ב. כל מי שמגיב שצריך לשמור על הכללים התשובה שלו פשוט לא רלוונטית, כי כולם מסכימים עם זה

israelintop

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
לאחר שאתמול התבטאתי כנגד הסגר.
בטענות ענייניות, משפטיות, ודומקרטיות

קיבלתי הודעה מניהול הפורום כי כל הודעה בענין תהווה עילה להרחקה מהפורום.

כך שמומלץ למי שמתנגד לסגר לשמור את זה לעצמו כדי לא ליצבור לעצמו נקודות שחורות

בהצלחה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אשמח להבין לגבי מה - הכאב על הכללה רשמית ממשלתית של החרדים כמפיצי המגפה יותר משאר האוכלוסיה, או המגבלות על העיר?
גם לי לא הפריע הסגר (גם העיר שלי בסגר) עד שקראתי את רשימת הערים והשכונות שבהסגר, ואת הידיעה כי הערים החילוניות שברשימה הוכנסו עקב דרישת השרים החרדים.
הסגר עצמו לא מפריע לי כי אני מאמינה שהוא לטובתנו.
התקשורת מסיתה וזה כואב אבל אני חושבת שמיותר להתעסק בזה כי אין באפשרותנו לשנות זאת כרגע באופן מעמיק.

יצחק משולם

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לא אכפת לי להיות מורחק מהפורום אין לי פה משהו מיוחד, (אני לא כותב פה כמעט אף פעם). תרחיקו אותי הרגע בכיף
אני כתבתי שחובה לשמור על הכללים! כתבתי שחובה לציית לכל ההוראות! ואני הקפדתי עליהם לחומרא ובהידור רב מהרגע הראשון!
זה לא אומר שאין כאן אנשים שעושים לנו במכוון או שלא במכוון תחושה של "החרדים נושאי הנגיפים הם מפיצים עלינו את כל המחלות" ואת זה אני רוצה לחדד. ואם מישהו חושב שבגלל זה צריך להרחיק מהפורום, עניין שלו.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש עיר שכבר נהיה בה סגר מלא חוץ מבני ברק?
הסגר נאכף בהדרגה.
למיטב ידיעתי אצלנו חסמו כבר את הכניסה לעיר. (מגדל העמק)
משום מה רמת האכיפה במרכולים היסטרית בצורה שלא שמעתי עליה בשום מקום.
זה לא כזה משנה אצלנו.

ks

משתמש מקצוען
הסגר עצמו לא מפריע לי כי אני מאמינה שהוא לטובתנו.
התקשורת מסיתה וזה כואב אבל אני חושבת שמיותר להתעסק בזה כי אין באפשרותנו לשנות זאת כרגע באופן מעמיק.
מה שחייבים לעשות הוא למחות כנגד החתימה על המסמך (שככל הידוע לי כרגע עדיין לא נחתם) ובפרט שייתכן שטכנית הוא יהפוך ללא רלוונטי אם יוטל עוצר או סגר כללי בארץ. הפרסום ללא החתימה כבר עשה מספיק נזק, אך עדיין הנידוי אינו רשמי ותקדימי.

שפריצרית

משתמש מקצוען
אפון הטיפול אמור להיות עירוני וממוקד כמו במודל קרית יערים.
הבעיה שלא היה טיפול עירוני וממוקד כמו בקרית יערים.
במקום לנקוט צעדים עצמיים ואפילו לבקש עזרה ממשרד הבריאות בהחלת סגר - גורמים עירוניים התבכיינו בתקשורת שהכיוון המסתמן של סגר הוא אנטישמי.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מה שחייבים לעשות הוא למחות כנגד החתימה על המסמך (שככל הידוע לי כרגע עדיין לא נחתם) ובפרט שייתכן שטכנית הוא יהפוך ללא רלוונטי אם יוטל עוצר או סגר כללי בארץ. הפרסום ללא החתימה כבר עשה מספיק נזק, אך עדיין הנידוי אינו רשמי ותקדימי.
נישאר חלוקות כי בעיני הסגר עלינו ועל כל עיר אחרת יועיל ולא יזיק.
לא שמעתי שהטבריינים מתלוננים על הסגר הצפוי על עירם.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה