עזרה ההשתדלות שלנו אחרי אירוע שכזה-העסקת שבחי"ם X!

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אני חושב שזה המסר שצריך לעלות אחר האירוע הנורא.

ידינו לא שפכו את הדם הזה?

ישנו כלל ידוע 'בכביש אל תהיה צודק - תהיה חכם!',
כמה חבל שהעולים להר הבית אינם מודעים מספיק לכלל זה.
בואו ונניח רגע בצד את האיסור שאסרו רוב חכמי ישראל לעלות להר הבית,
נניח שלא היה בכך שום בעיה הלכתית,
מי התיר לכם לגרום לשפיכת דם כזו של יהודים?! הרי הרוצחים הישמעלים אמרו בצורה הכי ברורה שהכניסה להר הבית תגרום לתגובת נגד,
איך אתם מסוגלים לישון טוב בלילה לאחר שבגללכם (כן כן גרמא - חייב בדיני שמיים), נרצחו באלעד שלושה יהודים?!
הר הבית הוא לא דוגמא כי אסור לעלות לשם מבחינה הלכתית.
אבל רעיונית מי שלמד קצת על הערבים יודע שזה לא מתחיל ונגמר בהר הבית, זה כרגע קו המלחמה שעל הפרק וכשיעזבו את זה קו המלחמה יהיה אחר.

היו 19 שנה שכל העיר העתיקה וגם כל ה''קו הירוק'' לא היה בידי ישראל והערבים לא טמנו ידיהם בצלחת.

אתה יכול להתווכח האם מבחינה יהודית בכלל נכון לגור כאן בארץ, או האם מותר ללכת לכותל ולקבר רחל, כי כל רגע אלו פעולות שמתגרות בהם, אבל מי שטוען שזה קם ונופל על בניית ישובים (או על עליה להר לו הייתה מותרת הלכתית) הוא מטעה וטועה מחוסר ידע בסיסי.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אין ספק שלהעסיק שב"חים זה אסור. אבל מי מאיתנו מעסיק אותם? בדרך כלל קבלנים או חנויות מעסיקות אותם ולפעמים גם עיריות.
אבל אם יש מישהו שמעסיק מישהו אצלו בבית לשיפוצים או אפילו עוזרת בית - זו הבעיה וכאן עלינו להתחזק. לא להעסיק אותם בכלל!

שושש

משתמש צעיר
תובנה שלי
הלשנה על כל שב"ח קנס לכל מי שידע
איסור פרסום איומים של חמאס גם בכדי לגנות חובה קנס גבוה
לדעתי כל איום של חמאס ודומיו
ובפרט הקריאות לאלימות הם החומר בעירה אמיתי
ואנחנו מפרסמים אותם
(גם אם בכדי לגנות) תחת כל עץ רענן

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
פעם כשהיה מתח עם הערבים- הייתי הולך ברחוב ובודק שיש אבטחה ויש חיילים- ואז הייתי נרגע.
ופתאום ראיתי שאם בעל המדים לא נושא נשק- הוא לא שווה הרבה יותר ממני ואולי אפילו פחות- כי המדים שלו מהווים סימן זיהוי למי שרוצה להרוג אותנו.
בעקבות זה הביטחון העיוור הזה בצה"ל החל להתערער.
אז החלטתי להוציא רישיון לנשק- ככה אני בטוח מוגן—
עד שערבי חטף את הנשק מידיו של ידיד שלי והרג אותו- באקדח שלו.
אז הבנתי שגם הנשק לא באמת עוזר.
הפסקתי ללכת ברגל- מהיום רק נסיעות
עד שמחבל עלה על אוטובוס
החלטתי יותר לא לנסוע בתחבורה ציבורית- אלא רק עם הרכב-
עד ששמעתי שזוג נרצח ברכבו.
חשבתי לא לצאת מהבית לעולם-
עד שמחבל התבצר בתוך דירה, בקומה רביעית.
רציתי לעזוב לגמרי את המקום ולעבור לעיר בטוחה-
ואז הם הגיעו למרכז הארץ
חשבתי לעבור לחו"ל-
אבל הם הגיעו ללונדון לפריז ולניו יורק.
אז הסתכלתי מסביב וראיתי אנשים עם מדים משלהם מסתובבים מאושרים ובטוחים-
הם טענו שאלוקים שומר עליהם .
אז שמתי כיפה וציצית ואפילו שחור לבן- והייתי בטוח שלא יגעו בי.
ומשום מה החליטו הערבים שהם מתחילים לפגוע דווקא בחרדים.
אז התחלתי להיות לא בטוח בתלבושת שלי- כי אולי היא דווקא זאת שתזיק לי.
אבל הם עדיין היו רגועים-
אז הלכתי אליהם ושאלתי אותם איך הם עוד שמחים–
והם ענו שבנוסף למדים- הם גם חמושים—-
והם הרימו את הראש
הסתכלתי למעלה וראיתי אותו—
ואז הבנתי-
שלא המדים הם אלו ששומרים- אלא הנשק-
הנשק שאף אחד לא יכול לקחת אותו, כי לאף אחד אין גישה אליו-
לנשק הזה קוראים אמונה!
אמונה שיש רק מישהו אחד שיכול להחליט מה יקרה איתי בכל רגע ורגע.
והיום, כשאני מסתובב ברחוב אני מסתכל רק למעלה- כי הוא בטוח נמצא שם.
ואני חמוש יותר ובטוח יותר מכל שוטר או חייל שבאיזור…
מהמם!
כמה אמיתי ככה נכון!

בכור גבריאלי

משתמש רשום
הקשר בין פטירתו של שר התורה זצ"ל לפיגועים

אחד מהמשתמשים העלה בעבר קשר בין פטירת שר התורה ר' חיים לבין כל המצב ומשתמש אחר הציג קטע זוהר שההגנה בשמיים של הצדיק היא יותר גדולה,

אלא שבלילה הראה לי אברך צעיר שמבין בקבלה שיש זוהר מפורש ב"אדרא" שכן אומר שההגנה של הצדיק קיימת דווקא כשהוא חי עמנו ואמר לי אותו אברך שמה שההגנה של הצדיק בשמיים יותר גדולה הכוונה היא שהתפילות שלו יותר קרובים לכסא הכבוד ושפשוט כי לא שייך לומר שבפועל זכות התורה שהוא היה לומד בחייו מגנה עלינו אותו הדבר ושלכן יש ל"ו צדיקים בכל דור שהעולם עומד עליהם.

בנוסף הראו לי קטע של דברים שאמר מרן הגר"י צדקה זצוק"ל בהספד על צדיק קדוש שנקרא חכם אהרן מועלם זצוק"ל שממש תואמים לדברים אלו.
שם הוא מדבר על אסון הפיגוע הראשון במדינה שקרה ליד טלז-סטון כשערבי עמד ליד הנהג ודרדר אוטובוס לתהום והיו שם 41 נספים ואמר בלשון זו (ל' סיוון ה' תשמ"ט):
"עד עכשיו הרבה מקרים היו וברוך ה' הכל ניצולו. עכשיו מה קרה? חכם אהרן איננו!!! כשהיה חכם אהרן- הלימוד תורה שלו, הצדקות שלו, הדמעות שלו שהיה מוריד, הזכות שלו היתה מגינה. עכשיו, כמו באהרן הכהן- נסתלקו ענני הכבוד, לכן הצליח אותו רשע לעשות מה שעשה. מה שלא קרה משך חמישים שנה..."

חכם אהרן משה חכם ברוך מעלם.JPG
התולדות אהרן ומשה.png
ציון התולדות אהרן ומשה מקרוב.png

חכם אהרון מועלם – ויקישיבה
הוי מתלמידיו של אהרן
חכם אהרן מועלם
וגם אז הפיגוע הזה אכן היה רק ההתחלה, כפי שכולנו כמובן יודעים, ה' ישמור ויציל!

קבצים מצורפים

• תזכורותיו בשכחת הזקנה (1).pdf
    KB 122.1 · צפיות: 33
נערך לאחרונה ב:

בכור גבריאלי

משתמש רשום
פעם כשהיה מתח עם הערבים- הייתי הולך ברחוב ובודק שיש אבטחה ויש חיילים- ואז הייתי נרגע.
ופתאום ראיתי שאם בעל המדים לא נושא נשק- הוא לא שווה הרבה יותר ממני ואולי אפילו פחות- כי המדים שלו מהווים סימן זיהוי למי שרוצה להרוג אותנו.
בעקבות זה הביטחון העיוור הזה בצה"ל החל להתערער.
אז החלטתי להוציא רישיון לנשק- ככה אני בטוח מוגן—
עד שערבי חטף את הנשק מידיו של ידיד שלי והרג אותו- באקדח שלו.
אז הבנתי שגם הנשק לא באמת עוזר.
הפסקתי ללכת ברגל- מהיום רק נסיעות
עד שמחבל עלה על אוטובוס
החלטתי יותר לא לנסוע בתחבורה ציבורית- אלא רק עם הרכב-
עד ששמעתי שזוג נרצח ברכבו.
חשבתי לא לצאת מהבית לעולם-
עד שמחבל התבצר בתוך דירה, בקומה רביעית.
רציתי לעזוב לגמרי את המקום ולעבור לעיר בטוחה-
ואז הם הגיעו למרכז הארץ
חשבתי לעבור לחו"ל-
אבל הם הגיעו ללונדון לפריז ולניו יורק.
אז הסתכלתי מסביב וראיתי אנשים עם מדים משלהם מסתובבים מאושרים ובטוחים-
הם טענו שאלוקים שומר עליהם .
אז שמתי כיפה וציצית ואפילו שחור לבן- והייתי בטוח שלא יגעו בי.
ומשום מה החליטו הערבים שהם מתחילים לפגוע דווקא בחרדים.
אז התחלתי להיות לא בטוח בתלבושת שלי- כי אולי היא דווקא זאת שתזיק לי.
אבל הם עדיין היו רגועים-
אז הלכתי אליהם ושאלתי אותם איך הם עוד שמחים–
והם ענו שבנוסף למדים- הם גם חמושים—-
והם הרימו את הראש
הסתכלתי למעלה וראיתי אותו—
ואז הבנתי-
שלא המדים הם אלו ששומרים- אלא הנשק-
הנשק שאף אחד לא יכול לקחת אותו, כי לאף אחד אין גישה אליו-
לנשק הזה קוראים אמונה!
אמונה שיש רק מישהו אחד שיכול להחליט מה יקרה איתי בכל רגע ורגע.
והיום, כשאני מסתובב ברחוב אני מסתכל רק למעלה- כי הוא בטוח נמצא שם.
ואני חמוש יותר ובטוח יותר מכל שוטר או חייל שבאיזור…
שחשתי על עצמי- ששמך נאה לך, זה כל כך נכון!

בעריש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אבל אם יש מישהו שמעסיק מישהו אצלו בבית לשיפוצים או אפילו עוזרת בית - זו הבעיה וכאן עלינו להתחזק. לא להעסיק אותם בכלל!
על זה כתבתי בעיקר.
לדעתי אם יודעים על עיריה שמעסיקה שבחים יש לפנות מידית למשטרה ולתקשורת.

קצרה

משתמש מקצוען
איך אתם מסוגלים לישון טוב בלילה לאחר שבגללכם (כן כן גרמא - חייב בדיני שמיים), נרצחו באלעד שלושה יהודים?!

למרות שאני נגד עליה להר הבית או כל התגרות שהיא ואני אפילו קצת ידועה בסביבתי כנוטה לשמאל מבחינה רעיונית.

חשוב שנדע - הערבים לרוב מתכננים את ההסלמות/אירועים מראש ואחר כך מחפשים אירוע על מה "להתפס".
למשל בארץ מקובל שהאינתיפידה השניה פרצה בעקבות עליה של שרון להר הבית. למעשה סוהא ערפאת סיפרה שהאינתיפידה השניה אורגנה לפרטי פרטים - והם המתינו לאירוע כלשהו שיתפס כגורם להתפרצות ה"ספונטנית" לצורך תעמולה עולמית והכנסה לתודעה ש"הישראלים התחילו". והם הצליחו בכך...

וכרגע לצערינו נראה שלחמאס יש איזה אינטרס "לחמם" את הגיזרה
זה לא אומר שצריך להתסיס ולהתגרות וזה לא חכם לספק להם את הטריגר כשהם מודיעים מראש.
אבל לצערינו אי אפשר לומר בכזה ביטחון שהפיגוע הלזה היה נמנע לולי העליה או שהוא באמת תוצאה ישירה שלה..

מה שכן - כל נושא העליה משמש חרב בידי מסיתים למיניהם. אלאקצה בסכנה הוא דרך לשלהוב ההמון.
ולא . לא העליה האחרונה גרמה לכך - אלא כל העליה כולה מסייעת בידי השייכים לשלהב המון ולגרום לו לרצות להלחם ולמות במקום לרצות להתפרנס ולחיות חיי שלווה...

קצרה

משתמש מקצוען
שאלה קשה.

למעשה העסקה של ערבים לרוב מונעת פיגועים.
רוב המפגעים הם צעירים ללא פרנסה.

אנשים שיש להם פרנסה נוטים יותר לרצות חיי שקט. ופחות להסחף להסתה. ככה אומרת הסטטיסטיקה. (וכמובן כשמדובר בסטטיסטיקה זה אומר שכמובן יש יוצאים מן הכלל)
ולכן בהחלט מתאמצים בגופי הביטחון - לאפשר לערבים להתפרנס.

אבל באמת חשוב לשים לב שלא להעסיק שוהים בלתי חוקיים
זה בדיוק מה שבודקים לפני שנותנים רשיון עבודה - גיל/מצב משפחתי/השתייכות רעיונית ושאר פרמטרים שידועים סטטיסטית כמפחיתי סיכון.
מי שלא מקבל אישור עבודה ושוהה באופן לא חוקי - סימן שמבחינת צה"ל יש סיבה לחשוש שהוא יותר מסוכן.

והראשונים להפגע בכזה פיגוע הם לצערינו המעסיקים והמסייעים (ע"ע הפיגוע באלעד :( וזו לא הפעם הראשונה)
וזו סיבה עוד יותר טובה להזהר.

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
שאלה קשה.

למעשה העסקה של ערבים לרוב מונעת פיגועים.
רוב המפגעים הם צעירים ללא פרנסה.

אנשים שיש להם פרנסה נוטים יותר לרצות חיי שקט. ופחות להסחף להסתה. ככה אומרת הסטטיסטיקה. (וכמובן כשמדובר בסטטיסטיקה זה אומר שכמובן יש יוצאים מן הכלל)
ולכן בהחלט מתאמצים בגופי הביטחון - לאפשר לערבים להתפרנס.

אבל באמת חשוב לשים לב שלא להעסיק שוהים בלתי חוקיים
זה בדיוק מה שבודקים לפני שנותנים רשיון עבודה - גיל/מצב משפחתי/השתייכות רעיונית ושאר פרמטרים שידועים סטטיסטית כמפחיתי סיכון.
מי שלא מקבל אישור עבודה ושוהה באופן לא חוקי - סימן שמבחינת צה"ל יש סיבה לחשוש שהוא יותר מסוכן.

והראשונים להפגע בכזה פיגוע הם לצערינו המעסיקים והמסייעים (ע"ע הפיגוע באלעד :( וזו לא הפעם הראשונה)
וזו סיבה עוד יותר טובה להזהר.
לא יודעת מי קובע את הסטטיסטיקות.

בכביש עוקף חוסאן [צמוד לביתר, למי שלא מכיר] זורקים בקתבי"ם כמעט כל יום! זורקים אבנים על רכבים ומנסים שוב ושוב לפגוע ביהודים. אממה, זה לא מגיע לתקשורת! או שזה מגיע, והתקשורת בכוונה מחליטה להעלים את המידע מהציבור.
פעם היה הפגנה של ערבים מחוסאן, צמוד לביתר. בתמונות שהגיעו לתקשורת - תושבי ביתר זיהו המון ערבים מאלו שמתפרנסים יום יום מאתנו - תושבי ביתר.
ביום הם מתפרנסים בביתר, ובלילה הם זורקים בקתבי"ם.

הכלל הזה, שאם הם מתפרנסים הם לא עושים פיגועים - כבר מזמן ז"ל...

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

אחד הנרצחים הסיע את המחבלים ברכבו​

המשטרה: אחד הנרצחים בפיגוע באלעד הסיע את המחבלים לזירה • במערכת הביטחון מעריכים כי ל*** הייתה היכרות מוקדמים עם המחבלים וכי הוא שוחח עמם בטלפון לפני הנסיעה

בכיר ביטחוני אמר ל'הארץ' כי אחד המחבלים עבד בסמוך למקום הפיגוע והכיר היטב את האזור. השניים הגיעו מאזור ג'נין וחצו את גדר ההפרדה כשברשותם ככל הנראה כלי התקיפה – גרזן וסכין. לדבריו, לא נמצא קשר בינם לבין חמאס אך במערכת הביטחון מעריכים שהקריאות של מנהיג הארגון בעזה יחיא סינוואר לבצע פיגועים השפיעו עליהם.

זמן קצר לפני התרת חלק מפרטי החקירה לפרסום, הודיע מפכ"ל המשטרה רב-ניצב יעקב שבתאי על מבצע משטרתי רחב היקף למעצר שוהים בלתי-חוקיים וכל מי שמסיע אותם, מעסיק אותם ומלין אותם בשטח ישראל. במבצע, כך נמסר, ייקחו חלק כל מחוזות המשטרה ומשמר הגבול.

ציטוט חלקי מאתר JDN

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
את הציטוט הנ"ל הבאתי רק לשם הדיון בנושא הספציפי לאשכול הזה. [ולכן השמטתי את השם]

לדעתי, לא חושבת שזה הזמן הנכון לפרסם דבר כזה על הנרצח. המשפחה בקושי מעכלת את האסון שנחת עליה, והם צריכים להתמודד עם המידע הזה שמופץ בתקשורת.
האיש עבד כנהג הסעות, ולקח אותם בתמימות, מבלי לדעת מי הם ומטרתם.

יוחנן טלידנו

משתמש פעיל
הר הבית הוא לא דוגמא כי אסור לעלות לשם מבחינה הלכתית.
אבל רעיונית מי שלמד קצת על הערבים יודע שזה לא מתחיל ונגמר בהר הבית, זה כרגע קו המלחמה שעל הפרק וכשיעזבו את זה קו המלחמה יהיה אחר.

היו 19 שנה שכל העיר העתיקה וגם כל ה''קו הירוק'' לא היה בידי ישראל והערבים לא טמנו ידיהם בצלחת.

אתה יכול להתווכח האם מבחינה יהודית בכלל נכון לגור כאן בארץ, או האם מותר ללכת לכותל ולקבר רחל, כי כל רגע אלו פעולות שמתגרות בהם, אבל מי שטוען שזה קם ונופל על בניית ישובים (או על עליה להר לו הייתה מותרת הלכתית) הוא מטעה וטועה מחוסר ידע בסיסי.
אבאר את כוונתי.
יתכן שמבחינת מנהיגות החמאס, הכל מתוכנן מראש והם רק מחכים לטריגר.
אמנם, בכדי לגרום שההמון יבוא ויבצע את המעשים ואת הרציחות האלו, מנהיגות החמאס צריכה להתסיס אותם. הרי בחלק מהמקרים מדובר במחבלים עובדים ומתפרנסים שחיים בצורה נורמלית וכו', מהו הגורם שהם יקומו עם אש בעינים ויחליטו שהם רוצחים יהודים? ברור שההתססה והתעמולה סביב הר הבית.
גם אם החמאס תכנן את זה קודם הוא צריך את ה'מתאבדים', שמסכימים לאבד את חייהם בשביל כך. וכך המנטליות הערבית עובדת - ה'עצבים' הם אלו שמניעים את המחבלים.
נ.ב. בפיגועי יחידים (פיגועים לא מתוכננים ע"י החמאס), יתכן מאד שהמחבל לא תכנן את זה אפילו יום קודם, הוא תכנן ללכת מחר ולהמשיך לרצף את בתינו.... רק ההסתה עולה לו לרגע על השכל וההמשך נורא. וברור שמה שגורם לעת עתה להסתה הוא נושא 'הר הבית'.

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
וברור שמה שגורם לעת עתה להסתה הוא נושא 'הר הבית'.
נושא הר הבית בוער לא רק כשעולים יהודים
היו שם התפרעויות גם בשבועות שנאסר על יהודים לעלות.
בכל אופן גם אם היו נותנים להם שליטה מלאה בהר הבית הם היו נדלקים על משהו אחר
המחבלים מבאר שבע, חדרה לא יצאו בגלל הר הבית, וכמדומני שכנ"ל בבני ברק ובתל אביב.

edemar

משתמש מקצוען
אם לכל מחבל כזה
היו שוללים לכל בני משפחתו את האזרחות
ושמים אותם בגבול עם סוריה
הרבה דברים היו נפטרים
אבל המדינה שלנו לא עושה כלום
ואפילו את הריסת בתי המחבלים עצרו
כמובן שהכל בידי שמיים
ואנו לומדי התורה צריכים להתחזק
כי זה הכוח שלנו
אבל גם ישנה השתדלות
"הקם להורגך השכם להורגו"
בתפילה לביאת משיח צידקנו במהרה אמן!!!

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
נ.ב. בפיגועי יחידים (פיגועים לא מתוכננים ע"י החמאס), יתכן מאד שהמחבל לא תכנן את זה אפילו יום קודם, הוא תכנן ללכת מחר ולהמשיך לרצף את בתינו.... רק ההסתה עולה לו לרגע על השכל וההמשך נורא. וברור שמה שגורם לעת עתה להסתה הוא נושא 'הר הבית'.
בגלל זה צריך להימנע מלהעסיק אותם בתור שיפוצניקים ועוזרות בית. אף פעם אי אפשר לדעת מה יעלה להם לראש ולא יעזור כל ההמלצות החמות שיש עליהם.

קשת י.א

משתמש רשום
אני חושב שזה המסר שצריך לעלות אחר האירוע הנורא.

ידינו לא שפכו את הדם הזה?

ישנו כלל ידוע 'בכביש אל תהיה צודק - תהיה חכם!',
כמה חבל שהעולים להר הבית אינם מודעים מספיק לכלל זה.
בואו ונניח רגע בצד את האיסור שאסרו רוב חכמי ישראל לעלות להר הבית,
נניח שלא היה בכך שום בעיה הלכתית,
מי התיר לכם לגרום לשפיכת דם כזו של יהודים?! הרי הרוצחים הישמעלים אמרו בצורה הכי ברורה שהכניסה להר הבית תגרום לתגובת נגד,
כמובן.. הכי קל להאשים את הדת"לים בפיגועים (אולי גם תהרוג אותם מדין רודף)
תבדיל בין אוהב לאויב

malka yosefi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
בגלל המבצע הארצי של המשטרה ללכידת שבח"ים והמסייעים-
קחו בחשבון שמי שמסייע מהיום והלאה לשבח"ים בכל דרך שהיא - נסיעה, לינה או *העסקה* -
יילקח מיידית למעצר

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה